Bästa Takboxarna För Din Bil (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka takboxar som är bäst i test för din bil enligt vår testpanel!

Frigör utrymme i bilen genom att investera i en takbox! Takbox fungerar lika bra i vardagen som till en långfärd. Placera underredet till barnvagnen där, eller packa skidorna och ha samtidigt gott om plats i bilen för samtliga passagerare. I det här testet har vi utsett Takbox Motion XT XL från Thule till den bästa takboxen och vinnare i testet!
Köp en takbox att använda vid behov istället för en större bil! Det är både bättre för din plånbok men också bättre för miljön. Lär dig mer om takboxar och alla fina fördelar som finns med att äga en sådan.

1. Vinnare och bäst i test blev takboxen från Thule Motion XT XL

Fördelar

 • Snygg och stilren
 • Enkel och säker montering med “klick”
 • Lyftarmar

Nackdelar

 • Takräcke ingår inte

Specifikationer

Mer om takboxen från Thule Motion XT XL

Takbox Motion XT XL från Thule rymmer 500 liter och klarar av en maxvikt upp till 75 kg. Takboxen själv väger 23,5 kg och kan lastas med längd på exempelvis skidor på upp till 200 cm. Den är mycket enkelt att installera genom det smarta power-click systemet. Ett snabbmonteringssystem för takboxar.

Öppna och stäng takboxen enkelt från sidan med Slidelock-systemet. Det ger helt separata funktioner då det kommer till öppning och låsning. Systemet hjälper takboxen att låsa automatiskt samt visar med tydlig indikation när locket är på plats och ordentligt stängt. Ingen risk att råka lämna takboxen öppen då det är så enkelt och kontrollera att den är säkert stängd.

På takboxen finns det greppvänliga handtag som gör den lätt att både öppna och stänga. Vid montering på bilen hörs ett tydligt klick när den glider in i rätta läget – vilket ger en snabb och säker montering.

2. På en andraplats kommer takboxen från Thule Takbox Force XT L mattsvart

Fördelar

 • Diskret och snygg
 • Flexibla lösningar – öppnas från båda sidorna av bilen
 • Att takboxen är placerad mer framskjuten på taket av bilen gör att bagageluckan går att öppna på i princip alla bilar
 • Enkel montering med tydliga indikatorer och klick
 • Modellen finns i flera olika storlekar

Nackdelar

 • Ser inte lika exklusiv ut som exempelvis premium modellen
 • Inga LED-lampor

Specifikationer

Mer om takboxen från Thule Force XT

Thule har tillverkat den prisvärda takboxen Force XT för dig som söker en praktisk och diskret takbox som fungerar både för skidsemestern (maximal skidlängd är 175 cm) men också för familjen som behöver extra utrymme i vardagen.

Denna takbox är som en allt-i-ett-lösning för alla dina bagagebehov, vilka kan variera med åren. Det blir otroligt mycket billigare att investera i en takbox än en ny bil.

Takboxen Thule Force XT är otroligt mångsidig och passar till en rad olika fordon. Du kan öppna din bagagelucka även när takboxen är monterad på taket tack vare den mer framskjutna placeringen. Var dock alltid noga med att kontrollmäta, det fungerar på majoriteten av bilarna på marknaden men måste såklart kontrolleras innan du överväger ett köp!

Montering är en barnlek med det snabba PowerClick-fästet. Det har till och med en integrerad momentindikator som klickar när takboxen är korrekt monterad, vilket gör installationen både snabb och säker. Du behöver inte oroa dig för att göra fel!

Öppning och stängning är smidiga tack vare låssystemet LockKnob. Detta system förhindrar även skador på din Thule Comfort Key. Och med DualSide-öppning kan du enkelt komma åt dina ägodelar från båda sidor av bilen.

3. På tredjeplats kom takboxen från Thule Vector Alpine

Fördelar

 • Premium
 • Integrerad belysning underlättar i mörker
 • Filtfodrad
 • Sportig design

Nackdelar

 • Riktigt saftigt pris

Specifikationer

Mer om takboxen från Thule Vector Alpine

För dig som letar efter det bästa i kategorin takboxar har du hittat rätt med Thule Vector Alpine. Denna takbox har en smart integrerad LED-belysning vilket verkligen underlättar när du behöver navigera kring din packning i mörker. Eftersom det är den dyraste takboxen i vårat test har den verkligen det där “lilla extra”. Funktioner som integrerade belysning, eller den filtade insidan av boxen insida som skyddar packningen lite extra. Den vita insidan i kombination med belysningen gör det väldigt lätt att navigera i den. För dig som gillar den sportiga looken så höjer denna takboxen verkligen bilens utseende! Den har även en smart låsfunktion som automatiskt låser takboxen när den stängs. Inte konstigt att den vinner kategorin bästa premium i vårt bäst i test av takboxar! Den har en något framskjuten placering på taket väl monterad, allt för att inte störa bagageluckans öppning. För dig som inte bara letar efter en vanlig takbox, utan värdesätter design och kvalitet. Då är Thule Vector Alpine rätt val för dig!

Så väljer du bästa takboxen

En takbox ger mer utrymme i bilen oavsett vilken bilmodell du kör. Bästa takboxen fungerar lika bra för daglig användning som då det är dags för semester med hela familjen. Packa smart och smidigt samtidigt som alla passagerare i bilen får gott om utrymme. Det handlar också om säkerhet, att inte ha för mycket lösa föremål i bilen under färden. Med hjälp av vårt test av takboxar kan du lära dig mer och aktivt göra egna val för att hitta den modell som passar bäst.

Takbox bäst i test

Takboxen Motion XT XL blev vinnare i vårt test av bästa takboxen. Den är lätt att hantera, montera på och av bilen, samtidigt som den är elegant utformad och klarar av mycket last. I val av takbox kan du ha specifika önskemål och krav, men önskar du en allsidig takbox som fungerar i alla lägen rekommenderar vi vår testvinnare. En rymlig takbox med många smarta funktioner.

Bästa takboxen vid förvaring

 På andraplatsen i vårt test av takboxar kommer Ranger 500. Den passar dig som gärna vill ha en takbox men inte riktigt har plats att förvara den då den inte används. Med takboxen följer en väska som den enkel paketeras ner i. Enkel att fälla ihop och upp samtidigt som den inte kräver nästan något utrymme alls. En takbox i hårdplast kräver mer utrymme vid förvaring men anses av många att vara mer hållbar över tid. En ihoppvikbar takbok håller inte heller för massiva mängder av regn i dygn. Även om den såklart tåler en hel del.

Montera på och av i takbox

Ett av de kriterier vi utgick ifrån i vårt test av takboxar var hur lätt de gick att montera på och av bilen. De tre modellerna vi har med i vårt test har snabbfästen vilket gör att monteringen är mycket enkel. Snabbt på och av, bara lyssna efter klickljudet och du vet att takboxen sitter på som den ska.

Hitta bäst i test takboxar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test takboxar hos oss på Testjakt.se!

Material på takbox

Materialet på takboxen kan variera, från mjukt material till hård plast. Det viktigaste är att materialet fungerar i alla väder. Takboxen kommer att utsättas för sol, regn och snö.

Smart lås på takboxen bäst i test

Att vara helt säker på när takboxen är helt stängd kan ibland vara svårt. Med vår testvinnare av takboxen Motion XT XL som blev bäst i test är det väldigt enkelt. Den har en tydlig indikator som visar när och om takboxen är helt låst och stängd. En smart och väldigt trygg funktion!

Utformningen på takboxen

De flesta takboxar är idag utformade för att ta så lite vind som möjligt. Därför behöver du inte lägga lika stort fokus på den biten, utan kan hitta en funktionell takbox som uppfyller dina behov.

Vanliga frågor om takboxar

Är det säkert med takbox?

Det är mycket säkrare med en takbox än med massa lös packning som vid en eventuell inbromsning kan flyga runt i bilen.

Är det bra för miljön med takbox?

Istället för att köpa en ny större bil vid behov av mer förvaring eller packningsutrymme kan du köpa en takbox. Det spar både på miljön och på dina pengar!

Går det att montera själv?

Takboxarna i vårt test går snabbt att montera av och på med “snabbfästen”. Märket Thule är förenat med kvalitet och smarta lösningar! Lägg lite tid och pengar på ditt köp, du kommer inte ångra dig. Däremot kan man komma att ångra ett köp av en takbox utan smidiga funktioner, lösningar med mera. Är det för krångligt drar man sig för att använda den. Billigt kan bli dyrt om det inte används! Försök slå ut ditt inköp av takbox på alla de gånger du kommer använda den.

Kan jag bara använda takboxen till skidor?

Självklart inte! Du kanske behöver utrymme för bilsemester, barnvagnen eller något helt annat. Bara fantasin sätter gränserna här.

Var förvarar man sin takbox?

Vet du med dig att du har lite eller snudd på ingen plats att förvara din takbox kan en takbox som går att packa ihop i en väska vara en god ide’! Se vinnaren av vår kategori “Bästa värde för pengarna”. Denna takbox går att vika ihop o sparar på så vis mycket plats.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 20/09/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test