Bästa Gräddsifoner För Matälskare (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka gräddsifoner som är bäst i test enligt vår testpanel!

Med en gräddsifon får du härligt vispad grädde på bara några sekunder. Den här typen av köksredskap har varit vanligt utomlands under en längre tid men har på senare år blivit allt vanligare även i Sverige. Sifon-grädde får en helt fantastisk konsistens och större volym än vid vispning med vanlig elvisp. Dessutom kan den användas till mycket annat. Vi har testat flera gräddsifoner och valt ut topp tre bland marknadens tillgängliga alternativ.

Vi har utsett en vinnare i testet och det blev Gourmet Whip Sifon 0,5 L från iSi. Anledningen till att just den produkten blev vinnare i vårt test av gräddsifoner beror på att den är mycket hållbar och enkel att använda. Den passar såväl professionella användare som hemmabagare. Du kan använda den både till kalla och varma såser, grädde och mycket annat. Alltså en väldigt mångsidig produkt för ditt kök!

1. Vinnare och bäst i test blev gräddsifonen från iSi Gourmet Whip Sifon

Fördelar

 • Bra pris
 • För varmt och kallt
 • Två års garanti
 • Perfekt storlek för kylskåpet

Nackdelar

 • Behövs skakas en del

Specifikationer

Mer om gräddsifonen iSi Gourmet Whip Sifon

Med denna sifon finns det inga begräsningar i köket. Du kan göra såväl såser, färgglada drinkar och perfekt vispad grädde. Gräddsifonen på 0,5 L är tillverkad av aluminium och kan användas både till varmt och kallt. iSi är en ledande leverantör inom köksprodukter och du kan därför känna dig säker när du använder den här gräddsifonen.

Det enda du behöver göra för att få härligt vispad grädde på några sekunder är att fylla sifonen med grädde och sedan ladda med en gaspatron. Gaspatron medföljer inte utan måste köpas separat. När du köper den här produkten medföljer tre olika munstycken som passar till olika användningsområden vilket gör den väldigt flexibel.

Om grädden inte tar slut kan du förvara gräddsifonen i kylskåpet. Där håller den upp till 10 dagar tack vara den lufttäta konstruktionen! Storleken på sifonen är 0,5 liter precis som de övriga i vår topplista – då det är en allra vanligaste storleken.

2. Tvåa blev gräddsifonen från iSi Easy Whip Plus

Fördelar

 • Relativt billig
 • Tål diskmaskin

Nackdelar

 • Inte för varma alternativ

Specifikationer

Mer om gräddsifonen iSi Easy Whip Plus

Easy Whip Plus Gräddsifon är en mycket prisvärd produkt som kan användas till kalla saker så som grädde och mousser. Även vår andrapristagare är tillverkad av österrikiska iSi – ett företag som har stort fokus på säkerheten vid tillverkning av sina gräddsifoner. Den har fått mycket positiva kundomdömen av de som använt den.

Om du vill vispa grädde kan du räkna med fluffig, härlig grädde på några sekunder. Den här sifonen ger fem gånger så mycket volym för grädden jämfört med en elvisp. Det är perfekt om du ska baka en gräddtårta eller något annat gräddigt bakverk. Fokus med den här produkten är just grädde och den ger ett felfritt resultat.

Easy Whip Plus är tillverkad i rostfritt stål precis som vår testvinnare och även den här gräddsifonen kan diskas i diskmaskin. En nackdel är förstås att den inte kan användas till varma saker – men för sitt pris är den fantastisk. Den rymmer 0,5 liter och tack vare dess tättslutande konstruktionen håller grädden i kylen i upp till tio dagar.

3. På en tredjeplats kom gräddsifonen från Exxent, Rostfri

Fördelar

 • Rostfritt stål
 • Perfekt till baren och drinkarna, såser, mousse eller grädde
 • Stilrent och exklusivt utförande

Nackdelar

 • Ingår ej patroner

Specifikationer

Mer om gräddsifonen från Exxent

Exxent Gräddsifon 0,5 L är tillverkad av rostfritt stål och kan användas både till varmt och kallt – alltså exempelvis grädde, såser och mousser.

Det enda du behöver göra för att få härligt vispad grädde på några sekunder är att fylla sifonen med grädde och sedan ladda med en gaspatron. Gaspatron medföljer inte utan måste köpas separat.

Om grädden inte tar slut kan du förvara gräddsifonen i kylskåpet. Storleken på sifonen är 0,5 liter precis som de övriga i vår topplista – då det är en allra vanligaste storleken. Denna variant finns dock i tre olika utförande, välj det som passar dig bäst. Den rostfria varianten är den mer exklusiva i utbudet. En nackdel med just den här produkten är att den inte tål maskindisk utan måste diskas förhand.

Köpguide – att tänka på när du ska köpa en gräddsifon

En gräddsifon är ett ypperligt hjälpmedel i ditt kök och den fungerar till så mycket mer än enbart vispgrädde. Du kan använda den till såser eller mousser samt mycket annat. Grädden blir dessutom flera gånger bättre i en sifon än vad den någonsin kan bli med en elvisp. Varför inte prova en fluffig bearnaisesås också – du kommer förvånas över resultatet.

När du ska välja en gräddsifon bör du tänka igenom några olika faktorer innan du gör ditt val. Det är viktigt att du hittar en produkt som tilltalar dig på alla sätt. Du bör även satsa på en sifon från en välkänd leverantör ur ren säkerhetssynpunkt. Nedan ska vi gå igenom några viktiga kvaliteter att tänka på.

Användarvänlig

Användarvänligheten är mycket viktig när det kommer till köksredskap, det ska inte vara invecklat och ta tid att komma igång med användandet. Alla tre gräddsifoner i vår topplista är användarvänliga och lätta att använda. Ett plus är förstås om de kan diskas i maskin också då de allra flesta har en diskmaskin idag.

Genom att ta del av läsarrecensioner och vårt test kan du enkelt hitta de produkter som är mest användarvänliga så att du slipper stå där med en gräddsifon som bara gör dig arg. Det ska vara enkelt att experimentera och sifonen ska förstås ge ett bra resultat för att du ska känna dig nöjd.

Hitta bäst i test gräddsifoner hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test gräddsifoner hos oss på Testjakt.se!

Säker att använda

Säkerheten är mycket viktig när du ska välja gräddsifon och det enklaste sättet för dig att hålla dig säker är genom att välja en från en välkänd tillverkare. Våra tre produkter kommer från populära varumärken inom köksprodukter som har stort fokus på säkerheten. Undvik billiga gräddsifoner från märken du aldrig tidigare har hört talas om.

Det har tidigare hänt någon enstaka olycka med en defekt gräddsifon men det är ingenting vanligt. Tänk på att gaspatronerna kan ha en 18-årsgräns då ungdomar använt dem till andra, direkt farliga, ändamål. Det är alltså inte farligt att använda någon av de tre gräddsifonerna som vi tipsar om här i vårt test.

Prisvärd

Det är inte så många av oss som har en oräknelig budget utan priset brukar vara en viktig faktor vid inköp. Om du inte kommer att använda gräddsifonen så ofta så rekommenderar vi nummer två eller tre på vår topplista då de har ett fördelaktigare pris än testvinnaren. Ska du mest använda den till grädde räcker 600 kronor gott och väl.

Om du har en stor budget och vill lägga mer pengar på en riktigt bra gräddsifon så är vår testvinnare Gourmet Whip Sifon helt klart det bästa valet. Den har en prislapp på runt 1 500 kronor men är väl värd sitt pris. Det är dina behov och din budget som avgör vilken gräddsifon du ska välja.

Kapacitet

Kapaciteten är också viktig men här är det inte störst som gäller. En gräddsifon på 0,5 liter är perfekt för de flesta – även om det finns större modeller på 1 liter. En större gräddsifon kräver mer gas för att trycksätta den och det blir dyrare i längden. En sifon på 0,5 liter brukar enbart behöva laddas med en gaspatron per användning vilket är fördelaktigt.

Det är sällan gemene man behöver en sifon på över 0,5 liter – ibland kan till och med en mindre modell vara ett bra alternativ. Det brukar även finnas gräddsifoner som rymmer 0,25 liter vilket kan räcka gott och väl. I vårt test har alla produkter en kapacitet på 0,5 liter och det är också det vanligaste alternativet

Sammanfattning om testet av gräddsifoner

En gräddsifon är ett fantastiskt hjälpmedel för dig som vill vispa grädde, göra fluffig mousse eller fylliga såser. Här ovan har vi listat våra topp tre gräddsifoner inom olika prisklasser för att du ska kunna hitta en som passar just dig. Alla produkter i vårt test är säkra att använda och håller en hög kvalitet. Om du har några frågor får du gärna kommentera.

Vanliga frågor om gräddsifoner


Hur fungerar en gräddsifon egentligen?

En gräddsifon påminner om en kolsyremaskin då den laddas med en gaspatron. Du utsätter innehållet för tryck vilket bland annat kan ge fluffig grädde. Fyll på den, sätt i gaspatronen, sätt på önskat munstycke och tryck på knappen.

Finns det mer än en typ av gaspatron?

Ja det finns det. Det vanligaste är lustgaspatroner, även kallade gräddpatroner. Den löser sig i blandningar som innehåller fett. Det finns även kolsyrepatron som löser sig i andra typer av vätskor. Lustgaspatroner säljs i de allra flesta butikerna.

Var kan jag köpa patronerna till min gräddsifon?

De kan oftast köpas i de butiker som säljer gräddsifoner. Du hittar dem till exempel inte på Ica eller Coop. Beställ därför gärna ett flerpack patroner i samband med att du köper sifonen.

Varför bör jag undvika billiga gräddsifoner?

Det viktigaste är att du undviker billiga gräddsifoner från okända tillverkare då de inte har samma säkerhetstänk som de stora leverantörerna. En gräddsifon utsätts för högt tryck och det är ingenting som man bör leka med.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test