Bästa Hårinpackningarna För Ett Välmående Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka hårinpackningar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En hårinpackning används för att ge nytt liv till skadat, slitet och torrt hår. Det finns en mängd olika inpackningar för hår på marknaden. Att ha flera inpackningar hemma att jobba med utifrån ditt hår och dess egenskaper är ultimat om du har ett trött, skadat hår. Genom att tillföra näring, fukt och reparerande vård upprätthåller du ett så friskt hår som möjligt. Hårinpackningar används nämligen inte bara till skadat hår, det bör även användas förebyggande. Är du rädd om ditt hår och minst en gång per vecka använder dig av en hårinpackning anpassad efter din hårtyp hjälper inpackningen dig att behålla ett friskt och starkt hår. Du slipper klippa av flera centimeter vid varje frisörbesök och kan istället enbart trimma topparna för att sundare hår.

Då det finns en mängd produkter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken hårinpackning du bör välja. För bästa resultat är det viktigt att använda produkter som är anpassade för din hårkvalitet. Det första du bör fundera över är vilken hårtyp du har.

Vinnaren i vårt test av hårinpackningar blev Maria Nila- True Soft hårmask. Maria Nila jobbar med veganska produkter, det innebär alltså att produkterna aldrig i något led djurtestats. Maria Nila som företag tar dessutom stort avstånd för djurtester inom skönhetsindustrin, bland annat genom deras kampanj “choose friendly”. Vi på Testjakt uppskattar företag som tar ställning och dessutom produceras i Sverige.

1. Vinnare och bäst i test blev hårinpackningen från Maria Nila True Soft

Fördelar

 • Resultat efter första användningen
 • Skonsam mot torrt hår
 • Silkesmjukt resultat

Nackdelar

 • Den tjocka konsistensen kan vara svår att applicera jämnt i håret

Specifikationer

Mer om hårinpackningen från Maria Nila True Soft

Denna hårinpackning är för dig med torrt hår som behöver nytt liv och återfuktning. Inpackningen vårdar samtidigt som håret blir silkesmjukt och lent. Produkten innehåller arganolja som tillför glans och motverkar friss och statisk elektricitet. Vi älskar den blommiga doften av liljor, jasmin och ros!

Denna hårinpackning är populär då många efter första användningen direkt har upplevt att deras torra och frissiga hår har blivit mjukt och lent. Vid kontinuerlig använding så förbättras hårens struktur och vi på Testjakt upplevde att håret blev mjukare och mer lättstylat. True soft mask har det såkallade “Colour Guard Complex”, vilket ger ett skydd mot solens UV-strålar, fria radikaler och även motverkar färgförlust vid värmestyling och hårtvätt. Inpackningen appliceras efter schampoonering man innan balsam. Låt verka ca 3 minuter, för mer djupgörande effekt kan den sitta i upp till 10 minuter.

2. På andra plats kommer Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Instant Shine & Repair

Fördelar

 • Återfuktar även de torraste barr
 • Krämig konsistens som är lätt att fördela över håret
 • Färgbevarande
 • Ger glans och ett välmående hår

Nackdelar

 • Överapplicering kan tynga ner håret

Specifikationer

Mer om Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Instant Shine & Repair

Denna inpackning är ultimat för dig med färgbehandlat, slitet och skadat hår. Användare är överrens, detta är en av de bästa hårinpackningar du kan använda för färgat hår. Håret lämnas enligt Joico 89% starkare och har alltså mindre tendens att riskera skador från dagliga påfrestningar.

Eftersom vi själva har erfarenhet av denna inpackning och även läst otaliga positiva recensioner valde vi att ta med den i vår jämförelse av de bästa hårinpackningarna. Den håller sitt löfte om att vårda och ge näring till håret, samtidigt som den bevarar färgen. Detta är en produkt som ofta blir bäst i test när det gäller färgbevarande hårmasker. Du kan alltså både använda inpackningen på det “klassiska viset”, schampoonera, använda din mask och sedan arbeta in efterföljande balsam, alternativt enbart använda den som ett balsam.

Det enda negativa som man ska vara observant på om man är tunnhårig är att inte överdosera mängden inpackning. Det behövs väldigt lite produkt för att ditt hår ska få en fantastisk glans och återfuktande känsla. Detta är en inpackning för dig som provat många tidigare men inte är nöjd och vill ha ett mer återfuktande resultat! Vid kontinuerlig användning kommer skadat hår uppvisa stor skillnad! Kombinera gärna med schampo och balsam i samma serie från Joico.

3. På tredjeplats kommer hårinpackningen från Ida Warg Silver Mask

Fördelar

 • Bra för blont och blekt hår
 • Vegansk

Nackdelar

 • Sötsliskig doft

Specifikationer

Mer om hårinpackningen från Ida Warg Silver Mask

Denna hårinpackning från Ida Warg är perfekt för dig med blekt och skadat hår. Den höga koncentrationen av violetta pigment hjälper till att bevara ditt blonda hår snyggt och fräscht då det neutraliserar gula toner. En hårinpackning som lever upp till förväntningarna! Blonderar du ofta ditt hår så är du säkerligen van vid att använda silverschampoo eller annan typ av behandling för att reducera gula toner. Det är svårt att undvika dessa toner/missfärgningar, men med denna inpackningen från Ida Warg så löser du problemet enkelt hemma. Du slipper boka ny tid hos frisören för uppfräschning av färgen och på bara några minuter känns ditt hår som nytt. Dessutom innehåller den sheasmör som mjukgör och återfuktar skadat hår. Veteproteiner som hjälper till att återfukta, stärka och bygga upp skadat och slitet hår. En riktigt bra inpackning för blondiner till ett fördelaktigt pris!

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer hårinpackningen från Björn Axén Repair Deep Conditioner

Fördelar

 • Reparerar skadat hår
 • Kort verkningstid
 • Konsistensen är lätt att applicera

Nackdelar

 • Speciell doft
 • Innehåller silikoner

Specifikationer

Mer om hårinpackningen från Björn Axén Repair Deep Conditioner

Hårinpackning för dig med skadat och slitet hår. Reparerar och vårdar på djupet. Vårdande mineraler och proteiner från havet som bygger upp det skadade håret och ökar elasticiteten. Innehåller arganolja som består av fettsyror som hjälper håret att bli mjukt och följsamt. Innehåller en stor dos av vårdande mineraler och proteiner från havet som hjälper till att bygga upp skadat hår och ökar elasticiteten. Berikad med ekologisk arganolja och sea lavender som vitaliserar och vårdar både hår och hårbotten.

Många användare anser denna hårinpackning vara den allra bästa för att återställa ett skadat och glanslöst hår. Verkningstiden är endast 3 minuter. Doften tycker vi är lite speciell och flaskan känns lite tråkig, dock stilren. Överlag en bra inpackning som ger bättre och bättre resultat efter en tids användning, framförallt kluvna hårtoppar upplevs en stor skillnad på!

5. På en femteplats kommer hårinpackningen från OLAPLEX Hair Perfector No.3

Fördelar

 • Ger starkare hår
 • Reparerar hårstået på djupet
 • Proffsbehandling

Nackdelar

 • Dyr
 • Kräver tålamod

Specifikationer

Mer om hårinpackningen från OLAPLEX Hair Perfector No.3

En hårinpackning som du använder innan du tvättar håret, som en för-inpackning. (Samma procedur som Yves Rocher 2 in 1 mask). Olaplex går in i hårstrået och lagar det på djupet, vilket gör håret starkare och friskare. Skyddar håret vid färgningar och andra kemiskt starka behandlingar, dessutom förbereder den håret inför nästa frisörbesök. Innehåller en molekyl som hjälper till att binda samman svavelbindningarna i håret, detta gör att håret stärks. Olaplex-molekylen kan göra kemiska behandlingar på håret utan att det tar lika mycket skada. 

För bästa resultat bör hela serien från Olaplex användas tillsammans som en trestegsbehandling. Just “Hair Perfector no.3” bör användas 1-2 gånger per vecka för att uppnå bästa resultat.

Köpguide – Välj rätt hårinpackning

För att välja bästa hårinpackningen för ditt hår behöver du veta vilken hårtyp och hårkvalitet du har. Ta också reda på vad du vill att inpackningen ska tillföra eller utföra.

Ibland kan du behöva prova olika märken för att veta vilken ditt hår mår bäst av. Du kan behöva ha lite tålamod eftersom det kan krävas några användningar för att uppnå resultat.

Den ska reparera håret

Håret utsätts för mycket påfrestningar som sliter och skadar, vilket gör att det kan se livlöst och tråkigt ut. Även topparna kan se spretiga och faktiskt bli kluvna. Om du inte håller efter ditt hår med vård, fukt och omsorg brukar det resultera i att du vid frisörbesök behöver klippa betydligt mycket mer än vad du kanske önskar för att kunna få ett välmående hår.

En reparerande hårinpackning vårdar och bygger upp håret igen inifrån. De innehåller näringsrika ämnen som ser till att håret kan återfå sin volym och elasticitet igen.

Hitta bäst i test hårinpackningar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test hårinpackningar hos oss på Testjakt.se!

Den ska ge glans och lyster

Har du torrt hår kan en återfuktande och näringsrik inpackning hjälpa till att göra det mjukt och glansigt. Det ger liv i håret igen.

Det är svårt att styla håret om det är torrt och stripigt. Ett friskt hår med lyster ser även tjockare och hälsosammare ut.

När behöver man använda en hårinpackning?

Det finns många hårinpackningar med olika syften och kvaliteter. Därför kan det vara flera som utses till bäst i test, men i olika kategorier. Ställ dig frågan vad du har för syfte och behov med hårinpackningen.

Hårinpackningar används 1-2 gånger i veckan. Du lägger i den efter schampo och innan balsam. De allra flesta ska sitta i mellan 3-10 minuter för bästa effekt. Dock finns det undantag, vilka vi exempelvis ser två stycken produkter i vårt bäst i test. Yves rocher’s 2 in 1-mask och OlaPlex No.3. Dessa två inpackningar kan användas på traditionellt vis, eller som ett mellanled efter schampoonering, men innan balsam. Men de kan även användas som en förbehandling innan schampoo! Var därför alltid noga med att läsa igenom instruktioner/bruksanvisning innan du börjar använda en ny produkt.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test