Bästa Silverschampon För Kalla Nyanser (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka silverschampon som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett silverschampo ger ditt blonda hår en kallare nyans genom att ta bort gula toner ur ditt blekta eller slingade svall. Det fungerar även på naturligt blont hår med gula skiftningar, dock brukar det vara enklare att få bort gula toner ur just färgade och blekta hår.

Vilket silverschampo är bäst?

Det finns flera saker att tänka på innan du köper ett silverschampo. Det kan handla om verkningstid, om det innehåller vårdande ingredienser och hur ofta det ska användas. Just silverschampo har en tendens att vara uttorkande så det är viktigt att hitta rätt produkt för ditt hår. Vi har valt att fokusera på följande:

1. Vinnare och bäst i test blev silverschampot från Milk Shake, Silver Shine Light Shampoo

Fördelar

 • Ger riktigt fin kall ton
 • Återfuktar håret

Nackdelar

 • Svårt i början att avgöra verkningstid

Specifikationer

Mer om silverschampot från Milk Shake, Silver Shine Light Shampoo

Ett silverschampo som passar både för blont och grått hår. Det kommer i en flaska som innehåller 300 ml. Massera in en lagom mängd i vått hår. Bilda ett skum och skölj sedan igenom håret ordentligt så att vattnet är helt klart och fritt från färg. Om du upplever att håret blir torrt kan du använda en inpackning efteråt. Det missfärgar inte ditt hår.

Silver Shine Light Shampoo från Milk shake är ett vårdande silverschampo som ger glans och volym till ditt hår. Det rengör både hår- och hårbotten på ett effektivt men skonsamt vis. Ditt hår får en kallare nyans och blir av med gula toner eller missfärgningar.

Många silverschampon kan göra att håret upplevs som torrt efter användning då de är uttorkande. Detta silverschampo lämnar ditt hår riktigt återfuktat och mjukt och dessutom ger det riktigt bra resultat, därför är det ofta utsett till testvinnare. Vi är riktigt förtjusta och älskar att Silver Shine doftar underbart!

2. På andra plats kommer silverschampot från Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo

Fördelar

 • Finns i olika storlekar
 • Torkar inte ut håret

Nackdelar

 • Kan missfärga dina händer

Specifikationer

Mer om silverschampot från Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo

Ett silverschampo som kommer i tre olika storlekar och två förpackningar, som tub och som pumpflaska i den största storleken på 1000 ml. Ska inte sitta i för länge då slår det om till lila. Applicera en lagom mängd i vått hår och skölj sedan igenom håret ordentligt så att vattnet är helt klart och fritt från färg. Använd balsam eller inpackning efteråt för bästa resultat. Missfärgar inte håret och lämnar det mjukt och fint.

Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo brukar också bli utsedd till ett av de bästa silverschampoona på marknaden i diverse tester. Detta är ett silverschampo som funnits på marknaden länge och är en riktig favorit för många. Det tar bort varma och gula nyanser och lämnar ditt hår både starkare och glansigare efter användning. Det har även Opti-Plex™ Technology som skyddar, stärker ditt och jobbar mindre uttorkande.

Håret får en fin, kall nyans och det passar bra både på naturligt och färgat hår. Denna är mer vårdande och mindre uttorkande än “Blonde Violet Shampoo” från samma märke. Rekommendationen är att testa sig fram gällande verkningstiden. Det beror mycket på utgångsläge och hårkvalitet. Om ditt hår skulle slå om till lila kommer detta försvinna efter någon tvätt.

3. På tredjeplats kommer silverschampot från Olaplex No 4P Toning

Fördelar

 • Veganskt
 • Fritt från sulfater

Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer

Mer om silverschampot från Olaplex No 4P Toning

Ett silverschampo som kommer i en flaska med 250 ml. Massera in lagom mängd i blött hår. Låt verka 1-5 minuter beroende på hur ljus ton du vill uppnå. Skölj sedan ur ordentligt tills vattnet blir klart så att ingen färg sitter kvar. Använd balsam eller inpackning efteråt för bästa resultat. Det lämnar håret mjukt och fint utan att missfärga det.

No 4P Toning Shampoo från Olaplex är ett silverschampo som återfuktar, stärker och mjukgör ditt hår. Det tar effektivt bort oönskade gula nyanser i blont hår utan att torka ut det.

Ett silverschampo i den lite högre prisklassen. Dock får du mycket resultat för pengarna av Olaplex, vilket inte är någon nyhet. Kombinera gärna detta silverschampo med resten av hårvårdsserien från Olaplex. No 4P Toning är fritt från sulfater och eftersom formulan är högkoncentrerad kan du anpassa det för att få just den ton du vill ha.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer silverschampot från Ida Warg Beauty

Fördelar

 • Doftar gott av melon

Nackdelar

 • Kan uppleva håret lite torrt om du inte använder balsam efteråt

Specifikationer

Mer om silverschampot från Ida Warg Beauty

Ett milt och parfymfritt silverschampo som kommer i flaska med 250 ml. Applicera lagom mängd i vått hår och låt sitta några minuter. Skölj sedan ut ordentligt så att inget schampo sitter kvar i håret, vattnet ska bli helt klart. För bästa resultat så kan du använda en ett balsam eller en inpackning efteråt. Det missfärgar inte håret eller händer och ger ett bra resultat.

Silverschampo från Ida Warg Beauty är ett schampo för blont hår som motverkar gula toner och skiftningar i håret utan att slita på det. Det är helt fritt från parabener och sulfater och passar bra både till naturligt blont hår och färgat.

Det här är ett bra budgetval eftersom det prismässigt är bland de billigaste du kan hitta utan att tumma på kvalitén. Det är ett milt silverschampo som har en härlig doft av vattenmelon. Enkelt att använda och vi skulle säga att det passar bäst till dig som redan är ganska ljus i dig själv då det inte är en jättestark formula.

5. På en femteplats kommer silverschampot från Maria Nila Sheer Silver

Fördelar

 • Vegansk
 • Colour Guard Complex
 • Sulfat -och parabenfritt

Nackdelar

 • Inte så stark

Specifikationer

Mer om silverschampot från Maria Nila Sheer Silver

Ett silverschampo med björnbärsextrakt och violetta toner som kommer i en på flaska på 350 ml. Applicera schampot i blött hår och låt det sitta i några minuter. Skölj sedan ut schampot ordentligt så att inget sitter kvar i håret, vattnet ska bli helt klart och fritt från färg. För att uppnå bästa resultat kan du använda en inpackning i håret efteråt.

Maria Nilas Sheer Silver Shampoo är ett näringsrikt silverschampo som passar alla blonda hår, både naturliga och färgade. Det innehåller Maria Nilas unika “Colour Guard Complex” som är vårdande och skyddar håret. Det minimerar att färgen blir matt och tråkig vid hårtvätt, värmestyling, av UV-strålar och av fria radikaler. Dessutom är det både veganskt, sulfat-och parabenfritt.

Det här är ett silverschampo som är både anti-fade och färgbevarande. Det torkar inte ut håret och tar effektivt bort gula toner och skiftningar. Förpackningen är klimatkompenserad och dessutom doftar den ljuvligt av jasmin, apelsin och grapefrukt. Detta är ett lite mildare torrschampoo så för dig med riktigt mycket gula missfärgningar rekommenderas hellre silvershampot från Fudge “Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo” som är betydligt starkare. För dig som vill underhålla dina slingor eller din blondering är detta schampo perfekt att använda ungefär en gång i veckan för att behålla din kallare ton och undvika att det börjar dra åt gult eller varmare toner.

Köpguide – Välj rätt silverschampo

Det finns som sagt några saker att tänka på innan du köper ett silversschampo. De kommer i olika styrkor och rekommendationen är oftast att de används ungefär en gång i veckan.

Det är viktigt att du väljer ett silverschampo efter den hårtyp du har och den nyans du vill uppnå. Det får inte torka ut håret eller missfärga det. Ett allt för starkt silverschampo som får verka för länge kan slå över till lila, grönt eller blått. Ibland kan det också fläckvis slå över, detta beror oftast på att håret just där varit mer preparerat och torrare. Var alltid försiktig när du testar ett nytt silverscampo, låt det inte sitta i för länge i början utan testa med lite kortare tid för att “lära känna” det.

Det får inte torka ut håret

Många silverschampon har tyvärr en uttorkande effekt på håret. Det går givetvis att lösa med en bra inpackning efteråt men det är ändå onödigt slitage på håret. Välj ett silverschampo som återfuktar ditt hår och lämnar det mjukt och glansigt. Du ska välja en produkt som vårdar ditt hår och inte torkar ut det. Däremellan är det också viktigt att använda bra produkter då ett blonderat, blekt hår är mer preparerat och ofta torrare än ett mörkare. En annan viktig punkt är också att inte använda det för ofta, många tror att det hjälper att använda det vid varje hårtvätt. Det enda som sker då är att du till slut kommer ha en missfärgat hår som en frisör kommer vara tvungen att sätta klorna i. Innan man börjar använda silverschampo, eller mellan användningarna kan det vara klokt att rengöra håret på djupet med en djuprengörande schampo.

Hitta bäst i test silverschampon hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test silverschampon hos oss på Testjakt.se!

Det ska inte missfärga håret

En del silverschampon kan lämna lila eller blå skiftningar i håret om det sitter i för länge eller används för ofta.

Välj en produkt som passar ditt hår och den ton du vill ha så att du inte riskerar att det skiftar i lila eller blått. Läs noga instruktioner och verkningstid och håll dig till det.

När behöver man använda ett silverschampo?

Ett silverschampo kommer till användning när du med naturligt blont, grått eller blekt hår vill bli av med gula skiftningar och toner och få en kallare ton. Du behöver inte välja det som är bäst i test utan ett som passar din hårtyp.

Silverschampo innehåller violetta toner för att motverka missfärgningar. Det fräschar snabbt upp ett blont hår utan att du behöver gå till frisören eller färga det. Används det rätt så är det en riktigt “life-saver” som snabbt och enkelt ger fina resultat. Har du ett blont hår som redan är väldigt poröst och torrt rekommenderas hellre att du använder dig av en silverinpackning eller en färgbomb för att neutralisera dina gula toner, detta är mycket mer skonsamt.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test