Bästa Badbaljorna För Barn & Bebisar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken badbalja till din bebis som är bäst i test enligt vår testpanel!

Att bada ditt barn är en viktig del av deras första månader, inte bara av hygieniska skäl men också för att spädbarn brukar tycka om sina badstunder, en mysig och avkopplande upplevelse för er båda! En badbalja är en mycket praktiskt pryl som många nog skulle klassa som ett måste på inköpslistan på saker att införskaffa under graviditeten. Att använda en badbalja gör att du får en säkrare badstund för ditt lilla mirakel, jämfört med att bada bebisen i ett badkar. Tack vare det stora utbudet av badbaljor kan även du som nyförlöst mamma få en bekvämare mer upprätt position när ditt barn ska badas, något som är skonsammare både för ryggen och knäna.

Det finns olika typer av badbaljor och vilken du väljer kan bero på flera faktorer, har du begränsat med utrymme finns det exempelvis badbaljor som är ihopfällbara, vilket gör förvaringen när den inte används mindre problematisk. Känner du att kroppen tagit mycket stryk efter graviditet och förlossningen kan ett benstativ till badbaljan vara en riktig räddare i nöden. En babyinsats eller badstöd som det också kallas gör att barnet kan ligga säkert medans du har händerna fria till att massera eller busa med din lille.

Läs gärna vidare och jämför våra tre favoriter på marknaden!

1. Vinnare och bäst i test blev badbaljan från Stokke Flexi Bath 

Fördelar

 • Finns i två storlekar, en XL variant som är större och perfekt badbalja för större barn
 • Går att köpa till benstativ för att avlasta rygg och knä
 • Går att fälla ihop för kompakt förvaring
 • Perfekt för dig som bor trångt och har svårt att förvara en klassisk badbalja i badrummet
 • Propp i botten som går att öppna för att släppa ut vattnet
 • Går att köpa till ett badstöd som barnet kan vila på

Nackdelar

 • Lite högre prisbild

Specifikationer

Mer om Stokke Flexi Bath 

Stokke Flexi Bath är en otrolig badbalja som imponerar både genom sin snygga design men också fantastiska funktionalitet. Det är tydligt att Stokke har lagt stor vikt vid att skapa en produkt som passar föräldrar och deras små barn på bästa sätt, här har inget lämnats åt slumpen!

Den första och viktigaste egenskapen som många uppskattar, är det smarta och kompakta designkonceptet. Stokke Flexi Bath är hopfällbar, vilket gör den enkel att dels förvara men också att transportera. Detta är perfekt för familjer som reser mycket eller för de som har begränsat med utrymme i hemmet. Trots sin kompakta storlek erbjuder badbaljan fortfarande tillräckligt med utrymme för barnet att leka och röra sig bekvämt. Badbaljan finns även i en större storlek och heter då Stokke Flexi Bath XL, den perfekta badbaljan för större barn.

Stokke Flexi Bath erbjuder även en rad praktiska funktioner. Baljan är utrustad med en integrerad plugg för enkel tömning av vatten och den har en inbyggd värmekänslig propp som bytar färg beroende på vattnets termperatur. Dessutom finns det ett brett utbud av tillbehör tillgängliga, såsom badstöd för bebisen och benstöd, vilket ytterligare ökar bekvämligheten och säkerheten för både föräldrar och barn.

Sammanfattningsvis är Stokke Flexi Bath en utmärkt badbalja som kombinerar praktiska funktioner med stilren design. Den är perfekt för föräldrar som letar efter en smidig och användarvänlig lösning för att bada sina barn. Med sin hopfällbara konstruktion och smarta detaljer uppfyller den verkligen förväntningarna och ger en bekväm och rolig badupplevelse för både föräldrar och barn. Helt klart en av de mest uppskattade presenterna på babyshowern eller till bästa vännen!

2. På en andraplats kommer badbaljan från Beemoo Care Badbalja med Badstöd

Fördelar

 • Går att köpa både med eller utan badstöd för bebisen
 • Finns benstöd att köpa
 • Finns i 3 olika färger
 • Går att kö
 • Klassisk och funktionell modell
 • Bra pris, bästa billiga badbaljan

Nackdelar

 • Går inte att fälla ihop vilket gör att den tar lite mer plats i badrummet

Specifikationer

Mer om Beemoo Care Badbalja med Badstöd

Beemoo Care badbalja är verkligen ett måste för alla föräldrar som vill ha en enkel och bekväm badupplevelse för sitt barn. Med sin rymliga design och smarta avtappningsfunktion i botten gör den badstunden till en smidig och mer harmonisk upplevelse.

Den medföljande badbaljan kan enkelt användas med ett badstativ, vilket gör badandet ännu smidigare och tryggare för föräldern. Med detta praktiska tillbehör kommer badbaljan i ett högre läge vilket gör att du inte behöver böja dig över ett badkar eller sitta på knä vid badstunden, något som inte passar alla efter en förlossning. Istället kan du ha händerna fria för att tvätta och leka med din lilla älskling och samtidigt spara på din kropp.

För att ge ditt barn en trygg och stabil badstund kommer Beemoo Care även med ett badstöd/insats som har en smart antihalkfunktion. Detta gör att stolen står stadigt i badkaret och du kan vara säker på att ditt barn sitter säkert.

Sammanfattningsvis är Beemoo Care badbalja en fantastisk lösning för föräldrar som vill ha både bekvämlighet och säkerhet under badstunden, dessutom till ett högst fördelaktigt pris! Badbaljan har många positiva recensioner och föräldrar är överlag väldigt nöjda med sitt köp. Stort plus för priset, och tillbehören som finns att köpa till i form av benstativ och badstöd. Det enda som finns att önska är att badbaljan skulle gått att fälla ihop, framförallt för dig med mindre utrymme.

3. På en tredjeplats kommer badbaljan från Twistshake

Fördelar

 • Hoppfällbar design
 • Har korta gummiben
 • Fri från ftalater och BPA
 • Går att köpa med kudde som babyinsats/babystöd

Nackdelar

 • Hade varit bra om benen kunde bli högre eller det fanns ett benstativ

Specifikationer

Mer om Twistshake

Twistshake har verkligen skapat en praktisk badbalja som kommer att göra badstunderna både mysigare och ännu härligare. Med sin kapacitet på 30 liter kan du vara säker på att din lilla kommer att ha gott om plats att njuta av sitt bad. Det bästa är att materialet den är tillverkad i är fritt från ftalater och BPA!

En av de mest imponerande funktionerna med denna badbalja är dess hopfällbara design. Detta gör det otroligt enkelt att förvara och ta med sig, oavsett om du är hemma eller på resande fot. Så oavsett om du behöver använda den på hotellrummet eller hemma hos släktingar, kommer den här badbaljan vara en pålitlig följeslagare.

Badbaljan är försedd med gummiben som har halkskydd, vilket garanterar att den står stadigt på olika ytor och minskar risken för olyckor. Dessutom kommer den också med en halksäker matta för extra säkerhet.

Sammanfattningsvis är Twistshake badbalja en fantastisk produkt som erbjuder både ett rimligt pris och funktionalitet. Med sin praktiska design och möjlighet att fälla ihop är den ett populärt val hos många nyblivna föräldrar. Vill man ha ett babystöd finns modellen även att köpa med en tillhörande kudde.

Köpguide – Behöver jag en badbalja till mitt barn?

De flesta föräldrar väljer att införskaffa en badbalja med babystöd i slutet av graviditeten. En bra badbalja ska underlätta badstunderna med ditt barn och framförallt göra badstunden både härlig och säkrare. Badbaljor för barn är speciellt utformade för att göra badupplevelsen rolig och säker för de små. Även för dig med badkar i hemmet kan en badbalja vara lättare att hantera. Du spar på vatten då inte fylla upp lika stor mängd vatten som du hade behövt i ett badkar. Det är lättare att hantera en bebis i en badbalja än i ett stort badkar.

Material

De flesta badbaljor för barn är tillverkade av plast eller gummi för att vara bekväma och skonsamma mot barnets känsliga hud.
Badbaljor för barn kommer i olika färger, former och utformande för att tilltala barnens fantasi och göra badet till en rolig och lockande aktivitet. Runda badbaljor för barn är mer ovanligt och svårare att finna på marknaden. Den hopfällbara badbaljan har snabbt blivit en hit som nu de flesta väljer att införskaffa. Tack vare den smarta hopfällningen tar badbaljan minimalt med plats och blir lättare att transportera.

Hitta din bäst i test badbalja för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta din bäst i test badbalja för barn hos oss på Testjakt.se!

Säkerhet

En viktig funktion i en riktigt säker badbalja för barn är att botten är halkfri. Detta gör att barnet inte glider runt i baljan och en eventuell babyinsats eller babystöd hålls på plats under badet.
Vissa badbaljor för barn är utrustade med inbyggda termometrar för att säkerställa att vattnet har rätt temperatur och är säkert för barnet. Ett exempel på en sådan är vår testvinnare, badbaljan från Stokke. Var dock alltid noga med att känna efter med handen så vattnet är lagom temperatur, cirka 38 grader. Alternativt använd en riktig badtermometer.

Priset

Det finns badbaljor för barn i flera olika prisklasser. I vår jämförelse har vi valt badbaljor med goda recensioner som säljer bra och som dessutom har goda recensioner från användare. Välj en badbalja till ditt barn baserat på din budget och din boendesituation. Bor du trångt och har begränsat med utrymme kan en hoppfällbar badbalja vara den enda lönsingen.

Sammanfattning

Det är viktigt att föräldrar alltid övervakar barnet noggrant under badet, oavsett vilken typ av badbalja som används, för att säkerställa deras säkerhet och undvika olyckor. Lämna aldrig barnet utan uppsikt trots att denna sitter i ett babystöd i badbaljan!

Badstunden är en härlig och uppskattad stund för både barn och förälder, en praktisk och säker badbalja underlättar småbarnstiden mycket och är något som många sen väljer att ha som uteleksak när värmen kommer.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 27/06/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test