Barn & Familj

Bästa Sängmobil [Topp 5 2022] » Jämför test av sängmobiler

När familjen har fått en ny medlem är det mycket som ska fixas och inhandlas. Men är man ny som förälder eller om det har tillkommit nya produkter på marknaden är det inte alltid lätt att veta vad man behöver. Därför har vi samlat information om de sängmobiler som finns att köpa idag, för att du ska kunna hitta marknadens bästa sängmobil.

En sängmobil hjälper till att göra sängen till en mysig plats för barnet. Sängmobilen gör att barnet lätt känner igen sig vid ett uppvaknande, vilket kanske innebär att du som förälder kan få ett par extra värdefulla minuter. Som vi alla vet kan det var guld värt. Det kan dessutom stimulera det lilla barnet och väcka en nyfiken känsla. Sängmobilen är alltså en fin produkt för både barn och förälder.

Observera att Testjakt inte testar produkter själva. Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

Marknadens bästa sängmobil – de 5 bästa just nu.

1. Bästa sängmobilen – Sleepy Music Mobil

Sleepy Music Mobil stimulerar ditt barns sinne med en fin melodi från Mozart. Med leksaker i bomull och arm i plast är det en stabil och enkel produkt. Något som även bekräftats i många sängmobil test. I flera sängmobil test framgår även att produkten är lättmonterad och enkelt kan sättas upp på spjälsängen. Med ett mått på 27 cm tar den inte överdrivet mycket plats samtidigt som den uppfyller sitt syfte.

För en barn mobil spjälsäng passar den perfekt. Med ett stilrent yttre och det faktum att den inte tar för mycket plats är den helt enkelt kanon. En barn mobil spjälsäng kan ofta vara i vägen när man ska plocka upp sitt barn, men det är inget problem för den här mobilen. Det går med lätthet att komma fram utan att av misstag slå i huvudet i mobilen.

Fördelar

 • Kompakt
 • Lättmonterad
 • Stilren

Nackdelar

 • Färre leksaker
Last updated: 2022-01-17 03:27:13

2. Rainbow Mobil Mix Caramel

Rainbow Mobil Mix Caramel är perfekt att hänga över spjälsängen. Den är helt fri från skadliga ämnen som bevisas med hjälp av ett Oeko-Tex®-certifierat material. Det innebär att du kan känna dig trygg som förälder. Dessutom är den tillverkad av OCS-certifierad ekologisk bomull. Produkten är redo att användas från födseln och skapar en extra trygghet hos den nyfödda. En nackdel är att det inte är en sängmobil med musik.

Till utseendet ser kanske denna lilla sängmobil inte ut så som vi är vana vid, vilket kan vara både till dess för- och nackdel. I och med produktens kreativa utseende skapar den en enhetlig look. Men den saknar samtidigt den variation som går att få med andra mobiler. Den kräver dock inte så mycket i form av montering och den är enkel att plocka ner och upp vid behov.

Fördelar

 • Enkel att plocka ner och upp
 • Fri från skadliga ämnen

Nackdelar

 • Brist på variation
Last updated: 2022-01-17 03:27:14

3. Tiny Love – Meadow Days Take Along Musikmobil

Tiny Love – Meadow Days Take Along Musikmobil är en spännande mobil i glada färger. Den här mobilen är speciellt gjord för de som vill ta med sig mobilen ut. Med 30 minuter kontinuerlig musik och fem olika melodier erbjuder produkten mängder med variation. Mobilen är CE-märkt och tillhandahåller både kardborreband och klämma för att du enkelt ska kunna hänga upp den, vare sig det är på en sittvagn eller en babylift.

Denna mobilens stora fördel är att den är så enkelt att ta med sig. Den är inte gjord för att sitta ovanför spjälsängen utan den är till för att ha med ut. I och med detta är produkten perfekt att sätta på sittvagnen när du vill ut på en långpromenad eller om du bara vill hänga ute i trädgården. 30 minuters kontinuerlig musik är dessutom tillräckligt länge för att du inte ska hinna tröttna.

Fördelar

 • Enkel att ta med
 • Bra variation

Nackdelar

 • Instabil

4. JaBaDaBaDo Mobil flygplan

JaBaDaBaDo Mobil flygplan är en mobil gjord i trä, med små söta flygrelaterad leksaker som hänger ner i ett snöre. Med stor variation på färger och mönster ges barnet extra möjlighet till stimulering. Då materialet är av trä passar den endast att hänga över spjälsäng eller skötbord, men det mobilen saknar i flexibilitet tar den igen i stabilitet. Denna produkt kommer utan tvekan räcka tills barnet inte längre är intresserat av en mobil.

Produkten är stabil och ser dessutom fin ut. Det bör dock påpekas att den endast är till för dekoration och bör hållas bortom räckhåll från barnet. Att den inte kan hänga över barnet gör även det att den inte passar alla. För även om en mobil i trä kan vara finare att titta på medför det andra nackdelar. Det kan därför vara bra att veta hur du tänkt använda produkten innan du köper en sådan.

Fördelar

 • Stimulerande färger och mönster
 • Stabil

Nackdelar

 • Oflexibel
 • Tungt material medför större risker

5. BabyFEHN Aiko & Yuki Sängmobil

BabyFEHN Aiko & Yuki Sängmobil är en av de större mobilerna med ett mått på 40 cm. Det medför att det får plats ett större antal leksaker och kan därmed öka barnets stimulering. Med en enkel fästanordning går det enkelt att fästa den på spjälsängen. Ställningen är gjord av plast medan leksakerna är gjorda av mjukare material. Mobilen fungerar redan från dag ett och är således ett bra alternativ för familjen direkt.

Den här sängmobilen använder sig att färgglada katter och enhörningar som leksaker och i rätt hem kan det vara rätt sött. Fästet sitter stabilt men mobilen är i största laget. Beroende på hur spjälsängen ser ut kan det vara svårt att komma ner och lyfta upp och lägga ner barnet. Du behöver därmed tänka efter lite innan du placerar mobilen på sin plats, så att den inte sitter besvärligt.

Fördelar

 • Plats för många leksaker
 • Fin och färgglad

Nackdelar

 • Något stor
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Saker att tänka på vid köp av sängmobil

Det finns som med alla köp en mängd saker att tänka på gällande sängmobiler. Eftersom sängmobilerna kan variera mycket är det viktigt att ni tar reda på i förhand vad just ert behov kommer att vara. Det finns många variabler och det är inte säkert att en mobil kan vara bäst på alla de punkter ni sätter upp. Vissa kompromisser kommer kanske behöva göras.

Den ska vara enkel att använda

Sängmobilen är det till för att stimulera och underhålla barnet, men som nybliven förälder finns det så många saker att tänka på. Det sista man behöver är en extra krånglig sak att ta tag i. Mobilen är till för att förbättra det lilla barnets livskvalitet och den bör därför vara enkel att använda.

Säker

Det säger sig nästan självt att barnets säkerhet är det viktigaste. Som förälder vill man kunna lämna sitt barn utan att behöva oroa sig hela tiden. Produkten ska därmed vara fri från skadliga ämnen. Du behöver dessutom sätta den på ett sätt att den inte riskerar att falla ner på barnet.

Stimulerande

Produkten finns där för att stimulera barnet. Om barnet inte får ut någonting av den finns det ingen anledning att ha den. Då finns det andra saker som är bättre dekoration. Sedan är det förstås så att alla barn är olika. Det spelar ingen roll om det fungerat för andra eller inte, det måste stimulera ditt barn.

Sängmobilen för en god natts sömn

Sängmobilen är ett bra sätt att underhålla och stimulera bebisar och yngre barn på. Men som med allt annat finns det massvis att välja mellan. Ta reda på vad just ni behöver och utgå från det. En mobil är såklart till för bebisen men den måste passa er föräldrar också.

Kommer ni spendera mycket tid i en sittvagn kanske det är bättre med en mer flexibel mobil. Men det kan även vara så att ni prioriterar större stabilitet och då finns det mobiler som passar det behovet. Vid eventuella frågor eller om du vill berätta vad du tyckte om den här guiden så får du gärna lämna en kommentar.

Leave a Comment