Bästa Kompostkvarnen För Din Trädgård(Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken kompostkvarn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Vinnaren i det stora kompostkvarn-testet är AL-KO Easy Crush LH 2810. Kompostkvarnen har en extra stor tratt och klarar av grenar med om omkrets på upp till 40 mm. Den inbyggda knivkvarnen är optimerad för att hantera trädgårdsavfall som är både bladigt och kvistigt. Den är helt eldriven och bra för miljön.

Valskvarnen tar hand om det lite grövre avfallet som ska malas ner. Materialet som mals ner trycks ihop så att det går snabbare att bryta ner i komposten. Allt samlas automatiskt upp i uppsamlaren som har en volym på 48 liter. Uppsamlaren är lätt att både ta av och sätta tillbaka då det är dags att tömma kompostkvarnen.

Kompostkvarnen är byggd för att stå stadigt på marken, lätt att förflytta med sina stora hjul och väldigt robust i utförandet. En mycket allsidig kompostkvarn som klarar av lite tuffare uppdrag än bara det minsta riset i trädgården.

1. Vinnare och bäst i test blev kompostkvarnen från AL-KO Easy Crush LH 2810

Fördelar

 • Fint strömöverskott
 • Smidig
 • Låg ljudnivå

Nackdelar

 • Svårt att kontrollera så inte materialet stockas
 • Något svårmonterad

Specifikationer

Mer om AL-Ko Easy Crush LH 2810

Vinnaren i det stora kompostkvarn testet är AL-KO Easy Crush LH 2810. Kompostkvarnen har en extra stor tratt och klarar av grenar med om omkrets på upp till 40 mm. Den inbyggda kniv kvarnen är optimerad för att hantera trädgårdsavfall som är både bladigt och kvistigt.

Valskvarnen tar hand om det lite grövre avfallet som ska malas ner. Materialet som mals ner trycks ihop så att det går snabbare att bryta ner i komposten. Allt samlas automatiskt upp i uppsamlaren som har en volym på 48 liter. Uppsamlaren är lätt att både ta av och sätta tillbaka då det är dags att tömma kompostkvarnen.

Kompostkvarnen är byggd för att stå stadigt på marken, lätt att förflytta med sina stora hjul och väldigt robust i utförandet. En mycket allsidig kompostkvarn som klarar av lite tuffare uppdrag än bara det minsta riset i trädgården.

2. Tvåa blev kompostkvarnen från ALPINA ACH 2.2 E

Fördelar

 • Låg ljudnivå
 • Miljövänligt och effektivt med elmotor
 • Uppsamlare på 50L

Nackdelar

 • Funnits problem med motorn

Specifikationer

Mer om kompostkvarnen från ALPINA ACH 2.2 E

Andra plats i bäst i test av kompostkvarn blir ALPINA ACH 2.2 E. Modellen är mycket prisvärd och ett bra alternativ för dig som vill ha en smidig kompostkvarn som är eldriven. Uppsamlaren är på 50 liter och har en rejäl uppsamlingssäck i tålig textil.

Knivarna i komposten är vändbara för att kunna användas maximalt. Kompostkvarnen klarar av att ta hand om grenar med en diameter upp till 40 mm. Ris, ormbunkar och liknande är inget problem utan fördelas snabbt och enkelt. Fliset kan placeras i en kompost eller placeras som material i rabatter.

Det är en smidig modell som enkelt kan förflyttas då den står på hjul och en smidig ställning. Lätt att montera och smidigt hjälpmedel att ha med sig ute i trädgården.

3. På en tredjeplats kom kompostkvarnen från BOSCH DIY AXT 25 D

Fördelar

 • Klarar grenar upp till 40 mm tjocka
 • Låg ljudnivå
 • Komptabil med andra gröna Bosch- batterier

Nackdelar

 • Priset

Specifikationer

Mer om kompostkvarnen från BOSCH DIY AXT 25 D

Bosch DIY har gjort det enkelt att komma igång med trädgårdsarbetet med deras gröna Bosch DIY-serie. Men det är inte bara kompatibiliteten som imponerar – AXT 25 D är en fantastisk trädgårdsmaskin som är kraftfull men ändå tyst. En stor fördel är att maskinen går att använda med andra gröna Bosch-batterier!

Med en motorhastighet på 2 500 W och ett optimerat Drum Cutting-system kan den finfördela trä, häckar och törniga buskar enkelt och utan någon större ansträngning från din sida. Med en finfördelningskapacitet på upp till 40 mm och en uppsamlingsboxvolym på 53 l är den utformad för att ta itu med stora volymer. Dess kraftfulla finfördelningsprestanda ger en imponerande materialflöde på 175 kg per timme med minimalt buller. Dessutom är tratten avtagbar, vilket gör förvaring lätt och bekväm. Så om du letar efter en pålitlig och effektiv trädgårdsmaskin, behöver du inte leta längre än AXT 25 D från Bosch DIY.

Köpguide – så väljer du den bästa kompostkvarnen för dina behov

I vårt kompostkvarn test har vi jämfört modeller rent generellt. Det kan vara så att du har specifika krav och önskemål på den bästa kompostkvarnen. Var då noga med att kontrollera så dessa blir uppfylld. Är du ny inom området men vill ha tips är det alltid bra att ta del av vårt kompostkvarn bäst i test.

Många faktorer är avgörande, men vi valde AL-KO Easy Crush LH 2810 till vinnare tack vare maskinens mångsidighet i kombination med ett bra pris. Med den kompostkvarnen är det lätt att städa upp i trädgården och använda fliset i en kompost. Tack vare en rejäl uppsamlare behöver du inte ständigt tömma den, utan kan arbeta på under en längre tid. Gör arbetet i trädgården betydligt lättare genom att investera i en bra kompostkvarn.

Bäst i test kompostkvarnar hittar du hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test kompostkvarnar hittar du hos oss på Testjakt.se!

Kompostkvarn kniv vs. vals 

En kompostkvarn med vals skapar grövre flis och en med knivar skapar finfördelat flis. Det flis knivar skapar kan användas för att direkt spridas ut i en rabatt som extra gödning. Nackdelen är att en kompostkvarn med knivar generellt är mer högljudd än en med valsar.

Kompostkvarn till äpplen

Krossa äpplen smidigt med kompostkvarnen. Finns tankar på att göra egen äppelmust av frukten i trädgården kan en kompostkvarn vara en bra hjälp på vägen. Den ser till att krossa frukten till bra konsistens innan det är dags att musta. Kom ihåg att göra rent kompostkvarnen ordentligt både innan och efter användning.

Lövsug med kompostkvarn

Att hantera löv i trädgården är inte alltid roligt och mycket tidskrävande. Det finns flera kompostkvarnar som har en inbyggd lövsug. Sug enkelt upp löven och de tas direkt omhand i kompostkvarnen. Inget spill av löv utan de hamnar enkelt i uppsamlaren.

Grenar som är både våta och torra

Finns tankar på att kunna använda kompostkvarnen till våta och torra grenar är det bra att läsa beskrivningen. Det finns en del billigare modeller som enbart klarar av material som är torrt. Klarar den av också våta grenar blir den mer mångsidig och du är inte lika styrd av vilket väder det är utomhus.

Vilken längd har sladden?

Eldrivna kompostkvarnar är ett bra alternativ i alla trädgårdar. Bra val för miljön och du behöver aldrig fundera på om det finns bränsle hemma. Kolla upp hur lång sladd kompostkvarnen har. Kommer du behöva använda skarvsladd eller har den en räckvidd som fungerar på den yta du kommer att använda den. 

Vanliga frågor och svar

Fråga: Kompostkvarn eller flismaskin?

Svar: Vad ska du välja, kompostkvarn eller flismaskin? En flismaskin är större, grövre och klumpigare att hantera. För en vanlig villaträdgård räcker en kompostkvarn långt och den tar betydligt mindre plats att förvara. Flismaskinen klarar mindre träd och kompostkvarnen tar grenar.

Fråga: Är en eldriven kompostkvarn stark nog?

Svar: Idag finns det kompostlkvarnar som drivs av både bensin och helt elektriska. Samtliga kompostkvarnar som är bäst i test enligt oss är eldrivna. Bra för miljön och stark nog att utföra sitt jobb utan problem.

Fråga: Hur grova grenar behöver en kompostkvarn ta?

Svar: Vilken grovlek en kompostkvarn behöver ta beror helt på i vilket sammanhang de ska användas. 40 mm är rätt grova grenar och mer än tillräcklig för de flesta vanliga trädgårdar.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 13/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test