Bästa Elbilarna För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken elbil för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

I denna bäst i test-recension och jämförelse kommer vi att ta en titt på de mest populära elbilarna för barn som finns tillgängliga idag. Vi har noga undersökt och jämfört recensioner av användare och även jämfört prestanda, design, säkerhetsfunktioner och användarvänlighet för att kunna presentera dig för de absolut bästa valen. Oavsett om du letar efter en sportig racerbil, en robust terrängfordon eller en elegant lyxbil, finns det något för alla små entusiaster.

Elbilar för barn är den perfekta kombinationen av rolig lek och teknik, som ger barnen möjlighet att känna sig som riktiga förare i en miniatyrversion av de fordon de ser på vägarna.

1. Vinnare och bäst i test blev Volvo XC90 Kinetic Elbil

Volvo XC90 Kinetic elbil

Fördelar

 • Bilen kan även styras av en vuxen med hjälp av en fjärrkontroll
 • Mp3 ingång för uppspelning av egen musik
 • Ljud och ljuseffekter
 • Dörrarna och motorhuven går att öppna

Nackdelar

 • Batteriet behövs laddas ibland

Specifikationer

Mer om Volvo XC90 Kinetic Elbil

Den tuffa och stilfulla elbilen, som är en exakt replika av Volvo XC90, tar ditt barn på en spännande åktur. Denna elbil för ditt barn är utrustad med alla nödvändiga funktioner för att ge ditt barn en rolig och säker åktur och körupplevelse.

Med sin MP3-ingång kan ni njuta av ditt barns favoritmusik medan hen cruisar runt i sin lilla bil, kanske tuta lite på grannarna när ni kör förbi! Dessutom finns det en fjärrkontroll som låter en vuxen ta kontrollen över bilen tills barnet själv lärt sig att köra den på ett säkert sätt. Detta brukar vara kring 3 års ålder.

Det som verkligen gör denna elbil unik är dess verklighetstrogna detaljer. Både dörrarna och motorhuven är öppningsbara, vilket ger den autentiska känslan av att köra en riktig bil. Det är svårt att inte imponeras av den noggranna designen och uppmärksamheten på detaljer som har lagts ner i skapandet av denna coola elbil.

Sammanfattningsvis är den här elbilen en fantastiskt rolig och realistisk upplevelse för barn. Med sina öppningsbara dörrar och motorhuv, ljud- och ljusfunktioner, samt möjligheten att lyssna på egen musik via MP3-ingången, erbjuder den en imponerande körupplevelse.

2. På en andraplats kommer elbil Polisbil

elbil polisbil

Fördelar

 • Fjärrkontroll ingår så förälder kan styra elbilen vid behov
 • Mikrofon finns så föraren “lill-polisen” kan ropa ut uppmaningar till befolkningen
 • Blåljus och blinkade ljus
 • Dörrarna går att öppna så barnet enkelt kan hoppa i och ur elbilen

Nackdelar

 • Laddning krävs för ca 1 h körning

Specifikationer

Mer om elbil Polisbil

Stig in i en imponerande polisbil i SUV-stil som kommer att få ditt barn att känna sig som en riktig konstapel på uppdrag. Denna tuffa bil är fullproppad med spännande funktioner som tar leken till en ny nivå.

Med fungerande blåljus som blinkar och lyser upp lekområdet blir det enkelt att låta ditt barn vara i centrum för uppmärksamheten. Stötdämpningen för hjulen ger en smidig och bekväm åktur även på ojämnt underlag, vilket gör att bilen kan ta sig igenom terrängen med stil.

Inget polisäventyr är komplett utan öppningsbara dörrar, och den här bilen har dem. Ditt barn kan kliva in och ut ur bilen som en riktig polis. Det som verkligen sätter pricken över i:et är mikrofonen som låter ditt barn ropa ut varningar till omgivningen. Nu kan de verkligen leva sig in i rollen som en modig konstapel och jaga bovar. Med separat knapp för att slå på blåljusen och polissirenen blir det ännu mer spännande.

Bilen har dubbla motorer på 35W vardera, vilket ger tillräckligt med kraft för att köra i tre olika hastigheter framåt och även backväxel. Med den medföljande fjärrkontrollen på 2,4 GHz kan du som förälder enkelt ta kontrollen över bilen om det behövs. Mjuk start/stopp-funktionen ger en smidig och säker åktur.

Sammanfattningsvis är denna polisbil i SUV-utförande en imponerande leksak för ditt barn. Med fungerande blåljus, stötdämpning, öppningsbara dörrar, mjuka däck och en mikrofon för varningar, ger den en verklighetstrogen och spännande lekupplevelse. Ge ditt barn möjligheten att utforska fantasins värld och vara hjälte i denna imponerande polisbil.

3. På en tredjeplats kommer McLaren 720S Elbil

McLaren 720s elbil

Fördelar

 • LED-lyse
 • Tuff sportbil för de yngre
 • Medföljer fjärrkontroll för styrning av förälder om så önskas

Nackdelar

 • Inte så många extrafunktioner

Specifikationer

Mer om McLaren 720S Elbil

Denna imponerande elbil kommer att få ditt barn att känna sig som en riktig sportbilsförare. Med sin fantastiska design och realistiska detaljer är den en perfekt leksak för alla små bilentusiaster.

När det gäller stil och bekvämlighet har McLaren elbilen öppningsbara dörrar, vilket ger en upplevelse som liknar att kliva in i en verklig superbil. Ditt barn kan stiga in med stil och känna sig som en riktig racerförare.

Med en imponerande hastighet på upp till 6 km/h kommer din lilla superbilsförare att känna vinden i håret när de susar framåt. Föräldrar kan lugnt vara medvetna om att de har full kontroll över bilen genom den medföljande digitala fjärrkontrollen, vilket ger en säker och kontrollerad körupplevelse.

Sammanfattningsvis är McLaren 720S elbilen för barn en otroligt rolig och realistisk leksak. Med sina LED-lysen, plastdäck och öppningsbara dörrar erbjuder den en autentisk upplevelse för alla små bilentusiaster.

Köpguide – Elbilen för barn, den ultimata leksaken

I vår artikel har vi samlat tre riktigt fina alternativ till dig som går i tankar på att införskaffa en leksaks-elbil till ditt barn. Att köpa en elbil till ditt barn kan vara en rolig och spännande upplevelse, vilket oftast blir en uppskattad leksak som även alla kompisar till ditt barn kommer vilja testa. Här är en köpguide som hjälper dig att välja rätt elbil för ditt barn från 3 år.

Hitta bäst i test elbilar till barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test elbilar till barn hos oss på Testjakt.se!

Ålder och storlek

Se till att elbilen är lämplig för ditt barns ålder och storlek. De flesta elbilar för barn är vanligtvis rekommenderade från 3 år och uppåt. Kontrollera vikt- och längdbegränsningar för att säkerställa att bilen passar ditt barns behov. Dock så medföljer det till samtliga elbilar för barn i denna jämförelse en fjärrkontroll. Fjärrkontrollen gör att du som förälder kan styra elbilen. Det enda ditt barn behöver göra är att sitta och njuta av åkturen.

Batteri och körtid

Ta reda på vilken typ av batteri elbilen använder och hur lång körtid den har. De flesta leksaks-elbilar använder vanligtvis 6- eller 12-voltsbatterier. Ju högre volt, desto längre kommer bilen att kunna köra innan den behöver laddas igen. Se efter elbilar med lång körtid för att undvika avbrott i leken. En körtid på ungefär 45 minuter till 60 minuter anses “normalt”. Ofta kräver batterierna några timmars laddning för att bli fullt uppladdade. Ladda gärna över natten så påverkas inte leken.

Hastigheter och växlar

Tänk på vilken hastighet du vill att elbilen ska ha, den vanligaste hastigheten ligger kring 5 km/h. Vissa modeller har inställningar för olika hastigheter, vilket kan vara praktiskt när ditt barn blir äldre och är redo att köra lite snabbare. De flesta elbilar för barn har även en backväxel.

Fjärrkontroll till elbilen

Kontrollera om elbilen har några säkerhetsfunktioner som t.ex. en fjärrkontroll för föräldrar. En fjärrkontroll gör det möjligt för föräldrar att styra bilen och stoppa den vid behov. Det kan vara en bra funktion för yngre barn som inte är mogna nog att köra på egen hand.

Tillbehör och extrafunktioner

De bästa elbilarna för barn levereras med extra funktioner och tillbehör som t.ex. ljudeffekter, ljus, musikspelare /mp3 med mera. Tänk på vilka extra funktioner som kan göra upplevelsen mer spännande och underhållande för just ditt barn.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 25/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test