Bästa Nattkrämerna För Din Skönhetssömn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka nattkrämer som är bäst i test enligt vår testpanel!

En bra nattkräm reparerar din hud under natten och ger den en chans att återhämta sig efter dagens påfrestningar. Dagtid så utsätts huden för flera olika påfrestningar i form av bland annat makeup, föroreningar i luften, väder och vind. Nattkrämens jobb är att återfukta huden, reparera och göra huden spänstig och mjuk.

Vilken nattkräm är bäst?

En bra nattkräm ska reparera huden och motverka torrhet, fina linjer och rynkor. Det är viktigt för att kunna få en välmående hud att den får möjlighet på natten att återhämta sig från dagens påfrestningar. Genom att investera i en nattkräm, och en bra hudvårdrutin, som passar sin hudtyp kommer du få en hud som har en lyster och märkbart förbättrad spänst.

Det finns ett talesätt som säger “I regret taking so good care of my skin” – said no one ever. Det måste vara något av det klokaste vi på Testjakt hört.

1. Vinnare och bäst i test blev nattkrämen från Filorga Time Filler Night Cream

Fördelar

 • Reducerar rynkor när du sover
 • Hyaluronsyra
 • Kollagen-booster
 • Magi!

Nackdelar

 • Kostar en slant

Specifikationer

Mer om nattkrämen från Filorga Time Filler Night Cream

Filorga Time Filler Night Cream är en otrolig nattkräm med ett glow som sällan skådats! Denna har en underbar konsistens och är enkel att applicera och absorberas snabbt av huden. Du får ett magiskt glow direkt! Det känns som en slöja som lägger sig över huden. Resultatet blir att huden känns återfuktad och snudd på “lyft”. En återfuktande och mjukgörande nattkräm som passar mogen hy. Även för dig som är yngre med tendens till rynkor, fina linjer och andra åldertecken. Då denna kräm innehåller hyaluronsyra som i kombination med en kollagenbooster synbart jämnar ut djupa rynkor kan du förvänta dig häpnadsväckande resultat. Den jobbar aktivt med djupa rynkor, mimiska rynkor, torrhetsrynkor och ytliga rynkor.

Passar alla hudtyper men som tidigare nämnt framförallt den mer mogna huden eller för dig med fina linjer och liknande tendenser till åldrande. Filorga Time Filler nattkräm innehåller flera aktiva ingredienser som återfinns i estetiska injektioner, exempel på detta är hexapeptid som verkar avslappnande, denna peptiden återfinns även i botox. Skillnaden är att hexapeptider enbart slappnar av musklerna, de bedövas inte som vid en estetisk injektion. Resultatet av en mer avslappnad hud är att fina linjer suddas ut, det motverkar även uppkomsten av djupare rynkor. Time Filler night innehåller även mängder av andra akiva ingredienser som syra i kombination med strandlilja, rapsolja och bomullsgräs.

Mängderna av lovord som nämns om denna fantastiska nattkräm vet ingen hejd! Denna nattkräm är något utöver det vanliga och det känns motiverat att lägga en större summa på bra hudvård som faktiskt gör skillnad!

2. På andra plats kommer nattkrämen från Lumene Valo Overnight Bright Sleeping Cream

Fördelar

 • Ger mogen hud elasticitet
 • Fyller effektivt ut linjer i huden

Nackdelar

 • Dofter ganska starkt av citron

Specifikationer

Mer om nattkrämen från Lumene Valo Overnight Bright Sleeping Cream

Den här produkten har flera gånger blivit utsedd till bästa nattkräm i budgetkategorin. Med tanke på priset i kombination med innehållet är det inte förvånande alls. Krämen innehåller hyaluronsyra, vilken är en fantastisk fuktgivare. Ämnen som fröolja och fröextrakt från antioxidantrikt nordiskt hjortron återfinns också i denna lystergivande nattkräm. Faktum är att 87% av ingredienserna i Lumene Valo Overnight Sleeping Cream är naturliga! Krämen är dessutom helt fri från parabaner. Den innehåller också vitaminerna A, B3, C och E och rent nordiskt källvatten. Lumene är faktiskt ett märke som startades i Finland och nu är ett av de största hudvårdmärkena på marknaden. De känneteckas av bra hudvård, rimliga priser och fokus på naturliga ingredienser.

Denna nattkräm är perfekt för mogen hud då den stimulerar cellförnyelsen och ger huden bättre elasticitet. Valo Sleep Cream kan även appliceras på både dekolletaget och halsen där den aktivt motverkar rynkig hud. Krämen är rik i konsistensen och är perfekt för att boosta huden med fukt under natten. Den ger ett riktigt fint glow. som ett resultat av all fukt känns huden betydligt mjukare och spänstigare när man vaknar på morgonen. En kräm som gör jobbet, för en riktigt bra summa!

3. På tredjeplats kommer nattkrämen från Filorga Sleep & Lift Night Cream

Fördelar

 • Väldigt lätt kräm
 • Gör huden märkbart fastare
 • Uppstramande

Nackdelar

 • Priset är högt

Specifikationer

Mer om nattkrämen från Filorga Sleep & Lift Night Cream

Detta är en nattkräm som fungerar på alla hudtyper och har flera positiva egenskaper. Bland annat hanterar den med bravur både rynkor och påsar under ögonen. Sleep & Lift innehåller hyaluronsyra för cellregenerering samt PHA-syra som är en mild exfolierande syra perfekt för känslig hud.

Den här krämen blir ofta bäst i test då den innehåller alla ingredienser som krävs för att du ska både känna och se skillnad. Känslan efter applicering är att huden direkt känns utslätad och ansiktsdragen både ser och känns mer markanta. Krämen har förmågan att återställa elasticiteten i huden med hjälp av aminosyror som motverkar nedbrytningen av kollagen och hudens elasticitet.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer nattkrämen från Biotherm Aquasource
Night Spa Cream

Fördelar

 • Väldigt effektiv för len hud
 • Absorberas snabbt in i huden

Nackdelar

 • Lite stark doft

Specifikationer

Mer om nattkrämen från Biotherm Aquasource Night Spa Cream

Det här är en nattkräm från Biotherm speciellt anpassad för dig med antingen torr eller normal hud. Krämen ger mycket bra återfuktning och huden känns len och spänstig efter användning. Passar dock inte fet hy.

Denna nattkräm innehåller ett slags plankton som kommer från Frankrikes termalkällor. Användare rapporterar att huden känns otroligt len när du vaknar på morgonen samt att sminket sitter bättre under dagen efter användning.

5. På en femteplats kommer nattkrämen från Exuviance Overnight Transformation Complex

Fördelar

 • God doft
 • Återfuktande
 • Innehåller PHA-syra
 • Passar känslig hud

Nackdelar

 • Ganska tjock konsistens
 • Jobbar mest fuktgivande

Specifikationer

Mer om nattkrämen från Exuviance Overnight Transformation Complex

Krämen Overnight Transformation Complex från Excuviance är en nattkräm med fokus på återfuktning. Vill du ha en riktig fuktbomb och dessutom har en känsligare hy som lätt reagerar på andra krämer? Då kan denna nattkräm som vi placerat på en femteplats i vårt bäst i test vara helt rätt för dig.

Nattkrämen innehåller hyaluronsyra som verkar fuktgivande tillsammans med vitaminer och glycerin. PHA Lactobionic Acid är en av ingredienserna som finns i för en mild exfoliering av huden. Många användare upplever att lystern i huden och även hudtonen förbättras markant vid kontinuerlig användning av Overnight Transformation Complex.

Krämen kan användas efter ordentlig rengöring på kvällen. Vid behov och vid väldigt torr hud kan ett serum appliceras innan. För dig som är väldigt torr kan denna nattkräm även användas dagtid. Då den som tidigare nämnts inte innehåller SPF bör detta användas vid användning på dagtid.

Köpguide – Välj rätt nattkräm

Som vi nämnt tidigare så är det viktigt att du bekantar dig med ingredienserna i krämen. Nattkräm är väldigt individuellt och ingredienserna bör passa just dig. Ge det några veckor innan du bedömer hur krämen fungerar för dig och din hud. För att se faktiskt resultat krävs tid. Dock kan du känna direkt om den känns bra på huden, hur din hud tar emot den och självklart då din hud tolererar den.

Läs gärna omdömen från kunder som använt krämen för att få bättre förståelse för hur den fungerar. Välj en nattkräm som passar din hudtyp för att undvika negativa effekter som ökad talgproduktion, eller liknande.

Krämen ska vara återfuktande och även regenererande

Det du vill ha utav en nattkräm är naturligtvis att den ska göra din hud slätare och mjukare. Gärna också att den fyller ut rynkor och linjer. Långsiktiga resultat är svårare att avgöra direkt, ge krämen tid.

Just nattkräm är inte något som hittat in till hudvårdsrutinen hos alla. Självklart kan du använda din dagkrämen även på natten. En del anser att nattkräm är onödigt och överflödigt. Försök se möjligheten som en bra nattkräm ger istället. Om du är en kvinna som använder smink bör din dagkräm vara återfuktande men ändå gå att skapa en bra sminkning över. Vilket kan skapa en del begränsingar i de aktiva ingredienserna.

Alla vill vakna med en hud som känns spänstig och återfuktad. Kring 25 år och uppåt kan man även nattetid börja jobba förebyggande mot fina linjer och rynkor.

Hitta bäst i test nattkrämer hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test nattkrämer hos oss på Testjakt.se!

En nattkräm ska kunna reparera skador från dagens påfrestningar.

Detta är främsta anledningen till att använda nattkräm. Just det att du vill ge din hud chansen att återhämta sig och återfuktas.

På natten behöver man inte fundera över exempelvis smink eller att se blank ut. Du kan köra på med hur intensiva, djupverkande fuktkrämer som helst. En liten tänkvärd påminnelse är att nattetid så repareras faktiskt dagens påfrestningar på huden, föroreningar, smink, väder och vind. Ge din hud chansen att få en riktigt bra återhämtning. Mår din hud bra har du också färre problem med den. Torrfläckar, eksem, acne kan självklart vara hormonellt eller uppstå av andra faktorer som överkänslighet och allergi. Men det kan också uppkomma för att huden inte får vila och återhämta sig med tillräckligt djupverkande produkter, anpassade efter din hudtyp.

När behöver man använda en nattkräm?

Huden börjar reparera sig själv under vilan på natten med cellförnyelse och ökad produktion av kollagen. En nattkräm kan hjälpa den på traven genom att vidare stimulera dessa processer.

En bra nattkräm är det sista du applicerar i din hudvårdrutin på kvällen. Den föregås av en rengöring, toner/ansiktsvatten, serum eller olja och sedan kommer självaste huvudpersonen, nattkrämen.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test