Barn & Familj

Bästa Lekstolen [Topp 5 2021] » Jämför test av lekstolar för barn

Under sina första år utvecklas ditt barn i rasande fart och lär sig bland annat att kontrollera sina muskler och att greppa saker. Ditt barn är nyfiket och vill lära sig nya saker. En lekstol är därför ett suveränt hjälpmedel för att ditt barn ska kunna utforska och utvecklas. Den stimulerar och underhåller ditt barn både ljud, ljus, olika sorters leksaker. I detta test får du hjälp att hitta den bästa lekstolen för ditt barn.

Som förälder kan det vara svårt att få tid att hinna med hushållssysslor och annat, då är en lekstol perfekt. Den underhåller ditt barn medan du gör det du behöver göra och samtidigt kan du ha full koll. Du får fria händer medan ditt barn kan leka, lära och utveckla sina förmågor. Den har många olika funktioner som alla är gynnsamma för ditt barns utveckling. Att studsa, gunga och hoppa främjar till exempel ditt barns motoriska utveckling. Samtidigt stimulerar ljud och ljus ditt barns sinnen.

Observera att Testjakt inte testar produkter själva. Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

De 5 bästa lekstolarna på marknaden just nu

1. Bästa lekstolen Skip Hop Aktivitetscenter Explore&More

Skip Hops aktivitetscenter är en smart 3-i-1 produkt och är först ut i vårt lekstol test. Lekstolen är utformad tillsammans med barnläkare och stödjer ditt barn i lek och inlärning. När ditt barn bli större kan du även göra om den till ett ritbord. Sitsen kan rotera 360 grader och studsar lätt när ditt barn rör sig. Ditt barn kan sitta, snurra, studsa & leka och den har dessutom en lära gå funktion. Sammanlagt har den 25 aktiviteter och kan användas från 4 månaders ålder. En allsidig produkt som rekommenderas i detta lekstol test.

Detta aktivitetscenter är mer än bara en gåstol barn. Ditt barn leker och studsar, lär sig gå och kan även använda den som lekbord. Att den är utformad tillsammans med barnläkare ger en trygghet att ditt barn är säkert och plasten är dessutom helt fri från ftalater. Den har många olika funktioner såsom flyttbara leksaker, skål med sugpropp och en elastisk sittdel. Med denna produkt får du mycket lek för pengarna och den är en av de bästa produkterna när det kommer till gåstol barn.

Fördelar

 • Tre olika användningsområden
 • 25 utvecklande aktiviteter
 • Kan byggas om till lekbord

Nackdelar

 • Dyrare än andra lekstolar
 • Har inga hjul

2. Hauck Jump Around Hearts Aktivitetsgunga

Jump Around är en gåstol och lekgunga med flera underhållande funktioner. Ditt barn tränar sina ben att gunga och hoppa samtidigt som både ljud och ljus stimulerar sinnena. Den har en avtagbar lekbricka samt avtagbar sits. Du kan även anpassa höjden efter ditt barn. Den spelar både musik och har blinkande ljus som drivs av två stycken AA-batterier. Sitsen roterar 360 grader och barnet kan på så sätt snurra för att utforska sin omgivning. Den rekommenderas från sex månaders ålder och har en maxvikt på nio kilo.

Om ditt barn gillar att studs, hoppa och gunga är detta en perfekt gåstol ålder. Den har flera olika funktioner såsom ljud, ljus och skallror. Den justerar den efter ditt barn och sits och lekbricka är kan du plocka av. Några kunder har dock påpekat att ljudet som spelas är något högt samt att musiken ibland inte spelas. Även att den lägsta positionen på sitsen är ganska högt upp vilket kan bli ett problem om ditt barn har korta ben. Rekommenderad gåstol ålder är sex månader och upp till nio kilo.

Fördelar

 • Justerbar höjd på sits
 • Avtagbar lekbricka och sits
 • Träna på att gunga och hoppa

Nackdelar

 • Högt ljud på musik
 • Batterier krävs och ingår ej
Last updated: 2021-11-29 23:37:16

3. Fillikid Gåstol (Grå)

Fillikid Gåstol är en av testets gåstol bäst i test. Du kan justera den efter ditt barn i tre olika höjdlägen. Den har en underhållande lekbricka med flera funktioner och spelar även upp musik. Ditt barn kan använda den från 6 månaders ålder upp till att den väger 12 kg. Denna gåstol har hjul som gör att ditt barn kan ta sig runt och utforska hemmet men har även ett trappskydd som förhindrar en olycka. Det är en robust gåstol i god kvalitet som låter ditt barn träna på motoriken.

Denna gåstol är perfekt för barn som håller på att lära sig gå. Den har praktiska hjul som gör att ditt barn kan ta sig runt för att utforska och samtidigt övar upp sina benmuskler. Dessutom är den utrustad med trappskydd vilket är en trygghet för dig som förälder. Lekbrickan med både ljud, ljus och knappar underhåller ditt barn under längre stunder och du får tid över till annat. Den har en maxvikt på 12 kg vilket gör att ditt barn kan använda den länge.

Fördelar

 • Har praktiska hjul
 • Bra lära gå stol
 • Stimulerar med både ljud och ljus

Nackdelar

 • Ingen hopp- eller studs funktion

4. BabyDan Baby Walker Lekstol

Denna lekstol från BabyDan kan du även använda som lära gå vagn genom att barnet håller i handtaget bakpå stolen och skjuter den framför sig. Den har ett avtagbart lekbord med både ljus, ljud och leksaker vilket stimulerar ditt barns sinnen. Du justerar lätt höjden i tre olika lägen efter ditt barns längd. För extra säkerhet har den bromsklossar för att skydda vid trappor. Hjulen har en gummibeläggning vilket gör gåstolen tyst och skonsam mot golvet. Blir stolen smutsig tar du av tyget och tvättar det i maskinen.

Detta är en mångsidig lekstol med hjul som gör att ditt barn säkert och tryggt kan utforska hemmet. Du kan använda den som en klassisk lekstol där barnet sitter i stolen men även som lära gå vagn där barnet skjuter den framför sig. Bromsklossarna gör att du kan känna dig trygg om ni har trappor hemma. Den är perfekt om ni har känsliga golv eller behöver en tysk lekstol då hjulen har en praktisk gummibeläggning. Tyget på stolen tar du lätt av och tvättar vid behov.

Fördelar

 • Fungerar även som lära gå vagn
 • Hjul med gummibeläggning
 • Bromsklossar på hjulen

Nackdelar

 • Batterier ingår ej
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

5. Bozz Lekstol Lyx

Denna lekstol från Bozz har en aktivitetspanel med ljud och leksaker. Den har även hjul som gör att ditt barn kan åka runt och utforska. Du kan justera höjden på stolen efter ditt barns längd. Ett trappskydd gör att stolen bromsas automatiskt om inte alla hjul är i golvet. Sitsen tar du lätt av för att tvätta i 40 grader. Denna stol är även testad och godkänd enligt gällande EN standard. Stolen är bekväm för ditt barn att sitta i och aktivitetspanelen stödjer ditt barn i lek och inlärning.

Med denna lekstol kan ditt barn rulla runt för att utforska sin omgivning och samtidigt leka med de olika leksakerna på aktivitetspanelen. Den har trappskydd som gör att den bromsar automatiskt vid en kant och du som förälder kan känna dig trygg. Den bekväma sitsens tyg kan du enkelt knäppa loss för att maskintvätta i 40 grader. Den klara gröna och blåa färgen stimulerar ditt barn och leksakerna är lätta att greppa. Någon kund har dock påpekat att den kan kännas något trög att rulla ibland.

Fördelar

 • Automatisk bromsfunktion
 • Tvättbart tyg
 • Glada klara färger

Nackdelar

 • Kan kännas trög ibland
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Vad du bör tänka på när du köper en lekstol

När du ska köpa en lekstol behöver du tänka på flera olika saker, men det kanske viktigaste är att se till att köpa en som är säker. Kolla därför alltid att stolen är säkerhetstestad och på så sätt inte kan sätta ditt barn i fara. Lekstolen du väljer ska även vara stimulerande, underhållande och rolig för ditt barn. En lekstol med många funktioner och med både ljud och ljus kan därför vara ett bra val.

Den ska vara säker

Självklart är ditt barns säkerhet det absolut viktigaste när du väljer lekstol. När gör ditt val är det därför viktigt att du läser på om hur lekstolen har testats så att den är säker för ditt barn att leka i. Har du trappor hemma är det viktigt att välja en lekstol med trappskydd. Sitsen ska även vara både bekväm för ditt barn men även ha bra stöd för nacke och rygg.

Den ska vara rolig

Oftast sätter du ditt barn i en lekstol när du behöver fria händer, kanske behöver du laga mat eller vika tvätt. Oavsett så vill du att ditt barn ska trivas i och ha roligt i stolen. Olika lekstolar har olika funktioner och du behöver därför utgå från vad ditt barn gillar. Vet du att ditt barn gillar musik eller andra ljud så välj en stol som har den funktionen.

Den ska vara funktionell

Förutom att vara rolig och säker så behöver en lekstol vara praktisk för dig och ditt barn att använda. Om ni reser mycket så kan det vara bra att välja en modell som går att fälla ihop och transportera enkelt. Det är också bra att se efter om stolstyget går att ta av och tvätta ifall det händer en olycka eller om ditt barn kladdar ner sitsen.

Sammanfattningsvis så finns det olika stolar med olika funktioner

Det viktigaste är att du väljer en lekstol som du tror kommer att passa ditt barn. Det finns som sagt många olika modeller som har flera olika funktioner. Vill du ha en lekstol som ditt barn kan använda länge så välj en stol där höjden går att justera. Utöver det så välj en lekstol som är säker för sitt barn samt är både rolig och funktionell.

Att se ditt barn utvecklas och lära sig nya saker är verkligen fantastiskt. I en lekstol tränar ditt barn motorik och benstyrka medans du får händerna fria att göra annat. En lekstol är helt enkelt ett bra hjälpmedel i vardagen som småbarnsförälder. Tänk dock på att små barn inte bör sitta i samma position för länge, använd därför stolen kortare stunder. Förhoppningsvis har detta test gett dig mer information och hjälpt dig i valet av lekstol.

Leave a Comment