Bästa Batteridrivna Gräsklipparna För Din Tomt (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka batteridrivna gräsklippare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Idag söker allt fler efter smidiga och miljövänliga alternativ för att underhålla sina trädgårdar. Robotgräsklippare och batteridrivna gräsklippare har blivit en populär lösning för trädgårdar i olika storlekar. I denna artikel kommer vi att utforska tre av de bästa batteridrivna gräsklipparna på marknaden.

Det finns enormt många fördelar med just en batteridriven gräsklippare kontra en elektrisk med sladd, eller en bensindriven gräsklippare. Några exempel är b la att du får en betydligt lägre ljudnivå.

En batteridriven gräsklippare släpper inte heller ut farliga gaser eller använder fossila bränslen. Du slipper kämpiga snören eller krångliga starter, tryck på knappen och gräsklipparen på batteri startar enkelt och smidigt utan krångel!

Sammanfattningsvis är batteridrivna gräsklippare miljövänliga, tysta, enkla att använda och har lägre driftskostnader jämfört med bensindrivna gräsklippare. De är särskilt lämpliga för gräsytor där räckvidden på batteriet räcker, var noga med att kontrollera detta innan inköp.

Låt oss dyka in i vårt bäst i test-recension för att hitta den idealiska batteridrivna gräsklipparen för dina behov.

1. Vinnare och bäst i test blev den batteridrivna gräsklipparen från STIGA Collector 548e S Dual

Fördelar

 • 6 olika klipphöjder att välja mellan
 • Uppsamlare på 60 liter med indikator så du enkelt ser när den behöver tömning
 • Handtaget går att vika så gräsklipparen tar mindre plats vid förvaring
 • En laddning klipper upp till 550 m2 (medföljer 2 batterier)
 • Självgående

Nackdelar

 • Inte så kraftfull

Specifikationer

Mer om den batteridrivna gräsklipparen från STIGA

STIGA Collector 548e är en fantastisk batteridriven gräsklippare som gör gräsklippning till en enkel och lustfylld upplevelse. Kanske blir det numera diskussion om vem som ska få äran att klippa gräsmattan? Den är nämligen supernenkel att manövrera då den är självgående, och smidigt hanterar såväl plana gräsmattor som något mer ojämn terräng.

Med en imponerande klippbredd på 46 cm och sex olika klipphöjdsinställningar, ger den dig full kontroll över hur din gräsmatta ska se ut. Den kraftfulla stålklingan skär igenom även de mest envisa tovorna och lämnar en snygg och prydlig finish på din gräsmatta.

En stor fördel med med STIGA Collector 548e är dess rymliga uppsamlingspåse med en kapacitet på 60 liter. Du behöver inte oroa dig för att behöva tömma den ofta, en indikator indikerar när det är dags för tömning.

Med två kraftfulla 48V 4Ah-batterier och en borstlös motor med en effekt på 1300 W, kan du lita på att den här gräsklipparen kommer att leverera pålitlig prestanda under lång tid. Den kan klippa upp till 550 kvadratmeter på en enda laddning, vilket gör den idealisk för medelstora trädgårdar. Med ett andra batteri kan du fortsätta utan att pausa!

Slutligen, den självgående funktionen avlastar din kropp och gör gräsklippningen mindre ansträngande. När du är klar, kan du enkelt vika ihop det justerbara handtaget och förvara din batteridrivna gräsklippare på ett mer kompakt vis.

Sammanfattningsvis, STIGA Collector 548e är en pålitlig och kraftfull gräsklippare som gör trädgårdsarbetet enklare, miljövänligare och tystare! Med dess imponerande funktioner och prestanda är den ett utmärkt val för dig som vill ha den bästa batteridrivna gräsklipparen!

2. På andraplats kommer den batteridrivna gräsklipparen från AL-KO 382 Li Premium

Fördelar

 • Passar gräsmattor upp till 400 m²
 • Två batterier ingår, ett batteri laddar på cirka 45 minuter
 • Ergonomiskt bekvämt handtag med höjdinställning
 • Display vid handtaget som indikerar batterinivå
 • Uppsamlare på 45 liter
 • Välj klipphöjd på 6 olika nivår, mellan 20 och 75 mm.

Nackdelar

 • För dig med större gräsmatta behövs eventuellt fler batterier.

Specifikationer

Mer om AL-KO 382 Li Premium

AL-KO 18 V BOSCH HOME AND GARDEN COMPATIBLE 382 Li Premium är en kraftfull och pålitlig batterigräsklippare som är utformad för att ge högsta arbetskomfort och prestanda i trädgården. Med innovativa funktioner och användbara detaljer är detta ett utmärkt val för dig som letar en prisvärd batteridriven gräsklippare.

En av de mest imponerande och uppskattade funktionerna bland användare är maxRUN Cockpit, det dubbla handreglaget som förbättrar komforten avsevärt under klippningen. Här kan du enkelt övervaka batteriets laddningsnivå och aktivera Eco-läget för längre driftstid. Batteriet självt, med en kapacitet på 18 volt, är kraftfullt nog att klara av gräsytor på upp till 400 kvadratmeter. Dess litiumjonceller ger en lång livslängd och snabb laddning på endast cirka 45 minuter, vilket är mycket praktiskt. Vid leverans ingår två batterier, vilket alltså innebär att du kan klippa cirka 800 kvadratmeter totalt om du använder båda batterierna.

En annan fördel är att du kan välja mellan sex olika höjdinställningar mellan 20 och 75 mm. Den stora uppsamlaren med nivåindikator signalerar när det är dags för tömning. Dessutom gör det teleskophandtaget det enkelt att anpassa klipparen efter din egen längd.

Gräsklipparens bärhandtaget gör transporten enkel, och möjligheten till bioklippning är ett extra plus. Dessutom är det kompatibelt med batteriserien AL-KO 18 V Bosch Home and Garden Compatible, vilket ger dig flexibilitet med olika batteristorlekar. I leveransen ingår 2 batterier (5,0 Ah) och en laddare.

Sammanfattningsvis är AL-KO 18 V BOSCH HOME AND GARDEN COMPATIBLE 382 Li Premium en pålitlig och bekväm batterigräsklippare som erbjuder många användbara funktioner för att göra trädgårdsarbetet enklare och mer effektivt.

3. På tredjeplats kommer den batteridrivna gräsklipparen från EGO LM1701E

Fördelar

 • Effektiv klippning med 42 cm klippbredd och 55-liters uppsamlare
 • Snabbladdning på 30 minuter för 20 minuters klipptid
 • Tystgående och låga vibrationer för bekväm användning

Nackdelar

 • Begränsad batteritid på endast 20 minuter med medföljande batteri

Specifikationer

Mer om gräsklipparen från EGO

EGO LM1701E är en kraftfull batteridriven gräsklippare på 56V, perfekt för mindre gräsmattor. Med en klippbredd på 42 cm och en 55-liters uppsamlare blir klippningen effektiv och enkel. Den smarta elektroniken maximerar batterikapaciteten, vilket ger optimal prestanda. Det medföljande 2.5 Ah batteriet ger cirka 20 minuters klipptid och kan snabbladdas på 30 minuter. Vill du vara effektiv kan du köpa till ett kraftfullare eller yttligare ett batteri.

Gräsklipparen startar direkt med en bekväm knapp och erbjuder en 3-i-1-funktion för uppsamling, bioklippning eller sidoutkast. Den är hopfällbar för enkel förvaring och transport. Ett svängbart handtag underlättar spillfri tömning av uppsamlarsäcken, och central klipphöjdsjustering gör det enkelt att anpassa höjden.

LM1701E är tystgående, har låga vibrationer och släpper inte ut någon skadlig koldioxid. Den är ett miljövänligt, användarvänligt och kostnadseffektivt val för mindre gräsmattor.

Köpguide –

Batteridrivna gräsklippare har flera fördelar jämfört med traditionella bensindrivna gräsklippare eller eldrivna gräsklippare med sladd. Här i vår artikel kommer vi presentera några anledningar till varför batteridrivna gräsklippare är att föredra.

De sista åren har just batteridrivna gräsklippare blivit allt mer populära då dessa klippare är mer miljövänliga än bensindrivna gräsklippare. Anlendingen till detta är att de inte producerar utsläpp av skadliga gaser och inte kräver användning av fossila bränslen. Detta minskar deras koldioxidavtryck och bidrar till att minska luftföroreningar.

Hitta bäst i test batteridrivna gräsklippare hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test batteridrivna gräsklippare hos oss på Testjakt.se!

Ljudnivån blir lägre

Batteridrivna gräsklippare är betydligt tystare än bensindrivna alternativ. De genererar mindre buller, vilket är fördelaktigt för dig och dina grannar, särskilt om du klipper gräset tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Vi är nog flera som instämmer i att det är betydligt trevligare att klippa gräset under en lägre ljudnivå.

Enkla att starta, använda och underhålla

Hur många har inte stått med sin bensindrivna gräsklippare och svurit över att den vägrar starta trots flera försök? Med en batteridriven klippare slipper du dra i något snöre så du får ryggskott. Du slipper också både kostnaden och ansträngningen av att handla hem bensin till bränsle.

Batteridrivna modeller startar enkelt med ett knapptryck och är lättare att använda, en stor fördel för många äldre!

Batteridrivna gräsklippare kräver mindre underhåll jämfört med bensindrivna gräsklippare. Du behöver inte byta olja, rengöra luftfilter eller byta tändstift. Dessutom finns det inget bränsle som behöver förvaras eller försörjas.

Ingen sladd

Till skillnad från eldrivna gräsklippare med sladd är batteridrivna modeller inte begränsade av en sladd. Detta ger dig större rörelsefrihet och eliminerar risken för att snubbla över, tralla in dig, eller klippa av sladden.

Pris

Även om initialkostnaden för en batteridriven gräsklippare kan vara högre än för en bensindriven, kan driftskostnaderna vara lägre på lång sikt. Batterier är relativt billiga att ladda, och du slipper köpa bränsle kontinuerligt.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är batteridrivna gräsklippare miljövänliga, tysta, enkla att använda och har lägre driftskostnader jämfört med bensindrivna gräsklippare. De är särskilt lämpliga för mindre gräsytor där räckvidden på batteriet räcker. En batteridriven gräsklipparer erbjuder många fördelar så som mindre underhåll, enklare hantering, samt att en batteridriven modell är ett mer miljövänligt alternativ.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 22/05/2024 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test