Bästa Kombistegarna För Husägare (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken kombistege som är bäst i test enligt vår testpanel!

Som husägare är det inte ovanligt att behovet av en pålitlig och mångsidig stege uppstår. Oavsett om du behöver byta en glödlampa i taket, måla om fasaden eller rensa takrännor, är en kombistege en oumbärlig följeslagare för att klara av olika uppgifter kring ditt hem. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med kombistegar och hur de kan förbättra din förmåga att ta hand om ditt hem.

I vår artikel kommer vi primärt att fokusera på en viss typ av stege, den så kallade kombistegen, även känd som en multifunktionell stege. Kombistegen är en allt-i-ett-lösning för olika typer av arbete som kräver en säker och stabil arbetsplattform. Denna typ av stege är designad för att vara justerbar i olika lägen, vilket gör det möjligt att använda den som en vanlig stege, en förlängd stege, en plattform eller till och med som en trappstege. Denna flexibilitet gör det enkelt att anpassa stegen efter dina specifika behov, vilket sparar både tid och pengar. Hitta kvalitativa, bästsäljande kombistegar med goda recensioner i vår jämförelse av de bästa kombistegarna på marknaden!

1. Vinnare och bäst i test blev SKEPPSHULTSTEGEN 512-5

Fördelar

 • Stabil
 • Lätt vikt trots hög stabilitet
 • Kan användas som kombistege eller utskjut, “klassisk stege” mot exempelvis husvägg
 • 5 meter hög, 3 delar

Nackdelar

 • Ingen plattform för dig som önskar det

Specifikationer

Mer om SKEPPSHULTSTEGEN 512-5

Denna kombistege från Skeppshultstegen är som en pålitlig följeslagare för alla typer av arbete som behöver ske lite ovanför marken. Tillverkad av robusta aluminiumrörprofiler ger den en känsla av pålitlighet och hållbarhet, trots sin lätta vikt, vilken uppskattas av användare.

Dess mångsidighet är imponerande, med förmågan att förvandlas från en utskjutande stege till en fristående kombistege. Oavsett om du når höga platser eller behöver en stabil stege för olika arbetsuppgifter, är denna steg definitivt ett ovärderligt verktyg. Med dess robusta konstruktion och praktiska design är det svårt att inte bli imponerad av dess mångsidighet och pålitlighet. Skeppshultstegen är kända för sin höga kvalitet och har flera mycket populära och omtyckta modeller!

2. På en andraplats kommer multikombistegen ZARGES Variomax V3

Fördelar

 • Går att ställa i trappor
 • Anliggande stege och trappstege i ett
 • Blir kompakt ihopfälld
 • Kraftiga beslag som är självlåsande
 • Arbetshöjden på är inställbar pinne för pinne
 • Godkänd enligt arbetsmiljöverket

Nackdelar

 • Lite dyrare

Specifikationer

Mer om ZARGES Variomax V3

Multikombistegen är en pålitlig och mångsidig stege som är det utmärkta tillskottet för alla husägare, eller även för dig som hantverkare. Dess kompakta design gör den lätt att transportera och förvara, mått ihopfälld är imponerande 0,97 m × 0,5 m × 0,21 m.

De kraftiga självlåsande beslagen ger extra säkerhet. Halksäkra stegfötter på alla sidoprofiländar ökar stabiliteten. Stegen fungerar både som anliggande och fristående, och kan till och med placeras i trappor i fristående läge. Med ett förlängningsben kan stegen användas på ojämna ytor och i svängda trappor. Den uppfyller säkerhetskraven enligt EN-131/INSTA-650 och Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 2004:3. En pålitlig och mångsidig lösning för olika arbetsmiljöer eller för dig som har ett 1,5 plans hus eller på annat vis är behov av en multifunktionell stege.

3. På en tredjeplats kommer TELESTEPS Combi

Fördelar

 • Kan användas både fristående eller mot en vägg
 • Stabila halksäkra steg/glidskydd
 • Liten och smidig att transportera
 • Bra grepp för händerna

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om TELESTEPS Combi

Telesteps kombistege i anodiserad aluminium är verkligen en mångsidig stege att satsa på för såväl hantverkare, hobby och husägare. Denna smarta steg kan fällas ihop för att enkelt tas med överallt, redo att ta dig till nya höjder. Oavsett om du behöver använda den fristående eller en sanliggande så imponerar den extra breda basen med sin stabilitet och fasta grepp på underlaget. Dess breda steg med räfflad yta erbjuder en säker passage och ökad komfort, även under våta förhållanden. Något som är otroligt viktigt!

Denna stege står i full överensstämmelse med Arbetarskyddstyrelsens krav enligt AFS 2004:3, vilket betyder att du kan känna dig trygg och säker i ditt arbete. Dessutom, med möjligheten att använda den både fristående och anliggande, passar den perfekt i små utrymmen och kräver minimal svängradie. Att låsa upp och använda den är enkelt och säkert, och den är lika lätt att transportera som den är att lita på. Med Telesteps kombistege får du inte bara ett pålitligt verktyg utan också en följeslagare som hjälper dig att nå nya höjder med bekvämlighet och säkerhet som fokus.

Köpguide – Hitta den bästa kombistegen

Att investera i en högkvalitativ kombistege kan vara en klok beslut för flera olika yrkesgrupper och hushåll. Dessa stegar är vanligtvis hållbara och konstruerade för att hålla länge, vilket gör dem till en långsiktig följeslagare som du kommer äga under många, många år. Genom att välja en pålitlig kombistege kan du undvika att behöva köpa flera olika stegar för olika ändamål, vilket i sin tur kan spara dig pengar och utrymme i ditt hem.

Användningsområde

En kombistege ett oumbärligt verktyg för husägare som strävar efter att ta hand om sitt hem på ett effektivt och säkert sätt. Dess mångsidighet, användarvänlighet och fokus på säkerhet gör den till en pålitlig följeslagare för olika typer av arbete, oavsett om det är inomhus eller utomhus. Kanske behöver du byta filter till luftpumpen, hänga upp en tavla i trappan eller byta en takpanna på taket. Som husägare finns det alltid behov av en funktionell stege.

Genom att investera i en högkvalitativ kombistege kan du känna dig trygg i din förmåga att hantera olika uppgifter och projekt med lätthet.

Hitta bäst i test kombistegar hos oss på Testjakt!
Hitta bäst i test kombistegar hos oss på Testjakt!

Transport och förvaring

Kombistegar är oftast utformade för enkel transport och förvaring. Många modeller kan vikas ihop till en kompakt storlek för att enkelt kunna transporteras i fordon eller förvaras i trånga utrymmen. Har du inget förråd är det viktigt att stegen tar minimalt med plats att förvara. Även i en hantverkares bil är utrymmet begränsat så smarta lösningar och kompakt förvaring är guld värt.

Material

Kombistegear finns oftast i olika material som aluminium, stål eller fiberglas. Aluminiumstegar är vanligt förekommande på grund av deras lätta vikt och korrosionsbeständighet. Vilket helt enkelt innebär hur tålig stegen är för väder och vind. En stege kan förvaras utomhus om den är tillverkad av aluminium då den klarar sig bra från rost.

Arbetsplattform

Många kombistegar har en integrerad arbetsplattform högst upp på stegen. Denna plattform ger en stabil yta för att stå eller utföra arbete, vilket kan vara särskilt användbart vid målning, reparationer eller andra höjdrelaterade uppgifter.

Säkerhet

Stegar är konstruerade med säkerheten i åtanke och kombistegen är inget undantag. De är vanligtvis utrustade med antislip-beläggningar på stegen och stabiliserande mekanismer för att förhindra att stegen välter eller rör sig under användning. Innan du använder en kombistege, se till att du förstår och följer tillverkarens instruktioner för säker användning. Använd personlig skyddsutrustning som exempelvis hjälm och säkerhetsskor när det behövs.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 29/08/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test