Bästa Bilningshammare För Proffs Och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bilningshammare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Du använder verktyg som bilningshammare för att bland annat kunna bryta tegel, sten, betong och andra tungarbetade material. Bilningshammaren är oftast nätdriven och är en ganska tung maskin som använder sin egna vikt under arbetet. Du behöver vanligtvis använda den med tvåhandsgrepp.

Där manuella verktyg inte räcker till kan du använda dig av en bilningshammare. Detta då det är ett väldigt robust konstruerat bilningsverktyg med enorm kraft. Det presterar allra bäst vid brytning i tyngre, hårdare material. För dig som arbetar inom byggbranschen kan bilningshammaren vara ett essentiellt hjälpmedel till många arbetsuppgifter. Nedan har vi samlat topp fem på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev bilningshammaren från DEWALT D25981K-QS

Fördelar

 • Stor och kraftig, ökar hållbarheten och förbättrar destruktionsförmågan
 • Aktiv vibrationskontroll
 • Effektiv Motor 2100 W

Nackdelar

 • Något tung med sina 31 kg

Specifikationer

Mer om bilningshammaren från DEWALT D25981K-QS

Den här väldigt behändiga bilningshammaren från DEWALT på 1600 W är ett otroligt effektfullt och andvändbart verktyg, allra helst för dig som arbetar inom till exempel bygg och rivning. Den är en mångfunktionell bilningshammare/mejselhammare utrustad med SDS Max-fäste. Den har en effektiv slageffekt på 22,5 J och ett slagtal på 1620 slag/minuten.

Den här bilningshammaren är en del av Dewalts produkter med Perform & Protect-märket som betyder att verktyget uppfyller de strikta säkerhetskriterier som finns för följande fokusområden: vibration, damm samt kontroll. DEWALT D25951K är uppskattad av byggarbetare världen över tack vare att den är lättanvänd, prisvärd och alltid levererar hög prestanda.

2. På andra plats kommer bilningshammaren från BOSCH GSH 27 VC

Fördelar

 • Frigjorda handtag & vibrationsdämpad slaggenerator
 • Glidsäker yta
 • Stabil vikt

Nackdelar

 • Spetsmejsel ingår ej

Specifikationer

Mer om bilningshammaren från BOSCH GSH 27 VC

Bosch GSH 27 VC på 2000 W är en av de bästa bilningshammare marknaden har att erbjuda hantverkare. Den är kraftfull med 28 mm sexkantsfäste. Den har en en slagfrekvens på 1000 slag/min och en slageffekt på 62 J som gör den här bilningshammaren till ett mycket effektfullt verktyg.

Det här är ett hållbart verktyg som är populärt bland konsumenter och ofta bäst i test av bilningshammare, mycket dels på grund av en väldigt låg vibrationsnivå. Den här bilningshammaren från Bosch är dessutom bekväm och behändig att arbeta med då den är välbalanserad samt utrustad med ett ergonomiskt handtag integrerat med softgrip.

3. På tredjeplats kommer bilningshammaren från MILWAUKEE K 950 S

Fördelar

 • DIGITRONIC® helvågselektronik
 • Automatiskt smörjsystem
 • 3 AVS-integrerade handtag

Nackdelar

 • Önskar fler tillbehör

Specifikationer

Mer om bilningshammaren från MILWAUKEE K 950 S

K 950 S från MILWAUKEE är kraftfull bilningshammare tillverkad med en 1700 W motor. Den klarar arbeten i de flesta material, både betong och asfalt vilket gör den perfekt för dig som arbetar inom brascher med många olika bilningsmoment. Den har 20 J slagenergi för bästa möjliga prestanda.

Detta är en populär och prisvärd bilningshammare för dig som arbetar med bland annat bygg-, rivnings- eller vägarbeten. Den är dessutom utrustad med ett variolock som du kan reglera i 12 olika positioner för justering av verktygsvinkeln. Bekväm att använda vilket tillåter arbete utan risk för armskador.

4. På en fjärdeplats kommer bilningshammaren från HIKOKI H90SG

Fördelar

 • Enkla verktygsbyten
 • Inklusive nyckel
 • UVP antivibrationsteknologi

Nackdelar

 • Önskar fler tillbehör

Specifikationer

Mer om bilningshammaren från HIKOKI H90SG

H90SG från HiKOKI är en mycket effektfull bilningshammare tillverkad med 2000 W motor. Den är extremt kraftfull med en slagenergi av högsta klass på hela 70,0 J. Det här praktiska verktyget är dessutom utrustat med avancerad UVP antivibrationsteknologi som reducerar vibration med upp till 50%. Driftsäker och utför jobbet effektivt med snabba resultat.

Det här är en uppskattad och populär bilningshammare bland kunder. Mycket tack vare dess många egenskaper och finesser som till exempel verktygsfästet för tre olika mejslar. Dessutom är det ett extremt kraftfullt och driftsäkert verktyg i högsta kvalitet. Den har ett behändigt och skönt grepp som gör att du kan arbeta längre perioder trots verktygets något tunga vikt.

5. På en femteplats kommer bilningshammaren från BOSCH GSH 11 VC

Fördelar

 • Inbyggd servicedisplay
 • Låg vibrationsnivå
 • Lågt pris

Nackdelar

 • Önskar högre slageffekt

Specifikationer

Mer om bilningshammaren från BOSCH GSH 11 VC

Bosch bilningshammare GSH 11 VC med en motor på 1700 W är ett essentiellt verktyg för dig som arbetar med exempelvis riv- eller byggnadsarbeten. Den här praktiska bilningshammaren är dessutom försedd med en reglerbar slageffekt på 23 J. Optimal anpassning till den typ av arbete du ska utföra.

Det här är en rejält konstruerad bilningshammare tillverkad av robusta metallkomponenter för en lång livslängd. Tack vare sin maximerade och långa design är den optimal främst för markarbeten. I den här bilningshammaren får du inte bara ett bra verktyg. Den är dessutom billig men ändå av hög standard och med lång hållbarhet. Dina arbetsdagar blir betydligt lättare!

Köpguide – Välj rätt bilningshammare

Med en gedigen bilningshammare kan du både effektivisera och underlätta dina arbetsdagar markant. Det finns många olika modeller varav de flesta klarar av att arbeta med mestadelen av de material som finns. Däremot finns det vissa modeller som är mer specialicerade mot någon typ av arbetsuppgifter.

Det här är en bilningshammare-guide vi har skapat för att du ska kunna informera dig om verktygets egenskaper när du ska köpa bilningshammare. Oavsett ifall du arbetar med markarbeten eller kanske inom byggbranschen så kan du behöva en bra bilningshammare och kanske även en borrhammare.

Hitta bäst i test bilningshammare hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test bilningshammare hos oss på Testjakt.se!

Vibration

Vibrationsnivåerna på verktyget är väldigt viktigt att tänka på eftersom vibrationsexponering kan vara orsak till många olika sorters hälsotillstånd som tillsammans har fått benämningen: hand- och armvibrationssyndrom (HAVS). Det finns även andra medicinska risker, dessa är karpaltunnelsyndrom samt att du kan utveckla vita fingrar.

Du bör därför säkerställa att köpa någon av de bästa bilningshammare som finns på marknaden för att garantera integrerade vibrationsåtgärder. Det finns vissa märken som är specialicerade på bilningshammare med reducerad vibration. Satsa på säkerhet före kvantitet det här är inte något att fuska med.

Säkerhet

Det är inte bara vibrationssäkerhet du behöver tänka på utan en hel del andra faktorer finns att ta hänsyn till vid köp av en ny bilningshammare. Till exempel så finns det risk för att verktyget kan fastna under borrning eller kapning.

Eftersom det är en stor risk, inte bara för skador på verktyget utan även för personskador så är det viktigt att se till att köpa en bilningshammare med säkerhetsåtgärder tagna och välplacerade säkerhetsreglage. Vikten av ett bra grepp är också väsentligt.

Kvalitet

Vikten av kvalitet är stor eftersom du behöver ett verktyg som fungerar i alla tider och väder. Under alla omstndigheter och som låter dig arbeta med de flesta material. Du behöver en bilningshammare som till exempel inte fastnar allt för ofta.

Det är viktigt både för att arbetet blir långsamt om verktyget ofta fastnar samt att risken för skador finns. Du behöver även en robust bilningshammare som klarar av tunga material utan att gå sönder så du behöver reparera eller köpa ny.

När behöver man använda en bilningshammare

Bilningshammaren är ett användningsbart verktyg som är väldigt uppskattat av exempelvis byggnadsarbetare, markarbetare och andra liknande grovarbeten. Behöver du ofta utföra arbeten som att borra eller slå i betong, asfalt eller cement så är bilningshammaren det mest optimala verktyget för dig och dina projekt

Med rätt bilningshammare kan du både underlätta och effektivisera ditt arbete. Vi hoppas att du får stor hjälp av vår guide och att du nu känner dig lite klokare inför ditt köp.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test