Bästa Köttkvarnarna För Matälskare (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka köttkvarnar som är bäst i test enligt vår testpanel!

I den här artikeln kan du läsa vårt stora köttkvarn test. Ett roligt och mycket användbart verktyg i köket som gör att du kan prova nya spännande recept. Oavsett om köttkvarnen är manuell eller om det är en elektrisk köttkvarn kan den användas till att göra köttfärs, korv, mala grönsaker och mycket mer.

I vårt stora bäst i test blev Bosch MFW68660​ utsedd till vinnare. Läs mer i detta grundliga köttkvarn bäst i test om varför vi utsåg Bosch MFW68660 till vinnare och mycket mer.

Marknadens tre bästa köttkvarnar för dig som gillar att göra mat från grunden

Vi har testat och jämfört de tre bästa köttkvarnarna så att du ska ha de bästa förutsättningarna för middagar i världsklass!

1. Vinnare och bäst i test blev köttkvarnen Bosch MFW68660

Fördelar

 • Många tillbehör
 • Hög kapacitet
 • Tre hålskivor ingår

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om köttkvarnen Bosch MFW68660

Bosch MFW68660 är en högkvalitativ köttkvarn som passar dig som ställer höga krav på dina köksmaskiner. Den kan mala så mycket som 4,3 kg kött per minut. Det är helt klart en av de snabbaste köttkvarnarna på marknaden.

Det här är Boschs toppmodell och det märks verkligen i dess prestation. Du får dessutom med tre olika hålskivor så att du kan välja tjockleken på din färs. De olika tjocklekarna är 3, 4.8 och 8 mm. Dess hastighet på malningen är dock helt klart det allra bästa faktumet med den här köttkvarnen. Dessutom är den väldigt hållbar enligt användarna som recenserat produkten.

Det är en väldigt stabil köttkvarn som står stadigt och den ger inte heller onödigt högt ljud ifrån sig. Dessutom har den en smart backfunktion vilket är bra om det skulle bli stopp under malningen. Den är även väldigt snygg i sin design och kan med fördel stå framme även när den inte används.

En annan anledning till att vi utsåg just Bosch MFW68660 till vår testvinnare är alla tillbehör som gör köttkvarnen väldigt mångsidig. Det är helt klart mer än bara en köttkvarn. Den har tillbehör för korvstoppning om du skulle vilja göra egen korv. Den har dessutom tillbehör som gör att den kan skiva och riva grönsaker. Det finns också en fruktpress så att du kan få färsk juice till frukost. Mångsidigheten är helt klart en mycket stor fördel med Bosch MFW68660.

2. Tvåa blev köttkvarnen från Emerio

Fördelar

 • Ingår 3 hålskivor och korvhorn
 • Mycket effektiv köttkvarn
 • Passar både till färs och korv
 • Bättre än många dyra modeller!

Nackdelar

 • Hög ljudnivå

Specifikationer

Mer om köttkvarnen från Emerio

En enastående köttkvarn med mångsidighet i fokus! Emerios moderna köttkvarn öppnar upp för kreativ matlagning hemma. Upptäck njutningen av att utforska olika smaker genom att skapa din egen färs eller smakfulla korvar. Med tre varierande storlekar på hålskivor, ett praktiskt korvhorn och en smidig stoppare, är denna köksmaskin ultimat för att mala kött enligt dina önskemål. Imponerande med sin standardeffekt på 450 watt och imponerande toppprestanda på 1200 watt.

Den ultimata partnern för färsberedning och korvtillverkning. Inkluderar tre utbytbara hålskivor för anpassad textur. Med en stilren design i vitt och stål är denna köttkvarn inte bara ett praktiskt köksredskap, utan även ett snyggt tillskott till köket.

3. Tefal HV8 Pro köttkvarn kom på en tredjeplats som bästa budget

Fördelar

 • 2,3 kg köttfärs per minut
 • Flera tillbehör till olika rätter
 • Integrerad förvaringsbox

Nackdelar

 • Finns endast i en färg

Specifikationer

Mer om Tefal HV8 Pro köttkvarn

På tredje plats i vårt bäst i test av köttkvarnar hittar vi Tefal HV8 Pro. En mycket modern köttkvarn som har massor av bra tillbnehör som korv, kebab och kaktillbehör.

Tefal HV8 Pro köttkvarn är en mycket stadig maskin, men den tar mycket plats i köket. Många smarta finesser gör det lätt för nybörjare att använda. Mer erfarna användare kan föredra att själv ställa in köttkvarnen för att få ut så mycket som möjligt från den. 

Så väljer du den bästa köttkvarnen

En bra köttkvarn maler köttet effektivt samtidigt som den har flera smarta användningsområden. Vinnaren i vårt stora test Bosch MFW68660har flera användningsområden och tar dessutom väldigt lite plats att förvara. Ett smart köksverktyg som kan användas av hela familjen.

Vid köp av en köttkvarn kan du reflektera över punkterna som följer nedan.

Varför en köttkvarn?

Till och börja med – varför ska du köpa en köttkvarn? Köttkvarnen öppnar upp för nya möjligheter i köket. Du kan mala din egen köttfärs, fisk och grönsaker. Många köttkvarnar idag kan dessutom användas till att göra juice, riva grönsaker och mycket annat.

Bäst i test köttkvarnar hittar du hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test köttkvarnar hittar du hos oss på Testjakt.se!

Hur förvarar du köttkvarnen?

En köttkvarn blir lätt en stor maskin som tar mycket plats i ett skåp. Alla modeller är olika och tar därför olika mycket plats i ett skåp. Har du begränsat med utrymme är det smart att se över storleken på maskinen från början då det förmodligen inte är något du önskar ska stå framme på bänken varje dag.

Med en bra köttkvarn kan du göra:

Rengöring av köttkvarnen

Rengöring är väldigt viktigt när det är livsmedel som man använder sig av. Undvik att det samlas bakterier genom att tvätta alla tillbehör väldigt noggrant. De flesta delar idag är tillverkade i rostfritt stål och väldigt lätt att hålla rent. Kolla alltid upp om det är möjligt att köra delarna i diskmaskin eller om de ska diskas för hand.

Vanliga frågor om köttkvarnar

Kan alla använda en köttkvarn?

Det korta svaret är JA! Som med allt ger övning färdighet och tekniker går alltid att förfina. Men, läs de medföljande instruktionerna och prova dig fram helt enkelt.

Är en dyrare köttkvarn ett bättre alternativ?

Nej det behöver den nödvändigtvis inte vara. Vinnaren i vårt bäst i test är inte den dyraste i testet, utan den som ger mest värde för pengarna. För ett grundläggande behov duger de allra flesta standardmodeller utmärkt. Den erfarne kan önska fler funktioner och därför välja att gå på en dyrare modell.

Kan jag bara mala kött?

Absolut inte. En köttkvarn kan användas till grönsaker och fisk. Perfekt för dig som vill mala egen fisk och göra riktigt goda fiskbullar! Eller prova att mala och pressa grönsaker för riktigt färsk juice.

Kommer köttkvarnen att användas?

Självklart är det omöjligt att svara för alla, men testpanelen älskar sin köttkvarn och den åker fram med jämna mellanrum. Den kan användas för både stora och små uppdrag i köket. Vinnaren i vårt bäst i test av kökskvarnar tar dessutom väldigt liten plats att förvara. Samla familjen och uppfinn tillsammans nya spännande smaker på korv eller gör en lyxig köttfärs. En köttkvarn är en perfekt aktivitet att tillsammans med andra, belöningen kommer i form av riktigt god mat.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/08/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test