Bästa Airfryers För Nyttig & Effektiv Matlagning (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka airfryers som är bäst i test enligt vår testpanel!

Vill du uppleva smaken av friterad eller stekt mat utan att behöva utsätta din kropp för ohälsosamt fett? Då kan användningen av en airfryer vara lösningen för dig. I vårt airfryer bäst i test har vi valt ut de 5 bästa airfryer / luftfritöserna på marknaden, detta har vi gjort baserat på användarrecensioner och tester. Vårt mål är att du ska få hjälp att välja rätt produkt och modell för det ändamål du önskar.

Med en airfryer kan du utan att kompromissa med smaken göra pommes frites, köttbitar, kyckling, lax, potatis, grönsaker eller andra godsaker som smaker otroligt. Du kan tillaga din mat med minimal ansträngning och på ett hälsosammare vis än vid stekning eller fritering. Flera användare vittnar om att spisen och ugnen fått vila i veckovis efter inköp av en airfryer. Läs mer i vår bäst i test recension av airfryers om du är intresserad av att få mer information om hur en airfryer fungerar och vilka modeller som har bäst recensioner.

1. Vinnare och bäst i vårt test blev airfryern från Hamilton Beach Digital AirFryer

Fördelar

 • Effektiv
 • Timer-funktion
 • 8 snabbval
 • 5 års garanti!

Nackdelar

 • Är lite stor att förvara

Specifikationer

Mer om Hamilton Beach Digital AirFryer

Hamilton Beach Digital Air Fryer är en utmärkt apparat för att tillaga hälsosam mat på ett enkelt sätt. Med den här air fryern kan du fritera grönsaker, frysta pommes frites, kycklingvingar och mycket mer utan att behöva använda frityrolja. Dess non-stick yta gör den lätt att rengöra och den har en stor kapacitet som räcker för att laga mat till 4-6 personer.

Air fryern kommer med åtta förinställda program för olika rätter, inklusive biff, kyckling, räkor, fisk, pizza, pommes frites, bakverk och grönsaker. Med hjälp av den inbyggda timern kan du ställa in tillagningscykeln upp till 60 minuter och en indikator visar när maten är klar.

Med sin stilrena design och användarvänliga display passar Hamilton Beach Digital Air Fryer perfekt i köket. Den stora 5-literskorgen gör det enkelt att tillaga mat för hela familjen. Med en effekt på 1700 watt kan du snabbt tillaga olika rätter som pizza, biff, räkor eller fisk.

Sammanfattningsvis är Hamilton Beach Digital Air Fryer en mångsidig och praktisk apparat för att tillaga hälsosam mat utan att använda frityrolja. Den erbjuder åtta förinställda program, en stor kapacitet och en enkel rengöring, vilket gör den till ett utmärkt tillskott i köket.

2. På andra plats i testet kommer airfryern från Philips HD9270/70 Spectre XL

Fördelar

 • Med LED-skärm
 • Laga mat med upp till 90 % mindre fett
 • Perfekt för läckra pommes frites

Nackdelar

 • Tar lite plats och kräver en del rengöring

Specifikationer

Mer om Philips HD9270/70 Spectre XL Air Fryer

På en andraplats i vårt i air fryer-test, Philips HD9270/70 Spectre XL Air Fryer. Denna airfryer använder varmluft för att steka maten, inget matfett behöver tillsättas. Med ny Rapid Air-teknologi tas fettet bort från maten, vilket ger dig möjlighet att laga mat på ett hälsosammare sätt än genom en fritös. Airfryers är utformade för att extrahera fett från maten och samla upp det i en behållare för enkel borttagning.

Andra fördelar med en airfryer kontra en fritös är att du slipper doften från en fritös. Du kan använda den för att steka, baka, grilla och steka mat. Den innehåller också ett varmhållningsläge så att du kan ha en flexibel serveringstid. Du kan hålla maten varm i upp till 30 minuter. Philips HD9270/70 Spectre XL Air Fryer innehåller också en LED-display med 7 förinställda matlagningsprogram. Den innehåller även en QuickClean-korg, som är av ett non-stick mesh som enkelt kan rengöras på bara 90 sekunder. Den innehåller även en avtagbar bricka som samlar upp avfall. Både nätet och lådan kan rengöras i diskmaskin efter tillagning.

Airfryern är designad med funktion i åtanke och för att kunna användas för daglig matlagning. Med extra stor kapacitet klarar du enkelt en hel kyckling eller upp till 1,2 kg pommes frites. Den innehåller också ett recepthäfte och en app med över 30 idéer på läckra rätter. Med denna airfryer kan du göra hemgjorda pommes frites, vårrullar, nuggets eller helstekt kyckling. Du kan också använda den till grönsaker, kött, fisk och desserter. En del användare har även sin airfyer till enkel bakning, som muffins och kakor. Du kan också värma frysta kakor eller andra godsaker som behöver tinas. Airfryern använder minimalt med olja, alternativt ingen olja och är dessutom lätt att rengöra. Vill du ha ett praktiskt och användbart alternativ är detta valet!

3. På tredjeplats kommer airfryern från Princess Aerofryer Digital XXL 5,2l

Fördelar

 • Bra pris!
 • Goda användarrecensioner
 • Snygg design
 • Mindre modell i två olika storlekar

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om Princess Aerofryer Digital XXL 5,2l

På tredjeplats i vårt airfryer test kommer Princess 182055, den perfekta airfryern för dig som vill ha enkel och effektiv matlagning med minimal ansträngning men önskar nyttig och god mat. Prismässigt ligger den mycket bra i pris jämfört med övriga airfryer-modeller i vårt test. Den är också mindre i storleken och kommer därför att ta mycket mindre plats på köksbänken eller i köksskåpen.

Airfryern är tillräckligt stor för att laga mat för hela familjen och fungerar med varmlufts-teknik vilket gör maten krispig utan att tillsätta fett. Designen är enkel och modern och airfryern ser därför stilren ut i köket. Med sina 5,2 liter tar den dessutom liten plats, trots sin höga effekt på 1700 watt. Airfryern är mycket användarvänlig och har många funktioner och inställningar för olika typer av maträtter. Den innehåller bland annat 8 automatiska program som kan användas på olika sätt. Det finns till exempel program för att göra olika typer av rätter med fisk, kött, pommes frites och bakning.

Temperaturen kan ställas in mellan 80 och 200 °C. Dessutom är den lätt att rengöra vilket underlättar enormt vid användning. Maten behåller sin smak och får en härligt krispig yta utan tillsatt fett. Om du gör pommes frites används bara lite olja för att ge en knaprigare konsistens. Med hjälp av airfryern kan du även värma annan mat på kort tid, utan att maten torkar ut, vilket det ofta gör i en mikrovågsugn.

4. På en fjärdeplats kommer airfryern från Nedis Airfryer 2,4 liter

Fördelar

 • Delarna går att köra i diskmaskinen
 • Mindre storlek på 2,4 liter
 • Budget-vinnare

Nackdelar

 • För liten kapacitet för en större familj

Specifikationer

Mer om Nedis Airfryer 2,4 liter

I vårt bäst i test av airfryers har vi en budgetvinnare som är lovprisad i såväl tester som recensioner. Denna prisvärda airfryer från Nedis har en kapacitet på 2,4 liter och passar perfekt för det mindre hushållet. Tränar du mycket och är noga med vad du äter så kan en airfryer både hjälpa dig att spara tid och kalorier genom att använda dig av den kalorisnåla tekniken som en varmluftsfritös kan erbjuda. Maten tillagar sig själv när du kommit hem från gymmet och på så vis får du i dig all mat du behöver men har fortfarande tid över till annat. Självklart passar en airfryer även för dig som inte tränar men uppskattar enkel och nyttig matlagning.

De stora fördelarna med vår billiga airfryer är den smidiga storleken som är avsevärt mindre än övriga airfryers i vårt test. Du behöver ingen, alternativt väldigt lite olja för att kunna tillaga perfekta pommes eller annan friterad mat. Delarna som korg och spett går att diska i maskin och har en non-stick beläggning vilket gör rengöringen enklare. Ett oerhört prisvärt alternativ för det mindre hushållet!

5. På en femteplats kommer airfryern från OBH Actifry Extra

Fördelar

 • Finns i vit och svart
 • Delarna tål maskindisk
 • App med recept finns att ladda ner
 • Friterar perfekta pommes!

Nackdelar

 • Inget nämnvärt utom ett högre pris och att den tar upp lite utrymme i köket

Specifikationer

Mer om OBH Actifry Extra

Om du vill ha en av de bästa airfryerna på marknaden är det enligt flertalet användare just OBH Actifry Extra du ska satsa på. Denna airfryer finns även i två olika utförande varpå färgen vit är ett populärt alternativ. Just en vit airfryer är något många användare föredrar. I sitt vita utförande smälter den sömlöst in i de flesta kök och upplevs mindre och nättare än den svarta motsvarigheten av luftfritös.

OBH Actifry Extra är enkel att rengöra då samtliga löstagbara delar är tillverkade med en non-stick beläggning och tåler maskindisk. Med denna moderna airfryer kan du på ett hälsosammare vis fritera såväl pommes som kyckling eller ostar. Ett populärt alternativ av hög kvalitet!

Hur du hittar den bästa Airfryern

Efter vår bäst-i-test är du kanske nyfiken på vilken som kommer att passa dig bäst. Vilken airfryer är bäst? Det är inte så lätt att veta vilka egenskaper som är viktigast eller vilken typ av mat du vill tillaga om du inte sedan tidigare ägt en airfryer. Nedan har vi samlat lite viktig och informativ fakta gällande airfryers för dig som går i tankarna på att införskaffa en sådan till ditt kök.

Vilken airfryer som är bäst för just dig varierar från person till person. Samtliga airfryers i vårt test har goda recensioner och är bra val att införskaffa till ditt kök. steg nummer ett är att avgöra vilken storlek du behöver, detta gör du enklast genom att beräkna hur stora mängder mat du planerar att tillaga. För ett mindre hushåll på 1-2 personer räcker kanske en mindre modell medans för den större familjen behövs större kapacitet. Kanske har du en begränsad budget eller också är ute efter en liten maskin som får plats i små köksskåp. Vi har försökt variera vår recension av airfryers så det ska finnas något som passar alla.

Hitta bäst i test airfryers hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test airfryers hos oss på Testjakt.se!

Hur fungerar en airfryer

En airfryer, även kallad en varmluftsfritös är en köksmaskin som kan tillaga friterad mat utan att använda olja. Att äta friterad mat är både gott och väldigt populärt, det vanligaste vi svenskar väljer att slänga ner i vår fritös är klassiska pommes frites. Med din airfryer kan du enkelt få perfekta pommes utan någon frityrolja. Du friterar med varm luft istället. Att friterad mat innehåller transfetter är inte hälsosamt för vår kropp, även om det är gott. En airfryer ger dig möjlighet att njuta av god mat utan att behöva kompromissa med din hälsa.

Airfryern tillagar mat med hjälp av varmluft som cirkulerar i 360 grader. Varmluftens cirkulation ger en jämn fördelning av värmen vilket gör maten genomstekt utan att bli bränd. Enkelt förklarat så är en airfryer en liten men effektiv varmluftsugn. Medans din mat tillagas har du tid för annat, plingar airfryern till är maten färdig, busenkelt! Du behöver således inte stå och övervaka matlagningen och det finns ofta förinställda program för olika typer av kött, lax, pommes, potatis, rotfrukter eller andra saker du vill tillaga i din airfryer.

Vad kan man laga i en airfryer

Flera användare vittnar om det faktum att de sedan inköpet av sin airfryer inte använt sin ugn och spis i samma utsträckning som tidigare. En airfryer ger otroliga möjlighet att snabbt och enkelt skapa goda måltider. Du kan tillaga det mesta i en varmluftsfritös, kyckling, kött, potatis, pommes, grönsaker, rotfrukter, bakverk med mera.

Enkel användning – Hur rengör man en airfryer

Att rengöra din airfryer är lika viktigt för hygienen som att diska din stekpanna. Du avlägsnar enkelt korgen i airfryern med hjälp av handtaget. Beroende på airfryer-modell och märke kan du välja om du vill diska din varmluftfritös i maskin eller för hand. Låt den gärna stå med diskmedel och varmt vatten några minuter så löses fett och andra matrester enkelt upp innan du försiktigt rengör den med diskborste.

I ovandelen av din airfryer sitter värmaren, denna bör rengöras ungefär var fjärde vecka beroende på hur frekvent du använder din nya köksmaskin. Använd dig av en diskborste och en liten mängd diskmedel och vatten. För att komma även i den svårarste hörn och vrår kan man använda sig av en tandborste. Glöm inte att avsluta med att torka av din airfryer med en torr trasa eller hushållspapper. När maskinen är ren bör du köra den utan mat under några minuter. Tips är att rengöra maskinen upp och nedvänd då du enklare kommer till värmaren!

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 14/07/2023 •  14 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test