Sport & Fritid

Bästa Skytteglasögon [Topp 3 2022]

Välkommen till Testjakts skytteglasögon test. Vi har testat mängder med glasögon och tagit fram de tre absolut bästa på marknaden idag. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig som är på jakt efter ett par riktigt bra glasögon. Vi har tagit upp både det bra och det mindre bra för att låta dig avgöra om det är rätt för dig.

Vinnaren av vårt test är Skytteglasögon Browning Kit Eagle. Dessa glasögon kommer med flera olika smarta funktioner vilket gör att de blir en självklar vinnare i detta test. Fortsätt läsa för att ta del av en längre recension av vår vinnare samt de andra paren vi har valt ut som bäst i test. Ta även del av vår köpguide för lite tips innan du gör ditt köp.

Kort om de tre vinnande skytteglasögonen

Fördelar

Nackdelar

För dig som är ute efter ett par skytteglasögon av toppkvalitet finns Browning Kit Eagle. Det är inte bara ett par riktigt snygga glasögon utan de kommer även med en mängd olika funktioner som bland annat löstagbara bågar och tre olika glas som du enkelt kan byta mellan när du är på språng.

Glasögonen kommer dessutom i en hård förvaringsask för att du aldrig ska behöva oroa dig över att de går i sönder när du har dem i väskan. Browning Kit Eagle är däremot ganska dyra jämfört med de andra paren i vårt test. Är du inte säker på att du kommer använda glasögonen så mycket kanske ett billigare par passar dig bättre.

Vill du ha de absolut bästa skytteglasögonen på marknaden idag är Browning Kit Eagle paret för dig. Ett par riktigt bra och snygga glasögon som alltid kommer finnas nära till hands när du är ute på jakt eller ligger på skjutbanan. Glasögonen är gjorda i riktigt bra material och kommer hålla i många år framöver förutsatt att du tar hand om dem.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Fördelar

Nackdelar

Känner du att Browning Kit Eagle är alldeles för dyra men att du vill fortfarande ha ett par skytteglasögon av toppkvalitet finns Browning Claymasters 10×42. Med dessa glasögon får du nästan alla funktioner som i dess storebror men till halva priset. Glasögonen kommer dessutom med mängder av tillbehör som kan vara bra att ha.

Du får med fem olika glas som du enkelt kan byta mellan även om du är ute på en jakttur. Detta för att du alltid ska ha rätt glas beroende på ljuset och din egen preferens. Förutom det har glasögonen också justerbara ramar för att passa ditt huvud så bra som möjligt.

Browning Claymasters 10×42 är ett par skytteglasögon som passar perfekt om du vill ha något som kommer hålla i väldigt många år utan att spränga banken. Glasögonen kommer vara en riktigt bra kompanjon under många jaktturer och timmar spenderade på skjutbanan. Ett bra alternativ för dig som inte vill spendera för mycket.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Fördelar

Nackdelar

Om du inte är säker på att ett par skytteglasögon är rätt för dig finns Smith & Wesson Thunderbolt. Med dessa glasögon får du en riktigt bra chans att prova om det är något du behöver innan du går vidare och provar andra par med fler funktioner. Glasögonen har inte så många tillbehör och är därför helt perfekt för dig som bara vill testa.

Du har två val när du köper glasögonen. Mörka eller ljusa glas. Det är helt beroende på vad du har för preferens och gör ingen större skillnad när det kommer till solskyddet. Glasögonen har också ett riktigt bra pris och tack vare dess design kan du dessutom använda glasögonen som ett par vanliga solbrillor.

Smith & Wesson Thunderbolt kommer i ett hårt fodral och i kombination med dess robusta design kan du vara säker på att de kommer hålla i många år framöver även om du inte är den mest försiktiga. En putsduk ingår också för att göra det enkelt att hålla glasen rena.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Skytteglasögon – Köpguide

Innan du går iväg till affären för att köpa dina nya skytteglasögon kan det vara bra om du har planerat lite i förväg. Både för att det ska gå så snabbt som möjligt men också för att du inte ska ångra dig direkt när köpet genomförts. I denna guiden får du några tips på saker du kan tänka på.

Sätt upp en lista över saker som är viktiga för dig. Funktioner, livstid, tillbehör och liknande. När du väl är i affären kommer du kunna ställa frågor till de som arbetar där och få så bra förslag på glasögon som möjligt. Med hjälp av kriterierna kommer du också kunna välja mellan olika par betydligt lättare.

Tillbehör

Tillbehören bestämmer många gånger vilket eller vilka användningsområden dina glasögon kommer ha. Vill du ha ett par som går att använda i alla olika väder kanske du behöver många olika glas att välja mellan. Om denna egenskapen inte är så viktig kan du välja ett par med färre tillbehör.

Det är också bra att tänka över vilka typer av tillbehör du vill ha med dina glasögon. Alltså vad som är viktigt för dig. Kommer du inte alltid ha glasögonen på finns det remmar som gör att du kan hänga dem runt nacken. Vet du inte vad de olika glasen har för fördelar kanske du inte behöver ett par med mängder av glas att välj mellan.

Passform

Många gånger kommer du ha på dig glasögonen under längre perioder och det är därför viktigt att du känner att de är bekväma. Det sista du vill är att få ont i huvudet för att glasögonen inte sitter bekvämt när du är ute på en jakttur. Prova glasögonen innan du köper dem.

Vill du ha ett par där du kan ändra passformen själv finns det sådana par också. Justerbara bågar kommer däremot ofta till ett högre pris och du bör vara säker på att det är en funktion du kommer använda så att du inte spenderar mycket pengar på en funktion du inte behöver.

Design

Utseendet spelar många gånger stor roll. Vill du bara använda dina glasögon när du är på jakt eller vill du också kunna använda dem på fritiden? Svara på den frågan innan du åker till affären för att göra valet mycket enklare när du väl är där. Kom ihåg att du ska vara nöjd med hur glasögonen ser ut inte bara köpa ett par för att de är bra.

Designen har också mycket att göra med hur pass hållbara dina glasögon är. Köper du ett par som är väldigt robust designade kommer de hålla mycket längre än ett par som kanske är mer gjorda för att vara så snygga som möjligt. Vet du inte kanske det är bra att hitta ett par som är lite mittemellan.

Priset

Priset är också en mycket viktig del att tänka över innan du gör ditt köp. Sätt upp en budget och fråga i affären så kommer du få hjälp att hitta ett par som passar din budget och du kan göra ditt val med hjälp av de andra egenskaperna du har valt ut. Kom ihåg att bara för att ett par är dyra betyder inte det att de är bäst för dig.

Det är också värt att tänka över om det finns något annat du hellre hade köpt. Är du ute efter något utöver dina glasögon kanske du kan lägga lite mindre på glasögonen för att ha mer pengar att lägga på den andra saken och vice versa. Lägg inte mer än vad du känner att du kan och vill.

Skytteglasögon - Vanliga frågor och svar

Du använder glasögonen för att inte bli störd av solen eller andra reflektioner när du är ute på jakt eller är på skjutbanan. Samt för att skydda ögonen om du är ute längre perioder.

Det skiljer sig från glasögon till glasögon. Vissa är det bara att trycka ut glasen och sätta in de andra. På vissa finns det är spärr som håller fast glasen. Läs igenom instruktionerna för mer information.

I de flesta fall ja. Det beror helt på vad du själv känner passar bra. Det finns dessutom skytteglasögon som är designade för att se ut mer som ett par sportigare solbrillor.

Väljer du ett par glasögon med bra passform eller ett par som du kan ändra passformen på kommer de sitta väldigt bra runt huvudet och kommer inte ramla av även om du springer.

Sammanfattning skytteglasögon – Köpguide

Hoppas vår köpguide har gett dig några tips kring hur du ska tänka innan du bestämmer dig för vilka skytteglasögon du vill ha. Om du sitter och funderar över något eller har några andra kommentarer får du gärna kommentera nedan så svarar vi så gott vi kan. Välj glasögon som du vill ha, inte som någon annan vill ha.

Testjakts lista över de bästa skytteglasögonen

  1. Browning Kit Eagle
  2. Browning Claymasters 10×42
  3. Smith & Wesson Thunderbolt

Vi har valt ut de 3 absolut bästa skytteglasögonen på marknaden idag. Browning Kit Eagle blir den självklara vinnaren tack vare dess design och smarta funktioner. Browning Claymasters 10×42 är en stadig tvåa eftersom de kommer med riktigt bra kvalitet och funktionalitet men till ett bra pris. Smith & Wesson Thunderbolt är ett par perfekta glasögon för dig som inte haft några tidigare och får därför en plats i vårt test.

Referenser

Informationen kring de olika skytteglasögonen kan du hitta på tillverkarnas hemsidor. https://www.smith-wesson.com/ för information kring Smith & Wesson Thunderbolt. På https://browning.eu/ hittar du all information vi använt om både Browning Kit Eagle och Browning Claymasters 10×42. Vill du ha mer information kring vad andra tycker om de olika glasögonen kan du gå in hos olika återförsäljare, till exempel www.pnjakt.se och läsa i kommentarerna där.