Bästa Grästrimrarna För Din Trädgård (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka grästrimrar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Att hålla gräsmattan i trädgården i toppskick är en önskan hos många trädgårdsägare. En grästrimmer är ett oumbärligt verktyg för att skapa snygga kanter och hålla gräset i trim. Men med så många olika modeller och märken på marknaden kan det vara överväldigande att välja rätt grästrimrare för ens specifika behov och budget.

För att underlätta för dig har vi genomfört jämförande av tester och recensioner av fem av de mest populära grästrimrarna på marknaden idag. Vi har jämfört deras prestanda, funktioner, användarvänlighet och hållbarhet för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut. Oavsett om du har en liten trädgård eller en stor gräsyta, kommer vår recension att guida dig mot de bästa alternativen.

1. Vinnare och bäst i test blev grästrimmern från DEWALT DCM571X

Fördelar

 • Två hastigheter
 • Nöjda användare
 • Fungerar både som grästrimmer och röjsåg
 • Ingår röjsågsadapter och klinga
 • Kolborstfri motor med hölje i metall gör att trimmern blir tålig och får längre hållbarhet

Nackdelar

 • Lite tung

Specifikationer

Mer om DEWALT DCM571X

DEWALT DCM571 är en batteridriven grästrimmer som ger dig möjlighet att på ett enkelt vis ta hand om din trädgård och hålla den i toppskick! Med sin imponerande kapacitet, kolborstfria motor och användarvänliga funktioner kommer du att uppleva en snabb, effektiv och tillfredsställande trädgårdsskötsel.

Med en imponerande drifttid på 46 minuter (vid låg hastighet) eller 30 minuter (vid hög hastighet) när du använder det medföljande 54V 3,0Ah-batteriet kan du slutföra dina trädgårdsprojekt utan avbrott. Dessutom är den kapslade och robusta batterihållaren tillförlitlig och håller batteriet säkert på plats.

Hastighetskontrollen med två lägen ger dig flexibilitet och precision i ditt arbete. Du kan välja mellan låg hastighet med 0-5 600 varv per minut eller hög hastighet med 0-6 600 varv per minut.

Med hölje i metall är denna grästrimmer konstruerad för lång drifttid, en längre livslängd och en överlägsen effektivitet. Du kan vara säker på att den kommer att prestera optimalt och hålla länge.

För snabb och effektiv avverkning är DEWALT DCM571 utrustad med 2,0 mm tvinnad tråd. Om du vill ha ännu kraftfullare trimning finns det tillbehör som tillåter användning av 2,5 mm tråd. Behöver du ännu lite tuffare effekt kan du använda trimmern som röjsåg med hjälp av medföljande röjsågsadaptern och klinga! Det är svårt att egentligen hitta något negativt om trimmern från Dewalt, möjligen att den är lite tung om du planerar att använda den under lång tid och inte är så stark.

2. På en andraplats kommer grästrimmern från GARDENA EasyCut

Fördelar

 • Effektid användning på 45 minuter per laddning, batteridriven
 • Trimmerhuvudet kan vinklas för att enklare komma åt
 • Har en växtskyddsbygel som kan fällas ut om du är och kör nära blommor
 • Lätt och smidig att använda
 • Lampor som indikerar aktuell batterinivå finns på handtaget

Nackdelar

 • Inte lika kraftfull som vår testvinnare

Specifikationer

Mer om GARDENA EasyCut

Letar du efter en pålitlig och lättanvänd trimmer för din trädgård så är EasyCut 18V Trimmer det perfekta valet för dig. Denna trimmer är utformad med fokus på enkelhet och bekvämlighet för att göra grästrimning till en smidig uppgift. Helt enkelt av grästrimmer som inte har mängder av funktioner men den sköter sitt jobb på en normal gräsmatta alldeles utmärkt.

En av de bästa egenskaperna hos EasyCut är dess lätta vikt och kompakta design. Med denna trimmer kan du enkelt trimma din gräsmatta utan ansträngning. Dessutom gör den kompakta designen att du enkelt kan transportera den vid behov.

Du behöver inte oroa dig för batteriets laddnivå, eftersom EasyCut är utrustad med en praktisk inbyggd kontrollampa på handtaget. Du kan enkelt se batteriets laddning och planera ditt arbete utan avbrott. Det är en uppskattad detalj som verkligen gör trimningen bekväm och bekymmersfri.

Sammanfattningsvis är EasyCut 18V Trimmer den perfekta lösningen för enkel och smidig trädgårdstrimning. Dess lätta vikt, kompakta design och användarvänliga funktioner gör det till en fröjd att använda. Med EasyCut kan du snabbt och enkelt hålla din gräsmatta i toppskick utan problem! Att priset dessutom är fördelaktigt gör den till en populär vinnare i olika tester.

3. På en tredjeplats kommer grästrimmern från MILWAUKEE M18 BLLT-0

Fördelar

 • Når full hastighet på mindre än en sekund
 • Fungerar utmärkt även till kraftigt ogräs
 • Steglös hastighetsreglering med två fasta lägen
 • Extra handtag

Nackdelar

 • Ganska tung

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M18 BLLT-0

Milwaukee M18 BLLT-0 är en imponerande 18V grästrimmer med kolborstfri teknik. Den är kraftfull nog att enkelt ta itu med kraftigt ogräs och når sin fulla hastighet på mindre än en sekund. Med två fasta hastighetslägen – 4600 och 6200 varv/minut – ger den en steglös hastighetsreglering som ger användaren valmöjligheten mellan kraft och längre driftstid. Justerbar trimmningsradie mellan 35 cm och 40 cm ger anpassningsbarhet för olika områden.

Enastående prestanda inkluderar: Kraftfull nog för att ta bort tufft ogräs, snabb start med full hastighet på mindre än en sekund, två fasta hastighetslägen med flexibel steglös reglering.
Grästrimmern har upp till en timmes drifttid med det kraftfulla M18 HIGH OUTPUT 8,0 Ah-batteriet, enkel påfyllning av tråd samt ett extra handtag för ökad kontroll och komfort.

Sammanfattningsvis är Milwaukee M18 BLLT-0 en pålitlig och användarvänlig grästrimmer som levererar kraftfull prestanda och anpassningsbarhet för olika trädgårdsarbeten.

4. På en fjärdeplats kommer grästrimmern från BOSCH DIY Advanced Grasscut 36-30

Fördelar

 • Bekvämt softgrip-handtag
 • Batteridriven
 • Växtskyddsbyxel som gör att du kan klippa nära dina blommor utan att skada dom

Nackdelar

 • Användare anger att de saknar en bärsele även för mer lättviktiga trimmer som denna

Specifikationer

Mer om BOSCH DIY Advanced Grasscut 36-30

Om du behöver en pålitlig och kraftfull grästrimmer för att ta itu med vildvuxen vegetation, naturgräsytor eller helt enkelt bara trimma kanterna på gräsmattan så är Bosch 36 V Advanced 36-30 det perfekta trädgårdsredskapet för dig. Denna sladdlösa trimmer ger dig möjlighet att klippa gräset på ett effektivt sätt utan några begränsningar.

En av de bästa egenskaperna hos Bosch 36 V Advanced 36-30 är dess tvåtråds-klippsystem som garanterar både hög effektivitet och perfekt klippresultat! Dessutom har trimmern en halvautomatisk trådframmatning som gör att du kan arbeta utan avbrott och utan att behöva tänka på att mata fram tråden manuellt.

Bosch 36 V Advanced 36-30 är utformad med användarvänliga egenskaper för att göra trimningen bekväm och enkel. Den låga vikten avlastar armarna under arbetet, vilket minskar trötthet och gör att du kan arbeta längre utan obehag. Trimmern är också utrustad med ett förlängt softgrip-handtag som ger dig bekväma greppositioner.

Sammanfattningsvis är Bosch 36 V Advanced 36-30 grästrimmern som kombinerar kraft och komfort för en effektiv trimning av din trädgård. Användare uppskattar denna bosch grästrimmer men uppger att det hade varit fördelaktigt med en bärsele trots den lägre vikten.

5. På en femteplats kommer grästrimmern från HIKOKI CG36DB

Fördelar

 • Batteridriven
 • Ingår ett Tap’N’Go trimmerhuvud (2 trådar), en sele och även skyddsglasögon
 • Det främre handtaget går att justera för bästa möjliga grepp
 • Behaglig att använda, låg ljudnivå och låg vibration

Nackdelar

 • Priset anges utan batteri, detta måste köpas till

Specifikationer

Mer om HIKOKI CG36DB

Letar du efter en pålitlig och kraftfull grästrimmer för att ge din trädgård den omsorg den förtjänar? HiKOKI CG36DB 36 V batteridrivna MULTI VOLT grästrimmer har allt du behöver för att få skötsel av trädgården ska bli så smidig som möjligt.

En av de första sakerna som imponerar med Hikoki grästrimmer dess överlägsna balans och manövrerbarhet. Motorn är smart placerad baktill på trimmern, vilket gör den otroligt enkel att styra och använda. Oavsett om du arbetar längs trädgårdsstaketet eller runt dina favoritblommor, kommer du att uppskatta hur enkelt det är att få exakt den vinkel du behöver.

Den är också anpassningsbar på flera sätt. Med en enkel hastighetsreglering i 3 steg kan du anpassa trimmerns kraft efter uppgiften, och det justerbara främre handtaget går att justera, vilket ger dig möjlighet att hitta den mest bekväma arbetspositionen för dig.

När det kommer till själva trimningen är Hikoki CG36DB utrustad med ett trimmerhuvud som har halvautomatisk trådmatning. Detta gör det enkelt att byta tråd när det behövs, så du kan fortsätta arbeta utan avbrott.

Det bästa av allt är att denna grästrimmer levereras med allt du behöver för att komma igång direkt. Du får ett Tap’N’Go trimmerhuvud med 2 trådar, en sele för komfortabel användning och skyddsglasögon för din säkerhet. Notera att batteri och laddare inte ingår, detta behöver du köpa till!

Sammanfattningsvis är HiKOKI CG36DB en grästrimmer som imponerar på alla nivåer. Effektiv, användarvänlig och fullpackad med användbara funktioner.

Köpguide – Användningsområde för din grästrimmer eller röjsåg

När du ska välja grästrimmer eller röjsåg till din trädgård kan det vara klokt att börja med att göra en behovsanalys. Vilken typ av vegetation eller terräng har du i din trädgård och vilken ambitionsnivå har du för din skötsel av denna. Bestäm vilken typ av gräs eller växter du kommer att trimma. Vissa trimmer är bättre lämpade för lätta och mindre kuperade gräsområden medan andra klarar av tätare och grövre vegetation.

Hitta bäst i test grästrimmer hos Testjakt.se!
Hitta bäst i test grästrimmer hos Testjakt.se!

Batteridriven

Vi har enbart valt att inkludera modeller som är batteridrivna i vår jämförelse och bäst i test recension av trimmers, då marknaden allt mer består av dessa idag. Bensindrivna grästrimmer och grästrimmer med sladd är ett utgående fenomen som fler och fler idag gör sig av med till fördel för de batteridrivna modellerna. Batteridrivna är helt klart mer portabla och bekvämare att använda.

Klippsystem

Kontrollera vilken typ av klippsystem trimmern använder. De vanligaste är trimmertråd och trimmerblad. Trimmertråd används vanligtvis för gräs och lätta ogräs, medan trimmerblad kan hantera grövre vegetation och buskar.

Justerbar längd och vinkel

Se till att trimmern har justerbar längd och vinkel på skaftet för att passa din kroppsstorlek och arbetsposition. Detta kan hjälpa till att minska belastningen på ryggen och göra trimningen mer bekväm och såldes belasta din rygg, axlar och armar mer skonsamt. Till en del modeller går det även att köpa till en sele för en bekvämare hantering. Kika gärna också på trimmerns vikt för att bilda dig en uppfattning om eventuell kroppslig belastning. Tunga eller obekväma trimmers kan bli ansträngande under längre arbetspass.

Säkerhetsfunktioner

Kontrollera om trimmern har inbyggda säkerhetsfunktioner, som en skyddsbåge runt trimmerhuvudet eller ett handtag med stoppknapp. Dessa funktioner kan bidra till att minimera olycksrisken. Var också noga med att alltid bära skyddsglasögon och rejäla, heltäckande skor när du använder din grästrimmer eller röjsåg.

Pris

Bestäm din budget och jämför olika modeller som i vårt recension ovan. Det kan vara lockande att välja den billigaste trimmern, men kom ihåg att kvalitet och hållbarhet kan vara viktigare i det långa loppet.

Självklart hänger ditt val också på hur och var du planerar att använda din trimmer. En tuffare terräng och vegetation kräver högre prestanda och kvalitet av sin grästrimmer.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 29/09/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test