Bästa Hårserum För Vård & Styling Av Håret (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka hårserum som är bäst i test enligt vår testpanel!

Hårserum är en hårvårdsprodukt som används för att förbättra hårets utseende och hälsa. Hårserum används främst för att behandla olika hårproblem som frissighet,, torra hår, skador från färg, blekning och värme samt bristande glans och stuns. Ett bra hårserum kan också främja din hårväxt och förbättra hårets textur på lång sikt.

Hårserum appliceras vanligtvis på fuktigt eller torrt hår, beroende på vilket serum för håret du väljer att använda. En liten mängd av produkten räcker ofta för hela håret, överdosera aldrig ett serum då det kan göra håret tungt, livlöst och fett, motsatt effekt vad vi är ute efter…

När du väljer hårserum bör du välja en produkt som passar din hårtyp och vilken effekt du föredrar. Välj mellan hårserum som är särskilt reparerande, färgbevarande, för lockigt hår, rakt hår, för natten eller skadat hår. I vår jämförelse finner du fem testvinnande hårserum som vi hoppas du kommer älska lika mycket som vi gör!

1. Vinnare och bäst i test blev hårserum från Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Serum

Fördelar

 • Fullt UV-skydd
 • Värmeskydd upp till 260 grader
 • Storsäljare med hundratals nöjda användarrecensioner
 • Förkortar föntiden med 55%
 • Fullpackad med vårdande ingredienser

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om hårserum från Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Serum

Hårserumet av alla hårserum kommer från Lanza. Detta viktlösa reparerande serum är verkligen en räddare för håret! Det bygger upp hårstråna inifrån och ger en otrolig glans, utan att någonsin tynga ner eller få det att kännas fett. Den näringsrika och vårdande formulan är packad med reparerande och inredienser som ger håret en härlig frisk glans.

Serumet har verkligen hjälpt till att återuppbygga och stärka vårt hår inifrån, och resultatet är ett mjukt och glansigt hår som är långt ifrån utgångsläget. Utöver alla fördelar kommer du även kunna räkna med en förkortad föntid. Om det är exakt 55% kortare har vi inte mätt tidsmässigt, men det går helt klart snabbare att få håret torrt. För dig som har problem med din hårbotten kan Lanza hårserum förebygga mjäll och torr hårbotten.

Som bonus är att serumet även färgbevarande och ger fullt UV-skydd, ett måste för er med färgade hår! Dessutom ger serumet ett värmeskydd upp till 260°C, alltså ett serum och värmeskydd i ett! Vi älskar multifunktionella produkter som gör att man slipper ha en miljon olika flaskor i badrummet och i bagaget när man ska övernatta eller resa. Sammantaget är det enda serum du behöver för ett välmående hår, löp och köp!

2. På andra plats kommer hårserum från Ida Warg Moisture Hair Serum

Fördelar

 • Håret får en härlig frisk glans
 • Gör håret lättare att reda ut när det är nytvättat
 • Krämig formula som även passar dig med tunt hår
 • Tynger inte ner håret
 • Prisvärt, billigt serum för håret

Nackdelar

 • Vi tycker doften är speciell

Specifikationer

Mer om hårserum från Ida Warg Moisture Hair Serum

Ida Wars hårserum Moisture Hair serum är verkligen en riktig budgetfavorit. Detta hårserum blir ditt runt 100-lappen och kan absolut jämföras med flertalet dyrare produkter. Det kommer i en krämig konsistens som du smidigt och enkelt fördelar jämt i håret. Tänk på att inte överdoser så håret kan tynas ner och kännas fett.

Håret står bättre emot fukt och regniga dagar när du använder detta serum, och känslan av att håret fått en riktigt “fuktinjektion” håller hela dagen. Har du kluvna hårtoppar eller ett blekt torrt hår kommer detta serum bli din räddning för daglig styling. Idag Warg hårserum kan alltså användas både som en vårdande produkt men också som en stylingprodukt för att exempelvis tämja flygigt hår, frizz eller få topparna att se fräschare och friskare ut.

Applicera gärna efter hårtvätt innan du försiktigt kammar ut håret, det gör då håret lättare att reda ut och du minskar skador från kamm eller borste. För dagligt bruk kan du använda produkten i såväl torrt som vått hår.

3. På tredjeplats kommer hårserum från Kérastase Nutritive 8H Overnight Serum

Fördelar

 • Magiskt nattserum för håret, vakna med en good hairday varje dag!
 • Vakna med återfuktat och mjukt hår
 • Passar perfekt för dig med torrt hår

Nackdelar

 • Produkten har ett högt pris

Specifikationer

Mer om hårserum från Kérastase Nutritive 8H Overnight Serum

Kérastase overnight hårserum är verkligen en räddare dig dig med ett torrt hår. Serumet används enkelt under nattens skönhetssömn och det enda du behöver göra är att sova. Vakna upp till en bra hårdag! Vi rekommenderar att applicera Kerastase serum i håret på kvällen och sedan fläta håret, just flätan är det skonsammaste viset att hantera håret på natten.

Med sina växtbaserade proteiner och niacinamid kommer du snabbt få imponerande resultat. Serumet arbetar effektivt i 8 timmar under natten och är fullpackad med ingredienser som kommer göra underverk för torra hår.

Serumet sägs även skydda ditt hår från friktion från kudden, just att gnida håret mot en kudde är nämligen ingen höjdare. Välj gärna ett örngott av satin för bästa hårvård!

Detta serum är en lite dyrare premium produkt, men det är också otroligt värdefullt för dig som kämpar med att få bukt med ditt torra hår, kluvna toppar eller strävt hår. Enligt Kerastase utlovas omedelbar näring, mjukare hår, glansigare hår, starkare hår och mindre friss. Flertalet användare är eniga om att samtliga av dessa löften infrias i detta testvinnande hårserum från Kérastase.

4. På fjärdeplats kommer hårserum från Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Fördelar

 • Gör håret superlent och mjukt utan att tynga ner det överhuvudtaget
 • Behövs väldigt lite produkt, DRYG
 • Doftar gott
 • Prisvärd
 • Perfekta valet för dig som behöver tygla ett torrt hår eller lockigt hår men inte vill ha för mycket glans eller “silikon-känsla”

Nackdelar

 • Hittar inget att anmärka på

Specifikationer

Mer om hårserum från Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Goldwell hårserum är verkligen räddaren för dig som kämpar med ett hår som ser torrt och trött ut. Med en kraftfull blandning av microPROtec complex och IntraLipid, har det levererat fantastiska resultat för många användare, likväl oss på Testjakt. Just Goldwell som märke har verkligen många prisvärda produkter som har en enormt hög kvalitet! En liten doldis som gärna glöms bort då deras förpackningar och hype inte är så fancy som en del sämre märkens.

Vi känner tyligt en märkbar förbättring mjukhet och följsamhet i håret när vi använder detta hårserum från Goldwell. Vi har testat att använda det i både torrt och vått hår men föredrar det i torrt hår som lite “styling”-produkt, att det dessutom är vårdande är bara en stor bonus! Vi använding av detta hårserum ser håret betydligt mycket friskare ut, känns mjukt och följsamt och om du kämpar med kluvna toppar är denna produkt perfekt att applicera i topparna!

Vi märker att håret inte längre känns så skört och sprött. Istället har det fått en mjukhet och smidighet som jag inte trodde var möjlig för en så låg prislapp.

Slutligen, så känns håret starkare och mer motståndskraftigt mot skador vid kontinuerlig användning av detta serum. Vi kan varmt rekommendera detta serum till alla som behöver ge sitt hår extra vård och kärlek. Produkten är i krämform och den smidiga pumpflaskan gör att du kan styra mängden produkt enkelt. Applicera först i händerna och arbeta sedan igenom hela håret, med fokus på längderna!

5. På femteplats kommer hårserumet för lockigt hår från Redken Curvaceous Full Swirl

Fördelar

 • Ger glans
 • Definition till lockigt hår
 • Vårdande
 • Bidrar till att reducera frissigt hår

Nackdelar

 • Passar enbart dig med lockigt eller självfall

Specifikationer

Mer om hårserum för lockigt hår från Redken Curvaceous Full Swirl

Curvaceous Full Swirl Cream Serum från Redken är en imponerande serum för dig med lockigt hår eller självfall. För det första, serumets förmåga att återfukta lockarna är anmärkningsvärd, helt otroligt att lockarna faktiskt blir avsevärt tydligt mer definierade. Vi testade föna med en diffuser och det gjorde stor skillnad! Med en naturliga ingredienser som arganolja, avokadoolja och sheasmör, får håret den fuktighet det behöver för att behålla sina lockar och samtidigt förhindra frissighet.

Vidare definierar och ger serumet en otrolig glans till lockarna. Detta gör att dina lockar ser friska, livfulla och välformade ut. Kombinationen av fuktgivande och definierande egenskaper ger lockarna den perfekta balansen mellan kontroll och spänstighet. Ett torrt lockigt hår som utsätts för fuktigt väder brukar inte vara någon höjdare men med Redken hårserum kan du lösa detta dilemma som årstiderna tyvärr ofta har att erbjuda.

Sammanfattningsvis är Curvaceous Full Swirl Cream Serum det bästa valet för lockigt hår, med sina förmågor att återfukta, definiera, ge glans och hantera frissighet. Flera användare har använt denna produkt i årtal och återkommer till den då den helt enkelt är bäst av alla hårserum för lockigt hår!

Köpguide – Behöver jag ett hårserum?

Anledningarna till att köpa ett hårserum varierar beroende på dina individuella behov och önskemål för ditt hår. Om du upplever problem med frissighet, avsaknad av glans och lyster, samt att ditt hår är torrt och svårt att hantera så kan ett hårserum vara lösningen!

Har du inga av ovanstående problem kan du välja att använda ett hårserum för att förbättra ditt hårs allmänna hälsa och kvalitet. Att addera ett hårserum till din hårvårdsrutin kommer aldrig vara negativt. Det är dock viktigt att välja ett serum som är anpassat till din hårtyp för att inte tynga ner eller få oönskad effekt.

Hitta bäst i test hårserum hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test hårserum hos oss på Testjakt.se!

Frissigt hår

Frissigt hår har sin grund i att ditt hår saknar fukt. Varför ditt hår saknar fukt kan bero på många olika faktorer, det är vanligt att använda fel produkter i form av schampo och balsam.

Genetik, hårtyp, produkter, skadliga vanor eller överdriven blekning eller färgning kan vara andra faktorer. Det är faktiskt även så att hårtvätt kan vara uttorkande för ditt hår, speciellt om du använder fel typer av produkter eller gnuggar och borstar ditt hår när det är blött.

Det bästa sättet att reducera ett frissigt hår är att byta till en fuktgivande hårrutin. Att använda ett hårserum är ofta en riktig game-changer då det skapar en skyddande hinna på ditt hår och bombaderar det med fukt och vård, något som inte heller tvättas ur.

Skadade hår

Ett hår som är skadat eller torrt kan behöva ett hårserum för att få en hälsosam glans och lyster. Hårserum kan ge liv åt tråkigt och matt hår, vilket resulterar i att ditt hår ser mer välvårdat ut. Majoriteten av alla hårserum innehåller mängder av ingredienser som motverkar slitage, torra hår och kluvna toppar.

Värmeskydd

Vissa hårserum kan fungera även som värmeskydd. Vårt testvinnande hårserum från Lanza skyddar håret mot värmeverktyg upp till 260 grader. Perfekt för dig som stylar med locktång, plattång eller hårfön. Att använda hårprodukter som har flera olika funktioner gör att du kan minska ner antalet produkter, något som är bra för både plånbok, hantering och resor eller övernattningar. Det är inte superkul att släpa på 15 olika flaskor när man ska sova borta någon enstaka natt.

När ska jag använda mitt hårserum?

Hårserum appliceras vanligtvis på fuktigt eller torrt hår, beroende på den specifika produktens anvisningar. En liten mängd serum fördelas jämnt över håret, undvik hårbotten om det inte är avsett för hårväxten. Undvik att använda för mycket, eftersom överanvändning kan göra håret fettigt.

Vill du ge håret en extra boost kan du applicera lite serum i längderna på håret inför natten!

Vad innehåller ett serum för håret?

De exakta ingredienserna i ett hårserum kan variera beroende på dess syfte. Vanliga ingredienser inkluderar silikon, oljor (som arganolja, kokosolja eller jojobaolja), proteiner, aminosyror och vitaminer.

Kombinera gärna med andra vårdande produkter

Hårserum kan användas i kombination med andra hårvårdsprodukter som schampo, balsam,och inpackning. Du kan även använda det som en stylingprodukt i kombination med hårspray, volympuder eller andra favoritprodukter.

Det är viktigt att notera att valet av hårserum bör anpassas till dina specifika behov och din hårtyp. Om du är osäker på vilket hårserum som passar bäst för dig får du testa dig fram. Att välja en produkt från vår recension innebär att du väljer en produkt som har många positiva recensioner från användare samt att flertalet av produkterna i detta test även är utvärderade av Testjakt.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 13/10/2023 •  14 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test