Bästa Blöjhinken [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns många fantastiska saker med att bli förälder och så många roliga saker att köpa in. En sak som vi kanske inte tycker är lika roligt att tänka på är alla blöjbyten som vi har framför oss, men det är ett faktum då du byter i snitt mellan 5-10 blöjor per dag. Du kommer alltså behöva en blöjhink – men vilken är den bästa blöjhinken? Eller du bör fråga dig vilken hink som kommer att fungera bäst för dig och din familj.

Vi gjorde ett blöjhink test för att hitta den bästa blöjhinken och fick fram tre modeller som vi vill tipsa om; Korbell Standard blöjhink, Ubbi blöjhink och Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink. Läs mer nedan för att ta del av vår testupplevelse.

Kort om de tre vinnande blöjhinkarna

Korbell standard Blöjhink

-"En blöjhink av hög kvalitet till ett bra pris!"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Ubbi Blöjhink

-"Snygg med en prisbelönt design​!"
Läs hela recensionen >

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink

-"Klar favorit för den miljömedvetna!"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Korbell Standard blev vår blöjhink bäst i test. Det är en blöjhink av hög kvalitet som med sin trippelförslutning garanterar ett minimum av dålig lukt – något som är en av de viktigaste faktorerna när vi letar blöjhink och en av anledningarna till att den utsågs till bästa blöjhinken.

Korbell Standard är utrustad med ett praktiskt barnlås så du slipper få en otrevlig överraskning om ditt barn råkar komma åt den. Blöjhinken är utrustad med ett enkelt och smidigt refillsystem som även är biologiskt nedbrytbar vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.

Den stora pedalen gör blöjhinken enkel att använda och du behöver inte ha några fria händer. Den trippelförslutande funktionen med trycklås och gummiförslutning ger dig maximal försäkran om att all dålig lukt stannar i blöjhinken. När blöjtiden är över kan du lätt omvandla din Korbell Standard till en vanlig sophink.

Fördelar

Nackdelar

Det är inte konstigt att Ubbis blöjhink hamnar på listan över bästa blöjhinken. Ubbi är en blöjhink med rejäl konstruktion och den är väldigt rymlig. Dessutom har den en prisbelönt design och tillverkas i många olika färger vilket gör den till en snygg inredningsdetalj i ditt badrum.

Ubbi saknar pedal men har istället ett inovativt skjutlock på toppen av hinken vilket innebär att du öppnar minimalt av hinken och på så sätt undviker du att släppa ut för mycket lukt. Du behöver dessutom inga dyra refillpåsar, Ubbi kan användas med vilka påsar som helst vilket är praktiskt.

Eftersom Ubbi är tillverkad i kraftig metall så är den något tyngre och lite dyrare än andra blöjhinkar men det gör också att den är väldigt hållbar. Du kommer utan problem kunna använda din Ubbi blöjhink under många år – både som blöjhink och som vanlig sophink.

Fördelar

Nackdelar

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink förtjänar helt klart att vara med på listan som rangordnar bästa blöjhinken på marknaden. Här har du en klar favorit för den miljömedvetna. Twist & Click-systemet gör att du aldrig använder mer material än nödvändigt för att försluta dina blöjor vilket bidrar till minskat avfall.

Varje blöja lindas in individuellt vilket minskar risken för oönskad lukt. Blöjhinken är dessutom utrustad med en automatisk press som trycker ner blöjorna i hinken så du slipper göra det själv – allt för en ren och smidig hantering. Locket öppnas smidigt och blöjhinken tar lite plats vilket gör den lättplacerad.

Denna blöjhink har en design som är lika stilren som diskret vilket gör att den passar in i alla badrum och även sovrum. Tack vare att den själv lindar in blöjorna så är den väldigt lätt och praktiskt att använda för dig som förälder.

Köpguide för att hitta bästa blöjhinken

Som med alla inköp till hemmet så är det viktigt att fundera på vilka behov den nya produkten behöver fylla och vad som är viktigt för dig. Är det funktion eller utseende som väger tyngst eller är det kanske priset som får avgöra?

Oavsett vad som står högst på din lista så kan det vara bra att ha i åtanke att det vid val av blöjhink är viktigt att den kommer att hålla under längre tid. Den ska också kännas smidig att använda och att den håller dålig lukt inne.

Hållbarhet

En blöjhink används massor av gånger på en dag så det är viktigt att den har en hållbar konstruktion så att du slipper köpa en ny efter bara någon månad. Det finns gott om andra utgifter som uppstår när du får barn så köp en bra produkt på en gång.

Med andra ord kan det vara bra att inte snåla på kvaliteten när det är dags att välja blöjhink. Det är inte bara viktigt för din egen skull utan det är även bättre för miljön att lägga några kronor extra direkt än att behöva köpa flera stycken.

Motverkar dålig lukt

Vem vill att badrummet eller barnrummet luktar gamla blöjor? Förmodligen ingen av oss så det är viktigt att den hink du väljer effektivt kapslar in dålig lukt. För sanningen är den att vi kommer inte bära ut varenda blöja till soptunnan direkt.

Det är med andra ord viktigt för trivseln i hemmet att blöjhinken lever upp till vad den lovar vad gäller att förhindra dålig odör. Annars tappar den helt enkelt sitt syfte och du kan lika gärna välja en vanlig papperskorg att slänga dina blöjor i.

Enkel att använda

Att din nya blöjhink är enkel och okomplicerad att använda hamnar också högt på listan. Allt som krånglar till tillvaron och ökar på stressen ska du försöka undvika om du kan. Du vill inte behöva ha en missnöjd bebis på skötbordet och en blöjhink som krånglar.

Se därför till att den är enkel för dig att använda och att den inte kräver att du släpper fokus från barnet och behöver använda båda händerna för att kunna slänga din blöja. Det både för att undvika irritation men även för barnets säkerhet.

Design och funktion

Även om utseendet på blöjhinken inte är det viktigaste så är det en faktor som är viktig för många när det är dags att välja. Du vill ju att den ska passa in i resten av inredningen. Men framförallt ska den fungera storleksmässigt så tänkt till över hur och var den ska placeras innan du väljer.

Om du köper en blöjhink som inte passar in där du har tänkt dig eller som öppnas på ett sätt så att den tar i något annat och försvårar ett smidigt användande kommer du inte bli nöjd i slutändan. Du kommer förmodligen välja att köpa en ny blöjhink istället.

Blöjhink - Vanliga frågor och svar

Du kan hitta en blöjhink från 200 kronor men tänk på att om du väljer en modell med eget refillsystem så tillkommer kostnaden för påsarna.

Priset variera beroende på vilken typ av blöjhink du väljer, men räkna med att betala mellan 200 och 400 kronor för ett tre-pack.

Hur länge påsarna räcker varierar stort beroende på blöjstorlek och hur ofta du byter så välj en modell som passar dina förutsättningar.

Blöjhinkar hittar du i alla välsorterade barnbutiker både fysiska och online vilket gör det lätt att hitta den rätta blöjhinken för just dig.

Sammanfattning om bästa blöjhinken

Blöjhinken kan kännas som en tråkig punkt på inköpslistan men vi kan lova att det kommer att underlätta i din vardag om du väljer en bra blöjhink. Vi hoppas därmed att du har fått lite tips om vilken blöjhink du ska välja och vad som kan vara bra att tänka på. Kommentera gärna och ställ frågor om du undrar någonting.

Testjakts lista över de bästa blöjhinkarna

  1. Korbell Standard Blöjhink – bäst i test
  2. Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink – bästa budgetvalet
  3. Ubbi Blöjhink – bästa premiumvalet

Vinnaren Korbell Standard blöjhink går vinnande ur testet då den inte bara är ett prisvärt alternativ utan dessutom både doftsäker och smidig att använda. Pedalen gör den enkel att öppna utan att använda händerna och förslutningssystemet gör att den håller all obehaglig doft inne. Dessutom är den barnsäker vilket gör Korbell till en värdig vinnare.

Referenser

Förutom att utföra testet har vi även tittat på flera olika modeller och fördjupat oss i andras uppfattningar och recensioner av produkterna. Vi har även läst på om varje produkt hos tillverkarna Korbell(https://www.korbell.se/), Ubbi(https://ubbiworld.com/) och Tommee Tippee (https://www.tommeetippee.com/) samt tittat på kvalitetskontroller (https://www.apoteket.se/tema/kvalitetskontrollen/) för att få en så bred bild som möjligt innan vi kunde avgöra vilka produkter som skulle hamna på listan.

Lämna en kommentar