Bästa Sparkcyklarna (Kickbikes) För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken sparkcykel för barn som är bäst i test och säkrast enligt vår testpanel!

Med en sparkcykel för barn tar ditt barn sig fram på ett smidigt sätt, samtidigt som det har roligt. Det är ett bra transportmedel till och från förskola och skola, men även vid turer till lekparken. Sparkcykeln har funnits sedan början på 1900-talet och är en omtyckt leksak bland både stora och små barn. Men vilken är den marknadens bästa sparkcykel? Vi har testat ett flertal modeller för att kunna ge dig tips om vilken sparkcykel som är bäst.

Det är viktigt att välja en sparkcykel som är säker för barn att använda så att du som förälder kan känna dig lugn när den används. Glöm inte att barnet ska ha hjälm på sig även vid sparkcykelåkning, det är lika viktigt att skydda huvudet då som vid vanlig cykling.

Det finns flera modeller av sparkcyklar också, oftast anpassade utifrån barnets ålder. Några har tre hjul medan andra bara har två. En fördel med en sparkcykel är också att de oftast är hopfällbara och därmed enkla att ta med sig. Läs vidare nedan för att ta reda på vilken sparkcykel som är bäst för barn.

Marknadens fem bästa sparkcyklar för lekfulla barn

Vi har testat och jämfört de fem bästa barnsparkcyklarna så att dina barn ska ha de bästa förutsättningarna för en säker lekstund.

1. Vinnare och bäst i test blev STIGA Route 200-S Scooter sparkcykel för barn

Fördelar

 • Rullar lätt
 • Snygg och stabil design

Nackdelar

 • Lite för snabb för försiktiga barn

Specifikationer

Mer om STIGA Route 200-S Scooter

STIGA är ett populärt märke inom sparkcyklar och andra barnprodukter och Route 200-S Scooter är ett mycket bra val av barnsparkcykel. Den är gjord för barn från 7 år och uppåt. Route 200-S har stora hjul på 200 mm vilket möjliggör för den att rulla lätt. Det bidrar också till att relativt höga hastigheter kan uppnås, perfekt om det är långt till skolan eller kompisarna. Barnet bromsar enkelt genom att trampa på stänkskärmen till bakhjulet så att den snuddar vid däcket.

Du kan enkelt vika ihop sparkcykeln när den inte används vilket gör att den inte tar så stor plats när den inte används. Sparkcykeln har en sportig design och finns i olika färger för att tilltala alla barn. Den har dessutom en stabil konstruktion av mycket hög kvalitet, vilket ger en hållbar sparkcykel. Dessutom har den ett väldigt fördelaktigt pris med tanke på dess prestanda och funktioner, samtidigt som den är snygg.

2. Tvåa blev STIGA Trick Scooter Hood blev bästa premium barnsparkcykel

Fördelar

 • Hög kvalitet med stabil konstruktion
 • Klarar vikt på upp till 100 kg

Nackdelar

 • Kan inte fällas ihop

Specifikationer

Mer om STIGA Trick Scooter Hood

Om ditt barn vill kunna göra tricks med sin sparkcykel är Trick Scooter Hood från STIGA ett bra val. Den passar barn från sju år och klarar en vikt på upp till 100 kg. Höjden är 80 cm. Hjulen är starka med sina ABEC 9-kullager och det finns broms på bakhjulet. Själva ståplattan har grip tape för att öka friktionen mot barnets skor, vilket bidrar till att greppet blir väldigt bra.

Styrstången på Trick Scooter Hood är fast och den är svetsad direkt på fotplattan för en mer hållbar konstruktion. Det är någonting som krävs för att den ska fungera som tricksparkcykel. Det här är en sparkcykel som passar vana åkare alldeles utmärkt. De små hjulen på 10 cm gör den enkel att lyfta för diverse tricks. Designen är dessutom cool vilket gör att sparkcykeln även lämpar sig för de lite äldre barnen. Dessutom har den här modellen ett väldigt fördelaktigt pris med tanke på dess kvalitet.

3. My Hood – Trick Scooter 7.0 kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Lätt att manövrera
 • Mycket populär bland användarna

Nackdelar

 • Något högt pris

Specifikationer

Mer om My Hood – Trick Scooter 7.0

Trick Scooter 7.0 från My Hood är en förbättrad version av My Hoods förra tricksparkcykel. Den är utrustad med ABEC-7 kullager och Flex Fender-broms. Dessutom har både styrstången och styret förbättrats designmässigt. Det här är en sparkcykel som är väldigt populär bland användarna. Den är av mycket hög kvalitet vilket behövs med tanke på att det är en sparkcykel att göra tricks med. Du behöver inte oroa dig över att ditt barn ska ta sönder den i första taget.

Trick Scooter 7.0 har en höjd på 81 cm och klarar av en maxvikt på hela 100 kg. Dessutom har den en lätt vikt på 3,6 kg. När du köper denna sparkcykel ingår extra grip tape och en peg, vilket gör det enklare att göra riktigt häftiga trick. Det här är en sparkcykel som passar både små och stora barn. De mindre barnen kan ha den till enbart åkning medan de äldre kan prova sig på lite tricks. En fördel är att den är mycket lättmanövrerad.

4. My Hood – Hopvikbar Sparkcykel – Tour

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fördelar

 • Justerbart styre utifrån barnets längd
 • Maxvikt på 100 kg

Nackdelar

 • Något kort ståplatta

Specifikationer

Mer om My Hood – Hopvikbar Sparkcykel – Tour

Sparkcykeln Tour från det danska varumärket My Hood är en unik sparkcykel. Det är den eftersom den kan vikas ihop till ett litet kompakt paket, så kompakt att det till och med får plats i skolväskan. Sparkcykeln är tillverkad av högkvalitativ aluminium och hjulen är gjorda av PU. Hjulen är också av mycket god kvalitet vilket ger en bra körkänsla med gott om glid. Den här sparkcykeln passar barn från en ålder på fem år.

Tour är utrustad med en friktionsbroms på bakhjulet, så att ditt barn enkelt kan stanna när det behövs. Ståplattan har ett grovt mönster som gör att barnet står stabilt och säkert vid åkningen. Den här sparkcykeln klarar också av en vikt på hela 100 kg och väger själv bara 4,1 kg. Dessutom kan du justera höjden på styret från 70 till 97 cm, vilket gör att den fungerar under ett långt åldersspann. Framhjulet är något större än bakhjulet på just denna modell.

5. STIGA Mini Kick Supreme+ är bästa sparkcykeln för småbarn

Fördelar

 • Väldigt stabil och säker
 • Styret är avtagbart

Nackdelar

 • Passar bara de allra minsta barnen

Specifikationer

Mer om STIGA Mini Kick Supreme+

Mini Kick Supreme+ från STIGA är en sparkcykel som är lämpad för barn från tre år. Den klarar en maxvikt på 50 kg. Den här sparkcykeln har två hjul framtill och ett där bak, för att vara stabil även för de minsta. Dessutom har den en praktisk, avtagbar korg längst fram där ditt barn kan förvara sitt gosedjur eller mellanmål ni har med er ut på utflykten. Ståplattan är bred och har anti-slip-yta för att barnet ska stå säkert.

Styret på Mini Kick Supreme+ har tre höjdlägen på styret, mellan 52 och 66 cm. Den har en broms för säker åkning där barnet själv kan stanna och reglera farten. Styret är avtagbart vilket gör det enkelt att ta med sparkcykeln samt förvara den när den inte används. Den här modellen har en riktigt stabil konstruktion och PU-hjulen är utrustade med ABEC 5 karbonkullager. En annan fördel med denna sparkcykel är att den har ett mycket fördelaktigt pris med tanke på dess höga kvalitet.

Köpguide – att tänka på vid köp av sparkcykel till barn

När du väljer mellan olika sparkcyklar till ditt barn är det viktigt att du tänker igenom just ditt barns behov. Hur gammalt är ditt barn och vilken typ av sparkcykel skulle passa just honom eller henne? Du bör tänka igenom din budget och försöka hitta en produkt av så hög kvalitet som möjligt inom dina ramar. Det är även viktigt att sparkcykeln är säker för barn.

Bäst sparkcyklar och kickbikes för stora och små barn hos Testjakt!
Bäst sparkcyklar och kickbikes för stora och små barn hos Testjakt!

Säker att använda

Säkerheten är det allra viktigaste när du väljer produkter till barn. Kontrollera att sparkcykeln har en stabil konstruktion av ett hållbart material. Sparkcykeln ska också vara utrustad med en välfungerande broms och alltid köras med hjälm på huvudet. Dessutom är det viktigt att välja en sparkcykel anpassad efter åldern på just ditt barn.

Stabil och hållbar konstruktion

Som vi nämnde gällande säkerheten är det viktigt att sparkcykeln har en stabil samt hållbar konstruktion. Den ska hålla för tuff lek och ett par fall när barnet håller på att lära sig. Det är också bra att kontrollera ståplattan, den ska helst ha grip tape eller skrovlig yta för att ditt barn ska stå stabilt.

Möjlighet att enkelt fälla ihop

Den här funktionen kanske inte alla har behov av, men den är viktig för dig som har lite utrymme för förvaring samt om ditt barn tänker ta med den på olika platser. Det ska vara enkelt att fälla ihop sparkcykeln och i hopfällt tillstånd ska den inte ta för stor plats heller.

Summering om sparkcyklar för små och stora barn

Det finns många bra, hållbara sparkcyklar på marknaden och de vi testat är mycket bra alternativ. Det är viktigt att du är noggrann när du väljer sparkcykel till ditt barn, den ska både vara säker och hållbar så att ditt barn har nytta av den länge. Om du har några frågor eller kommentarer får du gärna kommentera nedan så svarar vi så snart vi kan. Vi vill göra det enkelt för dig att hitta en bra sparkcykel för barn.

Vanliga frågor om barn-sparkcyklar

Hur mycket kostar en sparkcykel / kickbike?

Sparcyklar för barn ligger mellan 600 kr och 5 000 kr i pris beroende på vilket märke och material.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test