Bästa Bronzers/Solpuderna För En Solkysst Hud (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bronzers/solpuder som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett solpuder är något som nästintill alla kvinnor, och säkert en hel drös män (eventuellt i smyg) äger. Att kunna få en solkysst hud på några få sekunder är något som vi alla önskar. Att slippa gå runt blek och glåmig oavsett månad på året är ingen omöjlighet. Med en riktigt bra bronzer kommer du aldrig mer behöva lägga tid på att pressa under solens farliga strålar. Med ett solpuder kan du skapa både en jämn och fin solbränna men du kan även använda ditt solpuder till att skapa skuggor/contouring.

Vilken bronzer är bäst?

Det finns några olika faktorer du vill ha i åtanke då du köper en bronzer. Allt från färg, pris till förpackning/dosa. Nedan kan du se några av följande faktorer vi fokuserat på:

1. Vinnare och bäst i test blev solpudret från IsaDora Bronzing Powder

Fördelar

 • Prisvärd
 • Spegel i dosan
 • Fantastiska nyanser

Nackdelar

 • Kan behöva en touch-up under dagen

Specifikationer

Mer om solpudret från IsaDora Bronzing Powder

Solpudernas solpuder, IsaDoras bronzing bowder! Här har vi en klassiker på marknaden sedan många år tillbaka. Det finns goda skäl till detta, solpudret från IsaDora är inte bara högpigmenterad utan det lämnar också en sammetslen finish över ansiktet som ett av de sista stegen i din makeup. Det kommer i en praktisk dosa som är enkel att slänga med för en dag på jobbet eller i lilla clutchen eller festväskan, för en eventuell touch-up. Dosan har både en sammetspuff och en inbyggd spegel.

Applicering av IsaDoras solpuder rekommenderas ske med en större puderborste av något slag för ett så jämnt och fint resultat som möjligt. Pudret finns att köpa i flera olika bruna toner, från matt, semi-matt till skimmer-finish. Sammanfattningsvis är detta ett otroligt prisvärt puder som finns i fantastiska toner, en praktisk dosa och dessutom sitter det på plats hela dagen. Att det även kommer till ett mycket fördelaktigt pris avgör saken. IsaDora Bronzing Powder är bäst i test! Då formulan är ett kompaktpuder räcker bronzern månadsvis, självklart beroende på applicering.

2. På andra plats kommer solpudret från NARS Bronzing Powder

Fördelar

 • Lyxig formula som håller länge
 • Naturliga nyanser
 • Hög pigmentering

Nackdelar

 • Dyrare prislapp
 • Endast 4 nyanser-samtliga med skimmer

Specifikationer

Mer om solpudret från NARS Bronzing Powder

För dig som söker en bra bronzer och är beredd att betala lite mer så kan detta solpuder från NARS vara en match! NARS solpuder kommer i fyra olika nyanser, San Juan, Laguna, Casino och Punta Cana. Nyanserna passar både för dig med ljusare och mörkare hudton. Samtliga nyanser har en gyllene/glowig- lyster, med andra ord är dessa toner inte matta för den som önskar ett matt solpuder. Önskar du ett matt solpuder är det bättre att ta en titt på vår testvinnares utbud av nyanser.

Med NARS Bronzing Powders varma toner och pigmenterade formula så ger denna bronzer en solkysst look med endast ett par tag med borsten. Utöver detta kan du också glädja dig över en solbränna som sitter på plats hela dagen. Har din hud fina linjer och andra ojämnheter så lägger sig pudrets malda puderkorn i fina linjer och porer och skapar ett jämnare intryck av huden.

3. På tredjeplats kommer solpudret från NYX Professional Makeup Matte Body Bronzer

Fördelar

 • Finns i både ljusare och mörkare nyanser
 • Håller länge

Nackdelar

 • Kan bli fläckig, använd bra borste för applicering
 • Samtliga nyanser är varma

Specifikationer

Mer om solpudret från NYX Professional Makeup Matte Body Bronzer

Denna bronzer i puderform kommer i fyra olika nyanser. De olika nyanserna sträcker sig ifrån “Light” till “Deep”- tan , tillverkade och noga utvalda för att matcha alla olika hudtoner. Nyanserna på NYX bronzer är helt matta så du behöver inte oroa dig för oönskat glitter eller skimmer. Lider du av hög talgproduktion och har problem med exempelvis acne kan ett mattare solpuder vara mer klädsamt att bära. En del kvinnor väljer ett matt solpuder för att få en solkysst look i ansiktet, sedan kan man applicera en annan bronzer med mer skimmer på exempelvis kindben och näsa. Bronzer kan om så önskas alltså ersätta en rouge.

Tack vare dess matta och hållbara formula får du med denna produkt en solkysst look som håller hela dagen. Utöver detta så är denna bronzer även extremt prisvärd och håller länge – ett vinnande koncept helt enkelt.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer solpudret från Lumene Invisible Illumination Liquid Bronzer

Fördelar

 • Ger ett naturligt resultat
 • Enkelt att arbeta med
 • Skapar solkysst glow

Nackdelar

 • Endast en nyans

Specifikationer

Mer om solpudret från Lumene Invisible Illumination Liquid Bronzer

Denna bronzer är en produkt för dig som föredrar den mer naturligt solkyssta känslan. Lumene Invisible Illumination Liquid Bronzer kommer i en enda färg som ska passa alla hudtoner. Den är enkel att applicera och blendar in i huden fint. Du kan välja att applicera den med fingrarna eller med en borste. Vid användning av borste rekommenderas att applicering sker med en foundationborste. För dig som föredrar en mer naturlig look är detta ett perfekt val. Med tanke på att den är flytande i formulan är den även passande för dig med en torrare hud. Den ger ett fantastisk glow och vi är imponerade över hur enkel den är att arbeta in i huden.

Att använda flytande bronzer är något inte alla är vana vid. För att få ett så bra och jämnt resultat som möjligt är det bästa att applicera sina flytande produkter först. Exempelvis flytande foundation, concealer och sedan gå in med denna bronzer, använder du sedan ett löspuder ska detta alltså appliceras sist. Flytande produkter först, puderform sist!

Om du inte är van att använda solpuder men vill testa är detta en toppenbra produkt att börja med om du önskar en naturlig glow-look. Vill du ha en mörkare bränna eller kunna jobba med skuggor och contouring är detta inte rätt produkt för dig.

5. På en femteplats kommer solpudret från Hourglass Ambient Lighting Bronzer Luminous Bronze Light

Fördelar

 • Magiska nyanser
 • Skapar en airbrushed-känsla
 • Varje bronzer är unik i blandningen

Nackdelar

 • Inget nämnvärt förutom priset

Specifikationer

Mer om solpudret från Hourglass Ambient Lighting Bronzer Luminous Bronze Light

Formulan på detta magiska solpuder är sammansatt för hand, genom en unik teknik som blandar pigment med puder, alla puder är därav unika vilket innebär att inga puder ser exakt likadana ut i blandningen. Vanliga bronzers har en tendens att vara platta, Hourglass använder sig av Photoluminescent Technology som skapar ett djup i bronzern och naturliga färgövergångar.

Med Hourglass Ambient Lighting Bronzer Luminous Bronze Light får huden en helt magisk glöd som dessutom ser väldigt naturlig ut. Den smälter snabbt och enkelt in i huden och blandas enkelt med andra produkter. Känslan blir en “airbrushed” -hud, det känns som någon svept av magisk slöja av fräschör och glow över huden. Även acne, ojämnheter och liknande problem täcks nästintill magiskt. Känslan av glow är så naturlig, inte alls som ett billigt skimmer-puder. Men smakar det så kostar det. En ganska rejäl slant, men frågan är om känslan av solkysst hud året om inte är värt det?

Köpguide – Välj rätt bronzer

För att hitta rätt bronzer för dig bör du fundera på vad som är rätt nyans, formula och pris för dig. Valmöjligheterna är många oavsett vad du söker.

Vi har alla olika mål då vi sminkar oss men en gemensam nämnare är att vi vill att sminket ska framhäva våra bästa jag. Känslan av känna sig fräsch och vacker är också viktig. Skönhet kommer inifrån men det skadar inte att hjälpa naturen lite på traven ibland.

Nyansen bör passa din naturliga hudton

För att få en naturligt solkysst look vill du välja en bronzer som är endast ett par nyanser mörkare än din naturliga hudton samt med samma underton.

Väljer du en färg som är för mörk finns det en risk att det ser onaturligt ut. Försök efterlikna den nyans du ser efter en dag i solen. Överdosera inte! Bygg hellre på under dagen än riskera att se ut som en orange teddybjörn. Less is more! Med en bra bronzer behöver du inte mängder, några svep över ansiktet där solen vanligen naturligt träffar. Näsroten, kindbenen, hårfästet och hakan.

Hitta bäst i test bronzers/solpuder hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test bronzers/solpuder hos oss på Testjakt.se!

Vilken formula vill du använda?

Bronzers kommer i både puder, cremesticks och flytande varianter. Vad som passar dig bäst kan variera beroende på vilken hudtyp du har.

Har du normal till oljig hy brukar en puderbronzer passa bättre. Medan en torr hy ofta mår bättre av en creme- eller flytande bronzer. Fundera också på vad resterande av dina sminkprodukter har för form? Är mycket i puderform kan en flytande bronzer lätt bli fläckig och svår att blanda in. En flytande foundation är att föredra vid användning av flytande bronzer. Avsluta alltid med dina puderprodukter sist.

Varför ska jag använda en bronzer?

Under sommaren spenderar vi mer tid utomhus under solens strålar. Känslan av solkysst hy är något som får de flesta ansikte att se fräschare och piggare ut. Att endast få den känslan under sommarhalvåret känns lite tråkigt. Det finns idag massvis av solpuder på marknaden. Det är förmodligen en av de allra vanligaste sminkprodukterna som finns, nästintill alla som använder makeup äger någon form av bronzer.

Att spendera tid i solen är skönt, men det kan också vara farligt. Solens strålar skyndar på hudens åldrande och kan även orsaka hudcancer. UVA-strålarna går långt ner i din hud vilket gör att den åldras fortare och påskyndar uppkomsten av rynkor. UVB-strålarna stannar i de yttre hudlagren vilket ger huden sin bruna färg, men dessa strålar kan också orsaka brännskador eller i värsta fall även hudcancer.

Att använda en bronzer är alltså faktiskt betydligt mycket klokare än att ligga och pressa i solen. Med en bronzer får du en säker solbränna året runt!

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test