Hem & Hushåll Köket

Bästa Gasbrännare [Topp 3 2021] Gasbrännare vid matlagning!

Satake Proffsbrännare

Med grill- och stekfunktion!
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Hotery Gasbrännare

Mycket smidig att använda
Läs hela recensionen >

Rösle 17cm

En mångsidig gasbrännare
Läs hela recensionen >

Gasbrännare till matlagning är ett roligt inslag i köket. Skapa en fantastiskt knäckig Crème brûlée eller prova andra roliga efterrätter. Förutom efterrätter går det bland annat att använda till matlagning för att ge köttet eller grönsakerna en perfekt yta vid servering. Den bästa gasbrännaren öppnar mängder med nya möjligheter och du kan överraska dina gäster på helt nya sätt.

I vårt test av gasbrännare blev Satake Proffsbrännare utsedd till vinnare. Det är en proffsbrännare till ett bra pris med flera smarta funktioner. Läs vårt test för att hitta en gasbrännare som passar dig.

Satake bästa gasbrännare 2020

Vinnaren i vårt test av gasbrännare blev Satake Proffsbrännare. Det är en professionell brännare som kan användas både med och utan det medföljande munstycket. Tack vare att den är så anpassningsbar finns flera användningsområden. Går lika bra att använda för att skapa en perfekt Crème brûlée som för att lägga till sista touchen på köttet vid användning av sous vide. 

Munstycket som följer med minskar risken för att bränna maten för mycket. Det ger en lätt hantering och skapar en riktigt bra yta. Ett mycket bra och lämpligt val för även för nybörjare. 

Gasbrännaren fungerar att använda i ungefär 30–45 minuter innan den behöver fyllas på igen. Går att ställa in och använda med vanlig brännande funktion samt en grillfunktion. Maxtemperaturen som den kommer upp i är 1 100°C.

Hotery bästa gasbrännare 2020

På andra plats kommer en gasbrännare från Hotery. Den är mycket enkel och smidig att använda. Tack vare sin storlek ligger den bra i handen och går att vinkla och använda från alla håll utan problem. Gasbrännaren tänds enkelt elektroniskt och flamman går att justera utifrån hur stor du önskar.

Går att använda till alla typer av efterrätter, smälta ost och liknande. Mycket lätt att fylla på när gasen tar slut. Använd samma typ av påfyllning som till tändare. Tillverkad i stål och väldigt robust och tålig med en totalhöjd på 16 cm.

Designen är utformad för att vara ergonomisk och ligga bekvämt i handen. Säker att använda och fungerar lika bra för nybörjaren som den professionelle.

Last updated: 2021-11-30 17:55:41

Bästa gasbrännaren 2020

Den här gasbrännaren från Rösle är perfekt för att bränna av en crème brulée, en maräng eller annan maträtt med som du vill ska få en gyllene och läcker yta. Varför inte ge ditt potatismos en spännande yta som gör att gästerna häpnar? Flamregleringen är justerbar upp till 1300 grader och du kan använda den i upp till en timme. Tack vare den heta och precisa lågan kan du även använda den för att till exempel tända grillen, marschaller eller kaminen. För att skydda små nyfikna fingrar är brännaren försedd med ett barnsäkert reglage. En värdig tredjeplats till den här nyheten från familjen Rösle!

Rösle grundades redan 1888 och har med sin långa erfarenhet av tillverkning av professionella och funktionella köksredskap slipat och putsat på såväl design som funktion och precision. Företaget ägs fortfarande av Bayernbaserade familjen Rösle vars passion för att tillverka redskap för såväl professionell som amatörmässig matlagning har gjort dem till ett av världens mest uppskattade märken i sin kategori. Deras produktpolicy omfattar funktion, kvalitet, design och utveckling vilket vi ser tydliga bevis på hos vår tredjepristagare. Brännaren är rolig och enkel att använda, den är tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål, utformningen är i en tidlös och vacker design och den är resultatet av flerårig produktutveckling med innovation i åtanke.

Köpguide - så väljer du den bästa gasolbrännaren för dina behov

I vårt test av gasbrännare blev Satake Proffsbrännare utsedd till vinnare tack vare att det är en liten gasbrännare som är perfekt att använda för och göra Crème brûlée. Det är också en bra gasbrännare till matlagning då den med sitt munstycke ger en mjuk effekt som kan användas av de flesta personer. Uppskattad av vana användare samtidigt som det är en riktigt bra gasbrännare att lära sig av.

Den bästa gasbrännaren är ergonomiskt utformad och är framförallt lätt att hantera. När gasen tar slut går det snabbt att fylla på igen. Några modeller har en separat gastank som snabbt byts ut och andra fyller du själv snabbt på med butangas. Det är samma gas som används i tändare och mycket enkelt att själv fylla på. För dig som inte kommer att använda en gasbrännare ofta i köket finns det modeller som fungerar till lite allt möjligt. Istället för att krångla med tändstickor ute i blåsten när det är dags att tända marschaller kan du använda en pålitlig gaständare. Med elektrisk tändning eller piezotändning är den lika pålitlig varje gång.

Vid använding för bakverk i köket är det en fördel om gasbrännaren är liten och lätt att hantera med en hand. Då kan du enkelt använda den andra handen till att rotera eller hålla i formen med bakverket, köttet eller liknande. Några gasbrännare erbjuder förutom enbart bränning också en grillfunktion. Använder du dig av metoden sous vide vid tillagning av kött och fisk kan då gasbrännaren ge en liten stekyta när tillagningen är klar. Lägg upp på tallriken, skapa en perfekt stekyta och servera till gästerna.

En gasbrännare är en typ av blåslampa som hjälper dig att skapa perfekt resultat i köket. Lågan på gasbrännaren går på vissa modeller att ställa in till önskad effekt vilket kan vara till stor hjälp när du lärt dig din modell lite mer. I början kan det handla mycket om att öva för och lära sig att inte bränna utan ska den krispiga ytan på en piezotändning Crème brûlée. Väljer du att köpa vinnaren i vårt test av gasolbrännare följer det med ett munstycke som gör den lite lättare att hantera. Våga prova och upplev hur roligt det är att skapa spännande bakverk och lägga till den perfekta sista touchen på köttet. Ny smaker och en fantastisk konsistens väntar på dig i köket.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Vilken typ av gasbrännare passar mig?

Svar: Det finns gasbrännare avsedd för köket – de är lite smidigare och utformade för att göra arbetet i köket enkelt. Kommer de inte så ofta till användning där är en allsidig variant passande för att kunna utföra lite av varje.

Fråga: Hur stor behöver gasbrännaren vara?

Svar: Är en större gasbrännare mer effektiv? Nej, inte alltid. En mindre gasolbrännare kan vara mer smidig att hantera och därför ge dig ett bättre önskat resultat.

Fråga: Är det svårt för en nybörjare att använda en gasbrännare?

Svar: Som med allt annat ger övning färdighet. I början kan det krävas några försök innan du lär känna gasbrännaren och vet hur den beter sig. Samtidigt får du möjlighet att smaka en och annan Crème brûlée när du övar!