Bästa Regnställen För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka regnställ för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Talesättet säger “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”, så sant som det är sagt! Dagens utbud av regnkläder för barn har så pass hög funktionalitet att regn kommer vara ditt minsta problem under höstens skyfall, vårens skakiga väder och sommarens plötsliga överraskningar och regndans. Ett ordentligt regnställ är mer än bara kläder; det är en lösningen för en värld av lek och glädje i våta, gråa väderförhållanden.

Men letandet efter det perfekta regnstället kan vara en utmaning i sig själv. Det finns otaliga alternativ att välja mellan, med olika material, stilar, vattenpelare och andningsförmåga. Du kan också välja om du vill investera i ett fodrat regnställ eller ofodrat regnställ.

I denna guide för de bästa regnställen för barn kommer vi att hjälpa föräldrar att navigera genom modeller och utbud för att hitta det regnstället som passar ditt barns behov allra bäst. Från de allra minsta äventyrarna som nyfiket utforskar dropparna för första gången, till de lite äldre som gladeligen tar sig an höstens stormar med stor entusiasm, och därmed också ställer höga krav rörelsefrihet och andningsförmåga. På förskolan, skolan och andra utomhusaktiviteter är just regnstället ett måste, köp ett regnställ som håller god kvalitet, på så vis kan det ärvas vidare till syskon eller vänner!

1. Vinnare och bäst i test blev regnstället från Didriksons Waterman 

Fördelar

 • Vattentätt, tejpade sömmar
 • Fyrvägsstretch
 • 100% Polyurethane
 • Polyuretan (Galon®), otroligt slitstarkt rengställ
 • Fothällor i silikon, reflexdetaljer och en krage som är fodrad med fleece
 • Ofodrat och kan alltså användas året runt, under kallare månader så kan fleecekläder användas under som lager 2.

Nackdelar

 • Galon kan bli varmt

Specifikationer

Mer om regnstället från Didriksons

Didriksons Waterman är ett fantastiskt vind- och vattentätt regnställ som gör utomhusleken till en ren fröjd! Tillverkat i Galon® och med svetsade sömmar, erbjuder detta regnställ en fullständigt vattentät konstruktion som håller barnet torrt och bekvämt under alla lekar och bus.

Regnjackan är både praktisk och smart designa med sin avtagbar huva med tryckknappar och reflexdetaljer som gör barnet synligt även i dåligt väder. Ärmsluten är justerbara med tryckknappar och jackan har en praktisk dragkedja fram för enkel på- och avtagning. Innerkragen är dessutom fodrad med ett mjukt fleecematerial för extra komfort. Vill du hellre ha ett fodrat regnställ från Didrikson ska du kika närmare på deras fodrade regnställ Didriksons Boardman.

Byxorna är lika genomtänkta och med den höga midja och justerbara hängslen som säkerställer ni en bekväm passform som inte släpper in väta eller vind. Sidorna är utrustade med tryckknappar för smidig justering. Fållarna har reflexdetaljer och är elastiska för att hindra att vatten sipprar in och hålla barnets ben torra och glada. Dessutom är fothällorna justerbara och utbytbara, vilket ger en perfekt passform och extra hållbarhet.

Med Didriksons regnställ kan barnet njuta av utomhusäventyr oavsett väderförhållanden. Den robusta konstruktionen och materialet Galon samt de genomtänkta detaljerna gör detta regnställ till ett oumbärligt val för aktiva barn. Så låt inte regnet hindra leken – ge ditt barn den bästa möjliga skyddet med det vinnande bäst i test regnstället från Didrikson! Vi uppskattar att detta regnställ går att använda året runt och väljer det framför ett fodrat, behöver du under några månader ha mer värme kan du alltid komplettera med en fleeceoverall eller fleecebyxa/fleecejacka som lager under regnstället.

2. På en andraplats kommer det fodrade regnstället från Didriksons Boardman

Fördelar

 • Fleecefodrat regnställ
 • Fast fleeceväst istället för hängslen
 • Rengställ i galon är otroligt slitstarkt och tåler både barn som krälar på marken (Boardman har även förstärkta knän) och rejält med slitage
 • Fothällor i silikon, reflexdetaljer och en krage som är fodrad med fleece

Nackdelar

 • Är mer årstidsbundet än ett ofodrat regnställ

Specifikationer

Mer om fodrade regnstället från Didriksons Boardman

Didriksons Boardman regnställ för barn är verkligen en klassiker och en av bästsäljarna från Didrikson, och det är inte svårt att förstå varför det har blivit så populärt! Detta regnställ är både helt vattentätt och vindtätt tack vare Didriksons eget Galon®-material och svetsade sömmar. Detta innebär att barnen kan hålla sig torra och bekväma även under regniga och blåsiga dagar.

Dock är detta fodrade regnställ från Didrikson just, fodrat. Det innebär att det är något mer bundet till de kallare månaderna än vår testvinnare. Fördelen med detta är att du slipper ta på lager 2 med fleece under regnstället. Alla med små barn vet att ju snabbare påklädningen går, desto bättre!

Just fleecefodret gör att barnen kan känna sig varma och bekväma även i kyliga väderförhållanden. Dessutom har regnstället synliga reflexdetaljer runtom, barnen syns ordentligt även de mörkare timmarna under dygnet.

Jackan har flera praktiska detaljer som en avtagbar fleecefodrad huva som kan justeras med kardborrefästen för att passa olika huvudstorlekar. Den har också en dragkedja i full längd med en skyddande vindslå för att hålla vinden ute. Elastiska ärmslut och nederkant ger en skön passform och förhindrar att regn och vind tränger in. Dessutom är delar av jackan fodrade med Galon® för att förhindra att vatten sipprar in.

Byxorna är också väldigt funktionella med extra förstärkning på knäna för att klara av lek och bus. Livet är fodrat med fleece, vilket ger extra värme och en skön passform. Elastiska fållar, som även de är delvis fodrade med Galon®, hjälper till att hålla vattnet borta och ger en bra passform över stövlar eller skor. De justerbara och utbytbara fothällorna av silikon är en smart lösning för att hålla byxorna på plats och förhindra att de åker upp.

Sammanfattningsvis är Didriksons Boardman-regnstället ett fantastiskt val för barn som behöver ett pålitligt och funktionellt regnplagg. Didriksons har verkligen tänkt på alla detaljer för att hålla barnen varma och torra i alla slags väder. Med den höga kvaliteten på material och sömmar kan man förvänta sig att detta regnställ kommer att hålla länge och vara ett utmärkt val för alla små äventyrare där ute. Bäst i test fodrade regnställ går till Didrikson Boardman.

3. På en tredjeplats kommer regnstället från Nordbjørn Jylland

Fördelar

 • Prisvärt
 • Fina färger och mönster

Nackdelar

 • Endast resår i delar av nederkanten på jackan

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Jylland regnställ

Jylland regnstället från Nordbjørn är verkligen en både snygg och praktiskt designad regnoutfit för alla väder som inkluderar väta och regn. Byxorna är försedda med smarta detaljer som fothällor och justerbara band, vilket håller dem på plats även under ruggigt väder. Jackan imponerar med sin vattentålighet, samt vattenpelare på 8000 mm. Jackan har även en avtagbar huva för extra flexibilitet. Reflekterande partier och muddar vid ärmarna är ytterligare funktioner som ökar säkerheten och komforten.

Det som verkligen imponerar med Nordbjørn Jylland’s regnställ är dess förmåga att klara av busväder, och det sett till det förhållandevis låga priset jämfört med övriga regnställ med liknande funktioner på marknaden. Att det dessutom tillverkas i flera glada färger med härliga mönster är mycket uppskattat och något som märket Nordbjørn gör väldigt bra.

Sammanfattningsvis, om du letar efter ett plånboksvänligt och välfungerande regnställ, är Jylland från Nordbjørn det perfekta valet.

4. På en fjärdeplats kom regnstället från Wheat Charlie

Fördelar

 • Underbara dova naturfärger
 • Resår vid ärmslut och benslut
 • Hängslen på byxorna
 • Fri från PFC

Nackdelar

 • Hade önskat mer rejäla och synliga reflexer kring ärmarna

Specifikationer

Mer om Wheat Charlie

Det här regnstället är tillverkat av ett supermjukt och lätt material som gör det bekvämt för ditt barn att ha på sig och röra sig fritt i. Dessutom är det vattentätt och smutsavvisande, vilket gör det enkelt att rengöra med en våt trasa efter en lerig eftermiddag på lekplatsen eller förskolan.

Regnjackan är utrustad med en avtagbar huva, elastiska ärmslut och en vattentät dragkedja med skydd för hakan. Overallen har elastiska benslut och justerbara elastiska hängslen för att hålla dem på plats. Wheat regnställ är inte bara funktionellt, utan även visuellt tilltalande med sina vackra, lite dovare färger.

En annan fördel är att det går att kombinera regnstället med termokläder eller fleecekläder under kyligare dagar på året. Sammanfattningsvis är Wheats regnställ med matchande jacka och byxa ett utmärkt val för föräldrar som söker funktionalitet och stil när det kommer till regnkläder för barn. Är du ute efter ett lätt regnställ som ger härlig rörelsefrihet kan regnstället från Wheat vara precis det du söker!

5. På femteplats kommer regnstället från Petite Chérie Atelier Claire

Fördelar

 • Fantastiska färger, mönster och detaljer som volanger
 • Prisvänligt
 • Vattenpelare 8000 mm
 • Elastiska fothällor o reflexdetaljer

Nackdelar

 • Skiljer i pris mellan olika färger och mönster

Specifikationer

Mer om Petite Chérie Atelier Claire

Det mönstrade regnstället Claire från Petite Chérie är ett prisvärt och härligt regnställ som skyddar ditt barn mot regn och väta. Designen är fantastisk sett till det låga priset, vi uppskattar de fina volangdetaljerna på flera av färgerna som ger plagget en härlig extra touch. Dess avtagbara huva och tryckknappar gör att du enkelt kan anpassa regnstället om det kommer ett riktigt ösregn.

Regnstället har en imponerande vattenpelare på 8000 mm, vilket innebär att det är tillräckligt vattentätt för att hålla ditt barn helt torrt i de flesta skurar. De elastiska fothällorna ser till att inget vatten tränger in vid fötterna. Dess 100 % PU-material gör det enkelt att tvätta i maskin på 40 grader vid behov.

Sammanfattningsvis är det ofodrade regnstället från Petite Chérie både funktionellt, prisvärt och stilfullt, vilket gör det till ett utmärkt val för att möta regniga dagar på såväl förskolan, skolan eller på fritiden.

Köpguide för att hitta rätt regnställ till ditt barn

Regniga dagar kan vara en glädje för barn, men föräldrar vet att det också kan innebära blöta kläder och en hög dos av extra jobb och blöta kläder. Ett bra regnställ är en oumbärlig del av barnets garderob för att hålla dem torra och glada utomhus, särskilt när barnen börjat förskolan eller skola. Men när det är dags att köpa ett regnställ till ditt barn, finns det några viktiga saker att tänka på för att göra rätt val. Här är några användbara tips som hjälper dig att välja det perfekta regnstället för ditt barn.

Material och kvalitet

När du letar efter ett regnställ till ditt barn är material och kvalitet viktigt att kika närmare på. Vanliga material för regnställ är PVC, polyuretan och polyester. PVC-ställ är vanligtvis de billigaste, men de kan vara mindre andningsbara, vilket kan vara varmt och även mer benägna att spricka över tid.

Polyuretan och polyester är mer hållbara och andningsbara alternativ, vilket är viktigt för att hålla barnet bekvämt under längre perioder utomhus. Se till att välja ett regnställ av hög kvalitet som är vattentätt och tålbar för att klara av barnets lekar och äventyr.

Galon är ett robust material som står emot nötning och rivning, vilket gör det lämpligt för barn och deras aktiva utomhuslekar. Regnställ i galon är också kända för att vara enkla att rengöra och torka av, vilket är en praktisk fördel särskilt när barnen kommer in i kontakt med smuts och lera. Galon består oftast av en polyester- eller bomullsväv med en beläggning av plast, vanligtvis PVC (polyvinylklorid) eller polyuretan.

Hitta bäst i test regnställ för barn på Testjakt!
Hitta bäst i test regnställ för barn på Testjakt!

Storlek och passform

Att välja rätt storlek är en grundläggande och viktigt del när du köper ett regnställ till ditt barn. För små storlekar kan begränsa rörelsefriheten och orsaka obehag, medan för stora storlekar inte ger optimalt skydd mot regn och kan vara svåra för barnet att hantera. Särskilt för de allra minsta som precis lärt sig gå. Tänk också på att ha lite extra utrymme för att möjliggöra lager-på-lager-klädsel om det blir kallt.

Reflexdetaljer

Säkerhet är alltid en prioritet, särskilt när det gäller barn som leker utomhus i regniga förhållanden. Sök efter regnställ som har reflexdetaljer eller reflexband, särskilt om ditt barn kommer att vara ute när det är mörkt, vilket det ofta är under hösten och vintern. Reflexdetaljerna gör att barnet blir mer synligt för trafikanter och minskar risken för olyckor.

Enkelhet

Barn har sällan tålamod när det gäller att ta på sig kläder. Ett regnställ som är enkelt att ta på och av kommer att göra hela upplevelsen mer behaglig för både dig och ditt barn. Kolla efter regnställ med blixtlås, knappar eller kardborreband som är lätta för barnet att hantera själv. Vet du att regnstället primärt kommer användas när det är kyligare kan ett fodrat regnställ vara ett bra köp! Då slipper du klä på extra fleecekläder under barnets regnställ då fodrade regnställ redan är fleecefodrade.

Färg och design

Låt barnet vara med och välja färg och design på sitt regnställ. När de får välja något de tycker om kommer de vara mer benägna att använda det med glädje. Många regnställ kommer med roliga mönster och färger som tilltalar barnen och gör regniga dagar lite mer spännande. Dessutom blir det enklare på förskolan eller skolan att hitta just ditt barns regnställ om det är färgglatt eller på något annat vis mer unikt.

Lätt att rengöra

Regnstället kommer oundvikligen att utsättas för smuts, lera och annat under barnets utomhusaktiviteter. Se till att välja ett regnställ som är enkelt att rengöra och underhålla. Regnkläder som går att maskintvätta hemma är de mest praktiska alternativet, särskilt om regnstället blir ordentligt smutsigt.

Försök i första hand alltid att torka av regnstället med en blöt eller fuktig trasa, alternativet enbart spola av det med vatten innan du slänger det i tvättmaskinen.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 27/07/2023 •  15 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test