Bästa Termoskannorna För Värmehållning (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilket termoskanna som är bäst i test enligt vår testpanel!

I vårt bäst i test av termoskannor har vi på Testjakt valt ut tre stycken riktigt bra termosar. Nedan tänkte vi presentera dessa modeller lite närmare för att valet ska bli lite enklare då det finns mängder av modeller att välja mellan. Alla tre termoskannor i vår recension uppfyller både krav på god värmehållning och är även estetiskt tilltalande alternativ för de flesta stilar.

En termoskanna är något som kan användas både i hemmet vid servering av kaffe eller varmt vatten till te. Även utflykten, dagen på stranden, korvgrillningen eller jakten är givna tillfällen att använda en termos som håller ditt kaffe varmt under flera timmar. Långa fikastunder i goda vänners lag innebär att kaffet står och kallnar då de flesta kaffekokare idag stängs av automatiskt efter ungefär 40 minuter. Häll kaffet på en termoskanna och ha varmt kaffe redo att fylla gästernas koppar med under hela eftermiddagen. Garanterat uppskattat!

Marknadens tre bästa termoskannor för kaffe och te älskare!

Vi har testat och jämfört de tre bästa termoskannorna så att du ska ha de bästa förutsättningarna för en varm god dryck när du helst önskar.

1. Vinnare och bäst i test blev Stelton EM77 termoskanna

Fördelar

 • Två olika lock
 • Bra isoleringsförmåga

Nackdelar

 • Insida av glas

Specifikationer

Mer om Stelton EM77 termoskanna

Vinnare och bäst i test är termoskanna EM77 från Stelton. Stelton är ett välkänt märke inom köksprodukter och är kända för sin kvalitet och färgglada design. Den här kannan finns i flera olika färger vilket är bra för dig som kanske vill matcha kannan med något annat i köket.

Färger som du kan välja mellan är exempelvis lime, röd, lavendel, svart, granit, mässing. Priser varierar beroende på vilken färg du vill ha och den kostar någonstans mellan 700 kronor och 1 500 kronor. Du får med två olika lock, det ena för användning inomhus och ett skruvlock som passar bättre utomhus och hjälper till att hålla drycken varm längre.

EM77 från Stelton har en väldigt god isoleringsförmåga och klarar av att hålla drycken varm under flera timmar. Insidan är tillverkad i glas för att den ska ha en så bra isoleringsförmåga som möjligt, dock gör det att den inte lämpar sig för om du ska ut och jaga eller liknande. Tappar du kannan riskerar den att gå sönder.

2. Tvåa blev Eva Solo termoskanna

Fördelar

 • Rymmer 1 liter
 • Alternativ för te
 • Droppskydd

Nackdelar

 • Fungerar bäst inomhus

Specifikationer

Mer om Eva Solo termoskanna

På andra plats i vårt termoskanna test kommer Eva Solo. Det här är en mycket snygg och stilren kanna av hög kvalitet med en god isoleringsförmåga som håller din dryck varm under en längre tid. Enligt flera test som gjorts klarar Eva Solo att hålla värmen väl och har endast tappat 15 grader efter 6 timmar.

Termoskannan rymmer totalt en liter vilket gör den bra för lite större sällskap. Ska du använda termosen själv är det bättre att köpa en mindre som håller värmen ännu bättre. Eva Solo har ett patenterat droppskydd som gör att du aldrig kommer spilla en droppe när du häller upp ur den.

Den här kannan kommer i lite olika varianter där en av dem har en funktion att du kan brygga te i den vilket är en fördel för många. Den finns också i alla möjliga färger. Vi rekommenderar att du använder den här kannan inomhus eller vid mindre utflykter, det är inte den bästa kannan för skog och tuff miljö.

3. Stelton Emma termoskanna kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Stor kapacitet
 • Enkelt snäpplock

Nackdelar

 • Något dyr

Specifikationer

Mer om Stelton Emma termoskanna

På tredje plats i vårt termoskanna test men först bland premiumprodukterna kommer Emma från Stelton. En fördel med att välja Stelton är att de har olika serier med flera produkter som passar med varandra, allt från termos till brödrost och vattenkokare. Det är en stor kanna som rymmer hela 1,2 liter.

Kannan kommer i flera olika färger och har ett handtag som ser ut som trä vilket gör den mycket fin att titta på. Den är tillverkad av rostfritt stål som är målat, på håll kan den se lite plastig ut. Snäpplocket är enkelt och smidigt att använda och du behöver endast en hand för att öppna locket.

Även denna kanna lämpar sig bäst för inomhusbruk eller vid kortare utflykter. Vill du ha en termos som klarar av tuffare miljöer och är betydligt mer stryktåliga finns det en mängd sådana att välja mellan. Det här är en perfekt kanna att använda när du har bjudningar hemma och måste göra kaffe för flera personer. Vi kan rekommendera alla våra favoriter i testet till våra läsare med gott samvete.

Köpguide till termoskannor

Det första du måste fråga dig är vad du vill få ut av din termoskanna och vilket användningsområde den är tänkt att användas till. Det kanske räcker med en liten termos eftersom du bara ska använda den på utflykter eller i bilen. Är ni flera personer är det bäst att använda flera mindre termosar för bästa isoleringsförmåga.

Ska du vara ute och jaga eller vandra under en hel dag kan en större termos vara på sin plats där det får plats tillräckligt med vätska. Den absolut viktigaste kvaliteten hos en termos är isoleringsförmågan. Ju bättre isoleringsförmåga desto längre kommer vätskan att hålla sig varm inne i termosen.

Isoleringsförmåga

Isoleringsförmågan på en termoskanna gör att vätskan hålls varm under en längre tid och kan variera beroende på vilken modell du köper och från vilken tillverkare. En termos har dubbla väggar och en vakuumkammare, vakuum leder inte värme och är varför denna teknik används i termosar. Den största boven brukar vara locket och här släpper en del termosar ut betydligt mer värme än andra.

Du vill ha en termos med god isoleringsförmåga som klarar av att behålla värmen på drycken under en längre tid. Det är speciellt viktigt om du är ute i naturen och till exempel jagar under en lång tid, du vill inte dricka kallt kaffe på passet i redan kallt väder.

Storlek

Storleken på en termoskanna kan vara av stor betydelse och spelar roll beroende på hur mycket varm vätska du vill ta med dig när du ska iväg. Det finns termosar i alla olika storlekar för alla användningsområden. Ska du ha stor kaffebjudning är det bra med en stor termoskanna som rymmer kaffe till alla.

För att vätskan ska behålla värmen under så lång tid som möjligt bör hela kannan fyllas upp. Lämnar du plats i termosen kommer vätskan att kylas ner snabbare än om den är full. Se även till att munstycket är påskruvat ordentligt eftersom den brukar vara den största boven i dramat.

Material och användningsområde

De flesta termoskannorna är tillverkade i rostfritt stål med en glansig insida som reflekterar tillbaka de mesta av värmen. Det finns också en del modeller som har en kombination av stål och glas vilket har sina fördelar. Den kommer dock inte vara lika stryktålig och är inte något vi rekommenderar om du ska vara ute i skog och mark.

En del termosar lämpar sig bättre för vissa områden än andra. Ska du till exempel vara ute i tuff terräng kan vi rekommendera en termos som är gjord i lite tjockare stål eftersom den blir mer stryktålig och klarar av att tappas i marken utan att den går sönder.

Bäst i test termoskannor hos Testjakt.se!
Bäst i test termoskannor hos Testjakt.se!

Prisnivå

Priset spelar ofta en stor roll när du ska inhandla en produkt. I flera test som har gjorts hällde de i varm vätska som sedan fick stå i en timme respektive 24 timmar. Skillnaden mellan budget och premium var endast ett par grader efter en timme, efter 24 timmar var resultatet väldigt annorlunda då premiumprodukterna hade varmare vätska med hela 12 grader.

Ska du använda termosen flera gånger under samma dag rekommenderar vi att du väljer en av de bättre modellerna med en bättre isoleringsförmåga. Ska du bara använda termosen i till exempel bilen på väg till och från jobbet räcker det med en budgetvariant. Varför slösa pengar i onödan på dyrare produkter som inte behövs för ändamålet.

Termoskanna sammanfattning

En termoskanna är perfekt att använda när du vill hålla din dryck varm under en längre tid. Passar att ha i både hemmet och när du ska vara ute i naturen. Var noga med att välja en termos som passar för ändamålet. Lämna gärna en kommentar i fältet längst ner, vi återkommer med svar så fort vi bara kan.

Testjakts lista över de bästa termoskannorna

 1. Bäst i test – Stelton EM77 1L
 2. Välförtjänt andraplats – Eva Solo Termoskanna
 3. Bästa premium – Stelton Emma Coffee

Vår vinnare EM77 från Stelton är en riktigt bra kanna för ett väldigt rimligt pris som passar bra inomhus eftersom insidan på kanna är gjord av glas.

Tvåan i testet är lite mer hållbar och passar att ta med sig på utflykt. Trean i vårt test är den största kannan vilket är en av anledningarna till varför den kom med i testet.

Vanliga frågor om termoskannor

Hur länge kan en termos hålla värmen?

Det beror på vilken kvalitet termosen som du köper har och kan variera från modell till modell. Alla i vårt test klarar värmen bra, efter flera timmar har graderna bara sjunkit från 100 till 80-85 grader.

Hur gör jag rent en termos?

Du bör alltid rengöra med handdisk eftersom maskindisk kan skada termosens isoleringsförmåga. Använd diskmedel och en borste för det bästa resultatet. Får inte borsten plats finns det speciella flaskborstar att köpa.

Kan jag använda termosen till att värma upp mat?

Det går alldeles utmärkt att använda det varma vattnet till att laga till exempel korv som du kan ha med dig och som hålls varm tills den ska ätas.

Hur mycket kostar en kaffetermos mot en termoskanna?

Det finns billiga budgetvarianter för ett par hundralappar men de har oftast inte lika god isoleringsförmåga. De finns även termosar för flera tusentals kronor, en så dyr variant behöver du endast om du ska vara ute i kyla länge. Kaffetermosar brukar vara betydligt billigare då det är mindre fokus på designen.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test