Bästa Fransfärg & Ögonbrynsfärg (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken frans och ögonbrynsfärg som är bäst i test enligt vår testpanel!

Drömmer du också om att vakna upp på morgonen och se piggare och fräschare ut? Att dessutom spara tid genom att ha möjlighet att slippa sminka ögonen med mascara och ögonbrynspenna eller ögonbrynsgel?

Att färga ögonbryn och ögonfransar hemma är inget svårt och något många av oss gör kontinuerligt. På sommaren är det guld värt för att kunna skippa din makeup helt, och ändå se fräsch och pigg ut när du spenderar dina dagar på stranden eller i solen.

Vinnaren i vårt bäst i test av ögonbrynsfärg är Eyelash and Eyebrow Tint från Refectocil, denna fantastiska brynfärg går även att använda till färgningen av ögonfransar! En riktigt bra produkt som kommer göra att du genast ser piggare ut och vid önskemål kan skippa både mascaran och brynprodukter. Du kommer både se och känna dig naturligt vacker och fräsch, och detta utan makeup.

1. Vinnare och bäst i test blev Eyelash and Eyebrow Tint från Refectocil

Fördelar

 • Resultatet håller länge, upp till 6 veckor
 • Finns i många olika nyanser
 • Blanda nyanser för att hitta din perfect match
 • Går att använda både för att färga fransar och bryn
 • Kort verkningstid

Nackdelar

 • Var noga med att göra ett pricktest innan så du inte uppvisar tendens till att reagera på produkten.

Specifikationer

Mer om brynfärg Refectocil

Refectocil är lösningen för dig som vill spara pengar genom att färga fransar och bryn hemma. Denna testvinnande brynfärg är den ultimata multiprodukten som kommer hjälpa dig att se pigg och färsch ut med markerade fransar och bryn, trots att du skippat både mascaran o brynpennan.

För att få den perfekta nyansen kan du antingen välja en av Refectocil 8 olika nyanser, alternativt kan du blanda olika nyanser för att få din perfekta färgmatch. Ögonbrynsfärgen från Refectocil är kladdfri, vattenfast och håller i cirka 6 veckor. Glöm dock inte att du behöver köpa till en aktivator för att kunna använda produkten, du kan välja mellan RefectoCil Oxidant liquid eller RefectoCil Oxidant cream.

Blanda och applicera: Blanda färgen med oxidant liquid eller cream, applicera på ögonbryn och fransar.
Verkningstid: Låt verka enligt anvisningarna.
Klart! Ta bort färgen med vatten och bomullspads och du ser plötsligt både piggare och fräschare ut! Ögonfrans och brynfärgen från Refectocil är överlägset bäst på marknaden och sett till hur prisvärd den är bör alla som funderar på at färga fransar eller bryn hemma helt klart testa denna produkt omgående, en riktig gamechanger i din beutyrutin!

2. På andra plats kommer Depend Perfect Eye Lash and Eyebrow Colour

Fördelar

 • Växtbaserad färg, ett mer naturligt alternativ
 • Billig
 • Enkel process för hemmabruk
 • Färgar både fransar och ögonbryn

Nackdelar

 • Håller inte så länge som utlovat

Specifikationer

Mer om Depend brynfärg och ögonfransfärg

Med klassiska Depend kan du enkelt i 2 steg färga både dina ögonfransar och ögonbryn på hemmplan. Depend har länge varit marknadsledande på just hemmafärgning av bryn och fransar och med denna produkt får du en färg med en formula som är ört- och växtbaserad, samt vegansk. Den innehåller exempelvis blåbär, grönt te och ringblomma.

Självklart är den bryn och ögonfransfärg även vattenfast, så du kan tvätta av ditt ansikte och rengöra det precis som vanligt med din egna hudvårdrutin. Det enda vi har att anmärka på är att resultat inte blir så framträdande, trots att vi använda en mörkare nyans. Samt att den uppges hålla i cirka 6 veckor, efter ungefär 4 veckor upplevde vi att det var dags att färga igen. Även om resultatet inte höll så länge som vi önskat så var det en enkel process och resultatet gjorde att ögon och fransar markerades på ett naturligt och fint vis.

3. På tredjeplats kommer brynfärgen från Coloran

Fördelar

 • Variera själv verkningstiden för perfekt resultat
 • Mattas av naturligt, håller cirka 3-5 veckor beroende på livsstil
 • Prisvärd
 • Går att använda på fransarna men innehåller väteperoxid så den får inte komma i ögonen.
 • Aktiveringsvätska medföljer

Nackdelar

 • Vi upplever formulan som stark och något lätt irriterande, hade aldrig använt den som ögonfransfärg

Specifikationer

Mer om Coloran brynfärg

Coloran brynfärg är ett populärt val för dig som önskar att färga dina ögonbryn hemma. Denna produkt löser det enkelt, och du kan även variera verkningstiden för att få en mer diskret nyans eller ett mer markant resultat. Perfekt för dig som är nybörjare och inte vill riskera att få för mörka ögonbryn. Börja med en kortare verkningstid, du kan variera mellan 5-20 minuter. Appliceringsborsten är kanonbra och gör att du får en jämn och bra fördelningar av färgen på dina ögonbryn!

Coloran brynfärg innehåller väteperoxid vilket gör att du absolut inte bör få den i ögonen, skulle det hända bör du skölja ögonen direkt med rikligt med vatten. Trots detta anges det att man kan färga sina ögonfransar med den också, vi hade dock hellre satsat på en mildare produkt än just Coloran om du vill färga dina fransar. Som ögonbrynsfärg är Coloran dock ett utmärkt val! Resultatet är som utlovat och utan problem så sitter färgen i cirka 3-5 veckor, beroende på livsstil. Tuben innehåller produkt till fler färgningar och även aktiveringsvätska.

Köpguide – Spara tid och pengar, färga fransar och bryn!

Något som länge varit populärt, framförallt på sommarhalvåret, är att färga sina fransar och ögonbryn! Denna enkla procedur som du snabbt utför på hemmaplan hjälper dig att få mer markerade fransar och bryn. Att slippa kleta med mascara och brynpenna är skönt att slippa, många vill tex. kunna skippa sminket när lata stranddagar eller utlandssemestern hägrar.

Att fortfarande se fräsch ut utan smink är något vi alla önskar, kanske förklarar det lite varför just hemmafärgning av fransar och bryn är så populärt. Att vakna och se pigg och fräsch ut utan makeup är få förunnat. Men lite färg gör otroligt mycket och vi lovar dig att du kommer gilla det du ser i spegeln.

Spara pengar

Som vi skrivit tidigare så är hemmafärgning av bryn och fransar också ett effektivt vis att spara lite pengar, självklart finns det behandlingar du bör lämna till proffsen, men just lite färg på bryn och fransar kan de flesta av oss klara av själva. Tycker du det är svårt kan du alltid be en väninna eller vän att hjälpa dig första gången. Flera av produkterna ovan är samma sort som professionella salonger använder. Var alltid noga med att göra ett pricktest innan för att undvika en allergisk reaktion.

Hitta bäst i test fransfärg och ögonbrynsfärg hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test fransfärg och ögonbrynsfärg hos oss på Testjakt.se!

Rengör noga innan applicering

Var noga med att rengöra ditt ansikte, dina ögonfransar och ögonbryn innan du startar appliceringen av färgen. Ett tips är att smörja en fet kräm eller olja under ögonen när du färgar fransarna, skulle färg läcka är det på så vis enklare att torka bort den.

Läs alltid noga igenom instruktionerna innan du börjar färgningen, även om du tror dig veta hur du gör. Varje produkt har olika verkningstid och instruktioner för eventuell blandning av färg och aktiveringsvätska. Gör du enligt anvisningen minskar du risken för att få en allergisk reaktion, något du vill undvika.

Välj rätt färg

Brynfärg och fransfärg finns i olika färger, från blonda toner till riktigt mörka bruna och svarta. Vilken nyans du vill ha på dina bryn är självklart efter smak och tycke. Överlag brukar man rekommendera att dels gå på hudtonen, men även hårfärgen. Vill du ha mer markerade bryn kan du välja en mörkare ton, för en mer naturlig look så välj en nyans nära din hårfärg eller något ljusare.

Personligen föredrar vi en mer naturlig look och väljer därför en ton nära vår egen, med vår testvinnande brynfärg från Refectocil kan du själva blanda olika nyanser för att uppnå varma eller kalla toner, något som är toppen för dig med färgat hår.

Hur länge håller brynfärg?

Olika produkter för färgning av bryn har olika lång hållbarhet. Det beror även på din livsstil och om du exempelvis använder produkter, stark rengöring, solar, tränar mm. Hur länge brynfärgen håller är således individuellt och beror även på vilken produkt du väljer för färgning. Efter cirka 3-6 veckor upplever de flesta användare av brynfärg att det är dags att återapplicera färg för att behålla ett bra resultat.

Sammanfattning

Att använda brynfärg och ögonfransfärg är otroligt vanligt och något de flesta kvinnor testat, både på salong och hemma. Vi rekommenderar verkligen vår testvinnande brynfärg från Refectocil om du vill uppnå ett salongsresultat på hemmaplan. Produkten är superenkel att använda och det breda utbudet av nyanser, som även går att blanda gör att det finns möjlighet för alla att hitta en passande nyans.

Ögonbrynen är verkligen något som kan rama in ansiktet och att färga dom brukar göra stor skillnad för utseendet. Har du inte testat tidigare bör du absolut ge det en chans!

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 06/10/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test