Barn & Familj

Bästa Flaskvärmare [Topp 3 2021]

Som nybliven småbarnsförälder finns det många saker som underlättar din vardag. En bra köksmaskin som hjälper dig att värma och underhålla dina flaskor ser till att din bebis får sin mat värmd till rätt temperatur snabbt och enkelt även om det är mitt i natten. Ta en titt på Baby Brezza Formula Pro Advance , den flaskvärmare bäst i test som tack vare sin användarvänlighet stod som vinnare.

När din bebis är hungrig är ofta goda råd dyra, det ska gå snabbt att få fram maten. För att hitta en produkt som verkligen uppfyller dina behov är det bra att sätta sig in i ämnet genom ett flaskvärmare test där olika funktioner värderas. En prisvärd vinnare i vårt test är Baby Brezza Formula Pro Advance . En produkt som snabbt och enkelt får vällingen eller mjölkersättningen klar.

Kort om de tre vinnande flaskvärmarna

Baby Brezza Formula Pro Advanced

-"En snabb och användarvänlig flaskvärmare!"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep

-"En prisvärd flaskvärmare med flera praktiska funktioner.!"
Läs hela recensionen >

Philips Avent SCF284

-"En kompakt och prisvärd Sterilisator!"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Vinnaren i vårt test blev Baby Brezza Formula Pro Advanced. Här har du en flaskvärmare för den stilmedvetna föräldern. Den är snygg och nytänkande samt passar i vilket modernt kök som helst. Funktionerna gör den även lämplig att använda direkt i barnkammaren eller sovrummet. Fokuset på den yttre designen betyder inte att tillverkaren kompromissat med produktens funktioner och användartillgänglighet. Den är tyst och du behöver inte oroa dig för att ditt barn ska få i sig giftiga ämnen då den är helt BPA-fri,

Baby Brezza Formula Pro Advanced är mycket enkel att använda. Du ser till att fylla på vatten och välling- eller ersättningspulver när det behövs, sedan har du med några enkla knapptryck den färdiga drycken till ditt barn. Du kan även värma enbart vatten, då bestämmer du hur varmt du vill ha det genom att välja mellan tre olika temperaturer. På den digitala kontrollpanelen, som är lätt att hantera, väljer du den mängd du behöver och på bara några sekunder är vällingen eller mjölkersättningen klar.

En annan positiv funktion är att Baby Brezza Formula Pro Advanced passar med alla märken av nappflaskor, Det innebär att du inte måste köpa in specialflaskor för att kunna använda din flaskvärmare. Den är genomtänkt utformad och tack vare den justerbara droppbrickan är det lätt att hålla rent och snyggt runt om maskinen. Om du är ute efter en snabb och stilren produkt vars huvudsakliga funktion är att värma välling, mjölkersättning eller vatten har du en riktigt bra produkt här.

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt test av flaskvärmare kommer Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep. Den här maskinen klarar av att värma en flaska till perfekt temperatur på under två minuter. Filtersystemet i maskinen tar bort smuts och andra orenheter från vattnet innan det släpps igenom och kan användas för att göra välling eller mjölkersättning till ditt barn.

Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep har även funktionen “hot shot” som är kokande vatten som hjälper till att döda eventuella bakterier som kan finnas i ersättningen. Den har även en otroligt bra blandningsförmåga vilket gör att ditt barn slipper klumpar. Temperaturen på ersättningen när flaskan är klar ligger på kroppstemperatur för att ditt barn aldrig ska kunna bränna sig.

När vi testade maskinen märkte vi att alla flaskor inte passar vilket är ett minus annars har vi ingenting att klaga på när det kommer till den här maskinen. Du får mycket för pengarna om du väljer den här maskinen från Tommee Tippee och vi kan med glädje rekommendera den till alla er som läser den här artikeln.

Fördelar

Nackdelar

På tredje plats i vårt test för flaskvärmare kommer Philips Avent SCF284. Den här maskinen är perfekt att använda när du vill sterilisera dina flaskor från bakterier som kan vara skadliga. Den dödar 99,9 procent av alla skadliga bakterier på under 6 minuter. Endast Philip Avent-flaskor passar i den här maskinen vilket är ett minus enligt oss.

Philips Avent SCF284 3-i-1 sterilisator med moduldesign har en unik design som gör att du kan organisera dina flaskor lättare. Så länge du behåller locket på kommer flaskorna att vara steriliserade i upp till 24 timmar vilket är bra om du har flera flaskor. Då kan du lämna de som för tillfället inte ska användas i maskinen.

De här är en mycket bra maskin som är perfekt för att ta bort bakterier som kan göra ditt barn sjukt. Den är även väldigt liten och får plats vart som helst i köket utan att se klumpig ut som många konkurrenter. Vi kan starkt rekommendera den här sterilisatorn till dig som vill att ditt barn ska slippa komma i kontakt med eventuella farliga bakterier i ersättningen.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Flaskvärmare – Köpguide

När du ska köpa en flaskvärmare är det flera saker du bör tänka på innan du väljer vilken modell du ska köpa. En flaskvärmare kommer hjälpa dig att spara in tid och besvär vilket alltid är uppskattat. Snabbheten på uppvärmningen är av stor betydelse, speciellt på natten när ditt barn skriker och är hungrig. Då vill du kunna ge ersättningen fort.

Den ska även vara enkel att använda och inte ha en massa onödiga funktioner som egentligen inte behövs. En del budgetalternativ har alltför dålig kvalitet på sin flaskvärmare vilket gör att temperaturen på vätskan varierar och inte är lika stabil. Lägg hellre ett par extra kronor för att få en maskin med kvalitet som håller länge.

Enkel att använda

En köksmaskin ska vara enkel att använda och inte ha en massa funktioner som kan göra att du blir förvirrad vid användning. Flaskvärmarna i vårt test är otroligt enkla att använda och har endast ett par knappar och en display. Du vill inte stå och fiffla med maskinen när du har ditt barn gråtandes i bakgrunden.

Enkelhet är något vi människor strävar efter för att göra våra liv lite lättare. Har du en maskin som du inte förstår dig på är de lätt att strunta i att använda den och istället använda en mikrovågsugn. Så vill du inte ha det när du köper en dyr maskin som egentligen ska göra det lättare för dig.

Snabbhet på uppvärmning

De finns otroligt många olika modeller från en mängd tillverkare och alla har sina för- och nackdelar. En egenskap som är viktig för många är hur snabbt maskinen klarar av att värma upp vätskan. Det skiljer sig en hel del från modell till modell, var därför noga med att kolla hur bra en maskin presterar innan du köper den.

Att maskinen är snabb med uppvärmningen har flera fördelar, till exempel om ditt barn är hungrig och skriker. Då vill du kunna gör en flaska på nolltid istället för att behöva använda spisen eller mikrovågsugnen som tar betydligt längre tid. En knapptryckning och en minut senare är ersättningen klar, det kallar vi både smidigt och enkelt.

Kvalitet och Sterilisator

När du köper en produkt vill du gärna ha en i god kvalitet som håller länge och klarar av jobbet den ska göra, det är ingen skillnad med en flaskvärmare. De finns tyvärr en hel del modeller som får dåliga betyg så var noga med att läsa recensioner innan du väljer vilken maskin som passar bäst för dig.

Alla maskiner är inte utrustade med en sterilisator och därför har vi valt att ta med en sådan maskin i vårt test. En riktigt bra maskin har en inbyggd sterilisator som tar hand om och dödar skadliga bakterier som kan finnas i ersättningen. Vi rekommenderar att du köper en maskin som redan har en inbyggd sterilisator för att slippa köpa flera maskiner.

Pris

Vi har testat och gått igenom en mängd flaskvärmare och priset skiljer sig ganska markant från den ena till den andra. De finns en mängd budgetprodukter till ett väldigt lågt pris men de är oftast inte speciellt bra. Ska du köpa en budgetvariant bör du först läsa på om den och se vad andra användare har skrivit om den, då slipper du köpa en maskin som inte klarar måttet.

De absolut enklaste flaskvärmarna är små, de värmer endast upp innehållet i flaskan och kostar från 400 kronor och uppåt. De dyrare modellerna som ettan och tvåan i vårt test klarar också av att blanda allt och är betydligt dyrare. De kostar från 1 000 kronor till 3 000 kronor. Vi rekommenderar att du väljer en lite dyrare modell som gör ett bra jobb.

Flaskvärmare - Vanliga frågor och svar

Det är en maskin som värmer upp välling och ersättning till rätt temperatur. Använder du en kastrull eller mikrovågsugn kan drycken bli för varm och ditt barn riskerar att bränna sig. En flaskvärmare är oslagbar och något vi rekommenderar.

Det beror på vilken modell du använder men de absolut snabbaste går på under minuten medan andra kan ta flera minuter innan flaskan är klar. Snabbheten på uppvärmningen är viktig, speciellt på natten med en skrikande bebis.

Du kan värma upp vilken dryck som helst i flaskvärmaren och inte bara välling och ersättning. Du kan även värma upp barnmatsburkar om det är något du använder, temperaturen blir perfekt även på barnmat och hamnar runt kroppstemperatur.

De finns väldigt små modeller som endast värmer vätskan och de kostar från 400 kronor och uppåt. De modeller som både värmer och blandar ersättningen kostar från 1 000 kronor upp till 3 000 kronor och är de vi rekommenderar.

Testjakts lista över de bästa flaskvärmarna

  1. Bäst i test – Baby Brezza Formula Pro Advanced
  2. Bästa mellanklass – Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep
  3. Bästa sterilisator – Philips Avent SCF284

Bäst i test blev Baby Brezza Formula Pro Advanced – en mycket bra maskin som gör allt du behöver hos en flaskvärmare. Det enda vi kan pricka den på är det dyra priset. Om ettan i vårt test är för dyr kanske Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep passar dig bättre. Med sitt låga pris och goda kvalitet är det här en favorit bland användare enligt många recensioner.

Referenser

Vi har testat en mängd olika flaskvärmare och använt vår egen erfarenhet som småbarnsföräldrar för att hitta de absolut bästa produkterna på marknaden. Vi har fokuserat på kvalitet, pris och snabbhet för att få ihop den bästa produktlistan. För en del teknisk specifikation har vi använt tillverkarna (Baby Brezza) (https://babybrezza.se/sv/), (Tommee Tippee) (https://www.tommeetippee.com/en-us/) samt (Philips) (https://www.philips.se/c-p/SCF284_02/avent-elektrisk-3-i-1-angsterilisator). Vi tycker att vi har fått fram en bra lista med modeller som passar en stor målgrupp.

Leave a Comment