Bästa Dagkrämerna För Alla Hudtyper (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka dagkrämer som är bäst i test enligt vår testpanel!

En härlig återfuktande dagkräm är grundpelaren i din hudvårdsrutin. Efter rengöring av ditt ansikte är det viktigt att välja en ansiktskräm som passar din hudtyp. Huden behöver återfuktning och i en dagkräm finns det mängder av viktiga ämnen som huden behöver. Du kan få en helt fantastiskt hy genom att välja en dagkräm som arbetar på djupet och som är skräddarsydd för just din behov. Vare sig det är ålderstecken, fina linjer, torrhet, oljig hy eller problemhy i form av finnar eller andra utslag så finns det en kräm för dina behov. En dagkräm är också viktig då du använder makeup dagligen. Att använda en dagkräm innan du applicerar ditt smink lägger den perfekta grunden av återfuktning vilket gör att sminket både sitter bättre och lättare tas upp av huden.

Vilken dagkräm är bäst?

Det är viktigt att du väljer en dagkräm baserat på din hudtyp. Därför kan det vara värt att lägga lite tid på att hitta den perfekta krämen för dig.

1. Vinnare och bäst i test blev dagkrämen från The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA

Fördelar

 • Passar normal hy
 • Billig
 • Perfekt under sminket

Nackdelar

 • Önskat något mer återfuktande

Specifikationer

Mer om dagkrämen från The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA är en dagkräm som skyddar och återfuktar det yttre skiktet av din hud i ansiktet. Den här krämen återfuktar omedelbart ditt ansikte vid användning, och ger resultat på längre sikt vid fortsatt användning.

Denna dagkräm hamnar högt upp i många tester då det är en kräm som passar många olika hudtyper, har ett bra pris samt är från ett välkänt och trovärdigt varumärke. The Ordinary jobbar med riktigt bra ingredienser, likvärdiga till flera dyrare märken och ligger trots detta otroligt fördelaktigt i pris. De revolutionerade marknaden för några år sedan och har dess fortsatt sin framgångsresa. Kvalitet ska inte kosta mer!

The Ordinary Natural Moisturizing Factor Factors + HA finns i två storlekar, 30 ml samt 100 ml. Den här dagkrämen innehåller bland annat flera olika aminosyror, ceramider och fettsyror. Krämen är även vegansk. Har du en väldigt torr hy eller söker en återfuktande kräm som skapar glans och glow är detta inte rätt kräm för dig. Denna kräm är perfekt för dig som vill matta ner, kanske inför makeup. Vi på Testjakt tycker denna kräm är toppen under vår dagliga makeup, den absorberas snabbt av huden och skapar en perfekt bas att jobba med. Önskas mer fukt kan du enkelt applicera ett serum eller en olja innan du applicerar dagkrämen från The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA.

2. På andra plats kommer dagkrämen från Sensai Ultimate The Cream

Fördelar

 • Lyxig
 • Avancerad hudvård

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om dagkrämen från Sensai Ultimate The Cream

Ultimate The Cream från Sensai är en otroligt lyxig, premiumkräm. En avancerad anti-ageing produkt som jobbar för att bekämpa hudens alla ålderstecken. Den bygger upp fastheten i huden och behandlar och bekämpar skador från UV-strålar och skador av fria radikaler. Att vi tar med den som bästa dagkräm inom Lyx-kategorin är inget konstigt, även om detta är en kräm i det absolut högre skiktet rent prismässigt. Men det är också en kräm med helt otroliga egenskaper som ger ett otroligt resultat. Dessutom är den dryg och du behöver inte mycket kräm för att din hud ska kännas återfuktad.

Sensai som märke har länge varit ett känt kvalitativt märke som jobbar med avancerad japansk teknologi. Krämen absorberas snabbt av huden och lämnar en slöja av fukt. Det är mycket pengar, men huden i ditt ansikte är också värd att investera. Har du börjat få linjer, rynkor och ålderstecken finns det ingen bättre kräm för dig.

3. På tredjeplats kommer dagkrämen från L300 Intense Moisture Face Cream

Fördelar

 • Mycket billig
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Steril och tråkig doft

Specifikationer

Mer om dagkrämen från L300 Intense Moisture Face Cream

L300 Intense Moisture Face Cream är en dagkräm som verkligen gör sitt jobb till en liten, väldigt bra peng. Krämen återfuktar ditt ansikte och innehåller fuktgivande karbamid och vaxkomplex som stärker hudens barriär och gör den mer återfuktad. Den passar utmärkt till dig med en liten torrare hud.

Denna dagkräm benämns ofta i många olika tester då det är en väldigt billig. Dock ska man inte luras av priset! Detta är en mycket bra kräm som kan bli ett utmärkt komplement till din huvårdsrutin. Vill du använda den under makeup kan du eventuellt behöva applicera en primer under. Den passar perfekt om du inte vill lägga massa pengar på hudvård men ändå vill återfukta din hy och ge den bra vårdande ingredienser. Den verkar fuktgivande i 24 h och fungerar alldeles utmärkt att använda både som dag och nattkräm.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer dagkrämen från Dermalogica Intensive Moisture Balance 

Fördelar

 • Fantastisk återfuktning
 • Bra för torr hud
 • Dryg

Nackdelar

 • Lite tjockare konsistens

Specifikationer

Mer om dagkrämen från Dermalogica Intensive Moisture Balance 

Dermalogica Intensive Moisture Balance är en mycket populär och omtyckt dagkräm från hudvårdsmärket Dermalogica. Krämen återställer din huds skyddande barriär samtidigt som den motverkar fettfattig och torr hy, den är även väldigt vårdande och mjukgörande. Den innehåller BioReplenish Complex™ som förstärker hudens egna skyddande barriärlipider. Den skyddar även din hud mot fria radikaler och innehåller en blandning av strukturförbättrande växtextrakt.

Dermalogica Intensive Moisture Balance hamnar ofta väldigt högt upp i tester då det är en dagkräm som varje gång verkligen levererar ett märkbart resultat efter kontinuerlig användning. Det är en djupgående kräm som mjukgör, vårdar, återställer och balanserar. Har du normal hud som drar åt det torra hållet, eller rent av torr hud är detta krämen för dig! Den är otroligt härlig på huden och många användare bevittnar om fantastiska resultat, även på acnebenägen hud. Intensive moisture balance finns att köpa i tre olika storlekar på tuben, 15 ml, 50 ml eller 100 ml.

5. På en femteplats kommer dagkrämen från Kiehl’s Ultra Facial Cream

Fördelar

 • Kan användas både morgon och kväll
 • Fuktbomb
 • Finns både utan och med SPF30
 • Finns i 28 ml, 50 ml, 125 ml

Nackdelar

 • Burk istället för pumpflaska

Specifikationer

Mer om dagkrämen från Kiehl’s Ultra Facial Cream

Kiehl’s Ultra Facial Cream är en fantastisk ansiktskräm som återfuktar huden på djupet och ger en långvarig fuktgivande effekt. För dig med en normal till torr hy kommer denna magiska kräm göra underverk!

Krämen är lätt att applicera och absorberas snabbt, vilket gör den lämplig för daglig användning, såväl dagkräm som nattkräm. Dessutom är krämen fri från parabener och doftämnen, vilket gör den skonsam och mild för känslig hud. Sammanfattningsvis är Kiehl’s Ultra Facial Cream ett utmärkt komplement till dn hudvårdsrutin. För dig som i perioder behöver mer fukt kan krämen med fördel användas några dagar per vecka för en rejäl fuktbomb. Detta är en prisvärd och dryg ansiktskräm som ger en hälsosam, strålande och återfuktad hud.

Köpguide – Välj rätt dagkräm

När du ska välja dagkräm är det bra att läsa på om krämen innan du köper den. Det finns bland annat olika tester och recensioner att läsa igenom. Vi har försökt att skapa en variation i dels egenskaper i vårt test, men även prisklasser. Samtliga krämer är riktigt bra!

Det finns även väldigt många självtester på nätet som du kan göra för att få fram vilken typ av dagkräm som passar just din hudtyp bäst. Det finns också hudvårdsanalyser om du skulle känna dig osäker på vilken typ av hud du har. Det kan ibland vara så att man kring t-zonen är mer oljig, detta måste inte nödvändigtvis betyda att man har en fet hudtyp. Detta brukar snarare kallas för en normal/kombinerad hud. Många använder en kräm för dagtid och en kräm för natten. På dagen kan du eventuellt välja en något lättare kräm, särskilt om du sedan ska använda makeup. Flera av krämerna i vårt test passar väldigt bra under din sminkrutin. På natten kan du sedan använda en något mer återfuktande kräm. Skulle du känna att du behöver mer fukt och näring än krämen du valt ger dig går det utmärkt att använda ett serum eller olja under.

Rätt egenskaper för din hudtyp

Det är viktigt att du väljer en dagkräm som passar just din hudtyp, om du är torr kan det vara bra med en fetare dagkräm som återfuktar och ger näring.

Detta är även viktigt så att du inte får en dålig hy trots att du har en bra hudvårdsrutin. En bra hudvårdsrutin består av rengöring, toner, serum/olja, ansiktskräm för dagtid. Inför natten byter du ut din dagkräm mot en nattkräm.

Hitta bäst i test dagkrämer hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test dagkrämer hos oss på Testjakt.se!

Dagkrämen ska passa din plånbok

Det finns olika prisklasser på dagkrämer, men det är inte alltid den dyraste är bäst. Du ska därför välja en kräm som passar din budget och din hudtyp. Att kika igenom tester som vårt kan öppna ögonen för exempelvis ett nytt märke som kan göra stor skillnad för din hud. Huden är trots allt något som vi ska leva med resten av vår tid på jorden. Huden i ditt ansikte är något som alla ser, framförallt du själv. Det är otroligt viktigt att vårda den och ge den bra förutsättningar för ett fördelaktigt åldrande. Det du investerar i din hy idag har du igen i flera år.

När behöver man använda en dagkräm?

En dagkräm används dagligen. En bra hudvårdsrutin är något som nämns ofta. Som vi beskrivit ovan så är det viktigt att man aldrig slarvar med sin hudvård. Vill du ha en problemfri hud utan utbrott av finnar eller liknande är det viktigt att hitta produkter som fungerar för ens hy. Slarva aldrig med varken rengöring eller återfuktning! De två ingredienserna är de allra viktigaste byggstenarna för en bra hud. Att kleta på mängder av makeup på en torr och fnasig hud exempelvis gör mer skada än nytta!

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test