Bästa Armpuffarna För Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka armpuffar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Armpuffar är ett hjälpmedel för att hålla ditt barn flytande medan de lär sig simma eller leker i vattnet. Det är ingen säkerhet utan det behöver fortfarande vara en vuxen med barnet i vattnet. Armringarna bidrar till att göra det säkrare för barnet i vattnet men det är ingen garanti.

Det kan kännas läskigt i början när barnet ska ut i vattnet, för dig som förälder men även för barnet. Att lära sig simma är ett stort och viktigt steg att ta för barnet. Armringar är en bra trygghet att ha för barnet ute i vattnet.

En solig sommardag vid poolen eller på stranden ska vara stressfri och härlig. Genom att använda armringar och bra solskydd för ditt barn kan hela familjen få den känslan. Utöver armpuffar är solglasögon en viktig accessoar som hjälper till att hålla borta de farliga UV-strålarna.

Marknadens fyra bästa armpuffar

Vi har tagit upp fyra olika armringar som vi anser är de bästa som finns på marknaden idag. I listan har vi utsett de armpuffarna som är bäst i test total, det bästa budgetvalet och bästa premium. De bästa armpuffarna du kan investera i är Skuttenringens armpuffar medan Swimpy Armpuffar Bamse är det bästa budgetvalet du kan göra.

Skuttenringen är ett varumärke som specialiserat sig på att tillverka säkra, hållbara och trygga armringar för barn. De har lång erfarenhet i branschen och ett väldigt gott rykte eftersom de arbetar med att främja barnets motoriska utveckling. Ditt barn kan använda deras armpuffar under hela dagen utan att känna något obehag eller att det skulle skava.

1. Vinnare och bäst i test blev Skruttenringen armpuffar

Fördelar

 • Passar barn i många åldrar
 • CE-märkta
 • Kan vara lite svåra att blåsa upp

Nackdelar

 • inte många färger

Specifikationer

Mer om Skruttenringen armpuffar

Med Skruttenringen Armpuffar får du ett par armringar i hög kvalitet som varken skaver eller känns osköna på något sätt. Armringarna är både pålitliga och praktiska vilket gör att de blir vår testvinnare och därmed blir utsedda till bäst i test.

De här är armringar tillverkade av varumärket Skruttenringen. Företaget är specialister på armpuffar och har ett mycket bra rykte i branschen. Armringarna från märket går att hitta på de allra flesta topplistorna och anledningen är deras genomtänkta design som är gjord för att främja barnets motoriska utveckling.

Skruttenringens armringar har en bra design som inte har några hårda eller vassa skarvar som kan skava på barnets armar. De är tillverkade i PVC material helt fritt från ftalater och gifter. Dessutom har de ett smart handtag som gör det enkelt att frakta armpuffarna.

Inne i själva armringen finns det en stabiliserande skumplast för att göra ringarna ännu säkrare och ger barnet en trygg och säker känsla i vattnet. Armringarna är anpassade för barn mellan 1 och 6 år eller om barnet väger mellan 11 och 30 kilogram.

2. Tvåa blev Aquarapid Aquaring Armpuffar som bästa premiumvalet

Fördelar

 • Flera färgval
 • Enkla att använda

Nackdelar

 • Bör inte lämnas ute i solen
 • Tråkig design

Specifikationer

Mer om Aquarapid Aquaring Armpuffar

Är du ute efter ett par armpuffar som är både pålitliga och passar till små barn så är Aquaring Armpuffar de bästa armringar. Armpuffarna är tillverkade av företaget Aquarapid i ett hållbart material som samtidigt är mjukt och skönt mot ditt barns armar.

Varumärket Aquarapid designar och gör alla typer av produkter som du kan tänka dig behöva i poolen. De är välkända för att tillverka slitstarka produkter som har en lång livstid. De är inte ovanligt att vi se deras tillverkningar i tester, bland annat i olika armringar test.

Armringarna är tillverkade i PVC material och har en skumring på insidan. Skumringen hjälper till att hålla barnet flytande och ovanför vattenytan. Det här gör dessutom att armpuffarna bli stadiga så ditt barn kan leka i vattnet på ett tryggt sätt.

De går bra att använda armringarna från och med att barnet är sex månader. Armringarna är designade till att hjälpa barnets motorik och följer barnets kroppsposition på ett sätt som gör de mycket bekväma för barnet att ha på sig.

3. Swimpy Armpuffar Bamse blev trea och bästa budget-armpuffarna

Fördelar

 • Hög säkerhet
 • Är gula så syns bra i vattnet
 • Finns bara med motiv av bamse

Nackdelar

 • Lille skutt finns inte med

Specifikationer

Mer om Swimpy Armpuffar Bamse

Har du ett barn som är ett stort fan av bamse så är det här perfekta armringar för dig. Armpuffar Bamse är designade för att kunna ge ditt barn den högsta säkerheten samtidigt som de är i ett roligt motiv.

Det här är armpuffar som är tillverkade av företaget Swimpy. De är specialister på tillverkning av UV-kläder för barn men har även andra högkvalitativa produkter som har med pool och stränder att göra. Deras Armpuffar Bamse är bästa budgetvalet i vårt armringar bäst i test.

Armringarna finns i två olika motiv, ett med bamse och skalman samt ett med lilleskutt och fiskar. Båda motiven har en gul bakgrund vilket gör att de syns tydligt i vattnet. Dessutom är de tillverkade utan några hårda skarva för att vara så bekväma som möjligt.

Swimpys Armpuffar Bamse har en smart design med dubbla luftkammare för att öka deras säkerhet. Utöver det här har de även säkerhetsventiler för att minska risken för luftläckage. Armringarna går att använda från att ditt barn fyllt 2 år eller väger minst 15 kilogram.

4. Swimpy Armpuffar Original

Fördelar

 • Lång hållbarhet
 • Bra flytkraft

Nackdelar

 • Inte riktigt lika effektiva som dyrare modeller
 • Tråkig design

Specifikationer

Mer om Swimpy Armpuffar Original

Är du på jakt efter ett par armringar som har lång hållbarhet och hög kvalitet är Swimpy Armpuffar Original ett bra alternativ för dig. De är smidiga att för barnet att använda när det är dags att leka i vattnet eller lära sig simma.

Även det här är armringar tillverkade av varumärket Swimpy. De är väldigt populära på marknaden och har ett bra rykte vilket gör att de finns med på de allra flesta bäst i test listorna. Bara i vår lista så har de förtjänat två platser.

Armringarna är gula i färgen vilket gör att de syns bra även när barnet är i vattnet. De är designade för att inte vara i vägen för barnet när de leker eller simmar och har inga hårda kanter eller skarvar som skaver.

Simpuffarna är rekommenderade att användas från och med att barnet fyller 2 år eller väger minst 15 kilogram. De går sedan att använda ända fram till barnet fyllt 6 år eller väger max 30 kilogram. Puffarna är tillverkade i ett starkt men mjukt material som ger de en lång livstid.

Köpguide för hur hitta de bästa armpuffarna för barn

Det finns inget viktigare än sitt barns säkerhet vilket kan göra beslutet om att köpa armringar både stort och svårt.

För att hjälpa dig fatta ett bra beslut för dig och ditt barn har vi här nedanför satt ihop en köpguide med viktiga saker att tänka på innan du köper ett par armringar.

Hitta armpuffar och jämför med vårt bäst i test av vår expertpanel
Hitta bäst i test armpuffar hos oss på Testjakt

Barnets ålder och vikt

Armringar kommer med olika rekommendationer gällande både ålder samt vikt. De här rekommendationerna är viktiga att följa för att ringarna ska vara säkra för ditt barn.

Ibland kan storleken vara baserad på ålder och då är det viktigt att du väljer det åldersspannet som passar ditt barn.

Är det istället vara baserat på vikt så får du välja det som passar ditt barn. Exempelvis om ditt barn väger 8 kilogram väljer du viktspannet 0-15 kilogram.

Utformning av armringarna

Det finns flera olika utformningar på armringar idag. Det vanligaste är att de antingen är triangelformade eller mer åt de runda hållet.

Är armpuffarna triangelformade kan de upplevas som mer stabila i vattnet eftersom de hjälper barnet att flyta och balansera bra.

Armpuffar som är mer åt de runda hållet har fördelen av att de ger samma fördelning av kraften hur de än placeras på armen.

Design

Till en början kan designen känns som det sista du har på din lista av krav på armringarna för ditt barn.

Men faktum är att en rolig design kan vara en bra motivation för barnet att vilja använda armpuffarna självmant.

Det finns en rad olika motiv, mönster och färger att välja mellan idag och du kan säkert hitta något ditt barn gillar. Kanske till och med ett motiv från deras favoritprogram.

När planerar du att ditt barn ska använda sina armringar?

Beroende på vart ditt barn kommer använda sina armringar finns det några saker som du bör fundera lite extra mycket på.

En sån sak kan vara färgen på armringarna. Kommer ni befinner er på en strand eller i en pool med mycket folk kan det vara skönt med armringar i en stark färg så de syns bra.

Dessutom kan det vara bra att kolla upp så armringarna klarar av att vistas i direkt solljus under en längre tid om ni exempelvis ska åka på solsemester.

Vanliga frågor om armpuffar

När bör mitt barn börja använda sina armringar?

Idag finns det armringar som passar flera olika åldrar. En del väljer att börja med armringar redan vid sex månaders ålder medan andra väljer att vänta längre. Det beror helt på hur ni som föräldrar känner och vad som passar ert barn.

Vilka anledningar finns det till att använda armringar?

Armringar är ett hjälpmedel för att ditt barn ska kunna lära sig simma på ett säkert sätt. Samt ett hjälpmedel till att hålla ditt barn säkert medan de leker i vattnet.

Kan barnet klara sig själv i vattnet med armringar?

Viktigt att komma ihåg är att armringar endast är ett hjälpmedel. De är ingen garanterad säkerhet och du behöver fortfarande vara med barnet i vattnet.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 30/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test