Bästa Brun Utan Sol Tabletter/Betakaroten (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka brun utan sol tabletter som är bäst i test enligt vår testpanel!

Drömmer du om en solkysst hy som varar hela sommaren och in på hösten? Att slippa bränna dig i solen i början av sommaren? Då kan brun utan sol-kapslar vara precis vad du behöver för att uppnå din drömbränna samtidigt som du skyddar din hud. Med vår guide kan du få din snyggaste bränna, samtidigt som du förbereder huden för att vistas i solen.

Betakaroten är en av de avgörande ingredienserna i dessa kapslar och tabletter. Det är just ämnet Betakaroten som ger din hud en lätt brun ton. Detta pigment fungerar som ett förstadium till A-vitamin och lagras i hudens fettlager, vilket kan ge dig den önskade färgen. Men det är inte bara en fräsch och naturlig bränna du får, utan betakaroten bidrar även till att bibehålla en normal hud, syn och slemhinnor, samt att boosta ditt immunförsvar. I matväg finns betakaroten i exempelvis morötter och spenat, men då av oss äter så stora mängder av detta att det räcker till att boosta huden.

Men det är inte allt – brun utan sol-tabletter och kapslar ger också ett extra skydd mot UV-strålning och minimerar därmed risken för cellskador. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa produkter alltid bör användas i kombination med solskydd för att ge maximalt skydd mot skadlig UV-strålning.

1. Vinnare och bäst i test blev Better You Betakaroten

Fördelar

 • Ger en vacker djupare solbränna
 • Innehåller betakaroten
 • Användarrecensioner är mycket positiva till resultet

Nackdelar

 • Du bör börja minst en månad innan du planerar att börja sola /ska vistas i solen

Specifikationer

Mer om Better You Betakaroten

Drömmer du om en naturligt solkysst hy med en extra hög dos av betakaroten? Denna kraftfulla antioxidant fungerar som ett förstadium till Vitamin A och är avgörande för att bibehålla en frisk och strålande hud. Betakaroten finns naturligt i livsmedel som morötter, ägg och grönsaker som spenat. Men med “Better You”- Betakaroten tar du din bränna till nästa nivå. Kapslarna innehåller en hög dos av 100 mg rent betakaroten i varje kapsel. En burk innehåller 50 kapslar!

Att ta Betakaroten från Better You under ca tio veckor före du ska vistas i solen bidrar till att ge dig en vacker färgnyans/bränna samtidigt som den skyddar dig mot cellskador från UV-strålning. För att maximera effekten bör du ta en kapsel dagligen i samband med måltid.

Så varför nöja dig med en vanlig solbränna när du kan ha en hälsosam och naturlig glöd med Better You Betakaroten? Det är rekommenderat att starta minst en månad innan sommaren eller solsemestern för att få bästa resultat. Observera också att detta alltså inte är brun utan sol i tablettform, du kommer behöva sola eller vistas i solen för att se resultat.

2. På andra plats kommer Maxosol

Fördelar

 • Många användare vittnar om att de inte bränner sig i solen när de äter dessa tabletter
 • Ger en djupare och mer jämn bränna
 • Även positiva effekter för naglar och hår

Nackdelar

 • Saknar betakaroten

Specifikationer

Mer om Maxosol

Maxosol är ett populärt kosttillskott för hår, hud och dina naglar. Med en kombination av biotin, niacin och zink, kan den bidra till att hålla din hud i optimalt skick. Maxosol innehåller även koppar, ett ämne som bidrar till att bibehålla den normala pigmenteringen av både hud och hår.

Men Maxosol är inte bara bra för din skönhet på utsidan, det hjälper även till att skydda dina celler från skadlig oxidativ stress med hjälp av kraftfulla antioxidanter som selen, zink, vitamin C och E. Dessutom, med hjälp av vitamin C, kan den bidra till att främja normal kollagenbildning, vilket kan vara avgörande för hudens normala funktion.

Förvara Maxosol på en torr plats i rumstemperatur, men se till att den är utom räckhåll för små barn. Men kom ihåg, även om Maxosol kan hjälpa till att bibehålla en sund hud och naglar, så bör det inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Och det är också viktigt att notera att Maxosol inte är ett substitut för utvärtes solskydd. Gravida bör också undvika att ta detta tillskott.

Många användare har tagit dessa tabletter från maxosol i flera år och flertalet recensioner är väldigt positiva till dess effekt.

3. På tredjeplats kommer Healthwell Betakaroten PLUS

Fördelar

 • 50 mg betakaroten/tablett
 • Berikad med vitaminer och mineraler

Nackdelar

 • En del recensioner anger en bitter smak på tabletterna

Specifikationer

Mer om Healthwell Betakaroten PLUS

Betakaroten Plus är en hälsosam källa till betakaroten som kommer från en svamp, svamparten Blakeslea trispora. Därför anses denna typ av betakaroten ha en högre biotillgänglighet än syntetiska varianter, samt vara en mer hälsosam källa till betakaroten. Det anses också vara en bättre källa för kroppen än de syntetiska alternativen eftersom det är mer lättillgängligt.

Ämnet betakaroten behöver fett för att kroppen ska kunna ta upp det ordentligt, därav finns det MCT-olja i brun utan sol tabletterna Betakaroten Plus. Man har också tillsatt piperin som kommer från svartpepparextrakt, detta gör att kroppen kan ta upp betakaroten än bättre.

Kapslarna från Healtwell Betakaroten Plus innehåller också andra näringsämnen som vitaminer och mineraler. Även antioxidanter är inkluderade, dessa skyddar cellerna mot oxidativ stress, något som kan orsakas av för mycket sol. Detta bidrar till att motverka åldrande av celler. Healthwells Betakaroten Plus kommer i små, vegetabiliska kapslar som är enkla att svälja (men en del användare tycker att de har en besk smak). Doseringen är likvärdig med övriga märken, en kapsel om dagen. Börja gärna några veckor innan vår eller sommar, alternativt någon månad innan en eventuell solsemester.

Köpguide – Brun utan sol tabletter, vad gör dom?

Brun utan sol tabletter är ett kosttillskott som innehåller en kombination av naturliga ingredienser som är avsedda att främja en hälsosam hud och hjälpa till att stödja hudens förmåga att producera melanin, som ger färg åt huden. En av de aktiva ingredienserna i flertalet av brun utan sol kapslar på marknaden är betakaroten, som är en förstadium till vitamin A och som kan bidra till att ge huden en naturlig, solbrun färg.

Även om kosttillskott kan hjälpa till att förbättra hudens pigmentering, är det viktigt att påpeka att resultaten kan variera beroende på individen och hur mycket sol exponering man utsätter sig för. Det är också viktigt att komma ihåg att för mycket sol kan vara skadligt för huden och kan öka risken för hudcancer. Så även om brun utan sol tabletter kan hjälpa till att främja en hälsosam hud, är det viktigt att fortsätta att ta de nödvändiga försiktighetsåtgärderna för att skydda din hud mot skador från solen, dvs genom att använda solskyddsfaktor och solkräm.

Vad händer när med huden när man solar?

När huden exponeras för solljus, särskilt för ultraviolett (UV) strålning, stimulerar detta produktionen av melanin, det naturliga pigmentet i huden som ger färg och skyddar huden mot solskador. När melaninproduktionen ökar, blir huden gradvis mörkare för att skydda mot ytterligare UV-exponering. Det är helt enkelt då vi i folkmun “får en bränna”.

Melaninproduktionen stimuleras av ett hormon som bildas i hjärnan och frisätts i blodomloppet när huden exponeras för UV-strålning. MSH kallas hormonet och detta binder till melanocyterna, som är cellerna som producerar melanin, och stimulerar dem att producera mer melanin. Mer melanin = mer färg i huden och bättre solbränna.

Det är viktigt att komma ihåg att överexponering för UV-strålning (exempelvis i solarie) kan vara skadligt för huden och öka risken för hudcancer. Det är därför viktigt att använda solskydd när man vistas utomhus och att undvika att sola under de starkaste timmarna på dagen. Man kan också använda brun utan sol produkter eller kosttillskott i form av brun utan sol tabletter, som kan hjälpa till att ge en solbränna utan att utsätta huden för UV-strålning.

Hitta bäst i test brun utan sol tabletter hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test brun utan sol tabletter hos oss på Testjakt.se!

Betakaroten hjälper din solbränna på traven

De brun utan sol tabletter som säljer bäst på marknaden innehåller betakaroten. När betakaroten omvandlas i kroppen blir det vitamin A, en superviktig vitamin med flera viktiga uppgifter i kroppen.

När betakaroten tas som kosttillskott kan det hjälpa till att öka produktionen av melanin i huden och bidra till en naturlig solbränna. Betakaroten fungerar genom att ackumuleras i fettvävnad och därifrån utsöndras gradvis till huden, där det hjälper till att främja produktionen av melanin och ge huden en gyllene, solbrun färg.

Det är dock viktigt att komma ihåg att för mycket betakaroten kan orsaka gula eller orangefärgade hudtoner, vilket kan vara oönskade. Det är därför viktigt att följa doseringsinstruktionerna på betakaroten tillskott.

Börja ta tabletterna i god tid

För att bygga upp kosttillskottets ämnen i kroppen och förbereda huden för solexponering är det viktigt att börja ta sina brun utan sol tabletter i god tid innan huden ska utsättas för sol. Många användare väljer att äta sina brun utan sol kapslar under hela året för att hålla melanin nivån i kroppen så hög som möjligt. Dessutom innehåller flera av kosttillskotten andra bra vitaminer och mineraler som kroppen mår bra av.

Sammanfattningsvis

Vitaminer som gör dig brun utan sol är här för att stanna. Med åren har vi förstått hur farligt det är att utsätta huden för överexponering av solen. Med kosttillskott kan du ge din hud de bästa förutsättningarna för att hantera solen och dess påfrestningar. Bygg upp din kropps vitamin- och melanin nivåer så har du skapat de bästa förutsättningarna för en snygg bränna!

Att påstå att man blir brun utan att sola stämmer dock inte. Att man dock blir brun av att sola MINDRE än tidigare, är en bättre benämning på just verkan av brun utan sol kosttillskott.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test