Bästa Gasolgrillarna För Dig Som Älskar Mat (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka gasolgrillar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En gasolgrill är den perfekta prylen om du tycker om att laga och äta god mat. Att laga mat ute är ett stort nöje och intresse för många. Bästa sättet att göra det är såklart med en riktigt bra gasolgrill. Möjligheterna med en bra grill är oändliga, oavsett om du gillar kött, fisk eller grönsaker. Dessutom är det nyttigare att grilla din mat då du slipper använda stekfett, som till exempel på en spis.

Det finns mängder av olika grillar på marknaden, och de kommer i alla möjliga prisklasser. Man skulle kunna säga att det är lite av en djungel. Den mest prisvänliga typen av grill är fortfarande den klassiska kolgrillen. Fler och fler har dock insett enkelheten med en gasolgrill och lämnat brickett, tändvätska och kol-träsket. Du slipper tända fyr, vänta på perfekt glöd, stinka rök och eventuellt annat som kan upplevas som både tidskrävande och struligt vid användning av kolgrillar. En gasolgrill tänds med en knapp och du är garanterad rätt temperatur efter dina önskemål. Ska du imponera vid en middagsbjudning till bekanta eller familj så är gasolgrillen ett säkrare kort, du får alltid perfekt grillat kött, grönsaker, fisk eller vad du än önskar servera. Andra fördelar är att du kan förbereda eventuella tillbehör inne i köket precis innan du ska börja grilla. Detta då grillen går såpass snabbt att tända! Säg “hej då” till att stå i en halvtimme och vänta in perfekt glöd. Känner du dig villrådig i letande och funderar över vilken gasolgrill du bör köpa är det här testet för dig! Vi på Testjakt har valt ut fem modeller som samtliga är riktigt bra kandidater till att förgylla din uteplats!

1. Vinnare och bäst i test blev gasolgrillen från Weber Genesis E-325s

Fördelar

 • Tre brännare
 • Inbyggd termometer
 • Bord som fälls ner för avlastning
 • Extra galler för sekunder grillyta
 • Rejäl grillyta

Nackdelar

 • Något svår att montera
 • Tung

Specifikationer

Mer om gasolgrillen från Weber Genesis E-325s

Weber Genesis E-325s är verkligen ett imponerande grillsystem i världsklass. Med tre kraftfulla brännare, inklusive en Sear Zone, och en Weber Crafted-ram levererar den enastående prestanda och hållbarhet. Denna gasolgrill erbjuder generösa avlastningsytor, brännare med hög och stabil effekt, förbättrad förvaring för redskap och enkel rengöring. Det är svårt att hitta en annan gasolgrill som kan matcha dess höga standard! Weber är kända för sin goda kvalitet och med god kvalitet kommer också 12 års garanti!

Den generösa grillytan på 68 x 48 cm ger dig tillräckligt med utrymme för att laga mat, steka och servera allt du behöver för en lyckad fest. Den extra stora Sear Zone är speciellt designad för att ge dig perfekta grillresultat genom att leverera intensiv och jämn värme, vilket gör det möjligt att steka flera biffar samtidigt. Den utfällbara övre grillgallret är en praktisk funktion som gör det möjligt att grilla både huvudrätten och tillbehören samtidigt.

Det som verkligen sticker ut med denna grill är de förbättrade funktionerna. Den har en ny och förbättrad uttagbar fettbehållare, vilket gör rengöringen enkel och bekväm. Förvaringsytan har tillräckligt med plats för en gasflaska, vilket är både praktiskt och säkert. Dessutom har grillen ett stort nedfällbart sidobord som underlättar förberedelse och servering av maten.

Sammanfattningsvis är Weber Genesis E-325s en imponerande gasolgrill som levererar exceptionell prestanda och praktiska funktioner. Med sin robusta design, kraftfulla brännare och generösa grillyta kan du vara säker på att den kommer att vara en pålitlig partner för alla dina grillbehov. Om du letar efter en gasolgrill av högsta kvalitet, behöver du inte leta längre än Weber Genesis E-325s.

2. På andra plats kommer gasolgrillen från Weber Spirit II E-310 GBS

Fördelar

 • Tre brännare
 • Flavorizer Bars

Nackdelar

 • Måste tömma eller kasta behållare med överflödigt dropp från grillen

Specifikationer

Mer om gasolgrillen från Weber Spirit II E-310 GBS

Detta är en av de bästa gasolgrillarna från Weber. Den har precis som sin storebror “Genesis” tre brännare. En av fördelarna med tre brännare är att du har väldigt bra kontroll på värmen, och det ger dig också möjligheter för indirekt värme. Detta är speciellt bra om vill hålla något varmt eller önskar att långtidssteka mat. Grillen har en grillyta på 60 x 44 cm vilket ger dig relativt bra plats att grilla på även vid större bjudningar.

Grillen Weber Spirit II E-310 GBS har också något som kallas för “Flavorizer Bars”. Dessa fångar upp dropparna från grillmaten och röker och fräser. Detta ger maten en god och karakteristiskt rökig smak. Fettdropparna som inte fångas upp av dessa Flavorizer Bars, rinner ner i en droppbricka under grillen. Denna bör tömmas efter varje användning. Med tanke på att denna grillen kom på en andraplats i vårt test av gasolgrillar är det självklart att den har lock med inbyggd termometer, och praktiska avlastningsbord på sidorna.

3. På en tredjeplats i vårt test kommer gasolgrillen/uteköket från Boretti Luciano

Fördelar

 • Integrerat kylskåp
 • Inbyggda ljus
 • Allt för din matlagning
 • Lyx

Nackdelar

 • Grillen tar stor plats
 • Dyr

Specifikationer

Mer om gasolgrillen från Boretti Luciano

Den Italienska gasolgrillen Boretti Luciano är mer ett komplett utekök än endast en gasolgrill. Den kommer i två olika varianter, svart eller rostfritt stål. Med Boretti Luciano får du en kraftig grill med många tillbehör. Grillen har bland annat inbyggda ljus på grillstavarna och över knapparna, så att den är enkel att använda även om det är mörkt ute. Den har även fyra brännare samt en sidobrännare, och en roterande spjutfäste för tillberedning av kyckling.

I kategorin gasolgrill är denna grill väldigt mångsidig. Här får du förutom en grill även ett kylskåp. Det är praktiskt eftersom att det ger dig ett kallt ställe där du kan bevara dina råvaror, eventuella tillbehör eller kalla drycker. Grillen har också två lådor, två bänkskivor och ett eget praktiskt förvaringsskåp. På denna grill får du dessutom kapaciteten att laga mat till över 20 personer. Men smakar det så kostar det! Det ska dock sättas i relation till vad ett komplett kök för inomhusbruk kostar.

4. På en fjärdeplats kommer gasolgrillen från Weber Q 3200

Fördelar

 • Behändig storlek
 • Lätt att montera
 • Bra pris

Nackdelar

 • Två brännare
 • Mindre grillyta

Specifikationer

Mer om gasolgrillen från Weber Q 3200

Denna grill från Weber är en väldigt användarvänlig och smidig gasolgrill. Det är även den minsta av alla grillarna i vårt bäst i test. Den är dessutom superenkel att montera, har två brännare och en grillyta på 63 cm x 45 cm. Weber Q 3200 brännare är gjorda av rostfritt stål och den ena brännaren har även en unik P-form.

Grillen är monterad på en vagn, vilken har tre integrerade redskapskrokar och även en förvaringsplats för värmehyllan. Det är också en gasolgrill med två praktiska och vikbara sidobord som ger dig en bra avlastningsplats medan du grillar. Grillen tänder du enkelt genom att trycka in gnisttändaren och värmen justerar du sedan med en steglös värmeregulator. Gasolgrillen har självklart lock och inbyggd temperaturmätare som gör det lätt att hålla koll på maten under grillningen.

Vad du bör tänka på när du köper gasolgrill

När du ska köpa dig en ny gasolgrill är det, för det första, viktigt att du tänker på vad du ska använda grillen till. Om du är bland dem som ofta har många människor på besök är det exempelvis viktigt att tänka på storleken.

Det måste dock även finnas plats för grillen, så tänk på att inte köpa en för stor grill så att du ändå kan njuta av din trädgård. Men det finns också andra aspekter som du bör hålla utkik efter innan du köper din grill.

Många möjligheter

Att en gasolgrill har fler än en brännare ger många möjligheter. Även den minsta gasolgrillen vi har skrivit om på denna lista som bara har 2 brännare, har ändå en specialdesignad brännare som gör att möjligheten för indirekt värme finns tillgänglig.

Med indirekt värme kan du till exempel långtidssteka mat eller hålla maten varm medan du grillar det andra för grillfesten. Eller också kanske du väntar på dina gäster. Det ger dig många fler möjligheter än en vanlig kolgrill när du vill grilla något gott.

Enkel att använda

Det ska dessutom vara roligt att grilla. När du bestämmer dig för att laga en grillmåltid ska det vara en trevlig och rolig upplevelse och därför är det viktigt att grillen är lätt att använda.

Grillen bör även vara lätt att flytta om ni ska möblera om på uteplatsen eller något liknande. Den ska också vara enkel att tända, använda, och dessutom att rengöra efter att din goda köttbit är färdiggrillad.

Kvalitet

När du ska köpa en grill är det viktigt att du väljer en grill av hög kvalitet. Grillen är ju något du antagligen kommer använda relativt ofta och då är det viktigt att den håller länge.

En gasolgrill är en investering och den ska vara med dig i flera år. Den ska också vara säker att använda utan att problem uppstår. Grillen måste dessutom stå stadigt så att den inte ramlar.

Hitta bäst i test gasolgrillar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test gasolgrillar hos oss på Testjakt.se!

När behöver du använda en gasolgrill?

En gasolgrill och kolgrill har precis samma slutgiltiga uppdrag, nämligen att grilla din mat. Skillnaderna mellan grillarna är däremot stora. Till exempel så brukar kolgrillar vara billigare medan gasolgrillar har många olika funktioner. Här är inbyggda kylskåp bara ett exempel.

En gasolgrill är bättre än en vanlig kolgrill på många sätt, även om du räknar bort de udda funktionerna. Till exempel behöver du inte hantera kol och gasolgrillen är dessutom mycket lättare att tända, speciellt när det inte är perfekt väder.

Vanliga frågor om gasolgrillar

Varför ska jag köpa en gasolgrill när kolgrillar är så mycket billigare? Är gasolgrillar enklare att använda på något sätt? Blir min mat klar snabbare med en gasolgrill?

Det finns många anledningar varför du skulle vilja ha en gasolgrill istället för en kolgrill. Gasolgrillar är mycket lättare att använda än vanliga kolgrillar och dessutom är matlagningstiden lika snabba på de flesta typer av grillar.

Är gasolgrillar verkligen säkra? Är inte kolgrillar mycket säkrare? Har de några säkerhetssystem inbyggda för att inget ska hända? Hur kan jag hålla mig säker vid användning?

Så länge du sköter grillen ordentligt så är det inget att oroa sig för, precis som för en vanlig grill. Du håller dig helt enkelt säker på precis samma sätt som du håller dig säker med en kolgrill, du använder den som den ska användas medan du är varsam och uppmärksam.

Hur används en gasolgrill och varför är gasolgrillar idag så otroligt populära? Är gasolgrillar verkligen värda sina höga pris? Är en gasolgrill mycket lättare att använda än en kolgrill?

Hur används en gasolgrill och varför är gasolgrillar idag så otroligt populära? Är gasolgrillar verkligen värda sina höga pris? Är en gasolgrill mycket lättare att använda än en kolgrill?

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 21/08/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test