Bästa Betongvibratorerna För Proffs Och Hobby (Bäst i test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka betongvibratorer som är bäst i test enligt vår testpanel!

En betongvibrator använder du för att säkerställa att gjutningar är jämna och fria från luftbubblor. På så vis förblir betongen stark samt får en jämn finish även efter att betongen torkat.

Du kan använda betongvibratorn för gjutning av husgrund, grundplattor, bjälklag, att platsgjuta väggar med mera. Vanligen används den vid större projekt eller byggen. Vi hoppas att du med hjälp av vårt bäst i test av betongvibratorer hittar det rätta verktyget för dig med bygg eller renoveringsplaner.

1. Vinnare och bäst i test blev betongvibratorn från DEWALT DCE531N

Fördelar

 • 1 års garanti
 • Låg vikt
 • Ergonomisk & välbalanserad designr

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare
 • Något hög ljudnivå

Specifikationer

Mer om betongvibratorn från DEWALT DCE531N

Den här batteridrivna betongvibratorn är alldeles utmärkt för att till exempel kunna extrahera bort luft samt stärka betongkonstruktioner. Den är en favorit i vårt betongvibrator-test, mycket tack vare sin 18 V effekt och behändiga skaftlängd på 1,2 meter.

Det här är en extremt praktisk och smidig batteridriven betongvibrator från DEWALT. Vi anser att den passar de allra flesta arbetsplatser oavsett om det är hemmafix eller professionellt arbete. Den är konstruerad för att skydda både motor, koppling och batteri mot eventuella betongskvätt.

2. På andra plats kommer betongvibratorn från MAKITA DVR350Z

Fördelar

 • Låg vikt
 • Hög prestanda
 • Inbyggt skyddssystem

Nackdelar

 • Utan batterier & laddare

Specifikationer

Mer om betongvibratorn från MAKITA DVR350Z

Det här är en betongvibrator på 18 V med en effektiv längd på 0,8 meter. Den är ideal för snabba och smidiga betongarbeten, såsom bland annat grundarbete och grundplattor. Den har en väldigt smart och väl genomtänkt konstruktion som är enkel att hantera.

Det här är en väldigt behändig men samtidigt rejäl batteridriven betongvibrator från märket Makita. ÄVen denna vibrator för betong är konstruerad med en genomtänkt design för att skydda både motorn, kopplingen samt batteriet mot betongstänk, eller andra yttre påfrestningar. Den tillåter dig arbeta obekymrat under ett helt arbetspass.

3. På tredjeplats kommer betongvibratorn från MAKITA DVR450Z

Fördelar

 • Prisvärd
 • Ergonomiskt & skönt grepp

Nackdelar

 • Något hög vikt
 • Exklusive batterier & laddare

Specifikationer

Mer om betongvibratorn från MAKITA DVR450Z

DVR450Z från MAKITA är en behändig och kraftfull batteridriven betongvibrator. Den är tillverkad av slitstarkt, robust material med en konstruktion designad för att kunna ge både motor, koppling och batteriet skydd mot bland annat betongstänk och andra yttre påfrestningar.

Den här batteridrivna och väldigt effektfulla betongvibratorn är alldeles perfekt för att blanda ut exempelvis luftbubblor och få till en jämn fin konsistens samt yta på din betong. Med DVR450Z betongvibrator från MAKITA kan du arbeta en hel arbetsdag och få ett felfritt resultat!

4. På en fjärdeplats kommer betongsvibratorn från MAKITA DVR850Z

Fördelar

 • Lättbalanserad & ergonomisk
 • Smart konstruktion

Nackdelar

 • Exklusive batterier & laddare

Specifikationer

Mer om betongvibratorn från MAKITA DVR850Z

DVR850Z från MAKITA är en batteridriven och väldigt behändig betongvibrator på 18 V. Motorn har en bra kapacitet för att jämna ut de flesta betonggjutningar. Den här prisvärda betongvibratorn har en längd på 2400 mm vilket ger den alldeles lagom arbetshöjd.

Betongvibratorn från MAKITA klarar av 12500 rotationer / minut vilket gör den till en väldigt snabb och smidig till bland annat grunder och grundplattor. Den har en smart design vilken skyddar motorn, batteriet samt kopplingen från betongstänk och annat.

5. På en femteplats kommer betongvibratorn från HIKOKI UV3628DA

Fördelar

 • Låsbar omkopplare
 • MULTI VOLT batteriteknik

Nackdelar

 • Exklusive batterier & laddare

Specifikationer

Mer om betongvibratorn från HIKOKI UV3628DA

På femteplats och “bästa premium”-produkt har vi HIKOKIS batteridrivna betongvibrator. Detta är en rejält kraftfull betongvibrator på 36 V. Den har MULTI VOLT batteriteknik och kraftfull kolborstfri motor. Den här betongvibratorn är utrustad med vibrationsfrekvens som ger effektiv eliminering av luftbubblor i framför allt betong och cement. Du kan arbeta under cirka 52 minuter per laddning.

En batteridriven och väldigt kraftfull betongvibrator som du även kan köra i 2 hastigheter. Antingen “Normal” eller “Power mode”. De olika hastigheterna ger dig bättre kontroll över ditt arbete. Förutom det är den även utrustad med stänkskydd som skyddar batteriet och strömbrytaren.

Köpguide – Saker du bör tänka på innan inköp av betongvibrator

Med en betongvibrator använder du en offcentrerad vikt, vilken snurrar för att eliminera och förhindra att stora luftfickor i betong att spridas när betongen blir blandad. Tack vare betongvibratorn får du en både jämn och fin yta

Olika modeller kan vara bra till varierande typer av arbeten därför kan det vara bra att tänka igenom några saker innan inköpet. Dessutom kanske du behöver utöka dina verktygsmaskiner med exempelvis en fräs eller kanske borrmaskin.

Hitta bäst i test betongvibratorer hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test betongvibratorer hos oss på Testjakt.se!

Användarvänlighet

Det är viktigt med en batteridriven betongvibrator som du kan hantera med lätthet. Det behöver du för att dina arbetsdagar ska flyta på bättre utan onödiga avbrott och förhinder som fördröjer tidsåtgången till ditt projekt.

Kvaliteten på ditt utförda arbete blir också bättre då du kan få till bättre resultat med exempelvis en lätthanterad betongvibrator med bra grepp istället för en modell som kanske låter handen glida vilket kan göra din blandning ojämn.

Batterikapacitet

Att batteriet har hög kapacitet är viktigt för att du ska ha en hållbar och säker batteridriven betongvibrator med så lång hållbarhet som möjligt. Med bra batteri blir arbetet både snabbare och smidigare.

Batteriet är viktigt för att du ska kunna arbeta längre stunder utan avbrott för laddning samt för att det är inte lika stor risk att batteriet på betongvibratorn bli överbelastat.

Kvalitet

Kanske viktigast av allt är kvaliteten på din batteridrivna betongvibrator. Du vill både kunna arbeta tryggt och obehindrat samtidigt som du har god rörlighet och verktyget ger dig fin ytfinish på dina arbeten.

En betongvibrator av sämre kvalitet kan krångla, haka upp sig, det kanske är fattigt på säkerhetsfunktioner och du kan ofta behöva byta ut den. Hög kvalitet lite dyrare är oftast billigare i längden.

Med rätta betongvibratorn får du bästa ytfinish på dina betonggrunder

För att kunna blanda ut betong till jämna, fina sörjor som lägger sig med fin och jämn yta behöver du en ordentlig batteridriven betongvibrator. Betongvibratorn är det optimala verktyget för dig som arbetar inom betongkonstruktion. Med hjälp av vårt betongvibrator bäst i test hoppas vi kunna hjälpa dig att göra ett informativt val vid ditt inköp av batteridriven betongvibrator.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/08/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test