Bästa Elhyvlarna För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken elhyvel som är bäst i test enligt vår testpanel!

Utför du mycket hantverk, reparationer eller utjämningsarbeten i framförallt trä behöver du den bästa hyvel du kan hitta för att få till så hållbart, slätt och fint resultat som möjligt.

I vårt hyvel bäst i test kan du hitta information om olika hyvlar för att kunna göra ett välinformerat inköp när det är dags att välja verktyg till dina hyvlings arbeten.

De fem bästa elhyvlarna på marknaden just nu

För dig som söker en elhyvel så finns det många att välja bland. Vi har underlättat för dig genom att testa fem av de absolut bästa elektriska hyvlarna på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev BOSCH GHO 18 V-LI

Fördelar

 • Motorbroms – Säker parkering
 • Låg vikt
 • Medföljer förvaringslåda

Nackdelar

 • Kunde inkludera garanti
 • Utan batterier & laddare

Specifikationer

Mer om BOSCH GHO 18 V-LI

Den här behändiga lilla batteridrivna elhyveln från Bosch är favorit i vårt hyvel test eftersom den med sina 1400 varv/minut samt ger utmärkt ytfinish tack vare sina våldsamt vassa HM-vändskär. Den har även kompatibilitet med övriga Bosch Professional – Maskiner

GHO 18 V-LI Professional från Bosch är en batteridriven hyvel av hög kvalitet, med hög effekt för de flesta typer av hyvelarbeten. Tack vare den steglösa spåndjupsinställningen på ända upp till 1,6 mm avverkar hyveln dessutom snabbt med precision.

2. Tvåa blev HIKOKI P18DSL som mest prisvärda elhyveln

Fördelar

 • 1 stapelbar förvaringsväska
 • Handtag med gummigrepp
 • HPS- överbelastningsskydd

Nackdelar

 • Kanske något tung

Specifikationer

Mer om HIKOKI P18DSL

Det här är en enormt effektiv hyvel som ger 16000 varv/ minut. Den är även försedd med en batteriindikator vilken visar batterinivån på hyveln. Det här är en av de bästa hyvlar för trä som finns på dagens marknad.

Du som söker en professionell batteridriven hyvel kan gott och väl köpa P18DSL från HIKOKI. Den arbetar väldigt snabbt. Den här hyveln är otroligt lättanvänd och låter dig arbeta med fri hand. Du avverkar snabbt och precist utan problem.

3. DEWALT DCP580NT kom på en tredjeplats som bästa hobbyhyvel

Fördelar

 • Lätt vikt & välbalanserad
 • Enkel hantering
 • Inklusive förvaringslåda

Nackdelar

 • Utan batteri & laddare

Specifikationer

Mer om DEWALT DCP580NT elhyvel

Den här är en elektrisk hyvel utrustad med en kolborstfri motor som ger upp till 15000 varv/minut. En egenskap som gör den extremt effektiv. Du kan enkelt både montera och byta ut hyvelskären. Vilket i sin tur gör ditt arbete smidigt och ansträngningslöst.

Med den här elhyveln från DEWALT är du garanterad en perfekt ytfinish utan att behöva lägga ner mycket möda. En bra batteridriven hyvel för trä. Den perfekta hyveln för hemmafixare. Men den fungerar även bra till dig på professionellt nivå.

4. MILWAUKEE M18 BP-402C kom på en fjärdeplats som bästa premium hyvel

Fördelar

 • Inklusive 2 litiumjonbatterier
 • Enkel att placera
 • Lättviktig

Nackdelar

 • Kanske lite dyr

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M18 BP-402C

Den här batteridrivna elhyveln från Milwaukee är utrustad med en högeffektiv 4- polsmotor som ger upp till 14000 varv/min. Dessutom är den en säker hyvel försedd med REDLINK överbelastningsskydd. REDLITHIUM ION batteriet ger dubbel drifttid och dessutom upp till 20% mer effekt.

Snabb och effektiv hyvling av material tack vare smart konstruktion och de dubbla karbidblad den här hyveln är försedd med. Du kan reglera hyveldjupet i 20 olika låspositioner mellan 0-2 mm. En professionell batteridriven hyvel för hyvling med precision.

5. På en femteplats kom MAKITA DKP180Z som bästa budget-elhyvel

Fördelar

 • Uttag för dammsugare
 • Ergonomisk design & gummihandtag
 • Lättviktig & bra balans

Nackdelar

 • Utan batterier & laddare

Specifikationer

Mer om MAKITA DKP180Z

Makita DKP180 är en väldigt bra batteridriven hyvel. Med 18 V ger den upp till 14000 varv/minut vilket låter dig arbeta effektivt. Hyveln har en inbyggd broms för att snabbt kunna stoppa cuttern. Med steglös spårdjupinställning på upp till 2 mm.

En perfekt hyvel för dina hemmafix likväl som till professionellt arbete. Den är billig och prisvärd. Utför hyvling med precision och effektivitet. Du kan både lätt och smidigt hantera den här hyveln och dessutom enkelt utföra byten av dina hyvelskär.

Köpguide – Vad du bör tänka på vid köp av elhyvel

Det finns många olika modeller att välja bland och vissa hyvlar är bättre än andra till olika typer av arbetsuppgifter. Du kan även komplettera din hyvelutrustning med andra verktyg som exempelvis en tigersåg eller sticksåg.

Det är inte bara pris och ljudnivå vi bör tänka på när vi väljer verktyg utan så mycket mer. Därför kan det vara bra att tänka igenom en del faktorer innan du köper en batteridriven hyvel.

Lättanvänd

För det första bör det vara en lättanvänd hyvel. Kan du utföra enkel montering och byten av exempelvis hyvelskär? Är det lätta att montera batteriet? Den bör inte heller vara för tung att arbeta med.

Dessa är viktiga punkter din hyvel bör motsvara. Eftersom du för ett effektivt arbete bör kunna byta ut alla delar snabbt och smidigt. Samt att det är viktigt att du kan arbeta med fri hand.

Effekt

Har hyveln önskad effekt? Håller batteriet underlång tid eller får de mindre effekt efter en viss tids användning? Klarar den av att arbeta i det tempo du behöver för dina projekt?

Det är väldigt viktigt att en batteridriven hyvel har starkt batteri som klarar av arbete under längre perioder utan att effekten bli slöare efter arbetets gång. Den bör klara hyvling i din takt.

Bäst i test eletriska elhyvlar med batteri eller sladd på Testjakt!
Bäst i test eletriska elhyvlar med batteri eller sladd på Testjakt!

Kvalitet

Är det en hyvel av bra kvalitet eller kommer den att gå sönder lätt? Det får inte vara en hyvel som ständigt kommer att krångla eller tar tid från ditt arbete.

För att kunna fokusera på arbetet och utföra det väl är det viktigt att du arbetar med en bra hyvel av högkvalitet som ger goda resultat utan att den glappar eller annat.

Elhyvel hos Jula

Jula erbjuder även elhyvlar men vi rekommenderar inte att köpa via dem då priserna i detta test är betydligt bättre.

Med en batteridriven hyvel arbetar du fritt under längre perioder

Med en bra hyvel kan du med lätthet utföra dina arbeten med utmärkt precision och smidighet. Du behöver inga extra verktyg för att få till en bra ytfinish utan det räcker med en rejäl hyvel.

Vi hoppas att vårt test ska kunna hjälpa dig hitta en bra batteridriven hyvel. Ifall du skulle ha några frågor eller om det finns något du saknar så är du välkommen att lämna en kommentar.

Vanliga frågor om spärrskaft

Hur fungerar en elhyvel?

Det fungerar som en vanlig hyvel fast du får extra kraft från elmotorn via ansluten elkabel eller batteri.

Hur mycket kostar en elhyvel?

En elhyvel kostar mellan 1 500 kr och 11 000 kr.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test