Bästa Hårsprayerna För Din Stylade Frisyr (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka hårsprayer som är bäst i test enligt vår testpanel!

När det kommer till att skapa en hållbar frisyr är hårsprayen ofta en oumbärlig produkt. Det finns otaliga hårsprayer på marknaden idag, vilket kan göra det svårt att välja rätt produkt för att uppnå önskat resultat. Ska ditt hår lockas, sättas upp eller helt enkelt bara bibehålla sin styling och se snyggt ut hela dagen? Då är just ett hårspray lösningen!

Nedan finns ni en lista över de 5 bästa alternativen enligt oss på Testjakt! Genom att värdera professionella frisörers åsikter, otaliga användarrecensioner och placeringar i jämförelser och tester har vi identifierat de bästa och mest populära hårsprayerna på marknaden idag. Själva har vi även under många år använt både testvinnaren och flera av produkterna i vår jämförelse!

Oavsett om du är ute efter ett stadigt fixerande spray för en uppsättning, ett flexibelt hårspray för att ge volym och rörelse eller ett fuktresistent alternativ för att klara av regniga dagar, så har vi flera bra hårsprayer i vår jämförelse! Låt oss dyka djupare in i världen av hårspray och avslöja de 5 bästa produkterna som kommer att ta din hårstyling till en ny nivå.

1. Vinnare och bäst i test blev hårsprayen från Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish 

Fördelar

 • Håller lockarna på plats hela dagen
 • Tynger inte ner håret
 • Ger härlig volym och stadga
 • Rimligt pris
 • Finns i flera olika storlekar

Nackdelar

 • En del användare tycker håret blir för stelt. För mindre stadga finns “Goldwell magic finish 3” som alternativ

Specifikationer

Mer om Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish 3

Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish 4 hårspray är en imponerande produkt som definitivt lever upp till sitt namn. Denna hårspray ger enastående stadga och hållbarhet, vilket gör den perfekt för de som vill ha en långvarig frisyr som står emot både vind och fukt. Särskilt uppskattad är den för dig som vill ha härliga vågor eller lockar som faktiskt håller!

En av de bästa egenskaperna med denna hårspray är dess förmåga att ge volym och fyllighet till håret utan att tynga ner det. Den sprider sig jämnt och lägger sig lätt över varje hårstrå, vilket ger en naturlig och rörlig känsla. Dessutom har den en lätt doft som inte är så stark och sträv, vilket tyvärr många hårsprayer har.

Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish hårspray är också fuktresistent, vilket gör den idealisk för att behålla frisyren intakt även under fuktiga förhållanden. Du kan vara säker på att din frisyr kommer att hålla hela dagen, oavsett om det är en varm sommardag eller en regnig höstdag.

Det enda som kan vara en nackdel med Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish hårspray är att den kan kan upplevas lite stel i håret. Att borsta igenom håret försiktigt efter hårsprayen fått torka in brukar göra susen!

Sammanfattningsvis är Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish hårspray en pålitlig och effektiv produkt som ger enastående stadga, volym och hållbarhet. Dess fuktresistens, volymgivande egenskaper, rimliga pris och flexibla stadga gör den till ett utmärkt val för alla som vill ha en frisyr som håller länge! Vi på Testjakt är helt galna i denna hårspray och använder den dagligen både i utsläppt hår och för att spraya håret när vi kör uppsatt. En favorit av rang som håller år efter år trots att vi testat en uppsjö av produkter!

2. På andraplats kommer Matrix High Amplify Total Results Proforma

Fördelar

 • Innehåller protein som är bra och stärkande för ditt hårs kvalitet
 • Motverkar och håller frissigt hår långt borta
 • Bästsäljare hos flera stora återförsäljare
 • Går att kamma igenom för dig som vill minska på stadgan
 • Fuktresistent
 • Härlig doft som inte är för stark

Nackdelar

 • Finns endast i 400 ml, hade önskats mindre för att få plats lättare i handväskan

Specifikationer

Mer om Matrix High Amplify Total Results Proforma

Matrix High Amplify Total Results Proforma är en fantastisk produkt för alla som vill ge sitt hår mer volym och hållbarthet till frissan! Vi har testat denna produkt i några veckor nu och vi är verkligen imponerade!

För det första ger Proforma en fantastisk volym till håret, trots att vi har ett lite tunnare skandinaviskt hår som utgångsläge. Matrix hårspray ger både volym, fin textur och håller håret på plats hela dagen utan att tynga ner det.

En annan uppskattad egenskap hos Matrix High Amplify hårspray är att den inte lämnar några klibbiga eller oljiga rester i håret. Den absorberas snabbt och lämnar en naturlig känsla men trots det riktigt bra stadga. Tycker man att resultatet blir för “stel” och klibbigt då kan man med lätthet borsta ut sprayen lite. Då behåller man ändå stadgan från sprayen men håret blir lite “rörligare”. Att Matrix hårspray dessutom doftar riktigt fräscht och behagligt, ger ett extra plus i kanten!

Sammanfattningsvis är Matrix High Amplify Total Results Proforma en fantastisk produkt för att ge håret volym, textur och skydd mot värme. Vi rekommenderar den varmt till alla som vill ha ett lyft för sitt hår och samtidigt ge hårstylingen en chans att hålla hela dagen! Priset är överkomligt och helt klart motiverat för ett hårspray av salongskvalitet!

3. På tredjeplats kommer hårsprayen från Schwarzkopf Professional Osis+ Session 

Fördelar

 • Vegansk
 • Osis hårspray finns i light hold, medium hold, strong hold och extreme hold
 • Light eller medium hold gör den enkel att borsta ur och den lämnar inte heller några rester i håret
 • Storfavorit hos kunder och bästsäljare

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om hårsprayen från Schwarzkopf Professional Osis+ Session 

Den snudd på kultförklarade hårsprayen från Osis har en given plats i vårt test av dom bästa hårsprayerna på marknaden. Hos var och varannan hårfager kvinna pryder denna prisbelönta hårspray hyllorna.

För dig som söker efter en mångsidig hårspray som håller vad den lovar och även erbjuder flera olika varianter på hållbarheten av din styling. Välj mellan light hold, medium hold, strong hold eller extreme hold. De lättare varianterna som light- eller medium hold skapar stadga utan att på något vis bli klibbiga eller göra håret stelt. Dessutom kan du med enkelhet borsta ur dessa hårsprayer om du önskar mer rörlighet i frisyren. Var alltid försiktig och vänta tills hårsprayen har torkat innan du med varsamhet borstar igenom håret! Välj inte en hårspray med “extreme hold” om du har för avsikt att borsta håret efter applicering, risken är att du knäcker hårstrå under proceduren.

Uppskattade egenskaper hos denna hårspray är många, det faktum att den elminierar fukt och skyddar mot värme är bara några. Den är enkel att spraya på och varken klibbar eller tar lång tid på sig att torka. Det är helt enkelt en bästsäljande hårspray av en anledning!

4. På en fjärdeplats kommer hårsprayen från Lanza Keratin Healing Oil Finishing Spray

Fördelar

 • Innehåller keratin och naturliga oljor som är bra för håret
 • UV-skydd och värmeskydd är perfekt på sommaren!
 • Skyddar mot hög luftfuktighet
 • Ger volym och rejält med stadga

Nackdelar

 • Kan upplevas lite för stel på ett väldigt tunt hår

Specifikationer

Mer om Lanza Keratin Healing Oil Finishing Spray

Lanza hårspray med maximal stadga är en hårspray som ger dig och din frisyr rejält mycket hjälp på traven till ett flawless hår hela dagen! Sprayen tillför inte bara glans och kontroll till ditt hår, utan ger även enastående volym. Den innehåller keratin och naturliga oljor, vilket gör att ditt hår både ser och förblir friskt och mer välvårdat.

Det bästa med denna hårspray är att den ger skydd mot hög luftfuktighet, vilket är perfekt för att hålla frisyren på plats hela dagen. Dessutom är den färgbevarande och ger fullt UV-skydd, vilket är bra för att skydda håret under framförallt semestern eller sommaren mot solens skadliga strålar.

Användningen är enkel, håll sprayen cirka 15-20 cm från mitt hår och spraya jämnt över din färdigstylade frisyr. Resultatet gör dig inte besviken, frisyren kommer ha en hållbarhet som är otroligt hög jämfört med ett hår utan hårspray. Tro oss, vi har testat! Även denna spray är en trogen stöttepelare för många av oss som tar hårstyling på allvar och inte vill kompromissa med kvalitén.

Sammanfattningsvis efter både Testjakt egna användning men även otaliga positiva recensioner och resultater i olika tester kan vi varmt rekommendera denna hårspray till alla som vill ha maximal stadga, volym och glans till sina frisyrer. Dess skyddande egenskaper mot hög luftfuktighet, färgblekning och värmeskador gör den till en perfekt kompanjon för att hålla håret on point hela dagen!

5. På en femteplats kommer Maria Nila Style & Finish Styling Spray

Fördelar

 • Lätt stadga som låter håret röra sig och ger ett “naturligt uttryck”
 • Fri från sulfater och parabener
 • Veganska ingredienser
 • UV-skydd
 • Finns i både 100 ml (handväskans räddare) och 400 ml

Nackdelar

 • Lite högre pris

Specifikationer

Mer om Maria Nila Style & Finish Styling Spray

Efter att plöjt mängder av recensioner och själva testat Maria Nilas hårspray kan vi garantera att detta är en hårspray som levererar när det gäller att ge lätt stadga och glans till håret. Just att Maria Nilas hårspray är så lätt i sin textur gör den till en testvinnande hårspray. Maria Nila Styling Spray är särskilt uppskattad eftersom den kan appliceras i flera omgångar efter behov och önskemål och är enkel att borsta ur om du skulle vilja ha en lättare känsla.

För de flesta av oss ska en bra hårspray inte bara hålla lockarna eller tofsen på plats. Idag finns det så många fler fördelar med en hårspray! Hårsprayen från Maria Nila bekämpar frissighet, doftar ljuvligt av vanilj, nektarin och magnolia, samt är både vegansk och fri från sulfater och parabener. Addera det faktum att den även skyddar ditt hår mot farliga UV-strålar. Då finns det inte mycket mer att önska av en bra hårspray! Stort plus ges för den fina rosa förpackningen som vi tycker bidrar med lite extra härlighet till vardagen och badrumsskåpet!

Köpguide – Välj rätt hårspray för dina önskemål

Börja med att fundera över hur du önskar att ditt hårspray ska leverera. Vill du ha ett hårspray som håller lockarna på plats, fixerar uppsättningen eller bara ger ökad volym och textur till ditt hår? Vad du har för önskemål och krav på den önskade produkten är steg 1, en så kallad behovsanalys.

En av de viktigaste faktorerna att tänka på är hur bra hårsprayen kommer hålla din valda styling på plats. Vill du ha långvarig stadga och hår som sitter på plats utan att röra sig? Då bör du kika efter “strong hold” eller “extreme hold”. För en lättare känsla och mer flexibilitet och rörelse i håret finns det “light hold” eller “medium hold”. Svaret är ofta inte enkelt på denna fråga. Det är inte ovanligt så att man vill kunna skifta mellan olika typer av styling och frisyrer under veckorna, eller inför olika tillfällen. Att äga mer än en hårspray är helt klart en fördel om du vill ha det bästa resultatet.

Hårtyp och frisyr

Tänk på din hårtyp och vad för typ av hårstyling du vill kunna utföra. Vissa hårsprayer är specifikt formulerade för att fungera bättre med vissa hårtyper, till exempel tunt, tjockt eller lockigt hår. Välj en hårspray som är anpassad för att ge bästa resultat för din hårtyp och önskade frisyr. Ett tunnare skandinaviskt hår kan tyngas ner av en allt för stark hårspray. Börja gärna med en mindre mängd spray och öka sedan på efter hand.

Hitta bäst i test hårspray hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test hårspray hos oss på Testjakt.se!

Kemiska ingredienser

Hårspray kan innehålla skadliga kemikalier eller starka dofter som kan irritera hårbotten eller orsaka allergiska reaktioner. Många väljer idag att undvika hårspray och andra stylingprodukter som innehåller parabener, sulfater och ftalater för att undvika onödiga skador på håret. Maria Nila hårspray är ett bra exempel på ett hårspray där ämnen är uteslutna.

Doft

Doften av hårspray kan vara stark eller mindre framtädande. Detta är en viktig aspekt för en del och mindre viktigt för andra. Om du är känslig för starka dofter eller har en preferens för specifika dofter, prova att lukta på produkten innan du köper den eller var noga med att dubbelkolla att doften är svag eller mindre framtädande.

Lösningsmedel i hårspray, som vanligtvis är alkoholbaserade, avger en mer eller mindre stark doft när de sprayas på håret. Doften som uppstår beror på att alkoholen förångas och når våra näsor. Dessutom kan doftämnena som tillsätts för att ge produkten en trevlig doft vara koncentrerade och också ge en stark lukt.

Det är viktigt att tänka på att doften kan variera mellan olika märken och produkter. Vissa hårsprayer kan ha en mer subtil doft, medan andra kan vara mycket starkare. Vissa människor kan uppleva att doften är behaglig, medans andra inte upplever det som något störande. Vet du med dig att du är känslig så var extranoga med ditt förarbete innan du väljer hårspray.

Pris

Priset på hårspray kan variera mycket beroende på märke och kvalitet. Bestäm din budget och jämför olika produkter för att hitta det bästa priset för dina behov. Det kan också vara värt att överväga att köpa från välkända märken som har ett gott rykte och som är bästsäljande i branschen.

I vår jämförelse är det inget billigt hårspray som är bäst. Däremot är det produkter som är av väldigt hög kvalitet och som säljs på såväl hårsalonger som hos hårgrossister, priset kontra ett hårspray från matvarubutiken skiljer sig, men så gör också resultatet!

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 22/06/2023 •  15 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test