Bästa Locktängerna För Styling Av Håret (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka locktänger för håret som är bäst i test enligt vår testpanel!

Har du någonsin drömt om att skapa vackra, stora lockar som får dig att känna dig som ditt allra snyggaste jag? En locktång är verkligen grundstenen för att få till din hårstyling! Att äga en hårfön, en locktång och en plattång är allt som krävs i badrummet för att kunna skapa frisyrer efter alla dina önskemål. Många är vi som är frekventa användare av just locktången, en locktång kan skapa både glamourösa hollywood lockar för de mer festliga tillfällen, men även beach-babe och slarvliga lockar.

Med en bra locktång kan du förvandla ditt hår på ett ögonblick och skapa en fantastisk look, eller vardagens “go to” -frisyr. Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att välja rätt locktång. Hur ska man veta vilken som är bästa locktång och vilken du bör investera dina pengar i? Oroa dig inte! I den här artikeln kommer vi att guida dig genom de bästa locktängerna på marknaden, så att du kan göra bra val och spara både tid och pengar!

1. Vinnare och bäst i test blev locktången ghd Curve Wand

Fördelar

 • ghd används av mängder av professionella frisörer
 • Tri-zone teknologi, jämn temperatur på 185 grader
 • Passar både dig med längre och kortare hår
 • Stängs av automatiskt efter 30 minuter
 • Universalspänning, kan användas i hela världen
 • Grym kvalitet, en locktång som du kommer ha i många år framöver!
 • Cool tip, perfekt för att få ett bra och säkert grepp

Nackdelar

 • Högre pris än många andra locktänger på marknaden

Specifikationer

Mer om ghd locktång

Lovprisade märket ghd används av mängder av professionella frisörer, vilket inte är någon överraskning för oss som testat den. Högsta kvalitet och prestanda är en förutsättning för proffs, och ett ledord när vi läst igenom mängder av recensioner. Så letar du efter den bästa locktången så är det helt klart en locktång från ghd du ska överväga! Modellen ghd curve creative curl wand är en fantastisk locktång som levererar naturliga beach look-lockar eller glamorösa stora vågor.

Locktångens unika avsmalnande cylinder gör att du enkelt och snabbt fixar ditt drömhår. Glöm krångliga tekniker och risk att bränna dig, ghd locktången är superenkel att få bra grepp om och lockarna är på plats på nolltid. Tångens skyddande spets, “cool tip” ger användaren en säker och smidig stylingupplevelse. Den längre kabeln ger flexibilitet och den smarta automatiska avstängningsfunktionen går in efter 30 minuter om locktången inte använts, en extra säkerhet.

Den revolutionerande ultra-zone™ teknologin bibehåller en optimal stylingtemperatur på 185°C, vilket ger långvariga lockar som skapas snabbt och samtidigt bevarar hårets hälsa. Tänk dock alltid på att använda ett bra värmeskydd för ditt hår! All värmestyling är påfrestning på håret, med rätt produkter kan du undvika att ge ditt hår permanenta skador.

Vi har utsett ghd locktången till testvinnare, med sin förmåga att passa alla hårlängder och typer, såväl kortare hår som längre hår, är ghd curve creative curl wand ett riktigt bra köp! En oumbärlig locktång för vackra och hållbara frisyrer. Priset är lite saftigt men för att användas ofta och förmodligen under flertalet år får det trots allt ses som en god investering i ditt hår.

2. På en andraplats kommer locktången från Babyliss Conical Wand

Fördelar

 • Konformen gör processen enkel och snabb
 • Passar både för dig med kort och långt hår
 • 6 värmeinställningar
 • Kvartskeramisk beläggning för skonsam hantering av håret

Nackdelar

 • Känns lite plastig i skaftet

Specifikationer

Mer om Babyliss Conical Wand locktång

Med Babyliss konformade locktång blir det enkelt att skapa vackra lockar. Den kvartskeramiska beläggningen på den konformade cylindern gör att du smidigt och snabbt kan styla ditt hår med jämnt resultat. Den extra långa cylindern passar perfekt för att locka både längre hår och kortare hår.

Tack vare de 6 digitala värmeinställningarna, som kan justeras upp till 210 °C, samt det avancerade värmesystemet Advanced Ceramics™, kan du räkna med konstant och jämn värme under lockningsprocessen, en fördel för att inte bränna håret. Tänk alltid på att använda värmeskydd och få låg termperatur som möjligt när du lockar håret.

Tekniskt sett har denna locktång allt du behöver för att skapa professionella lockar. Den har en imponerande 25-13 mm konformad cylinder med kvartskeramisk beläggning, och dessutom en extra lång cylinder som passar utmärkt även för dig med långre hår.

Den är också säker i användningen med automatisk avstängning och levereras med både en värmetålig handske och matta för extra trygghet och bekvämlighet. Dess 2,5 meter långa sladd med roterande fäste ger dig gott om rörelsefrihet när du stylar ditt hår.

Sammanfattningsvis är den här locktången ett pålitligt verktyg med bra funktioner och ett bra pris. Med tre års garanti har du dessutom trygghet. Att slippa klämman på en “vanlig” locktång gör processen betydligt mycket smidigare och snabbare.

3. På en tredjeplats i vårt test kommer locktången från Remington Pearl Pro Curl

Fördelar

 • Bra pris och goda recensioner
 • Riktigt enkel att locka med
 • Keramisk beläggning
 • Temperaturinställning

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om Remington Pearl Pro Curl

Remington Pearl Pro Curl är en locktång som tar din styling till en helt ny nivå. Med en touch av pärlemor och en avancerad keramikbeläggning lovar den glansigt och slätt hår som liknar resultatet från en professionell salong. Den har under flera år varit en bästsäljare och vi har själva haft möjligheten att testa denna. Det är otroligt mycket locktång för pengarna och sett till resultatet är den helt klart en av våra favoriter! Flertalet användare vittnar om hur deras hår nu stylas snabbt och smidigt med enbart denna locktång.

Remingtons keramiska cylinder ger en jämn värmefördelning och skapar enkelt vackra, glänsande lockar som håller länge. För extra stöd så använd bra stylingprodukter som ökar lockarnas hållbarhet!

Tack vare den breda värmecylindern på 32mm kan du enkelt skapa stora, mjuka lockar som ser fantastiska ut. Denna locktång passar bäst för dig med axellångt eller längre hår. En locktång som verkligen lever upp till förväntningarna och blir ditt hemliga vapen för perfekt stylat hår, dessutom utan att göra något större hål i plånboken.

Köpguide – Hur man väljer den bästa locktången

Att välja rätt locktång kan vara förvirrande, men det finns några faktorer du bör överväga innan du köper en locktång. För det första är det viktigt att överväga din hårtyp. Har du tunt och skört hår, eller tjockt och grovt hår? Vissa locktänger är bättre lämpade för olika hårtyper, så se till att välja en som passar just ditt hår.

Tångens diameter

Storleken på locktången påverkar lockarnas resultat. En större diameter skapar stora lockar medan en mindre diameter ger mindre, mer definierade lockar. Välj en tång som passar den typ av lockar du vill ha. Ett kort hår behöver vanligen en mindre diameter, kring cirka 19 mm för att kunna få till lockarna. Ett längre hår blir lättare att locka med en tång kring 32 mm-38 mm.

Material

Locktänger kan tillverkas av olika material, såsom keramik, turmalin eller titan. Keramiska locktänger ger jämn värmefördelning, medan turmalin och titan minskar frizz och statisk elektricitet. Se till att locktången har en pålitlig och justerbar värmeteknologi! Keramiska eller turmalinbelagda locktänger är vanligtvis bra alternativ eftersom de ger jämn värmefördelning och minskar risken för skador på håret.

Temperaturinställningar

För att undvika att skada håret är det viktigt att kunna justera temperaturen på locktången. Tänk på att använda lägre värme för tunnare hår och högre värme för tjockare hår. Välj hellre än lägre temperatur för att undvika skador på håret. Hur väl dina lockar håller påverkas också av vad du väljer att använda för stylingprodukter efter du lockat ditt hår. En riktigt bra hårspray kan göra underverk!

Hitta bäst i test locktänger hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test locktänger hos oss på Testjakt.se!

Använd alltid värmeskydd vid styling med värmeverktyg

När du använder värmeverktyg som locktänger utsätts ditt hår för höga temperaturer som kan skada hårets yttre skikt, vilket leder till att det blir sprött, torrt och frissigt. Värmeskyddet fungerar som en barriär mellan håret och den höga värmen, vilket minskar risken för skador.

Värmeskydd hjälper även till att jämna ut hårets yta och göra det mer hanterbart. Det gör att ditt hår blir lättare att styla och håller frisyren längre. Användningen av locktänger och andra värmeverktyg behöver inte vara skadlig för håret om rätt försiktighetsåtgärder vidtas. Genom att använda värmeskydd innan du stylar ditt hår med locktång kan du njuta av den önskade frisyren samtidigt som du skyddar och bevarar hårets hälsa. Välj gärna ett högkvalitativt värmeskydd som passar din hårtyp och applicera det jämnt genom håret innan du använder locktången för bästa resultat.

Trådlös locktång

Sladdlös locktång, alltså en locktång utan sladd, även kända som trådlösa locktänger eller batteridrivna locktänger, är en modern och praktisk lösning för dem som vill styla sitt hår utan begränsningen och mecket med en sladd. En av de största fördelarna med locktänger utan sladd är deras bärbarhet. Du kan använda dem var som helst utan att behöva oroa dig för att hitta ett eluttag. Det gör dem perfekta för resor och när du är på språng.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 26/07/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test