Bästa Barnvagnsvaggare/Baby rocker (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka barnvagnsvaggare/baby rockers för din barnvagn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Sömn är en av de viktigaste faktorerna för ett barns välbefinnande och utveckling, och föräldrar strävar alltid efter att skapa så bra sovstunder som möjligt. I jakten på effektiva sätt att hjälpa spädbarn att somna och hålla dem nöjda har baby rockers för barnvagnar, även kända som barnvagnvaggare, blivit en alltmer populär lösning.

Dessa innovativa tillbehör erbjuder en säker och bekväm vaggning som efterliknar rörelserna i föräldrars famn, eller föräldrarnas gung av barnvagnen. Detta rytmiska gungande ger ett tryggt och behagligt sätt för barn att koppla av och somna tryggt. Många användare upplever också att barnen sover både längre och bättre när de använder baby rockern. Flera beskriver just baby rocker som “det bästa vi köpt till spädbarnstiden”. I denna artikel utforskar vi fördelarna med baby rockers för barnvagnar och hur de kan förbättra både föräldrars och barns återhämtning!

1. Vinnare och bäst i test blev baby rocker från Sleepytroll Baby Rocker

Fördelar

 • Tål regn
 • Uppladdningsbart batteri med 8 timmars batteritid
 • Sensor som känner av rörelser och ljud startar automatiskt Sleepytroll
 • Går även att använda på spjälsängen (då behövs dock sängfötter och adapter från sleeptroll köpas till
 • Fantastiska recension som vittnar om “bästa köpet till barnet”

Nackdelar

 • Efter 30 minuter stängs baby rocker av automatiskt och måste då tryckas igång igen

Specifikationer

Mer om Sleepytroll Baby Rocker

Denna portabla barnvagnsvaggare tar ditt barns sovstunder till en helt ny nivå, även när vagnen har slutat rulla. Med enkel montering av baby rockern på barnvagnens handtag, kan du nu ge ditt barn den lugnande och rytmiska vagningen som många barn behöver för att kunna somna och sedan sova vidare. Gungningen efterliknar känslan av att du är ute och kör vagnen eller gungar den.

När promenaden är över behöver du inte längre oroa dig för att ditt barn ska vakna upp. Sleepytroll Baby Rocker håller gunget vid liv, även när ni stannar. Så oavsett om ni tar en paus, är hos vänner eller ska äta på restaurang beskrivs Sleepytroll baby rocker av många användare som en lifesaver!

Den här fantastiska vaggaren till barnvagnen är konstruerad för att kunna användas både inomhus och utomhus, och den är till och med tålig nog att klara av regn. Med justeringsknapparna kan du anpassa rörelserna precis efter ditt barns behov. Dessutom är Sleepytroll Baby Rocker utrustad med praktiska ljud- och rörelsesensorer som automatiskt aktiverar vaggningen, vilket hjälper ditt barn att fortsätta sova sött om hen skulle vakna upp eller börja röra på sig. Det gör att du slipper sitta som en hök och vaka utan istället kan njuta av en kopp kaffe.

Sleepytroll baby rockers har ett inbyggdt batteriet som är uppladdningsbart och har en imponerande lång batteritid på hela 8 timmars användning innan det behöver laddas. Och med en vaggtid på 30 minuter kan du vara säker på att ditt barn får den sömn det behöver för att vakna upp pigg och utvilad.

För en ännu mer mångsidig användning kan du komplettera med Sleepytroll sängadapter och Sleepytroll Rocker sängfötter. På så sätt kan du använda vaggaren på en spjälsäng och skapa en lugn och avslappnande sömnplats för ditt barn, oavsett var ni befinner er.

Det enda negativa vi funnit om sleepytroll baby rocker är det faktum att den automatiskt stängs av efter 30 minuter och då måste tryckas igång igen!

2. På en andraplats kommer babyrocker från Rockit, Portabel Barnvagnsvaggare

Fördelar

 • Kan användas inomhus och utomhus, tåler regn
 • Justerbar styrka på vaggningen
 • Populär produkt till bra pris

Nackdelar

 • Batterierna tar slut ganska fort och är uppladdningsbara

Specifikationer

Mer om Rockit, Portabel Barnvagnsvaggare

Fånga stunderna av frid och ro med den portabla baby rockern Rockit, den prisbelönta barnvagnsvaggaren som tar sömn för ditt barn till en helt ny nivå. Denna portabla extraarm är enkel att fästa på barnvagnens handtag med den medföljande fästningsanordningen och skapar en lugn och rytmisk vagging precis som när du själv kör vagnen.

Rockit är inte begränsad till enbart utomhusbruk, den är utformad för att vara mångsidig och fungera lika bra inomhus som utomhus. Och oroa dig inte för de oväntade regnskurarna – Rockit är konstruerad för att tåla vädrets makter och hålla din barnvagn skyddad. Den rytmiska vaggingen fortsätter att skapa en fridfull miljö för ditt lilla barn.

Med Rockit kan du enkelt anpassa vagghastigheten enligt ditt barns behov. Under en session vaggar den barnvagnen i upp till 30 minuter i taget, vilket ger ditt barn en längre period av fridfull sömn. Det inbyggda batteriet påstås hålla upp till 60 timmar, beroende på batterikvalitet och vald vagghastighet. Användare vittnar dock om att den “äter batteri”. Så att ha lite extra batterier hemma kan vara en god ide! Du kan även själv justera hastigheten på vaggningarna genom att enkelt vrida hjulet som är smidigt placerat på undersidan av vaggaren.

Med Rockit’s enkla fäste, justerbara hastighet och långa batteritid kan du skapa en vaggande oas för ditt barn, oavsett om ni är på en avkopplande promenad eller du bara vill att ditt barn ska få så bra sovstunder som möjligt! En investering i småbarnsåren som helt klart är värd att testa på. Recensionerna är talande och populariteten för just baby rocker/barnvagnsgungare sticker i taket, vi förstår varför!

3. På en tredjeplats kommer babyvyssaren från ZAZU

Fördelar

 • Babyvyssare med white noise, lugnande musik och hjärtljud
 • Aktiveras vid gråt
 • Perfekt att ta med överallt, liten och smidig
 • Timer på 20 minuter

Nackdelar

 • Ingen gungfunktion för vagnen

Specifikationer

Mer om babyvyssaren från ZAZU

Skapa en vaggande och fridfull atmosfär för din bebis med Babyvyssaren från ZAZU. Denna fantastiska babyvyssare erbjuder inte mindre än sex olika lugnande ljudalternativ för att hjälpa din lilla ängel att slappna av och somna sött. Oavsett om du väljer brusljud, lugn musik eller hjärtslag, kan du skräddarsy den perfekta ljudupplevelsen som fungerar för att söva eller lugna just er bebis.

Med en smart timerfunktion behöver du inte oroa dig för att babyvyssaren ska vara på i onödan. Efter 20 minuter stängs den av automatiskt, något som användare upplever både positivt och negativt, men helt klart något att ha i åtanke.

En av de mest uppskattade funktionerna är gråtaktiveringen. Så snart din bebis börjar gråta, aktiveras babyvyssaren och sätter omedelbart igång med att lugna och trösta. Det finns exempelvis ett ljud som ska återspegla mammans blodflöde i livmodern, såkallade olika white noise. Detta beprövade ljud har använts av föräldrar för att få barn att sluta gråta och skapar en trygg och bekant miljö för din bebis.

Babyvyssaren är perfekt att hänga på både vagnen och spjälsängen. Oavsett om ni är ute på en mysig promenad eller hemma för att vila, kan du enkelt och smidigt ta med babyvyssaren överallt. Ge din bebis den bästa möjliga sovupplevelsen genom att skapa en lugn och rofylld plats med hjälp av denna mångsidiga produkt. Med sex olika ljudalternativ, gråtaktivering och timerfunktionen blir det lätt att anpassa babyvyssaren efter ditt barns behov och önskemål.

Köpguide – Välj rätt baby rocker för ditt barns sömn

En baby rocker/babyvaggare kan hjälpa till att lugna och vagga ditt barn till sömn. Rörelserna liknar de som ett barn upplever när det blir vaggat i famnen, vilket kan vara mycket lugnande och hjälpa barnet att somna snabbare och sova längre.

Välj en modell i vår jämförelse och upplev skillnaden på ditt barns sovstunder! Flera av de användarrecension vi läst igenom vittnar om att sovstunderna inte bara blivit längre utan även att deras bebisar upplevs sova bättre.

Hitta bäst i test baby rocker hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test baby rocker hos oss på Testjakt.se!

Få mer tid för syskonen

Ett litet barn kräver mycket tid och uppmärksamhet och det är inte alltid lätt att ge syskon den tid man önskar att man kunde. En del spädbarn kan inte sova utan att vagnen rullas eller gungas, med baby rockern är detta problemet ett minne blott och mer tid kan läggas på saker som gnager ens samvete, som en stunds egentid för det äldre syskonet.

Även om ditt barn inte har några syskon så är föräldraskapet ständigt pågående och att få en timme i lugn o ro utan att behöva vagga eller vyssa kan göra mirakel för energinivån! Många föräldrar känner sig också tryggare med att bege sig iväg då oron för att bebis ska bli otröstlig eller inte komma till ro i vagnen när middagen hos bekanta ska serveras. Självklart kan ingen garantera att ditt barn kommer sova, men av användares erfarenheter, tester av baby rocker, recensioner och andra jämförelser så kan vi absolut se att erfarenheterna är oerhört goda!

Sovrutiner

Om ditt barn är van vid att bli vaggat eller gungat för att somna, kan en baby rocker/babyvaggare vara en praktisk lösning när ni är ute med barnvagnen. Den hjälper till att bibehålla samma sömnrutiner som hemma och gör det enklare för ditt barn att koppla av och somna även när ni är på språng.

Rutiner brukar vara nyckeln till lyckad sömn och efter att ha legat i magen i 9 månader är barnet van vid en skumpig tillvaro med mycket ljud. Att komma ut ur magen blir något väldigt annorlunda och fler börjar se tjusningen med produkter som baby rocker och babyvyssare. Att kombinera med baby rocker med en white noise-apparat (såkallad babyvyssare) är något som brukar ge otroliga resultat för oroliga barn.

Lätt att använda

En baby rocker/babyvaggare som är kompatibel med barnvagnen är vanligtvis enkel att fästa och ta bort. Du kan enkelt montera den på barnvagnens ram och justera hastigheten eller rörelsemönstret efter behov. De två modellerna av baby rockers i vår jämförelse fungerar dessutom både inomhus och utomhus då de tåler regn.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis kan en baby rocker/babyvaggare till barnvagnen ge flera fördelar, inklusive främjande av sömn, bevarande av rutiner, enkel användning, flexibilitet, ergonomiskt stöd och eventuella extra funktioner för att göra sömnen och sovstunder mer njutbart för både dig och ditt barn.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 14/06/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test