Hudvård Skönhet & Hälsa

Bästa ansiktsserum [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

Vintern närmar sig och samband med detta kan hyn kännas torr och dyster. För att motverka detta kan ett ansiktsserum vara precis det du behöver. Har du svårt att veta just vilket serum du ska välja kan du läsa mer nedan.

Vilken ansiktsserum är bäst?

Först och främst behöver du ha i åtanke vad just din hy behöver. Olika ansiktsserum bidrar med olika saker. För att välja rätt behöver du tänka efter vad du vill att serumet ska åstadkomma.

 • Pris: Serum kan variera i pris. Hur mycket är du beredd att betala för ditt serum?
 • Styrka: Vissa serum är starkare än andra. Har du känslig hy eller klarar den starkare produkter?

1. Bäst i test för torr hy – Hydra Hyal serum från Filorga

Hydra Hyal ansiktsserum från välkända märket Filorga är ett återfuktande och lystergivande serum som ger 24 timmars återfuktning. Då detta är ett intensivt återfuktande serum i ett volymgivande koncentrat funkar det bäst för dig med väldigt torr hy.

Med sin återfuktande samt volymgivande formula är det ett ansiktsserum som hjälper många återfå hudens lyster. Medan vissa använder sig av skyddande produkter så som med en sovmask, så väljer andra att använda serum. Ifall du är en av dessa kan detta vara den perfekta produkten.

Fördelar

 • Återfuktar
 • Ger lyster
 • Utjämnar och ger volym

Nackdelar

 • Sjunker in snabbt
 • Klibbig formula

Detta är ett serum packat med hyaluronsyror. Dessa syror återfuktar och stärker huden inifrån. Nedan kan du läsa mer om ingredienserna: – 4 typer av hyaluronsyra som utjämnar hudtonen och återfuktar på samma gång. (Hyaluronsyra med hög molekylvikt + Hyaluronsyra med medium molekylvikt + Hyaluronsyra med låg molekylvikt + Inkapslad hyaluronsyra) – 2 hyaluronsyror som ger en boost. Tillsammans agerar dem fuktighetsbevarande. (Röd algextrakt + Galanga, en typ av ingefära).

2. Bästa budgetserum – Suspension 23% från the Ordinary

Under senare tid har The Ordinaries produkter utsetts till bland annat bästa ansiktsserum. Serumet agerar genom att ge lyster till hyn samtidigt som den ger effekt för att minska många olika ålderstecken.

För dig som söker återfuktning samt vill få din hy att se yngre ut kan denna produkt vara för dig. The Ordinaries ansiktsserum test stöds genom tillsats av hyaluronsyra som ger synlig hudutjämning.

Fördelar

 • Innehåller vitamin C
 • Ger lyster
 • Fri från silikoner

Nackdelar

 • Har en tjockare konsistens
 • Kan ge stickande känsla

Detta serum agerar tack vare en blandning av C-vitamin och syror som tillsammans återfuktar och ger hyn lyster. Totalt har serumet 2 aktiva ingredienser som du kan läsa mer om nedan: – 23 % ren L-askorbinsyra som mer känt uttalas som ren C-vitamin. Agerar som en effektiv antioxidant. – Hyaluronsyra som tillsammans med C-vitaminet i serumet ger en synlig hudutjämning samt återfuktar inifrån.

Last updated: 2022-01-16 12:08:06

3. Serum för åldrande hy – Nordic Bloom serum från Lumene

Detta ansiktsserum från Lumene är kliniskt testat och utformat för att definiera ansiktsdrag samt ge hyn ett fastare utseende. Tillsammans med dessa effekter är serumet även återfuktande och utjämnar hudtonen.

För dig som söker ett serum som kan hjälpa dig strama åt hyn och ge ett yngre utseende är detta ansiktsserum ett bra val. Tack vare en väl utformad formula så hjälper serumet till att rätta till flera olika aspekter i hyn.

Fördelar

 • Minimerar rynkor
 • Återfuktar
 • Ger lyster

Nackdelar

 • Sämre vid känslig hy
 • Har en stark doft

Detta är ett komplext serum med flera ingredienser som återfuktar och minskar rynkor och fina linjer. Nedan kan du läsa mer om detta – Nordic Berry Pre-Retinol -komplex. En syra som aktivt hjälper till att minska rynkor och linjer, för dig med känslig hy kan detta vara en stark syra. – Nordiska lingonextrakt samt röda alger som tillsammans återfuktar och jämnar ut hudtonen.

4. Serum för fet hy – Pore Control serum från Clarins

Detta ansiktsserum hjälper till att minska synliga porer samtidigt som det jämnar ut hudtonen och ger hyn ett lyster. Tack vare dess aktiva ingredienser som absorberar överskottsserum minskar det synligheten av fet hy och synliga porer.

Detta ansiktsserum kan användas både morgon och kväll. Detta tack vare dess milt framställda formula. Du kan också se en lyster i huden samtidigt som porer och överflödigt serum torkas ut tack vare en komplex formula.

Fördelar

 • Bra för fet och känslig hy
 • Slätar ut huden
 • Minskar synliga porer

Nackdelar

 • Sjunker inte in snabbt

Clarins har här skapat en dermatologisk testad formula för att hjälpa dig med fet hy. Tack vare dess komplexa formula hjälper detta serum både med fet hy samtidigt som det ger lyster. Läs mer om några av ingredienserna nedan: – Vinblomsceller och ekologisk smultronträd-frukt som slätar ut hudstrukturen. – Tamarindpulp-syror som hjälper till att avlägsna döda hudceller som kan klogga igen porer och få hyn att se oren ut.

5. Kundfavoriten – Banana Bright Vitamin C Serum från Ole Henriksen

Ole Henriksens populära serum är effektivt och åldersbekämpande. Tack vare en kombination av C-vitamin samt exfolierande syror ger detta ansiktsserum hyn lyster samtidigt som det minskar förekomsten av fina linjer och rynkor.

Då detta ansiktsserum kliniskt testats och uppvisat ge resultat på mindre än åtta veckor har det blivit en favorit hos många. I samband med en imponerade koncentration kan detta serum hjälpa dig som vill få mer lyster och samtidigt ge din hy ett yngre utseende.

Fördelar

 • Är klinisk testad
 • Agerar effektivt
 • Bidrar med lyster

Nackdelar

 • Passar inte känslig hy

Banana Bright Vitamin-C serum innehåller om utlovat i namnet vitamin-C samt en kombination av aktiva ingredienser för att ge lyster. Exempel på några av dessa ingredienser ser du nedan: – Vitamin-C, exfolierande syror och Banana Powder-inspirerade pigment som alla tillsammans ger omedelbar lyster och skyddar huden mot föroreningar och andra miljöpåverkningar. – Samt Hyaluronsyror som fyller huden med fukt inifrån och minskar hudens fuktförlust samt ger huden mer fyllighet.

Köpguide – Att välja rätt ansiktsserum

För att välja rätt serum behöver du kika närmre på vad ditt behov är. Vare sig du har torr eller fet hy finns det ett serum för dig.

Det finns serum som återfuktar, hjälper mot porer, minskar rynkor etc. Läs mer om det serumen för att se om det innehåller ingredienser för just ditt önskemål.

Serumet bör passa din rutin

Hur olika serum används och lägger sig på hyn kan variera så du bör tänka på hur ofta du vill använda serumet samt hur det känns på hyn.

Kanske vill du inte lägga till detta steg både morgon och kväll. Och så kanske du behöver ett serum som torkar snabbt då du efter vill sminka dig.

Välj ett serum till passande pris

Hudvård kan ibland vara dyrt och ofta vill man köpa det andra använder, först och främst bör du dock välja ett serum i din prisklass.

Testa dig fram inom en prisklass du är bekväm med. Ifall du är osäker är det bättre att du börjar med ett billigt serum.

Vad vill du få ut av ditt ansiktsserum?

Antalet ansiktsserum på marknaden är stort och variationen lika så. Med detta sagt bör du alltså läsa igenom beskrivningen av produkten innan du gör ditt val, detta så att du kan känna dig säker på att du valt rätt.