Bästa Skytteglasögonen För Jakt och Lerduvor (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka skytteglasögon som är bäst i test enligt vår testpanel!

Välkommen till Testjakts skytteglasögon test. Vi har testat mängder med glasögon och tagit fram de tre absolut bästa på marknaden idag. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig som är på jakt efter ett par riktigt bra glasögon. Vi har tagit upp både det bra och det mindre bra för att låta dig avgöra om det är passande för dig och dina behov vid jak eller skytte.

Vinnaren av vårt test är Beretta Clash Eyeglasses. Dessa glasögon kommer med flera olika smarta funktioner vilket gör att de blir en självklar vinnare i detta test. Fortsätt läsa för att ta del av en längre recension av vår vinnare samt de andra paren vi har valt ut som bäst i test. Ta även del av vår köpguide för lite tips innan du gör ditt köp.

Marknadens två bästa skytteglasögon för jägare och prickskyttar

Vi har testat och jämfört flera olika skytteglasögonen så att du ska ha de bästa förutsättningarna för att avlossa skott helt säkert. Dessa två par skyttegöasögon är de bästa glasögonen för jakt, eller banskytte med pistol och hagel!

1. Vinnare och bäst i test blev Beretta Clash Eyeglasses skytteglasögon

Fördelar

  • Snygg design
  • Robusta

Nackdelar

  • Få tillbehör

Specifikationer

Mer om Beretta Clash Eyeglasses skytteglasögon

För dig som är ute efter ett par skytteglasögon av toppkvalitet finns Beretta Clash Eyeglasses. Det är inte bara ett par riktigt snygga glasögon utan de kommer även med en mängd olika funktioner som bland annat löstagbara bågar och tre olika glas som du enkelt kan byta mellan när du är på språng.

Glasögonen kommer dessutom i en hård förvaringsask för att du aldrig ska behöva oroa dig över att de går i sönder när du har dem i väskan. Beretta Clash Eyeglasses är däremot ganska dyra jämfört med de andra paren i vårt test. Är du inte säker på att du kommer använda glasögonen så mycket kanske ett billigare par passar dig bättre.

Vill du ha de absolut bästa skytteglasögonen på marknaden idag är Beretta Clash Eyeglasses paret för dig. Ett par riktigt bra och snygga glasögon som alltid kommer finnas nära till hands när du är ute på jakt eller ligger på skjutbanan. Glasögonen är gjorda i riktigt bra material och kommer hålla i många år framöver förutsatt att du tar hand om dem.

2. På en andraplats kommer skytteglasögonen från Bliz Fusion

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fördelar

  • Finns i flera olika toner på glasen, linsen går att byta
  • Mångsidig
  • Väldigt lätta
  • Perfekt för alla typer av sporter eller aktiviteter i naturen

Nackdelar

  • Extra lins ingår ej utan köps till

Specifikationer

Mer om Bliz Fusion

Om du inte är säker på vilken ton/färg du ska välja på linsen är detta par jaktglasögon det mest flexibla valet och därmed faktiskt också det mest prisvärda.

Glasögonen har många tillbehör i form av utbytbara glas-linser. De kommer i fyra olika färger och varje lins har en specifik egenskap. Byt enkelt lins utan hjälp av verktyg eller annan utrustning. Detta är det perfekta paret jaktglasögon för dig som vill ha en riktigt mångsidig båge och slippa köpa olika varianter för varierande ljus och tillfälle, byt enbart linsen.

Glasögonen har också ett riktigt bra pris om man ser till vad man får, vilket egentligen möjligheten att skapa flertalet unika solglasögon för skytte, jakt och olika typer av sporter.

Bliz Fusion väger nästintill ingenting och är fjäderlätt att bära, otroligt behaglig! I kombination med dess robusta design, okrossbara lins och komplett UV-skydd kan du vara säker på att de kommer hålla i många år framöver även om du inte är den mest försiktiga.

Köpguide när du behöver ett par skytteglasögon

Innan du går iväg till affären för att köpa dina nya skytteglasögon kan det vara bra om du har planerat lite i förväg. Både för att det ska gå så snabbt som möjligt men också för att du inte ska ångra dig direkt när köpet genomförts. I denna guiden får du några tips på saker du kan tänka på.

Sätt upp en lista över saker som är viktiga för dig. Funktioner, livstid, tillbehör och liknande. När du väl är i affären kommer du kunna ställa frågor till de som arbetar där och få så bra förslag på glasögon som möjligt. Med hjälp av kriterierna kommer du också kunna välja mellan olika par betydligt lättare.

Tillbehör

Tillbehören bestämmer många gånger vilket eller vilka användningsområden dina glasögon kommer ha. Vill du ha ett par som går att använda i alla olika väder kanske du behöver många olika glas att välja mellan. Om denna egenskapen inte är så viktig kan du välja ett par med färre tillbehör.

Det är också bra att tänka över vilka typer av tillbehör du vill ha med dina glasögon. Alltså vad som är viktigt för dig. Kommer du inte alltid ha glasögonen på finns det remmar som gör att du kan hänga dem runt nacken. Vet du inte vad de olika glasen har för fördelar kanske du inte behöver ett par med mängder av glas att välj mellan.

Passform

Många gånger kommer du ha på dig glasögonen under längre perioder och det är därför viktigt att du känner att de är bekväma. Det sista du vill är att få ont i huvudet för att glasögonen inte sitter bekvämt när du är ute på en jakttur. Prova glasögonen innan du köper dem.

Vill du ha ett par där du kan ändra passformen själv finns det sådana par också. Justerbara bågar kommer däremot ofta till ett högre pris och du bör vara säker på att det är en funktion du kommer använda så att du inte spenderar mycket pengar på en funktion du inte behöver.

Design

Utseendet spelar många gånger stor roll. Vill du bara använda dina glasögon när du är på jakt eller vill du också kunna använda dem på fritiden? Svara på den frågan innan du åker till affären för att göra valet mycket enklare när du väl är där. Kom ihåg att du ska vara nöjd med hur glasögonen ser ut inte bara köpa ett par för att de är bra.

Designen har också mycket att göra med hur pass hållbara dina glasögon är. Köper du ett par som är väldigt robust designade kommer de hålla mycket längre än ett par som kanske är mer gjorda för att vara så snygga som möjligt. Vet du inte kanske det är bra att hitta ett par som är lite mittemellan.

Bäst i test skytteglasögon hos oss på Testjakt.se!
Bäst i test skytteglasögon hos oss på Testjakt.se!

Priset på skytteglasögon

Priset är också en mycket viktig del att tänka över innan du gör ditt köp. Sätt upp en budget och fråga i affären så kommer du få hjälp att hitta ett par som passar din budget och du kan göra ditt val med hjälp av de andra egenskaperna du har valt ut. Kom ihåg att bara för att ett par är dyra betyder inte det att de är bäst för dig.

Det är också värt att tänka över om det finns något annat du hellre hade köpt. Är du ute efter något utöver dina glasögon kanske du kan lägga lite mindre på glasögonen för att ha mer pengar att lägga på den andra saken och vice versa. Lägg inte mer än vad du känner att du kan och vill.

Sammanfattning om skytteglasögon

Hoppas vår köpguide har gett dig några tips kring hur du ska tänka innan du bestämmer dig för vilka skytteglasögon du vill ha. Om du sitter och funderar över något eller har några andra kommentarer får du gärna kommentera nedan så svarar vi så gott vi kan.

Välj glasögon som du vill ha, inte som någon annan vill ha.

Vanliga frågor om skytteglasögon

Vad använder jag skytteglasögon till?

Du använder glasögonen för att inte bli störd av solen eller andra reflektioner när du är ute på jakt eller är på skjutbanan. Samt för att skydda ögonen om du är ute längre perioder.

Hur byter jag mellan olika linser?

Det skiljer sig från glasögon till glasögon. Vissa är det bara att trycka ut glasen och sätta in de andra. På vissa finns det är spärr som håller fast glasen. Läs igenom instruktionerna för mer information.

Kan jag använda skytteglasögonen som vanliga solglasögon?

I de flesta fall ja. Det beror helt på vad du själv känner passar bra. Det finns dessutom skytteglasögon som är designade för att se ut mer som ett par sportigare solbrillor.

Hur pass bra sitter skytteglasögonen?

Väljer du ett par glasögon med bra passform eller ett par som du kan ändra passformen på kommer de sitta väldigt bra runt huvudet och kommer inte ramla av även om du springer.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med personer som innehar hög kompetens inom ämnet när vi jämför produkter på Testjakt.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector, jägare.

 

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 13/09/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test