Bästa Inlines För Barn och Ungdomar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka inlines som är bäst i test enligt vår testpanel!


Inlines är inte bara en fantastisk aktivitet för barn och ungdomar, det är också en utmärkt möjlighet för dem att utforska sin omgivning och få en skjuts av adrenalinkicken. När det gäller att välja rätt inlines för ditt barn är det dock viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att säkerställa både säkerhet och njutning. Med en mängd olika alternativ på marknaden kan det vara överväldigande att navigera bland olika modeller och märken. Från rullskor med justerbar storlek för att växa med barnet till avancerade inlines med extra stabilitet och stötdämpning, finns det mycket att tänka på.

Föräldrar bör överväga barnets ålder, erfarenhetsnivå och syftet med inlines-åkningen. Är det för lekfulla äventyr i parken eller för mer seriös träning och tävling? Dessutom är det viktigt att välja inlines med rätt passform och stödsystem för att minimera risken för skador och maximera komforten. Med rätt par inlines kan barn och ungdomar uppleva en spännande och rolig tid utomhus samtidigt som de utvecklar sina balans- och koordinationsförmågor. Vi har granskat och jämfört ett urval av inlines för att hjälpa dig att hitta det perfekta valet för ditt barns behov och önskemål.

1. Vinnare och bäst i test blev inlines från K2

Fördelar

 • Justerbara storlekar- Växer med barnet
 • Bra och lättrullade hjul
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Lite högre prisbild

Specifikationer

Mer om inlines från K2

De absolut bästa inlines för barn och ungdomar anser vi och flertalet nöjd användare vara från märket K2. Dessa inlines finns i ett antal olika modeller för att passa ditt barn så bra som möjligt. Välj mellan klassisk snörning, kardorre, boa-spänne. Flertalet av modellerna har justerbara storlekar. Vilket är perfekt då barnens fötter växer väldigt fort i de yngre åren. Så för att investera pengar i en inlines är det ultimat att välja modeller med just justerbara storlekar. En justerbar storlek har ofta en storleksbredd på cirka 3-5 cm utrymme. Detta innebär förenklat att ditt barn kan börja använda sina inlines när denna har storlek 23 och använda samma modell ändå upp till exempelvis storlek 26. En bra investering rent ekonomiskt!

Jämför vi hur lättrullade de olika modellerna är i vårt test så vinner samtliga modeller från K2 med hästlängder. Det är en helt annan känsla och material kontra billigare modeller med plasthjul. Detta gör det också enklare för barnet att åka. Den enda nackdelen är om ditt barn är väldigt ovan och lätt blir rädd. Då kan en mindre lättrullad modell kanske kännas tryggare.

2. På en andraplats kommer inlines från STIGA Inlines Tornado

Fördelar

 • Tåligt skal
 • Materialen ger en balans mellan lättviktighet och hållbarhet
 • Perfekta paret för barnet som ska lära sig åka
 • Prisvärda

Nackdelar

 • Lite plastig känsla på hjulen

Specifikationer

Mer om STIGA Inlines Tornado

STIGAs inlines i modellen “Tornado”är ett fantastiskt par inlines som garanterar både säkerhet och prestanda för ditt barn. Deras tåliga skal och högpresterande hjul gör dem till ett utmärkt val för lek och träning.

Med en konstruktion av aluminium och plast är de både lätta och hållbara. Den snygga svart/gröna färgkombinationen ger dem också en extra stilpoäng. Men kom ihåg, även om dessa inlines är toppklass, är det viktigt att använda dem ansvarsfullt och med rätt skyddsutrustning. Sammanfattningsvis är STIGA Inlines Tornado ett utmärkt val för unga åkare som exempelvis vill lära sig åka eller tidigare haft en annan modell. I dessa inlines från STIGA får vi både kvalitet och ett fördelaktigt pris.

3. På en tredjeplats kommer inlines från Nijdam Inlines Retro 

Fördelar

 • Retro-inlines
 • Stabila
 • LED-ljus bak som lyser när du åker

Nackdelar

 • Batterier behöver köpas till

Specifikationer

Mer om Nijdam Inlines Retro 

Inlinesen Retro från Nijdam är definitivt ett stilsäkert val för dem som vill sticka ut på gatan. Med dess bekvämlighet och attraktiva mönster i livliga färger blir de en riktig blickfångare. Retro när det är som allra bäst! Den klassiska snörningen ger en stabil passform och möjliggör anpassning för olika fotstorlekar. Med två hjul är de lämpliga för både nybörjare och mer erfarna åkare. Detta är ett stabilt förstahandsval för nybörjare och trendkänsliga!

Förutom den bekväma passformen och de livliga färgerna som kännetecknar Nijdams inlines, har modellen “Star Zebra” en unik LED-lampa baktill. Denna funktion lägger till en extra touch av säkerhet och synlighet. Det är värt att notera att batteri för LED-lampan inte ingår, vilket kan vara en liten nackdel för vissa köpare. Sammantaget är inlines från Nijdam ett bra val för dem som letar efter både stil och funktion i sina inlines.

Köpguide – Använd alltid hjälm och skydd

En hjälm är det viktigaste skyddet för inlinesåkning. Det skyddar barnets huvud mot allvarliga skador vid fall eller kollisioner. Se till att hjälmen är av hög kvalitet och att den sitter ordentligt på barnets huvud. Det finns olika typer av hjälmar, såsom skatehjälmar eller hjälmar speciellt utformade för inlinesåkning, vilka ofta har en hårdare yttre skal för extra skydd.

Knäskydd är avgörande för att skydda barnets knän från skrubbsår, skrubbsår eller allvarligare skador vid fall. De är vanligtvis tillverkade av ett hårt yttre skal och en mjukare inredning för att ge både skydd och komfort. Knäskydd ska sitta tätt men bekvämt runt knäna för att förhindra att de glider runt under åkningen.

Det är också viktigt att använda armbågsskydd och handledsskydd om du vill vara säker på att ditt barn inte ska slå sig och bli rädd.

Hitta bäst i test inlines för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test inlines för barn hos oss på Testjakt.se!

Storlekar och mätsticka

Att välja rätt storlek på inlines är kritiskt för både komfort och säkerhet. För små barn bör du överväga justerbara inlines som kan anpassas när de växer. Det är också viktigt att kolla hur bra de sitter på foten för att undvika skav och obehag under åkningen. Ett tips för dig med yngre barn är att införskaffa en bra mätsticka så du kan mäta hur många cm innerdelen på barnets inlines är. Många yngre barn har svårt att avgöra om skon eller inlines passar bra. Har du möjlighet att mäta så slipper du oroa dig för att produkten du köpt inte passar, är för liten eller för stor.

Säkerheten är alltid viktigast

Innan barnet ger sig ut på längre turer eller utför mer avancerade tricks är det viktigt att de behärskar grundläggande tekniker som att stanna, svänga och balansera. Att lära sig dessa färdigheter på ett säkert och kontrollerat sätt kan minska risken för olyckor och bygger också upp en trygghet hos barnet.

Barn bör lära sig att respektera hastighet och att vara medvetna om omgivningen när de åker inlines. Att undvika hinder och att vara uppmärksam på andra människor och fordon är viktigt för att minimera risken för olyckor. Utbildning om trafiksäkerhet och hur man agerar i olika situationer kan vara till stor hjälp. Ta tiden att förklara för ditt barn och visa lite konkreta exempel på hur man ska agera. Det rekommenderas inte att barn ger sig ut i trafiken med sina inlines. Men även på en parkering, vändzon eller i gatan där du bor kommer det dyka upp bilar, cyklister och andra faror.

Föräldrarnas ansvar

Föräldrar spelar en viktig roll i att främja säkerhet och glädje i barnens inlinesåkning. Att uppmuntra till användning av skyddsutrustning, ge instruktioner om säkerhet och övervaka åkningen kan bidra till en positiv och säker upplevelse för barnen.

Hjul och material

Hjulens storlek och material påverkar åkkomforten och prestandan. Mindre hjul är vanligtvis mer lämpliga för nybörjare och ger bättre kontroll, medan större hjul är bättre för snabbare åkning och längre sträckor. Hjulens material kan vara gummi, polyuretan eller PVC, där polyuretanhjul ofta erbjuder bättre grepp och hållbarhet.

Att lära sig bromsa

Kontrollera vilket bromssystem som används på inlinesen och se till att det är lämpligt för barnets färdighetsnivå. Många inlines har en broms monterad på ena skon, vanligtvis på höger fot, som barnet använder för att sakta ner eller stoppa. Det är viktigt att barnet lär sig att använda bromsen korrekt för att undvika olyckor.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/04/2024 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test