Bästa Kompostkvarnen [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

AL-KO Easy Crush LH 2800

Mycket stadig med extra stor tratt
BÄST I TEST

ALPINA ACH 2.2 E

Prisvärd med miljövänlig elmotor

AL-KO Duotec TCS 2500

Dubbla knivenheter och separat greninmatning

Vinnaren i det stora kompostkvarn testet är AL-KO Easy Crush LH 2800. Kompostkvarnen har en extra stor tratt och klarar av grenar med om omkrets på upp till 40 mm. Den inbyggda kniv kvarnen är optimerad för att hantera trädgårdsavfall som är både bladigt och kvistigt. Den är helt eldriven och bra för miljön.

Valskvarnen tar hand om det lite grövre avfallet som ska malas ner. Materialet som mals ner trycks ihop så att det går snabbare att bryta ner i komposten. Allt samlas automatiskt upp i uppsamlaren som har en volym på 48 liter. Uppsamlaren är lätt att både ta av och sätta tillbaka då det är dags att tömma kompostkvarnen.

Kompostkvarnen är byggd för att stå stadigt på marken, lätt att förflytta med sina stora hjul och väldigt robust i utförandet. En mycket allsidig kompostkvarn som klarar av lite tuffare uppdrag än bara det minsta riset i trädgården.

 

AL-KO Easy Crush LH 2800 vinnare bästa kompostkvarnen

Vinnaren i det stora kompostkvarn testet är AL-KO Easy Crush LH 2800. Kompostkvarnen har en extra stor tratt och klarar av grenar med om omkrets på upp till 40 mm. Den inbyggda kniv kvarnen är optimerad för att hantera trädgårdsavfall som är både bladigt och kvistigt.

Valskvarnen tar hand om det lite grövre avfallet som ska malas ner. Materialet som mals ner trycks ihop så att det går snabbare att bryta ner i komposten. Allt samlas automatiskt upp i uppsamlaren som har en volym på 48 liter. Uppsamlaren är lätt att både ta av och sätta tillbaka då det är dags att tömma kompostkvarnen.

Kompostkvarnen är byggd för att stå stadigt på marken, lätt att förflytta med sina stora hjul och väldigt robust i utförandet. En mycket allsidig kompostkvarn som klarar av lite tuffare uppdrag än bara det minsta riset i trädgården.

ALPINA ACH 2.2 E bästa kompostkvarnen budget

Andra plats i bäst i test av kompostkvarn blir ALPINA ACH 2.2 E. Modellen är mycket prisvärd och ett bra alternativ för dig som vill ha en smidig kompostkvarn som är eldriven. Uppsamlaren är på 50 liter och har en rejäl uppsamlingssäck i tålig textil.

Knivarna i komposten är vändbara för att kunna användas maximalt. Kompostkvarnen klarar av att ta hand om grenar med en diameter upp till 40 mm. Ris, ormbunkar och liknande är inget problem utan fördelas snabbt och enkelt. Fliset kan placeras i en kompost eller placeras som material i rabatter.

Det är en smidig modell som enkelt kan förflyttas då den står på hjul och en smidig ställning. Lätt att montera och smidigt hjälpmedel att ha med sig ute i trädgården.

AL-KO Duotec TCS 2500 bästa premium kompostkvarn

AL-KO Duotec TCS 2500 tar tredjeplatsen bland kompostkvarnar. Det är en dyrare modell som har flera smarta funktioner. Fungerar bra också för större trädgårdar och lite tuffare arbeten. Det inbyggda handtaget gör kompostkvarnen lätt att flytta runt.

En extra stor tratt gör det lätt att få in löv, kvistar och liknande. Modellen har dessutom en separat greninmatning och tar grenar med en grovlek upp till 45 mm. I kvarnen finns dubbla uppsättningar av knivar och finfördelar materialet

Utkastkanalen är riktigt stor vilket förhindrar att det fastnar igen. Med den här kompostkvarnen går det att fortsätta arbeta utan att behöva krångla något. En stark kompostkvarn som gör det enkelt att ta hand om material i trädgården. Den är helt elektrisk och ett bra val för den miljömedvetna.

Köpguide - så väljer du den bästa kompostkvarnen för dina behov

I vårt kompostkvarn test har vi jämfört modeller rent generellt. Det kan vara så att du har specifika krav och önskemål på den bästa kompostkvarnen. Var då noga med att kontrollera så dessa blir uppfylld. Är du ny inom området men vill ha tips är det alltid bra att ta del av vårt kompostkvarn bäst i test.

Många faktorer är avgörande, men vi valde AL-KO Easy Crush LH 2800 till vinnare tack vare maskinens mångsidighet i kombination med ett bra pris. Med den kompostkvarnen är det lätt att städa upp i trädgården och använda fliset i en kompost. Tack vare en rejäl uppsamlare behöver du inte ständigt tömma den, utan kan arbeta på under en längre tid. Gör arbetet i trädgården betydligt lättare genom att investera i en bra kompostkvarn.

Kompostkvarn kniv vs vals 

En kompostkvarn med vals skapar grövre flis och en med knivar skapar finfördelat flis. Det flis knivar skapar kan användas för att direkt spridas ut i en rabatt som extra gödning. Nackdelen är att en kompostkvarn med knivar generellt är mer högljudd än en med valsar.

Kompostkvarn till äpplen

Krossa äpplen smidigt med kompostkvarnen. Finns tankar på att göra egen äppelmust av frukten i trädgården kan en kompostkvarn vara en bra hjälp på vägen. Den ser till att krossa frukten till bra konsistens innan det är dags att musta. Kom ihåg att göra rent kompostkvarnen ordentligt både innan och efter användning.

Lövsug med kompostkvarn

Att hantera löv i trädgården är inte alltid roligt och mycket tidskrävande. Det finns flera kompostkvarnar som har en inbyggd lövsug. Sug enkelt upp löven och de tas direkt omhand i kompostkvarnen. Inget spill av löv utan de hamnar enkelt i uppsamlaren.

Grenar som är både våt och torr

Finns tankar på att kunna använda kompostkvarnen till våta och torra grenar är det bra att läsa beskrivningen. Det finns en del billigare modeller som enbart klarar av material som är torrt. Klarar den av också våta grenar blir den mer mångsidig och du är inte lika styrd av vilket väder det är utomhus.
 

Vilken längd har sladden?

Eldrivna kompostkvarnar är ett bra alternativ i alla trädgårdar. Bra val för miljön och du behöver aldrig fundera på om det finns bränsle hemma. Kolla upp hur lång sladd kompostkvarnen har. Kommer du behöva använda skarvsladd eller har den en räckvidd som fungerar på den yta du kommer att använda den. 

Vanliga frågor och svar

Fråga: Kompostkvarn eller flismaskin?

Svar: Vad ska du välja, kompostkvarn eller flismaskin? En flismaskin är större, grövre och klumpigare att hantera. För en vanlig villaträdgård räcker en kompostkvarn långt och den tar betydligt mindre plats att förvara. Flismaskinen klarar mindre träd och kompostkvarnen tar grenar.

Fråga: Är en eldriven kompostkvarn stark nog?

Svar: Idag finns det kompostlkvarnar som drivs av både bensin och helt elektriska. Samtliga kompostkvarnar som är bäst i test enligt oss är eldrivna. Bra för miljön och stark nog att utföra sitt jobb utan problem.

Fråga: Hur grova grenar behöver en kompostkvarn ta?

Svar: Vilken grovlek en kompostkvarn behöver ta beror helt på i vilket sammanhang de ska användas. 40 mm är rätt grova grenar och mer än tillräcklig för de flesta vanliga trädgårdar.

Innehållsförteckning

Lämna en kommentar