Bästa Gore-Tex Skorna För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka gore-tex sneakers för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Höstens ankomst signalerar inte bara ett skifte i väderlek och landskapets färgpalett, utan också behovet av att utrusta våra små äventyrare med det bästa skyddet mot regn, snö och ruskiga väderförhållanden. När det kommer till att hålla barnens fötter torra och varma är det få material som kan mäta sig med den beprövade prestandan hos Gore-Tex. Denna innovativa teknologi har länge varit en pålitlig följeslagare för personer som uppskattar att spendera tid i naturen världen över, och nu finns den även i form av slitstarka och trendiga sneakers för de minsta i familjen.

I denna artikel kommer vi att utforska tre populära modeller av Gore-Tex skor för barn och jämföra deras användningsområden och fördelar. Vi förstår att när du väljer skor för ditt barn, vill du säkerställa både komfort och funktion. Därför har vi noggrant valt ut dessa modeller för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet när det gäller höstens skor för ditt älskade barn. Låt oss dyka in i världen av Gore-Tex och utforska de bästa alternativen som erbjuds för att hålla ditt barn torrt och bekvämt i alla väder denna höst!

1. Vinnare och bäst i test blev GTX sneakers från Viking Veme Reflex 2V Mid GTX

Fördelar

 • Ergonomsik passform
 • Vattentäta med Goretex-membran
 • Uttagbara sula
 • Dubbel kardborre för perfekt passform
 • Förstärkta i hål och tå samt med reflexdetaljer

Nackdelar

 • Önskat fler färger
 • Priset

Specifikationer

Mer om Viking Veme Reflex 2V Mid GTX

Viking’s Veme Reflex 2V Mid GTX sneakers är de perfekta skorna för ditt barns utomhusäventyr under höst och vår. Dessa vattentäta skor är utrustade med det pålitliga GORE-TEX membranet, vilket garanterar att dina barns fötter förblir torra och bekväma, oavsett väderförhållande.

Den ergonomiska passformen och de dubbla kardborrebanden gör det enkelt att ta av och på skorna, vilket är perfekt för barn som älskar att vara i farten, och gärna vill försöka ta på skorna själv. Dessutom har dessa sneakers reflexdetaljer vilket ökar säkerheten och synligheten när det är mörkt ute.

För extra komfort kan du enkelt ta ut innersulan, skorna har även förstärkning i tå och häl för att öka komforten och hållbarheten. Den stabila gummisulan ger ett utmärkt markgrepp, vilket är viktigt när barnen leker utomhus.

Det är också bra att veta att dessa skor är veganvänliga och innehåller återvunnet material, vilket gör dem till ett klokt val även ur den aspekten. Med meshtyg som ovandel och en gummiyttersula kan du vara säker på att dessa skor är både bekväma och slitstarka. Med Viking’s Veme Reflex 2V Mid GTX sneakers kan du vara säker på att ditt barn kommer ha rejäla och fotriktiga skor att möta höst och vår i!

2. På en andraplats kommer GTX sneakers från Superfit Husky1 GTX

Fördelar

 • Vattentät goretex -membran
 • Lite högre skaft skyddar vatten och fukt från barnets ben och strumpor
 • Två rejäla kardborreband
 • Finns i ett brett spann från storlek 19-30
 • Värmande foder, funkar även till vintern

Nackdelar

 • Färgutbudet
 • Inga reflexer

Specifikationer

Mer om GTX skorna från Superfit

Superfit’s Husky1 GTX vinterkängor är den ultimata följeslagaren för ditt barn under äventyr i såväl kyla som höstdagg. Dessa kängor är utrustade med det pålitliga GORE-TEX membranet, vilket garanterar att små fötter förblir torra och bekväma, även i snöiga och blöta förhållanden.

Med en ovandel i slitstark textil och en värmande polyesterfodring är dessa kängor både bekväma och hållbara. De är perfekta för att hålla ditt barn varmt och torrt under kalla vinterdagar. Det högre skaftet gör att kyla och snö inte tränger in till varken strumpor eller små ben och skon sitter perfekt efter att de två kardborrespännena reglerats.

Superfit goretex skor är det självklara valet för barn som älskar att utforska naturen under höst och vinter och ha roligt utan att stoppas av hinder som kyla eller väta. En slitstark och bra investering i ditt barns höst och vintergarderob. Vi hade fördragit om man tänkt lite utanför boxen gällande färger och detaljer och även adderat reflexer på skorna.

3. På en tredjeplats kommer GTX sneakers från Viking Etne Mid GTX Sneakers

Fördelar

 • Relfexdetaljer
 • Fina färger och stort storleksutbud
 • Lätta att ta av och på
 • Förstärkt vid tårna

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om GTX sneakers från Viking Etne Mid GTX Sneakers

Viking Etne 2V Mid GTX sneakers är den ultimata valet för ditt barn när det kommer till vattentäta skor inför hösten. Dessa sneakers är inte bara praktiska, de är även en fröjd för ögat i sina dova härliga färgval. Viking har verkligen lyckats med detta och imponerar stort även i fråga om kvalitet och passform!

Det första som sticker ut med dessa skor är deras vattentäthet tack vare GORE-TEX®-teknologin. Så oavsett om ditt barn går i vattenpöl eller råkar ut för en regnskur, kommer deras fötter att förbli torra och bekväma. Det är en verklig lättnad för föräldrar som vill hålla sina små äventyrare glada. Att använda gummistövlar varje dag är ingen höjdare så att ha ett par goretex skor till barnen under hösten är guld värt.

Sneakersen har också praktiska detaljer som kardborreband för enkel och snabb på- och avtagning. Förstärkt tå ger extra skydd och hållbarhet, vilket är viktigt när barnen är i farten. Reflexdetaljer på skorna gör att ditt barn syns i mörkret och den slitstarka yttersulan i gummi ger utmärkt grepp och hållbarhet.

Sammanfattningsvis är Viking Etne 2V Mid GTX sneakers de perfekta goretex skorna för ditt barn. De kombinerar funktionalitet, stil och säkerhet på ett imponerande sätt och kommer säkerligen bli en favorit för både barnet och föräldrarna.

4. På en fjärdeplats kommer GTX sneakers från Ecco Urban Mini GTX Sneakers

Fördelar

 • Mocka och läder, hög kvalitet
 • Enkla att ta av och på för barnet
 • Fina färger
 • Rejäl och greppvänlig sula

Nackdelar

 • Inga reflexdetaljer

Specifikationer

Mer om GTX sneakers från Ecco Urban Mini GTX Sneakers

Urban Mini GTX sneakers från Ecco är det ultimata valet för dig som söker ett par skor som fungerar till ditt barn och deras aktiva livsstil. Tack vare GORE-TEX® tåler skorna mycket väta från fuktiga gräs och andra ställen ditt barn kommer behöva beträda. Med Ecco goretex skor för barn kan du vara säker på att dina fötter förblir torra och bekväma.

Det justerbara kardborrebandet gör på- och avtagning enklare än någonsin, vilket är perfekt när tiden är knapp och barnet själv insisterar på att klä på sig. Dess stadiga yttersula ger dig utmärkt grepp och passar även när ditt barn är nere på de mindre storlekarna som 21-23.

Materialet är mocka och läder, högkvalitativ material som kan må bra av en impregnering innan användning! Urban Mini GTX sneakers är en riktigt bra sko, det enda vi och flera användare saknar på denna fotriktiga sko är reflexdetaljer.

5. På en femteplats kommer GTX sneakers från Viking Hernes GTX Vinterkängor

Fördelar

 • Billig gore-tex sko till barn
 • Tåler vinter och snö men funkar även som höstsko
 • Finns i två olika färger

Nackdelar

 • Tillverkade i syntet

Specifikationer

Mer om GTX sneakers från Viking Hernes GTX Vinterkängor

Gore-tex skorna Hernes från Viking är den ultimata billiga vinterkängan för barnen. Dessa kängor är både bekväma och varma, vilket är ett måste när kylan biter sig fast. Vad som verkligen utmärker dem är den smarta kombinationen av elastisk snörning och praktisk kardborreknäppning, som gör av- och påtagning till en lek, samt det fantastiska priset!

Tillverkade med slitstarkt syntetmaterial och försedda med GORE-TEX-teknologi är dessa kängor helt vattentäta, vilket håller små fötter torra och bekväma även under de blötaste dagarna. Dessutom ger de extra förstärkningarna runt tå och häl ett extra lager av stöd och skydd, vilket är perfekt för barn som är ständigt i rörelse.

Hernes är en flexibel känga som är skapad för aktiva små fötter och den ger utmärkt grepp på olika underlag. Så om du letar efter en gore-tex vinterkänga för ditt barn som är både passande under sen höst och vinter behöver du inte leta längre. Viking Hernes har en superbra prisbild och finns att få i två olika färger.

Köpguide Gore-tex för barn – Hållbara, Vattentäta och Bekväma

När det kommer till att hålla barnens fötter torra och bekväma under olika väderförhållanden är Gore-Tex sneakers ett pålitligt val. Gore-Tex är ett högteknologiskt material som används i skor och kläder för att erbjuda överlägsen vattentäthet, andningsförmåga och komfort. Här neda i vår artikel kommer vi ta upp några punkter som kan vara bra att beakta när det gäller Gore-Tex sneakers för barn.

Hitta bäst i test gore-tex skor för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test gore-tex skor för barn hos oss på Testjakt.se!

Gore-tex som material

Gore-Tex-membranet är kändt för sin exceptionella vattentäthet. Det betyder att skor med gore-tex kan motstå regn, snö och vattenpölar, och barnen kan leka och utforska utan att behöva oroa sig för att deras fötter blir blöta.

En av de viktigaste fördelarna med Gore-Tex är dess förmåga att andas. Detta innebär att fukt från svett kan ventileras ut ur skorna, vilket håller barnens fötter torra och bekväma även under fysisk aktivitet.

Hållbarhet och kvalitet

Gore-Tex skor för barn är kända för sin hållbarhet. Detta material är utformat för att tåla slitage och tårar, vilket gör dem till ett långvarigt alternativ för aktiva barn. Just att skorna är slitstarka och hållbara är något man som förälder värderar högt. En sko av god kvalitet kan ärvas vidare till syskon eller bekanta, alternativt säljas second hand.

Underhåll skorna

För att behålla ditt barns Gore-Tex-skors prestanda är det viktigt att sköta om dem ordentligt. Regelbunden rengöring och impregnering kan förlänga skornas livslängd och hålla dem i bra skick.


Sammanfattningsvis är Gore-Tex sneakers för barn ett utmärkt val för föräldrar som vill säkerställa att deras barns fötter förblir torra och bekväma i alla slags väder. Med Gore-Tex-teknologin kan du vara säker på att skorna är vattentäta, hållbara och i ett material som andas, vilket gör dem till en klok och användbar investering för barnens aktiviteter under vår, höst och mildare vinter. Innan du köper bör du dock se till att hitta rätt storlek och stil för ditt barns behov och preferenser.

Slutligen gällande storlekar, är du osäker på storlek finns det ofta mått i centimeter att gå efter. Är innersulan avtagbar är det lättare att placera barnets fot på den för att avgöra storleken. Om inte det fungerar så rekommenderar vi att du införskaffar en mätsticka. På så vis kan du mäta innermåttet på barnets sko och sedan mäta barnet fot. Vill inte ditt barn mäta sin fot kan du rita av foten på ett vitt papper när ditt barn står still. Tänk på att lämna cirka 1,5-2 centimeter växmån.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 18/09/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test