Bästa Kosttillskott För Hår (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka kostillskott för hår som är bäst i test enligt vår testpanel!

För ett friskt och välmående hårsvall krävs en varierad och bra kost men både mineraler och vitaminer. Dina hårsäckar behöver näring för att ditt hår ska fortsätta växa. Många jobbar på sin yttre hårvård men inpackningar, schampoo och balsam. Faktum är att det är minst lika viktigt att ta hand om sig själv och sitt hår från insidan.

Stress, oro och näringsfattig kost är bara några exempel på saker som kan orsaka sämre hårkvalitet och bidra till att du tappar hår. Ett kosttillskott för hår gör att du kan släppa tankarna på att du inte får i dig tillräckligt av de ämnen ditt hår behöver för att må bra och stimulera hårväxten. Hårtillskott har funnits på marknaden länge och vi har samlat de fem bästa i vårt test. Flera av dessa hårtillskott har funnits på marknaden länge och har dokumenterad effekt.

1. Vinnare och bäst i test blev hårtillskottet från Hairlust, Hair Formula Gummies

Fördelar

 • Vårda ditt hår inifrån med rätt vitaminer
 • Hög kundnöjdhet och mängder av goda recensioner
 • Innehåller biotin och zink
 • Goda sockerfria samt veganska gummibjörnar som även är laktosfria, glutenfria och fria från gelatin
 • Perfekta för dig som har svårt att svälja tabletter med vatten

Nackdelar

 • 90 björnar räcker till cirka 30 dagar.

Specifikationer

Mer om hårvitaminerna från Hairlust, Hair Formula Gummies

Ett friskare och vackrare hår börjar inifrån! Med rätt vitaminer och tillskott kommer du märka skillnad stor på ditt hårs välmående. Många användare upplever ett tjockare hår och ett minskat håravfall med hårvitaminerna från Hairlust. Hårtillskottet har mängder av fina recensioner och nöjda användare.

Vitaminerna för håret kommer i form av goda små gummibjörnar som är fullpackade med ämnen som ditt hår behöver. Dessa goda (sockerfria) små hårvitaminer är en kraftfull källa till nödvändiga näringsämnen som biotin och zink, ämnen som behövs för att ditt hår ska växa och må bra.

Med 14 viktiga vitaminer och mineraler i varje gummibjörn är dessa vitaminer för håret den perfekta lösningen för alla som vill ge sitt hår de bästa förutsättningarna för att kunna växa och undvika att drabbas av kluvna toppar, eller hårstrån som oförklarligt aldrig klarar att växa sig långa trots upprepade frisörbesök.

Hairlust hårvitaminer är dessutom veganska, sockerfria och fria från gelatin, gluten, laktos samt konstgjorda ämnen. Genom att vårda ditt hår inifrån kommer du få större chans till ett starkt och vackert hår.

2. På andra plats kommer hårtillskottet från Priorin

Fördelar

 • Funkar för både män och kvinnor
 • Pålitligt resultat
 • Kan visa resultat efter 12 v

Nackdelar

 • 2 kapslar

Specifikationer

Mer om hårtillskottet från Priorin

Med över 50 års erfarenhet inom kostillskott för hår garanterar Priorin ett friskt och starkt hår. Detta är ett av de allra mest välkända hårtillskotten på marknaden idag. Den är fortfarande väldigt populär vilket säger mycket. Redan efter 12 veckor kan du vid kontinuerlig användning börja se resultat. Annars är rekommendationen att ta Priorin under tre till sex månaders tid för att ge full effekt.

Detta hårtillskott från Priorin kan tas som en kur eller som en underhållsdos. En kur är två kapslar per dag i 90 dagar medans man sedan går ner på underhållsdosen, 1 kapsel per dag. Anledningen till att alla typer av kosttillskott för hår behöver tid på sig är att håret växer långsamt. Det är alltså svårt att avgöra en tydlig skillnad efter kort tid. Dock vittnar många användare om det faktum att dom snabbt märkte stor skillnad på glans och fyllighet.

Dosering och användning: två kapslar per dag i början vid en kur på 90 dagar. Antal kapslar i paketet: 90 eller 180 st. Innehåll: vitaminkomplement. Huvudingrediens: biotin. 

3. På tredjeplats kommer kosttilskottet för hår från Elexir B-Vitamin Komplex

Fördelar

 • Energiboost
 • Prisvänlig

Nackdelar

 • Ljuskänslig

Specifikationer

Mer om kosttilskottet för hår från Elexir B-Vitamin Komplex

Populär vitaminkomplement som även fungerar som hårtillskott eller kosttillskott tack vare dess laddning av vitaminer så som B6 och B12. Faktum är att detta kosttillskott för hår innehåller 11 B-vitaminer. B-vitamin är en starkt bidragande faktor till normalt och friskt hår och verkar även som en energiboost för dig som känner dig extra trött och hängig.

Denna produkt nämns ofta i olika tester av kosttillskott för hår och trötthet och många som röstat väljer det här tillskottet framför andra, för sin enkelhet och mångsidiga effekter. Den hjälper inte bara till ett bättre hår utan förnyar din hud, naglar och ger dig extra energi genom att minska utmattning och stress.

Dosering och användning: en kapsel per dag, tas vid måltid. Förvaras i rumstemperatur. Antal kapslar i paketet: 100 st. Innehåll: vitaminkomplement. Huvudingrediens: B-vitaminer. ketet: 90 st. Innehåll: vitamin och mineral- komplement. Huvudingrediens: kisel och zink.

4. På en fjärdeplats kommer kosttillskottet för hår från New Nordic Hair Volume

Fördelar

 • Svenskproducerad
 • Naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Inte för gravida, ammande eller barn

Specifikationer

Mer om kosttillskottet för hår från New Nordic Hair Volume

Om du vill behålla ditt normala hår och pigment är denna produkt för dig. Svenskproducerad och en av de lyxigare varianterna av hårtillskott man kan hitta på marknaden idag. Det speciella med denna produkt är att den innehåller, förutom vitamin och mineraler, ört- och äppelextrakt.

En produkt produceras i Sverige med naturliga råvaror som äppelextrakt och örter gör denna produkt extra effektiv när det gäller att bevara hårets naturliga kvalitet och pigment. Ett lite lyxigare hårtillskott för dig som letar efter det lilla extra.

Dosering och användning: en kapsel per dag. Antal kapslar i paketet: 90 st. Innehåll: vitamin, mineral och örtkomplement. Huvudingrediens: biotin och zink. 

Köpguide – Välj rätt kostillskott för ditt hår

För att välja rätt produkt måste du veta vad vill uppnå, hur mycket det är värt att betala och vart du kan få tag i produkten.

När du väl svarat på de tre frågorna i början av testet kan du börja jämföra vad marknaden har att erbjuda och fundera på vilken produkt du behöver.

Den ska vara långsiktig

Man vill kunna lita på att produkten men köper kommer ge resultat. Det finns egentligen bara ett enkelt sätt, prova! Hårvård är ingen quick-fix, varken ytlig sådan eller invärtes.

Håret är viktigt för de flesta, och för att hitta ett pålitligt och välbeprövat kosttillskott som kan hjälpa till på traven är det värt att jämföra olika produkter. Håret är trots allt av de få accessoarer du aldrig tar av dig.

Hitta bäst i test kosttillskott för hår hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test kosttillskott för hår hos oss på Testjakt.se!

Den ska inte ha några andra biverkningar

Man vill kunna vara lugn och säker när man tar kosttillskott. Den ska ha en normal smak då man ska inta den dagligen.

Då det oftast handlar om långvariga behandlingar vill man se resultat så snabbt som möjligt men att det också håller i längden.

Ett dagligt intag av hårtillskott blir snabbt till en vana

Vanligtvis innehåller hårtillskotten vitaminer, mineral, enzymer, örter vilket gör kosttillskotten speciella för just ditt hår, hy och naglar. Det blir en rutin som snabbt sätter sig att exempelvis vid frukosten ta en tablett av ditt hårtillskott. Särskilt då de flesta kosttillskott behöver tid, ofta i form av månader innan ett resultat syns så hinner man vänja sig vid den nya ritualen.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/05/2024 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test