Hudvård Skönhet & Hälsa

Bästa Ögonkräm [Topp 5 2021] Vi Jämför De Populäraste Produkterna

En ögonkräm är speciellt utformad för den känsliga huden runt våra ögon. Den återfuktar och hjälper till mot fina linjer, mörka ringar och påsar under ögonen.

Vilken ögonkräm är bäst?

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa en ögonkräm. Den ska återfukta din hud och vara anpassad efter det behov du har. Vi har valt att fokusera på följande:

 • Ditt behov: Behöver du en ögonkräm för fina linjer eller för mörka ringar?
 • Din hudtyp: Krämen du väljer ska vara anpassad efter din hudtyp.

1. Bästa premium White Magnolia Eye Cream Absolute

White Magnolia Eye Cream Absolute från Decléor är en ögonkräm med fuktgivande konsistens och anti-age effekt. Den reducerar mörka ringar och gör huden runt ögonen jämnare och slätare. Den går även att använda runt läpparna.

En ögonkräm som är ett bra premiumval eftersom den är lätt i konsistensen och går snabbt in i huden. Den minskar svullnader, huden får en jämnare ton och fina linjer slätas ut.

Fördelar

 • Ger bra resultat
 • Kan även användas runt läpparna

Nackdelar

 • Priset

Ögonkrämen från Decléor kommer i en fin, guldfärgad burk med skruvlock som har en lutning, vilket ger ett lyxigt intryck. Burken innehåller 50 ml. Appliceras på rengjort ansikte tillsammans med dina andra produkter i din husvårdsrutin. Dess aktiva ingrediens är peptider men den innehåller även pionextrakt, rhodoila crenulata, litchiextrakt och koffeinderivat och frystorkat peptidkomplex för att kunna uppnå bästa resultat.

2. Bästa ögonkrämen Eye Cream All Skin Types

Eye Cream All Skin Types från Maria Åkerberg är en kräm som slätar ut huden och hjälper till att motverka åldersfläckar och rynkor. Den innehåller bland annat nyponfröolja som är rik på A-vitamin, vilket hjälper huden att nyskapas. Den bästa ögonkräm enligt många.

I flera ögonkräm test har den här blivit utsedd till vinnare vilket inte är svårt att förstå. Den innehåller inga eteriska oljor av något slag vilket gör att den är ett bra alternativ som ansiktskräm för de som inte tål eteriska oljor.

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Fungerar bra för de som är allergiska mot eteriska oljor

Nackdelar

 • Passar inte om du har väldigt känslig hud

Ögonkrämen finns både som vit tub med skruvlock eller som flaska med pump och lock. Den innehåller 30 ml och den ska appliceras på väl rengjort ansikte i samband med hudvårdsrutin morgon och kväll. Den innehåller bland annat nyponfröolja, sheasmör, olika örtsalter, jojobaolja och C-vitamin men även extrakt av hästkastanjens frukt vilket är ingrediensen som ljusar upp mörka partier under ögonen.

3. Bästa budget Intensive Moisture Eye Cream+

Intensive Moisture Eye Cream+ från L300 är en ögonkräm som är ett riktigt bra budgetval. Den är vårdande, fuktbevarande och speciellt anpassad för torr hud. Dessutom är den är helt doftfri.

En ögonkräm som bland annat innehåller quinoaextrakt som effektivt minskar trötthetstecken och reducerar mörka ringar under ögonen. Den har även E-vitamin som är en antioxidant och karbamid som är hudens egna fuktgivare.

Fördelar

 • Återfuktar bra
 • Går snabbt in i huden

Nackdelar

 • Liten förpackning

Den här ögonkrämen från L300 kommer i en tub som har skruvlock för enkel dosering. Tuben innehåller 15 ml kräm. Krämen går snabbt in i huden, tonar ner trötthetstecken runt ögonen och återfuktar riktigt bra. Den innehåller bland annat quinoaextrakt, vitamin E, karbamid och mjölksyra. Applicera en liten mängd av krämen på rengjort ansikte morgon och kväll. Undvik att få krämen i ögonen.

4. Bra val The Anti-Aging Illuminating Eye Care

The Anti-Aging Illuminating Eye Care från Yves Rocher har en gel-konsistens och rynkor reduceras med en gång. Det här är en ögonkräm för dig som vill ha en pigg och ungdomlig blick. Den återfuktar bra och går snabbt in i huden.

Förutom att det är en ögonkräm som fungerar riktigt bra så är den dessutom vegansk och över 94% av ingredienserna har naturligt ursprung. Den innehåller inte några mineraloljor och gör huden runt dina ögon återfuktad och slät.

Fördelar

 • Snabba resultat
 • Lätt att applicera

Nackdelar

 • Liten förpackning

Den här ögonkrämen kommer i en guldig och vit tub som har skruvlock. Tuben innehåller 15 ml. När du applicerar krämen så rullar du applikatorn försiktigt under ögonen och sedan duttar du med ditt finger så att krämen går in och absorberas av huden. Innehåller bland annat koffein och vegetabilisk nektar från blomknoppar som effektivt reducerar alla ålderstecken runt dina ögon.

Last updated: 2021-12-01 11:20:42

5. Bästa mellanklass All About Eyes

All About Eyes från Clinique är en lätt och skön ögonkräm som passar bra till alla hudtyper. Den mjukgör och vårdar huden samtidigt som den reducerar mörka ringar och svullnader runt dina ögon.

Det här är ett bra val av ögonkräm i mellanklass eftersom den passar bra på känslig hud och återfuktar riktigt bra. Den reducerar fina linjer runt ögonen och har en utslätande effekt.

Fördelar

 • Reducerar mörka ringar
 • Återfuktande och mjuk

Nackdelar

 • Priset

Den här ögonkrämen kommer i en rosa burk med silvrigt skruvlock. Förpackningen känns enkel och elegant på samma gång. Burken innehåller 15 ml kräm. Den ska appliceras både på morgon och på kvällen på ren hud genom att försiktigt dutta in krämen runt ögonen. Det här är en av cliniques bästsäljande ögonkrämer och en storfavorit hos många kvinnor över hela världen.

Köpguide – Välj rätt ögonkräm

När du ska köpa en ögonkräm finns det flera saker att ha i åtanke. Det ska vara en kräm som passar din hudtyp och som är återfuktande.

Om du har väldigt torr hud runt ögonen så ska du satsa på en kräm som återfuktar ordentligt. Har du mörka ringar väljer du en kräm mot det.

Ska passa din hudtyp

Precis som en ansiktskräm måste passa din hy så måste en ögonkräm passa din hudtyp. Det finns krämer för torr hud, fet hud, blandad hud och känslig hud.

För att få den bästa effekten av din ögonkräm så ska du välja en som passar dig. En ögonkräm för torr hud kan upplevas oljig på fet hud.

Den ska passa ditt behov

En ögonkräm som är anpassad för mörka ringar och svullnad är bra mot just det men inte lika bra mot exempelvis fina linjer.

Välj en kräm efter ditt behov. Behöver du återfukta mycket eller är det fina linjer som är ditt största problem? Kanske är det mörka ringar?

När behöver man använda en ögonkräm?

En ögonkräm används dagligen för att återfukta huden runt ögonen. Gå inte efter vad som är bäst i test utan satsa på något som verkligen fungerar för dig och din hudtyp, precis som med ansiktskrämer.

Ögonkrämer är ofta berikade med vårdande och återfuktande ingredienser som passar den känsliga huden runt ögonen. Vissa krämer fungerar mot fina linjer medan andra lämpar sig bättre mot mörka ringar.