Bästa Badlakanen För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka badlakan för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett badlakan är det du lindar in din lilla skatt med direkt efter ett härligt bad. Den värmer och torkar barnet. Materialvalen på badlakan för barn behöver vara bra och väldigt mjukt för att inte skava barnets lena hud och även bidra en mysig stund.

Badlakan för barn är ofta designade för att underlätta momentet efter bad för föräldrarna. Många badlakan har således en huva för att huvudet också ska täckas. Dessutom är många modeller diamantformade för att föräldrarna lätt ska kunna linda in barnet och täcka hela kroppen samtidigt. Vid strandväder brukar badlakanet få hänga med även på en dag till stranden. Att använda en stor handduk anpassad till vuxna är krångligt och svårt att svepa om det lilla barnet. Ett badlakan för barn är även en perfekt present till den nyfödda som ska få avnjuta många härliga badstunder första åren.

1. Vinnare och bäst i test blev badlakanet från Liewood Albert

Fördelar

 • 100% ekologiskt bomull
 • Söt deisgn med öron
 • Härliga färger

Nackdelar

 • Barnet kommer vilja använda den som utklädnad

Specifikationer

Mer om badlakanet från Liewood Albert

Liewoods badcape Albert torkar och värmer ditt barn efter ett bad på bästa sätt då den är tillverkad av 100% ekologisk bomull. Bomull har den bästa absorptionsförmågan av alla tyger som används till just handdukar och är samtidigt mjukt. Detta badlakan för barn har även en luva och den klassiska diamantformen för att lätt kunna svepa om ditt barn.

Dess popularitet beror till stor del av den simpla och klassiska designen som finns i många moderna färger. De söta små djurhuvuden på huvan finns också som många olika val, allt från björnar till kaniner vilket gör det lätt att hitta sin egen favorit. Ett perfekt badlakan för barn helt enkelt.

2. Tvåa blev badlakanet från Roommate badcape

Fördelar

 • Mjuk och gosig
 • Söt design
 • 100% GOTS certifierad bomull
 • Flera fina djurmotiv

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om badlakanet från Roommate badcape

Den fantastiska badcapen från Roommate föreställer flera olika små djur. Du kan välja mellan olika varianter och färgställningar som koala, kanin, mus och tiger. Garanterat gullighets-chock på nybadat barn!

Capen är tillverkad i 100% GOTS-certifierad bomull. Uppsugningsförmågan är bra och den är dessutom lite rejälare vilket gör att den värmer även de mest frusna små barn.

Det går att tvätta Roommates handduk i tvättmaskinen. Helst på en så låg temperatur som möjligt, kring 30 grader, har olyckan varit framme klarar den enstaka gånger att vi körd på högre temperaturer som 60 grader.

3. På en tredjeplats kommer badlakanet från Babblarna badponcho

Fördelar

 • Smart design
 • Billig
 • 100% bomull
 • Perfekt för barn som kan gå

Nackdelar

 • Passar inte nyfödda barn

Specifikationer

Mer om badlakanet från Babblarna badponcho

Babblarna badponcho är som ett dubbelt badlakan med öppning vid sidorna som gör att det sitter på även om barnet springer runt. Förutom att detta badlakan har ett stort tryck med favoriterna för nästintill alla barn, Babblarna! Är den dessutom tillverkad av bomull och har därför en riktigt bra absorptionsförmåga och ger en skön känsla mot kroppen.

Detta badlakan för barn är ett populärt val mycket på grund av att den är utsmyckad med självaste babblarna. Den kombinerar dessutom badlakanets och badrockens positiva egenskaper. Alltså ett billigt, smart och kvalitativt badlakan som dessutom garanterat uppskattas av ditt barn. En badcape passar inte de allra minsta barnen utan brukar börja användas från ungefär 2 år och uppåt. En cape att torka sig på är det ultimata alternativet på stranden eller utlandssemestern.

4. På en fjärdeplats kommer badlakanet från Summerville badrock

Fördelar

 • Har ärmar
 • 100% ekologisk bomullsfrotté
 • Finns olika färger

Nackdelar

 • Barnet växer ur den

Specifikationer

Mer om badlakanet från Summerville badrock

Summerville badrock är ett badlakan för barn som har ärmar och huva. Ärmarna gör det möjligt för badrocken att sitta på trots att barnet går omkring vilket är optimalt för barn som börjat krypa eller gå. Det enda negativa är att barnet snabbare växer ur badrocken än ett badlakan utan ärmar.

Badrocken är populär då den bland annat är tillverkad i 100% ekologisk bomull och har därför en hög absorptionsförmåga samtidigt som den är skön och värmer. Summervilles badrock finns i flera olika färger, närmare bestämt fyra stycken, rosa, vit, grå och safir.

5. På en femteplats kommer badlakanet från Sebra badcape

Fördelar

 • Mjuk bomull
 • Fina färger med ansikten
 • Enkel att linda in barnet i

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om badlakanet från Sebra badcape

I vårt test valde vi också att ta med ett badlakan från ett favoritmärke för många stilmedvetna föräldrar, Sebra. Deras badcape är tillverkad i 100% bomull, supermjuk och snabbabsorberande.

Sebras cape finns i flera fina färger, alla med öga, näsa, mun och luva med två små öron. Storleken på denna cape är 85 x 85 cm vilket är väl tilltaget och gör det enkelt att linda in sin lilla skatt i efter ett härligt bad. Badcapen passar från nyfödd upp till cirka 3 år och den tvättas enkelt hemma i maskinen på 40 grader. Något som är uppskattat och viktigt för småbarnsföräldrar. Denna cape får ditt barn att älska badstunderna, vem vill inte se ut som en gullig liten björn efter bad? När den inte används hänger den snyggt på en krok i barnrummet som en inredningsdetalj.

Köpguide – Välj rätt badlakan för barn

Ett badlakans viktigaste funktion är det ska torka och värma barnet efter ett bad. Det är även viktigt att ett badlakan för barn är lätt för föräldrarna att svepa om sitt lilla barn med och att det täcker hela kroppen samtidigt för att barnet inte ska frysa.

För att kunna urskilja det bästa badlakanet bör du därför ta hänsyn till vilket material badlakanet är tillverkat av då vissa material absorberar vätska bättre än andra. Se även över designen på badlakanet eftersom dess utformning påverkar hur lätt och hur bra barnet kan lindas in.

Hitta bäst i test badlakan för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test badlakan för barn hos oss på Testjakt.se!

Badlakanet bör torka och värma barnet

Den viktigaste egenskapen hos ett badlakan är att den ska torka och värma bra. Det är viktigt eftersom kroppen på barnet lätt blir kall när föräldern tar upp barnet ur det varma vattnet. Absorberar badlakanet vätska bra minskar det därför risken att ditt barn kommer frysa.

Ett barn har inte heller så mycket tålamod vilket innebär att du inte har mycket tid på dig att torka barnet. Därför är det extra viktigt att just badlakan för barn absorberar vätska snabbt.

Badlakanet bör täcka hela kroppen

Täcker badlakanet hela kroppen underlättar det enormt för dig som förälder eftersom du då kan torka och värma hela barnet så fort som möjligt. Det är speciellt viktigt för de nyfödda då deras hud är tunnare och deras blodcirkulation sämre.

Det går även snabbare att torka barnet ifall badlakanet täcker hela kroppen samtidigt vilket vi nämnt tidigare är viktigt eftersom de små liven ofta inte har så mycket tålamod. Du lindar alltså in barnet och barnet blir torrt direkt.

Badlakanet bör vara lätt att använda

Det är viktigt att badlakanet är lätt att använda eftersom barn är oberäkneliga. Är badlakanet lätt att använda går torkningen och påklädningen efter badet mycket smidigare och besparar dig både tid och möda. Det besparar även barnet långa tråkiga situationer. Vilket inte brukar vara favoriter för de små.

Barn vill nämligen utforska världen och lära sig nytt. Att bli påtvingad tråkiga situationer som att ta på sig kläder eller en handduk kan bli jobbiga för både barn och förälder om sakerna inte är lätta att använda.

När behöver man använda ett badlakan för barn?

Ett badlakan för barn kommer till användning speciellt för dig som har ett spädbarn. Då är det extra viktigt att ha en produkt som är speciellt utformad för att passa just ett litet barn. De flesta badlakan kan även användas när barnet växer och blir större.

De flesta badlakan är designade för att underlätta när du ska torka ditt barn efter badet. De finns dessutom i många olika storlekar och modeller och passar därför till alla som har barn och du kan lätt hitta det perfekta badlakanet för dig och ditt barns behov.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test