Bästa Highlighters För Att Ge Ditt Ansikte Glow (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka highlighters som är bäst i test enligt vår testpanel!

En highlighter är en sminkprodukt som ljusar upp och framhäver konturerna i ditt ansikte. Det är som pricken över i:et då den ger en härlig lyster och glow till din sminkning. Välj att framhäva punkter i ditt ansikte där solens strålar träffar först som till exempel näsryggen, kindbenen och brynbenet. Andra ställen som med fördel kan ges lite extra glow är amourbågen, ögonvrån och hakan.

Vilken hightlighter är bäst?

En hightlighter kan komma i både flytande, cremé, och puderform. Det viktigaste att tänka på vid köp av highlighter är därför vilken formula du föredrar, samt vilket resultat du vill uppnå.

1. Vinnare och bäst i test blev highlightern från NYX Professional Born To Glow Liquid Illuminator 

Fördelar

 • Sitter bra
 • Mångsidig
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Kan bli fläckigt om du inte har en flytande foundation

Specifikationer

Mer om highlightern från NYX Professional Born To Glow Liquid Illuminator 

En riktigt bra highlighter för dig som vill undvika puderprodukter. En flytande highlighter är lättare att använda på en torr hy då den exempelvis går att blanda in i den foundation. Letar du efter en riktigt bra highlighter som ger ett fantastiskt glow och härlig glöd till ditt ansikte kommer du att älska NYX Born To Glow Illuminator. Produkten kommer i tre olika nyanser, sunbeam, luminator gleam och pure gold.

Denna highlighter är särskilt bra då den som vi tidigare nämnt går att blanda ut i din foundation. Självklart kan du också applicera med fingrar eller borste på de punkter i ansiktet där ljuset träffar. Populära och fördelaktiga punkter i ansiktet att applicera highlighter på kan exempelvis vara, näsryggen, kindbenen, under ögonbrynen, i ögats innerkant eller i hårfästet. Detta ger ett fint glow och fräschör till ditt ansikte. Den sitter dessutom som berget hela dagen till ett mycket fördelaktigt pris!

2. På andra plats kommer highlightern från OFRA Cosmetics Feelin’ Myself Palette

Fördelar

 • Går att arbeta upp
 • Enkel att använda
 • 3 fina nyanser som passar alla hudtoner
 • Skapar ett otroligt vackert glow

Nackdelar

 • Lite svår att få tag på

Specifikationer

Mer om highlightern från OFRA Cosmetics Feelin’ Myself Palette

Highlightern från OFRA blir snabbt en favorit i sminkneccesären och har stor potential att kunna bli din bästa highlighter. Den kommer i lätt puderform, finns i tre olika nyanser, Blissful (golden-bronze with rose undertones), Pillow Talk (soft pearl pink), Rodeo Drive (a universally flattering sun-kissed soft gold). Förpackningen rymmer 4 gram per ton, dvs 3x 4 gram och produkten passar dig som har höga krav på bra pigmentering och hög kvalitet.

Eftersom att detta highlighter test visar flera olika typer av konsistenser på produkter så måste vi också passa på att nämna att puderformen är perfekt för dig som vill kunna bygga upp produkten. Den passar även för dig som använder ett kompaktpuder som bas, alltså inte en flytande makeupbas. Du kan smidigt och snabbt applicera denna highlighter med en borste av valfri sort. Annars funkar det fint att använda fingrarna och dutta in produkten på önskat ställe i ansiktet där du vill ha lite mer glow och lyster. Vill du ha ett starkare glow kan du fukta penseln eller fingrarna innan applicering av produkten.

3. På tredjeplats kommer highlightern från Anastasia Glow Kit

Fördelar

 • Lätt att arbeta med
 • Mångsidig
 • Räcker länge
 • Flera olika nyanser i samma kitt

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om highlightern från Anastasia Glow Kit

En hightlighter kan även komma i puderform i en palett, och det gör Anastasia Beverly Hills Glow Kit. Denna rymmer ca 7 gram per skugga och varje palett innehåler fyra olika nyanser. Dessa otroligt vackra nyanser är särskilt framtagna för att kunna bära och använda separat såväl som mixade tillsammans.

Denna highlighter är metallisk och den ena paletten heter sugar och i denna är tonerna mer åt det kalla hållet i samtliga färger, vilket gör den skarp och perfekt för dig som vill visa upp highlightern ordentligt. Den andra paletten heter sun dipped och är varmare och tonerna drar mer åt det guldiga hållet. Anastasias Glow Kit går även att bygga upp för härliga effekter men passar även perfekt till din vardagsmakeup om du applicerar en mindre mängd. Mångsidigheten av dessa populära paletter med sina olika färger gör att det finns något som passar de allra flesta. Den kostar lite mer än de andra highlighters vi har med i vårt test, detta är trots allt fyra stycken lystergivande skuggor i samma förpackning.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer highlightern från Makeup Revolution Glow Mega Beam

Fördelar

 • Highlighter-stick
 • Fina nyanser
 • Smidig att slänga med i väskan

Nackdelar

 • Svårt med jämnt resultat om du har en puderbas

Specifikationer

Mer om highlightern från Makeup Revolution Glow Mega Beam

Det finns även en highlighter på listan som kommer i ett stift, och det är Makeup Revolutions Glow Mega Beam lystergivande stift. Detta innebär att produkten är krämig och bättre anpassad till torra hudtyper. Den är lystergivande och kommer i tre olika färger, gold, rose gold och bronze. Glow Mega Beam rymmer hela 18 gram.

Denna highlighter i stift är bra för dig som vill att produkten ska smälta in i huden och sitta bra hela dagen lång. Den går även att bygga upp successivt och det är den perfekta produkten att applicera på språng. Förpackningen gör att du enkelt kan förvara den i handväskan och du slipper ta med penslar eller andra applikatorer. Du drar stiftet snabbt och enkelt på punkterna i ansiktet där du önskar lite extra glow. Under sommarhalvåret kan du även applicera den på kroppen! Dra lite highlighter vid nyckelbenen för att framhäva din solbränna.

5. På en femteplats kommer highlightern från Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer

Fördelar

 • Sitter hela dagen
 • Enkel att använda
 • Återfuktar huden

Nackdelar

 • Endast 2 nyanser

Specifikationer

Mer om highlightern från Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer

Ännu en highlighter som vi vill lyfta är Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer. Denna kommer också i flytande form, men med en pipett som gör den enkel att applicera. Den ger ett härligt glow men utan att glittra, och den rymmer hela 15 ml. Nyanserna som finns att välja på heter Rosy Dawn, en kallare rosa-aktig ton, och Midnight Sun som går åt det mer guldiga hållet och är varmare.

Det som gör denna highlighter speciell är just det att den inte glittrar. De flesta andra highlighters har glitter i sig för att ge ett lyster, men denna är mer naturlig och metallisk utan att vara glittrig. Detta upplever vi och flertalet användare gör att den är enklare att använda till vardags och när man önskar en mer naturlig makeup.

Köpguide – Välj rätt highlighter

Något du måste tänka på innan du köper en highlighter är alltså inte bara vad den kommer i för formula, utan vad för slags glow den ger och vilka nyanser som finns att välja mellan.

Är du ute efter ett metalliskt glitter som gör att du skiner, eller ett diskretare glow som får dig att se naturligt frisk och hälsosam ut? Att välja en produkt som går att bygga upp kan vara en bra ide och passa dig som både vill kunna lysa som en stjärna men även bara se sådär härligt nypromenerad och synd ut.

Den måste passa dig

Själva utförandet måste också passa din hudtyp och hudton. Den får inte vara för uttorkande eller lägga sig i fina linjer om du har torr hy. Att välja en kall eller varm nyans är också väsentligt. Oftast passar en ljusare hudton bra i de kallare rosa tonerna medans en mörkare, varmare hudton kan klara av både en varmare och kallare ton på sin highlighter.

Om den ska hålla hela dagen och se jämn ut, så måste formulan passa dig och din hud. Detta är viktigt att fundera över vilken typ av formula resten av ditt smink är i, framförallt din basmakeup.

Hitta bäst i test highlighters hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test highlighters hos oss på Testjakt.se!

Den måste vara enkel att använda

Trots att du väljer en formula och ett utförande som passar dig perfekt måste du också kunna använda den på rätt sätt. Det kan vara läge att investera i en bra appliceringsborste för att få ett så snyggt och jämnt resultat som möjligt. En av de vanligaste borstarna att använda är en “fan brush”, en solfjädersformad borste som gör det enkelt att applicera lagom mängd produkt på ett naturligt vis. Vill du inte behöva släpa runt på en borste kan du alltid använda dig av fingrarna. Alternativt välja ett highlighter-stick som du enkelt målar med direkt på ansiktet.

När behöver man använda en hightlighter?

En highlighter ger lyster och ett friskt glow vilket passar både till vardag och till fest. På sommaren när solbrännan är på plats kan det vara läge att få loss lite mer och framhäva ansiktets konturer. På vintern kan man jobba mer med att skapa en fräsch hälsosam lyster till vardags och jobba med krämigare och mer uppbyggande highlighter till festmakeupen.

Andra fördelar med en highlighter är att den kan ge din hy näring och skydd. Speciellt den flytande formulan brukar innehålla ingredienser som både vårdar och hjälper ditt ansikte, därav passar denna perfekt för den torrare huden.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test