Bästa Viltransporter/Heck-pack För Jakt (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken viltransport, även kallad heck-pack som är bäst i test enligt vår testpanel!

Välkommen till Testjakts heck-pack test där vi har tagit upp de tre vilttransporterna, även kallade heck-packs som vi anser är bäst i test just nu. Allt för att göra det enklare för dig som är på jakt efter en riktigt bra vilttransport. Här får du all information du behöver för att göra ett bra val när det är dags att köpa en vilttransport. Fortsätt läsa för att få reda på vinnaren i vårt heck-pack test!

Vinnaren i vårt vilttransport test är Packåsnan viltransport. Tack vare dess överkomliga pris och riktigt smidiga funktion anser vi att det är en självklar vinnare i detta test. Fortsätt att läsa mer om Packåsnan och de andra heck-packs vi valt ut som bäst i test. Missa inte vår köpguide för att få all information du behöver innan du slår till.

Marknadens tre bästa viltransporter för bil till jakten

Vi har testat och jämfört de tre bästa vilttransporterna för din bil så att du ska ha de bästa förutsättningarna för en god jakt! Självklart kan du även transportera andra ting än fällt vilt i din heck-pack. Allt från gräsklippare, packning till sommarstugan, tält, presenningar, till bensindunkar eller annat du inte önskar ha i din bil, eller helt enkelt inte får plats med i din bil.

1. Vinnare och bäst i test blev vilttransporten för dragkrok från Packåsnan

Packåsnan vilttransport

Fördelar

 • Går att fälla ihop för förvaring i bakluckan eller baksätet
 • Smidig
 • Enkel montering
 • Kan vinklas i olika lägen

Nackdelar

 • Korgen ska endast bära vikt, ej dra något efter sig
 • Kan vara något trög i gängorna i början

Specifikationer

Mer om vilttransporten till din dragkok från Packåsnan

Bäst i vårt heck-pack test blev vilttransporten från Packåsnan. Denna otroligt smidiga lösning för transport av både vilt, ved eller annat du kan behöva få hem är otroligt smart och smidig. Du fäller enkelt ihop den när du inte vill ha den hängande på dragkroken. Förvara den enkelt i bagageluckan eller i baksätet.

När den inte används går viltkorgen att vinkla uppåt mot din bagagelucka vilket gör att den sitter likt ett cykelställ mot bagageluckan. Knappt märkbar och inget som påverkar din bilkörning.

Hur mycket vikt du får transportera hänger dels på din vilttransport men även på ditt godkända kultryck. Packåsnan klarar rejäla tynger av skjutet vilt på ca100-120 kg. På själva vilttransporten finns även två remmar för att säkra din last.

2. På en andraplats kommer vilttransportspaket med pulka och korg från Eurohunt

eurohunt vilttransport med pulka

Fördelar

 • Viltpulka med två handtag ingår
 • Dra enkelt ut djuret från skogen och placera sedan pulkan i korgen
 • Håller bilen ren och fin inuti = Happy wife, happy life
 • Går att tilta för att enkel lasta tyngre vilt ensam

Nackdelar

 • Något högre pris

Specifikationer

Mer om vilttransportspaketet från Eurohunt

En riktigt smart lösning för dig som ska släpa ditt vilt genom snö och terräng, en snöpulka i kombination med en vilttransport. Denna användbara paketlösning från Eurohunt gör att du enkelt kan släpa vilt i snö, och på så vis undvika att köra bilen på platser där det är svårframkomligt. Med snömedarna glider pulkan enkelt för att sedan lyftas upp och placeras i korgen.

Andra smidiga funktioner är att du kan välja att vinkla ner själva vilttransporten om du är ensam i skogen och behöver få på ett tyngre vilt på din korg. Den tåliga och robusta konstruktionen består av förzinkat stål och klarar de flesta typer av vilt. Slipp odörer och andra otrevliga dofter och smuts i din bil genom att införskaffa denna viltkorg från Eurohunt. Dessutom får som resultat en renare bil inuti vilket både du och resten av familjen säkerligen uppskattar.

Denna smidiga och funktionella lösning förvandlar alla bilar med dragkrok till fungerande jaktbilar. Vill du inte förvara skjutet vilt i din heck-pack kan du självklart också använda den för transport av andra ting så som motorsåg eller andra redskap du kan behöva i skogen. Montering eller demontering på din dragkrok sker enkelt på någon sekund med hävarmen.

3. På en tredjeplats kommer vilttransporten från Eurohunt

eurohunt vilttransport

Fördelar

 • Enkel och snabb montering
 • Snabbfäste
 • Finns tillbehör som pulka och lampor

Nackdelar

 • Går ej att vika ihop

Specifikationer

Mer om viltkorgen från Eurohunt

Viltransporten från Eurohunt i förzinkat stål monteras enkelt och smidigt på din bils dragkrok. Själva monteringen tar endast några få sekunder och denna enkla lösning är perfekt för dig med privat bil. Alla önskar vi att vi hade en stor pick-up som extrabil till jaktsäsongen. Tyvärr är det ju inte alltid fallet, men om du önskar extra lastutrymme till jakten eller för ditt fällda byte så är vilttransporten från Eurohunt den näst bästa lösningen!

Håll din privata bil eller din företagsbil ren inuti och slipp lukt och gnällig fru. Denna modell går att köpa med eller utan pulka, vill du komplettera med presenning eller lampor köps dessa till separat. Rekommenderar vikt att transportera är kring 60 kg, dock brukar dessa korgar klara en bra bit mer än så.

Köpguide för när du ska köpa en heck-pack

Innan du väljer vilken heck-pack du ska köpa kan det vara bra att ha lite koll på vad det är du är ute efter. Alltså dvs. vilka funktioner eller vilken kapacitet du önskar av din nya vilttransport.

Vid jakt är det vanligt att man idag väljer att använda en heck-pack för att transportera fällt vilt såsom dovhjort, vildsvin, kronhjort, hare, fasan eller dylikt. Vad du vill transportera hänger på vilken typ av jakt du eller ditt jaktlag ska utföra.

Fördelarna med att ha ett heck-pack monterat på bilen eller liggande i ditt bagageutrymme är att du slipper blodiga djur inuti din bil. Även om du har en särskild jaktbil kan det vara trevligt att slippa eventuella dofter och annat som det för med sig att transportera ditt fällda vilt fritt i bilen.

Bäst i test heck-pack och vilttranporter hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test heck-pack och vilttranporter hos oss på Testjakt.se!

Ett extra lastutrymme även för andra ting

Du behöver självklart inte vara jägare för att välja att införskaffa en heck-pack. Många är vi som ibland önskade att bilen hade ett större lastutrymme, eller högre höjd. Med en heck-pack monterad på draget har du möjlighet att få med dig en hel del extrautrustning som din bils bagageutrymme har svårt att svälja.

För dig som har hundar bak i bilen brukar lastutrymmet vara kraftigt begränsat och det kan också vara en lösning där just en vilttransport, såkallad heck-pack kan komma till stor användning.

Vad är skillnaden på heck-pack, vilttransport och viltfraktare?

En heck-pack är en korg som du monterar på din bils dragkrok. I denna korg kan du sedan transportera valfria ting, vanligast förekommande är att en heck-pack används i samband med jakt för att transportera viltet till slakteri.

En heck-pack kan också kallas för vilttransport eller viltfraktare, dock innebär detta inte att du enbart kan använda den för just detta ändamål. Allt som du inte önskar transportera inuti din bil av valfri anledning kan alltså med fördel lastas på din heck-pack. En heck-pack kan som vi nämnt tidigare även kallas för vilttransport, meningen och funktionen är dock den samma.

Viltsäck

Välj gärna att komplettera din heck-pack med en viltsäck. En viltsäck är precis som det låter, en typ av säck som ofta försluts med dragkedja eller dragsko. Detta tillåter dig att dels transportera viltet fram till bilen i säcken men sen även köra det förslutet på din heck-pack. Att transportera vilt öppet kan vara olämpligt eller uppseendeväckande i vissa områden. Dessutom så håller en viltsäck insekter och flugor borta från viltet. Viltsäcken erbjuder alltså en skyddad transport med bättre hygien.

Sammanfattning – Heck-pack och vilttransporter för din bil

Tänk igenom ditt köp av heck-pack innan du bestämmer dig. Många användare och framförallt jägare vittnar om funktioner som att kunna tilta korgen nedåt gör pålastning av skjutet vilt betydligt mycket enklare. Även att tilta korgen uppåt gör att du slipper tänka på att något sticker ut från bilen vid exempelvis parkering. Är du ensam i skogen en sen kväll och har skjutit en gris eller något annat tungt och stort byte kan det vara avgörande med en tiltande korg. En stor gris kan väga upp mot 100 kg och det är inget man tar i en handvändning. Dock beror det lite på vilken typ av bil du kommer använda och hur högt upp din heck-pack kommer hänga i förhållande till marken.

Att välja en heck-pack med pulka kan även bespara dig mycket frustration och kraft. Många väljer att köpa en annan typ av balja separat. Väljer du en balja som tillhör tillverkaren får du en pulka som är måttanpassad och perfekt i storlek till ditt val av heck-pack.

Samtliga heck-packs i vårt test är superenkla att montera på dragkroken och av hög kvalitet! Vi på Testjakt hoppas att du känner dig väl informerad över de många positiva funktioner en heck-pack/vilttransport kan ha för dig och din bil.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med personer som innehar hög kompetens inom ämnet när vi jämför produkter på Testjakt.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector, jägare.

 

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 27/07/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test