Bästa CC-Creams För Den Perfekta Basen (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken CC-cream som är bäst i test enligt vår testpanel!

I CC-cream står CC för “Color Correcting”, och denna makeupprodukt kombinerar det bästa av både hudvård och makeup. CC-cream är inte bara en foundation; det är en allt-i-ett-lösning som jämnar ut hudtonen, döljer ojämnheter och ger en naturlig lyster samtidigt som den vårdar din hud.

Det som gör CC-cream så speciell är dess förmåga att korrigera hudtonen, minska rodnad och ge en jämnare hudstruktur. Resultat är en bas som känns fräsch och naturligt, enligt flertalet användare också en mer naturlig finish än vid användning av foundation.

Den lätta konsistensen gör den perfekt för daglig användning, samtidigt som de flesta varianter erbjuder SPF-skydd. Upptäck våra tre testvinnande cc-krämer som du absolut bör fundera på att investera i om du letar efter den perfekta makeup-basen!

1. Vinnare och bäst i test blev IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF50+

Fördelar

 • Innehåller kollagen, peptider, hyaluronsyra mm.
 • Ger ett naturligt resultat
 • Jämnar ut fina linjer och minskar intrycket av synliga porer
 • Din hud får ett magiskt glow
 • Har egenskaper som ett serum, dagkräm och foundation, allt i en produkt!
 • Innehåller SPF

Nackdelar

 • Du behöver vara rejält återfuktad för att den inte ska krackelera

Specifikationer

Mer om IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF50+

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream med SPF 50+ lever verkligen upp till sitt rykte som en favorit och bästsäljare. Denna mångsidiga produkt fungerar som en dagcreme, serum och primer i ett, vilket gör den till en ny favorit i ditt badrumsskåp och makeup-rutin.

Denna bästsäljande cc-cream är utvecklad i samarbete med hudvårdsexperter och dermatologer vilket tydligt visar sig på listan över ingredienser. Den imponerar med en kraftfull kombination av kollagen, hyaluronsyra och vitaminer A, B, C och E. Resultatet är en jämn och naturlig look som även minskar synligheten av porer, fina linjer och färgskillnader i huden. Dess byggbara täckning och färgkorrigerande egenskaper gör den till en oumbärlig allt-i-ett produkt för en strålande och vacker hud. Ett MÅSTE för dig som vill ha den bästa cc-cream på marknaden!

2. På andra plats kommer By Terry Moisturizing CC Cream

Fördelar

 • Dryg, prisvärd produkt som varar lääänge
 • Ger ett otroligt naturligt resultat
 • Din hud ser frisk och fräsch ut
 • Appliceringen är enkel och konsistensen tunn

Nackdelar

 • Inte helt täckande resultat för dig som önskar det

Specifikationer

Mer om By Terry Moisturizing CC Cream

By Terrys CC-cream är en lätt färgad och återfuktande makeupbas som förenar hudvård med makeup, en oslagbar kombination! Den högteknologiska formulan gör underverk för huden och ger en tydlig korrigering och utjämnande hudton. Samtidigt är känslan fortfarande en naturlig och lätt täckning.

By Terry’s cc-cream passar särskilt bra för torr hy och finns i tre nyanser som anpassar sig till olika hudtoner: CC Nude för ljus hy, CC Natural för ljus till medium och CC Beige för medium hudton. Dess icke-oljiga konsistens ger en bekväm och snabb applicering som går på nolltid, en quickfix som även den mest stressade småbarnsmamma kan hinna med. Ska du enbart använda en makeupprodukt är cc-cream att rekommendera! Du får på nolltid en jämnare hudton med ett härligt glow!

Använd din cc-cream ensam efter serum och dagkräm, eller istället för en foundation. Applicera enkelt med fingertopparna, borste, svamp eller beautyblender. För dig som har råd att spendera lite mer pengar på din makeup och hudvård vill vi verkligen rekommendera denna populära cc-cream som är en riktig storfavorit!

3. På tredjeplats kommer Lumene CC Color Correcting Cream SPF20

Fördelar

 • Otroligt prisvärd cc-cream
 • Flertalet beauty-awards vinnare
 • Perfekt för en “my skin but better”-look
 • Naturligt resultat som går att bygga på vid behov
 • Innehåller SPF

Nackdelar

 • Du bör använda en primer före applicering för att produkten inte ska lägga sig i fina linjer

Specifikationer

Mer om Lumene CC Color Correcting Cream SPF20

CC Color Correcting Cream levererar en imponerande, naturlig makeupbas med lätthet och mediumtäckande grad. Den är berikad med vårande ingredienser som inte bara ger en jämn hudton utan också en ett resultat med ett friskt härligt glow. Den perfekt makeupbasen för vardagsbruk!

Den lätta konsistensen appliceras smidigt med beautyblender, borste eller fingrarna. Du kan välja att öka mängden och dölja eventuella ojämnheter samt rodnad för ett omedelbart felfritt och snyggt resultat. Lumene cc-cream återfuktar huden i upp till åtta timmar, vilket gör den perfekt för vardagens makeup.

Andra stora fördelar med just cc-cream från Lumene är att den erbjuder skydd mot UVA och UVB-strålning med SPF 20. Det finns flera nyanser att välja mellan för att hitta den perfekta för just din hudton. Glöm inte att du alltid kan blanda två olika nyanser (eller fler) för att få fram din “perfect match”.

Köpguide – Välj rätt cc-cream

När du köper en cc-cream är det första steget att göra en hudanalys. Identifiera din hudtyp, oavsett om det är torr, fet, kombinerad eller normal. Olika CC-creamer är anpassade för att passa olika hudtyper.

Om du har specifika hudproblem, som rodnad, ojämnheter eller mörka fläckar, leta efter en CC-cream som erbjuder korrigering för dessa specifika problem.

Fukt, fukt och mera fukt

Ett perfekt resultat från din cc-cream får du först om din hud är återfuktad. En torr hy har en tendens att få även de dyraste makeup-produkter att krackelera, rulla av, eller lägga sig i linjer och porer. A och O för en felfri finish är att börja med basen och förarbetet.

Vi rekommenderar att du i första hand använder ett serum, en dagkräm och därefter en primer. Var också noga ge din makeup och återfuktning lite tid. Ett vanligt misstag som många gör är att inte låta varje produkt sjunka in i huden innan nästa produkt appliceras.

Hitta bäst i test cc-cream hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test cc-cream hos oss på Testjakt.se!

Hur hög täckningsgrad behöver du?

Avgör vilken nivå av täckning du önskar. Om du föredrar en lätt täckning, välj en CC-cream med lätt täckningsgrad. Om du behöver mer täckning, leta efter en produkt med medium till full täckning. Ett alternativ är att välja en BB-cream som är snäppet lägre täcknings än cc-krämen. Nästa steg för en full täckning är en foundation.

Du kan även påverka täckningsgraden genom mängden produkt du appliceras. Var alltid sparsam med produkt, det är alltid lättare att gå in och applicera ytterligare än liten mängd än att överapplicera från start. Överapplicering lämnar ett onaturligt och kakigt resultat, inget önskvärt.

CC-cream med SPF

CC-creamer inkluderar ofta solskyddsfaktor (SPF). Välj en med tillräckligt högt SPF för att skydda din hud mot solens skadliga strålar.

Hudvårdande egenskaper

Om du söker en produkt som kombinerar makeup med hudvård, leta efter en CC-cream med extra fördelaktiga ingredienser, som antioxidanter, fuktgivande ämnen eller “anti-age”-egenskaper.

Kika på eventuella ingredienser

Om du har känslig hud eller är överkänslig/allergisk mot vissa ämnen, se till att läsa ingredienslistan noggrant för att undvika potentiella irritationer och missöden.
Genom att noggrant överväga dessa faktorer och testa produkten på ett mindre område först kan du hitta den CC-cream som bäst passar din hud och dina behov.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test