Bästa Spelborden För Hela Familjen (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka spelbord som är bäst i test enligt vår testpanel!

Spelbord finns i flera olika modeller, för många variationer av roliga och spännande spel. Spelborden kan vara rolig underhållning inte bara för barnen utan även för hela familjen. Det finns spelbordsmodeller för många olika typer av sportspel som till exempel hockeyspel, flipperspel eller fotbollspel.

Det finns även andra typer av spelbord, bättre anpassade till de äldre medlemmarna i familjen. En trevlig fest eller middagsbjudningar med grannar och vänner blir genast trevligare med lite spelunderhållning! Eller varför inte bjuda in till gamenights med ett biljardbord eller air-hockeybord?

I vårt bäst i test har vi försökt skapa en bred variation av olika bordsspel, förhoppningsvis finns det något spel som tilltalar alla. Annars rekommenderar vi combo-bordet från SportMe där du enkelt bytar spelplan.

Vinnare i vårt test blev hockeyspelet från Stiga, en uppdatering av klassikern som många av oss säkert stod och spelade på under uppväxten. Denna nya version är designad och framtagen i samarbete med hockeylegenden Peter Forsberg.

1. Vinnare och bäst i test blev spelbordet från STIGA Hockeyspel Play Off 21 Sverige-Finland

Fördelar

 • Designad i samarbete med Peter Forsberg
 • Klassiker
 • Underhållande spel för hela familjen

Nackdelar

 • Önskar fler puckar

Specifikationer

Mer om spelbordet från STIGA Hockeyspel Play Off 21 Sverige-Finland

Denna nya uppgraderade versionen av STIGAs hockeyspel är bland annat tillverkat med tjockare is, nya mål designade för att förhindra pucken från att studsa ut ur målet, samt en uppdaterad målräknare. Det medföljer dessutom 2 stycken puckar och 6 spelare per lag vilket låter dig använda ditt spelbord direkt utan att behöva köpa extra tillbehör.

Med ett sånt här välkonstruerat spelbord behöver du inte oroa dig för förflyttningar då du enkelt utan problem kan flytta det som du vill. Det är stabilt och klarar av de allra värsta hockeymatcherna mellan vänner eller familjemedlemmar. Samla dina kära till en klassisk Play Off 21 Hockey – Sverige möter Finland.

2. På en andraplats kommer spelbordet från Gamesson Biljardbord UCLA II

Fördelar

 • Inklusive alla tillbehör
 • Stabil & välkonstruerad design
 • Högt underhållningsvärde

Nackdelar

 • Tungt

Specifikationer

Mer om spelbordet från Gamesson Biljardbord UCLA II

Det här biljardbordet från Gamesson är ett av de bästa spelbord dagens marknad har att erbjuda. Det är tillverkat av robust material för hög kvalitet och lång hållbarhet. Bordet är stabilt och klarar av de flesta biljardkamper mellan barnen, dig och din partner eller kanske under afterwork hemma hos dig.

Med spelbordet finns allt du behöver för att starta upp en match direkt. Här har du det perfekta nöjet till familjekvällen. Stäng av datorerna, sätt mobiltelefonerna på ljudlös och umgås som förr. Gamessons hockeybord är en favorit i vårt spelbord test eftersom det roar och underhåller både gamla som unga.

3. På en tredjeplats kommer spelbordet från SportMe Spelbord 4-i-1

Fördelar

 • Många olika spelplaner
 • Enkla byten av spelplaner
 • Underhållning för alla

Nackdelar

 • Batterier ingår ej

Specifikationer

Mer om spelbordet från SportMe Spelbord 4-i-1

Det här är ett extremt praktiskt spelbord för dig som lever med en spelgalen familj. Eller för dig som uppskattar god underhållning och ofta har vänner och bekanta över. Med det här multispelbordet kan du spela de flesta klassiska bordspel du känner till sedan barndomen. Det här enormt prisvärda spelbordet är sladdlöst och väldigt behändigt.

Du får många spelbord att byta mellan samt medföljande tillbehör till respektive spel. Det är endast Air-hockeyspelet du behöver köpa till 8 stycken AA batterier. Annars kommer Air-hockeyspelet med 2 handtag, puckar samt poängräknare. Till pingisbordet medföljer 2 racket, nät och boll. Curlingplanen inkluderar 8 puckar och bowlingbanan inkluderar 10 käglor.

4. På en fjärdeplats kommer spelbordet från Gamesson Airhockey Shark black

Fördelar

 • Tillbehör inkluderade
 • Smart konstruktion
 • Fantastisk underhållning

Nackdelar

 • Väger 15 kg

Specifikationer

Mer om spelbordet från Gamesson Airhockey Shark black

Air-hockeyspelet Shark Black från Gamesson är ett av de bästa spelbord du hittar bland dagens urval. Det passar för alla men kanske främst till de lite mindre barnen. Det här välkonstruerade spelbordet är utrustat med en anpassad fläkt på 220 V. Spelbordet har en stabil vikt på 15 kg vilket gör att ni kan spela rejäla matcher utan att använda matbordet.

Det här populära Air-hockeybordet på 220 V är tillverkat i ett hållbart material med väl genomtänkt konstruktion. Det är ett spelbord med en väldigt stilren och snygg design vilket gör att du kan lämna det framme som en del av inredningen i sonens rum eller varför inte i din Man Cave? Alla tillbehör du behöver är inkluderade i köpet.

5. På en femteplats kommer spelbordet från BRIO 34017 Flipperspel

Fördelar

 • Rolig underhållning
 • Prisvärd
 • Lätt att förflytta

Nackdelar

 • Kunde varit mer rejäl och större

Specifikationer

Mer om spelbordet från BRIO 34017 Flipperspel

Det här flipperspelet från BRIO är ett roligt spelbord som de flesta barn kan roa sig med. Det är dessutom hållbart med vacker och tilltalande design som passar med de flesta rum och inredningar. Det här mycket prisvärda flipperspelet kommer hålla dina barn upptagna så att du får fler lugna stunder.

BRIO har verkligen lyckats med sitt flipperspel som är ett av de bästa billiga spelbord marknaden har att erbjuda. Kunder uppskattar det mycket för att du får mycket underhållning till en billig peng. Dina barn kan börja använda det här roliga spelbordet redan från 6 år.

Köpguide – Välj rätt Spelbord

Ett hållbart, bra spelbord kan du använda vid många olika tillfällen. Allra roligast är det för dina barn som får spela spelen på riktigt istället för att vara klistrade framför dator-, tv- eller telefonskärmar dygnet runt. Med de bästa spelborden kan ni få gammal hederlig kvalitetstid tillsammans.

Men hur ska du då välja rätt spelbord till din familj? Vi kan utgå från barnens intressen först och främst eftersom det vanligtvis är dem som allt som oftast bestämmer vilka spel ni ska spela under familjemyskvällarna. Sedan har vi även listat ett par andra viktiga punkter.

Hitta bäst i test spelbord hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test spelbord hos oss på Testjakt.se!

Användarvänlighet

Det här väldigt viktigt eftersom båda ditt eget barn och kanske barnets kompisar ska använda spelbordet. Oavsett ålder kan barnen i all sin hast enkelt ha sönder något eller i värsta fall även råka skada sig på spelbordet. Är det lätt att använda blir den risken mindre.

En annan fördel med ett lättanvänt spelbord är att det behåller barnens intresse längre tidsperioder. Krångliga saker som är svåra att använda tappar snabbt sitt värde för att bli ersatt med något annat roligare istället. Se därför till att alla funktioner är lättanvända.

Kvalitet

Kvaliteten är väldigt viktig eftersom det inte bara är barnen som ska använda spelbordet utan kanske även vuxna som ska spela storslagna matcher av olika slag. Dessa matcher kan ibland gå hett till varav du behöver ett stabilt spelbord som håller.

Det är även viktigt av andra anledningar som att du vill att det har en hållbar konstruktion så du slipper lämna in det på lagning eller byta ut det efter bara kort tids användning. Samtliga spel i vårt bäst i test håller hög standard och kommer från välkända varumärken.

Ålder & storlek

Ålder på barnen och storleken på spelborden är viktigt att tänka på. Vissa bord är mer lämpade till mindre barn. Som exempelvis BRIO flipperspel vilket passar till mindre barn som kan både roa sig och träna upp sitt tålamod.

Medan de större barnen kanske är mer roade av andra typer av spelbord, exempelvis biljardbord eller Air-hockeyspelbord. Spelborden kommer dessutom i varierande storlekar så se till att välja ett hållbart och prisvärt spelbord som möter alla krav. Var också noga att mäta ditt matbord om du har för avsikt att placera ditt spelbord där. Annars fungerar såklart golvet alldeles utmärkt!

Spelbord hemma – Njut av egentid

Med ett väl utvalt spelbord till ditt hem kommer du att få mer tid till dig själv, dina hobbys och sysslor. Kanske kan du njuta av en godispåse i lugn och ro på fredagskvällen medans andra testar lyckan på spelbordet. Dina barn, deras kompisar och kanske även din partner kommer att vara upptagna med att spela antingen hockey-, fotbollsmatcher eller bowling.

I dagens samhälle sitter barn gärna och stirrar in i en skärm. Visa barnen hur det var förr, man spelade tillsammans och umgicks. Det ger minnen för livet och skapar fina relationer när vuxna engagerar sig i barnens lek och intressen.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test