Hem & Hushåll Köket

Bästa Kaffekvarnen [Topp 3 2021]

Wilfa WSCG2

Höga användarbetyg och enkelt underhåll!
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Wilfa WSFB-100S

Mycket hållbar och tystgående kaffekvarn!
Läs hela recensionen >

Melitta Molino

En billig kaffekvarn som ger goda resultat!
Läs hela recensionen >

Upplev ditt kaffe på ett helt nytt sätt med bästa kaffekvarnen. Vi har sett på kaffekvarn test från 2020 för att komma fram till bästa modellen. Här kan du läsa mer om kaffekvarnarna som har fått högst betyg av experter och vanliga användare. Det är bara att kika på egenskaperna och välja den som passar din budget!

Fördelar

Nackdelar

Om vi ska se på kaffekvarn bäst i test av användare råder det inga tvivel om att Wilfa WSCG2 leder ligan. Det här är en helt fantastisk allroundkvarn som du kan använda med 35 olika malningsgrader. Använd timern för att få rätt tid och inte mala bönorna för länge.

Kvarnen är aningen stor men den står mycket stabilt på diskbänken. I och med att den är så tystgående är det inga problem att använda den tidigt på morgonen när andra i hushållet vill sova. Priset är minst sagt imponerande med tanke på vad du får för den.

Underhållet är superlätt, du kan till och med diska i maskin. Ett säkert val för dig som vill ha den bästa kaffekvarnen!

Fördelar

Nackdelar

Med 41 olika kvarninställningar borde du få till din malning med perfekt resultat. Det här är bästa kaffekvarnen för dig som vill ha perfekt kaffe oavsett om det är tidigt på morgonen eller sen middagskväll. Den tysta gången gör att du kan börja med det perfekta kaffet innan de andra har vaknat.

Noterbart för denna fina kaffekvarn är att den har utvecklats i samarbete med Tim Wendelboe. Han är en kaffe-expert som har hjälpt Wilfa med den perfekta formen på en kaffekvarn. Den platta kvarnen är en effekt som gör att du får en god smak tack vare jämnheten. Dessutom maler kvarnen långsamt för att inte överhetta kaffet och det är också något som kan påverka hur den färdiga koppen kaffe kommer att smaka.

Fördelar

Nackdelar

Om du vill ha en kaffekvarn som är billig men ändå bra är Melitta Molino ett intressant val. Det här är en prisvärd modell som gör det enkelt att få finmalet kaffe. Du kan mala lite grövre till din kaffekvarn såväl som riktigt fint för din espressobryggare.

Melitta Molino är en liten kaffekvarn med en kapacitet på 200 gram i behållaren. Det är mindre än andra kvarnar som vinner kaffekvarn bäst i test. Det här behöver inte vara ett minus om du inte ska mala kaffe till många koppar varje dag. Du kan mala för upp till 14 koppar med en omgång i kvarnen. Det räcker ju gott och väl till dig och dina gäster.

Så väljer du den bästa kaffekvarnen

Numera finns det gott om kaffekvarnar att välja från. Bara för att en viss modell har blivit utnämnd som kaffekvarn bäst i test betyder det inte att den kommer att vara perfekt för dig och ditt kök.

Det är viktigt att vara medveten om egna behov för att hitta rätt. Här är några saker som du bör tänka på innan du köper en kaffekvarn.

Hur använder du kaffekvarnen?

Det spelar ingen roll om du aldrig har malt ditt kaffe själv förr eller om du har använt några olika kvarnar och nu känner att det är dags för något bättre. Definiera vad du ser som rimligt när du ska mala kaffe på morgonen.

Hur lång tid ska det ta att ha kaffet redo? Ska du veva på en manuell kaffekvarn eller vill du ha inställningar som timer för att kunna göra något annat när kaffet mals? Det kan vara imponerande med en massa funktioner. Men i grund och botten så är det ju viktigast att du får de funktioner som du verkligen är intresserad av.

Se närmre på de bästa kaffekvarnarna och jämför hur de används. Läs också vad de som köpt kvarnen har att säga om användning. Om det är viktigt för dig med enkelhet kanske det är bäst att satsa på en billig kaffekvarn som inte är alltför avancerad.

Kapacitet och resultat

Hur mycket kaffe ska du mala? Hur många koppar vill du brygga med kaffet per dag? Det här är också viktigt att tänka på. Om du måste mala två eller tre gånger för att du har gäster hemma kanske det inte känns så smidigt.

Ta reda på kapacitet och se även på resultat. Kaffe kommer att smaka på olika sätt beroende på hur det mals. Det kan till och med vara önskvärt att mala lite långsammare för att inte aromer ska gå förlorade när kaffet hettas upp för mycket. Dessutom kan det vara viktigt att kunna justera malningsgrad i enlighet med specifika behov.

Användarglädje ska du inte glömma bort

Det är faktiskt också viktigt att tänka på hur roligt det är att mala med en kaffekvarn. Om en kaffekvarn är manuell kanske du upplever större glädje med den. En del tycker att det är roligare med en kvarn som har många finesser och inställningar. Ju fler malningsgrader ju bättre!

Men om du inte känner att det är viktigt är det ju inte säkert att du behöver betala mer för att få större skillnad mellan graderna. Fundera lite på vad som skulle vara roligt att kunna göra med kvarnen och välj utifrån detta.

Har du plats för kvarnen i köket?

Nu är kaffekvarnar som regel inte särskilt stora. Det finns lite olika modeller men du bör inte glömma bort att din kvarn ska få plats där du vill använda den. Ta också reda på om kvarnen står på ett stabilt sätt när den jobbar. Om kvarnen går tyst men det dunkar i diskbänken då den hoppar omkring kan det bli ganska irriterande.

Pris på kaffekvarn

Din budget får också betydelse. Det är inte svårt att hitta kaffekvarn billigt men det kan vara svårare att hitta en billig modell som dessutom är prisvärd. I vissa fall kan det vara bättre att utöka budgeten en aning för att få en kaffekvarn som du blir riktigt nöjd med.

Vanliga frågor om kaffekvarnar

Nu ska vi ta en titt på några vanliga frågor om kaffekvarnar som du kan behöva svaren på innan du väljer kvarnen till ditt kaffe.

  1. Är det någon skillnad med kaffekvarn?

Du kan få hjälp i butiken med malning av bönor och du kan köpa färdigmalet kaffe. Det här går dock inte att jämföra med att mala kaffet själv hemma. När du gör det kan du undersöka hur olika finhetsgrader påverkar smaken. Detta gäller också för bryggkaffe som normalt sett kan vara lite grövre.

  1. Är det bättre med en manuell kaffekvarn?

En del tycker att manuella kaffekvarnar är bättre för att de inte alstrar värme på samma sätt som en elektrisk. Men det finns också elektriska varianter som mal långsammare just av denna anledning. En manuell kaffekvarn kan vara väldigt vacker och det kan förstås ses som en fördel över de elektriska som ofta ser ut som svarta burkar.

  1. Går det att lita på kaffekvarn tester?

Det går att lita på kaffekvarn tester på så vis att du kan se hur en viss modell fungerar och vilka funktioner den har. När det kommer till personliga åsikter kan det vara klokare att se på vad de som köpt kvarnen har att säga om den i äkta användarrecensioner.

  1. Är det svårt att mala kaffe med kvarn?

Nej, det är superlätt. Läs instruktionerna noga och lär dig vilken malningsgrad du ska ha för den typen av kaffe du vill brygga eller koka.

  1. Hur rengör man kaffekvarn?

För det mesta måste du plocka isär kvarnen för att göra ren den. Vissa modeller kan du diska i maskin. Äldre kaffekvarnar kan vara svåra att göra rent utan risk för rost. Läs instruktionerna för den modell som du köper noga och diska inte i maskin om det inte uttryckligen står att det här är möjligt.

Leave a Comment