Bästa Bordtennisbord/Pingisborden (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bordtennisbord som är bäst i test enligt vår testpanel!

Är du ute efter att styra upp bordtennis eller kanske lite klassisk rund-pingis för vänner och bekanta? Ett pingisbord är något som hela familjen kan ha roligt med året runt. Har du plats över hemma finns det bordtennisbord som passar utmärkt inomhus, utomhus eller modeller som är allsidiga och går att använda för båda delar. Flera av våra modeller i denna recension och jämförelse är tillverkade STIGA Sports- “Compact Storage System”-lösning, detta innebär att du enkelt fäller ihop bordet när det inte används och rullar det åt sidan för att spara utrymme. För dig som önskar ett bordtennisbord men har begränsat med utrymme finns även mini pingisbord!

I vår jämförelse har vi valt ut fem olika modeller av pingisbord från STIGA Sports. Ett erkänt varumärke förenat med hög kvalitet och som är världskända för sina bordtennisbord. Allt du behöver är ett pingisbord, nät, två racket och en boll, sedan kan matchen börja!

1. Vinnare och bäst i test blev bordtennisbordet från STIGA Sports All Seasons

Fördelar

 • Går att använda både inomhus och utomhus
 • Väderbeständig bordsskiva
 • Nät ingår
 • Compact-system gör det enkelt att fälla ihop och fälla upp
 • Enkel förflyttning i hopfällt läge tack vare hjulen

Nackdelar

 • Kostar en slant

Specifikationer

Mer om STIGA Sports All Seasons

Ett allsidigt pingisbord är vår testvinnare STIGA Sports modell All Seasons. Detta bord är perfekt för dig som vill kunna njuta av pingismatcher både inomhus och utomhus. Det enkla Compact-systemet gör att du snabbt och smidigt fäller ihop bordet och tack vare bordets hjul kan du snabbt förflytta det i hemmet eller välja att flytta ut det i trädgården. Bordtennisbordets specialbehandlade skiva är tillverkad av melamin och är 5 mm, denna tåler både kyla, regn, snö och sol, det ultimata utomhusbordet!

Ett otroligt allsidigt pingisbord som kommer vara huvudunderhållningen i hemmet under många år framöver! Detta är ett bästsäljande pingisbord och användare som recenserat bordet är mycket nöjda med sitt köp och då framhävs framförallt att det går att använda bordet inomhus som utomhus och att det är såpass enkelt att transportera tack vare sina hjul. Dessutom ingår nät och nätstolpar i priset.

2. På en andraplats kommer bordtennisbordet från STIGA Sports Home Mini

Fördelar

 • Litet och passar perfekt för dig med mindre utrymme
 • Perfekt som present för att aktivera barnen
 • Nät ingår

Nackdelar

 • Endast för inomhusbruk

Specifikationer

Mer om STIGA Sports Home Mini

STIGA Sports Home Mini är det perfekta mini bordtennisbord för dig som bor på en mindre yta. Det är också ultimat för dig som är osäker på hur mycket användning ni kommer få för ett pingisbord. Detta är en aktivitet som kommer underhålla hela familjen, även de yngre. Tycker du att barnen sitter för mycket framför paddan, datorn eller telefonen? Att införskaffa ett pingisbord är ett sätt att introducera rörelseglädje, vilket även kan bli till en gemensam aktivitet för hela familjen.

Fördelarna med “Home mini”- pingisbordet från STIGA Sports är just dess kompakta storlek. Du kan även smidigt fälla ihop det och det tar då verkligen minimalt med plats. I priset ingår även ett nät i slitstark nylon.

3. På en tredjeplats kommer bordtennisbordet från STIGA Sports Winner Indoor

Fördelar

 • Enkelt att fälla ihop och att förflytta
 • Klassiskt pingisbord som kommer underhålla stora som små
 • Hög kvalitet
 • Nät och stolpar ingår i köpet

Nackdelar

 • Enbart för inomhusbruk

Specifikationer

Mer om STIGA Sports Winner Indoor

För dig som letar efter ett klassiskt pingisbord för hela familjen att placera i hemmet har Winner Indoor från STIGA Sports goda recensioner och är ett populärt val. I köpet ingår nät och nätstolpar och den smidiga compact-designen och hjulen gör att du enkelt fäller upp och fäller ihop bordet om du vill frigöra utrymme eller enbart förvara det.

Sammanfattningsvis är detta ett mycket prisvärt bordtennisbord som passar hela familjen och inbjuder till gemensamma aktiviteter. Rörelseglädje är viktigt och grunden läggs redan i tidig ålder. Att utföra fysiska sporter eller aktiviteter tillsammans är både roligt och nyttigt för såväl vuxna som barn. Många minns vi säkert när det spelades pingis på såväl fritidsgården som i grannens källare. Med Stigas Winner Indoor har hela familjen ett prisvärt, hopfällbart bordtennisbord som håller hög kvalitet.

4. På en fjärdeplats kommer bordtennisbordet från STIGA Sports Elite Roller Advance

Fördelar

 • För seriösa turneringar
 • Hållbart bord för hela familjen
 • Går att fälla upp och fälla ihop enkelt, hjulen gör det enkelt att flytta undan om det skulle behövas

Nackdelar

 • Nätställning måste köpas till, ingår ej

Specifikationer

Mer om STIGA Sports Elite Roller Advance

Stiga Roller är bordtennisbordet för hela familjen! Denna modell är vårt premiumval och det är ett av marknadens mest sålda bordtennisbord och det råder ingen tvekan om att detta är ett bord av hög kvalitet. I köpet ingår dessutom snabbtvärstag, höjdjusterare och bordsskiveanslutning, efter endast 15 minuters montering är ni redo att starta er första rundpingis-turnering!

Sammanfattningsvis är detta bordet för dig som söker efter ett rejält pingisbord och har utrymmet för det. För dig som bor mindre och önskar ett litet bordtennisbord är detta inte rätt val, däremot har det fördelen att vara utrustat med “Compact Storage System” och fälls enkelt ihop för smidig förvaring. De fastmonterade hjulen gör det dessutom enkelt att rulla undan när det behövs frigöras utrymme.

Bordet väger hela 103 kg och står stabilt, skivan är en fiberskiva på 22 mm vilken klarar av inomhusbruk. Det enda negativa är att i priset ingår inte nät och nätstativ så detta måste köpas till separat.

5. På en femteplats kommer bordtennisbordet från STIGA Sports Seasons Outdoor

Fördelar

 • För dig som söker ett rejält utomhusbord för bordtennisturneringar
 • Förankras i marken för att stå stadigt året runt ute
 • Hög kvalitet och riktigt rejält bord

Nackdelar

 • För utomhusbruk enbart
 • Går ej att fälla ihop

Specifikationer

Mer om STIGA Sports Seasons Outdoor

För utomhusbruk finns STIGA Sports Seasons bordtennisbord. Denna modell är speciellt framtagen för att klara av att stå utomhus året runt. Denna modell är ingen mini utan snarare en xxl. Ett rejält och robust bordtennisbord som du förankrar i marken för att klara såväl höststormar som tuffa pingisturneringar med engagerade deltagare. Nätet och underredet till Seasons Outdoor är tillverkat i hållbart galvaniserat stål.

Vill du kunna spela bordtennis året runt och samtidigt få frisk luft är detta helt rätt val. Det finns ingen “Compact Storage System”-funktion på denna modell utan den är tillverkad för att stå placerad på samma plats, förankarad utomhus. Perfekt för en fritidsgård, samfälligheten, lekplatsen, skolgården, företaget eller för dig med gott om plats på tomten. Skivan är en 10 mm melaminskiva som tåler rejält tuffa väderlekar och håller sig fin år efter år.

Köpguide – Bordtennisbord

Bordtennisbord, också kallat pingisbord, är ett populärt spelbord för både inomhus- och utomhusbruk. De flesta bordtennisbord är rektangulära och har ett generellt standardmått på cirka 274 cm i längd, 152,5 cm i bredd och 76 cm i höjd. En bordtennisbordsskiva är uppdelad i två delar som är separerade av ett nät som sträcker sig över mitten av bordet. Nätet ska vara generellt enligt regler vara 15,25 cm högt och täckt av ett nätat tyg som gör att bollen studsar jämnt när den träffar nätet.

Bordtennisbordsskivorna är vanligtvis gjorda av MDF (Medium Density Fiberboard) eller plywood, vilket ger en jämn yta och bra studs. Bordsramen är oftast tillverkad av metall eller trä och måste vara robust och stabil för att klara av den hårda påfrestning som spelet innebär.

Bordtennis är en sport som passar flera åldrar och som man gemensamt kan finna stor glädje i. Det enda hindret kan vara riktigt små barn som inte än har längden inne. Att spela exempelvis rund-pingis kan vara ett sätt att låta flera spelare på olika nivåer deltaga.

Hitta bäst i test pingisbord hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test pingisbord hos oss på Testjakt.se!

Tillbehör – Du behöver pingisracket och boll

För att kunna spela pingis på ditt nya pingisbord behöver du ingen särskilt avancerad utrustning, några pingisbollar och racket så är ni redo! Tänk på att alltid undersöka om nätet och nätstolparna ingår i köpet eller om dessa behöver köpas till separat. För att spela bordtennis behövs som tidigare nämnt alltså ett pingisracket, och en boll. Racketen är vanligtvis gjord av trä och täckt av gummi på en eller båda sidorna. Det finns olika typer av gummi, vilket ger olika egenskaper och kan påverka spelet på olika sätt. Bollen är gjord av celluloid och är rund.

Vilken typ av pingisbord passar dig?

Det finns olika typer av bordtennisbord beroende på användningsområdet. Inomhusbordtennisbord är vanligtvis lättare och mer portabla än utomhusbordtennisbord, vilket är mer robusta och tåliga för att klara av väder och vind. Det finns också mini-bordtennisbord, som är mindre och lättare och är bra för mindre utrymmen eller för att spela på bordet. Vi har valt ut fem olika kvalitativa modeller i vår jämförelse, samtliga modeller är från det erkända varumärket STIGA Sports, ett av världens största märken inom bordtennis. STIGA Sports har sin fabrik i Eskilstuna där de tillverkar bl a bordtennisstommarna.

Pris

Priset för ett bordtennisbord kan variera beroende på kvalitet, storlek, material och tillverkare. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 2000 och 15000 kronor för ett inomhusbordtennisbord av god kvalitet, medan utomhusbordtennisbord kan vara något dyrare på grund av den extra robustheten som krävs.

Mini-bordtennisbord, som är mindre och lättare än standardbord, kan kosta mellan 1000 och 5000 kronor. De är bra för mindre utrymmen eller för att spela på bordet.

Priserna för bordtennisracketar varierar också beroende på kvalitet, material och tillverkare. Vanligtvis kostar en bra racket mellan 200 och 1000 kronor och säljs på de flesta sportmarknader, men självklart även på STIGA Sports.

Sammanfattningsvis kan du förvänta dig att betala mellan några hundralappar upp till flera tusen kronor för ett bordtennisbord, beroende på vad du letar efter och vilken kvalitet du vill ha.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test