Bästa Badblöjorna För Din Bebis (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken badblöja som är bäst i test enligt vår testpanel!

Sommaren är runt hörnet vilket betyder bad och lek med barnen i solen. Oavsett om man planerar en skön semester hemma i Sverige eller ska ge sig iväg till ett annat land så vill man ha en badblöja som håller måttet. Det finns många varianter att välja mellan och i detta test kan du läsa mer om de bästa återanvändningsbara badblöjorna för sommaren 2023.

En badblöja är anpassad för att användas i vattnet och fungerar ungefär som en vanlig blöja – men den är vattentät. Badblöjan kan användas både vid bad i pool, sjö eller hav och efter användning är det bara att tvätta den. Den återanvändningsbara badblöjan påminner om ett par badbyxor men är helt säker vid bad.

Till skillnad från en engångsbadblöja kan en återanvändningsbar badblöja användas om och om igen hela sommaren. Allt du behöver göra är att tvätta den i tvättmaskinen mellan användningstillfällena. Dessutom finns det UV-badblöjor som skyddar ditt barn från solens starka strålar när ni njuter av sommarvärmen.

De fyra bästa badblöjorna i Sverige

Det finns en uppsjö av olika badblöjor att välja mellan idag. För att hjälpa dig att hitta den bästa badblöjan har vi tagit upp fyra olika modeller och märken som vi anser är bäst på marknaden just nu. Vi har jämfört de med varandra och utsett den blöjan som är bäst i test, bästa budgetvalet samt bästa premiumvalet.

Bäst i test hos oss blev Close Badblöja från företaget Close Parent. Det är ett välkänt varumärke i branschen som har ett bra rykte om att skapa produkter av hög kvalitet. Deras badblöja har UV-skydd, är mjuk och går smidigt att ta av och på även när blöjan är blöt. Med den här blöjan kan ditt barn leka i vattnet hela dagen.

1. Vinnare och bäst i test blev Close Parent badblöja

Fördelar

 • UPF 50+ solskyddsfaktor
 • Miljövänligt material
 • Något dyr

Nackdelar

 • Något dyr

Specifikationer

Mer om Close Parent Close badblöja

Close Badblöja är en praktisk pop-in blöja med en insida av fleece som kommer i två fina mönster, ”Hummingbird” och ”Manta Ray”. Den mjuka insidan av fleece gör blöjan mycket bekväm och gör att ditt barn kan bada länge utan att känna obehag.

Det här är en badblöja som har en smidig öppningsmekanism som gör det enkelt att både ta på och ta av den. Vilket gör att blöjbytena går smidigt och enkelt. Dessutom kommer blöjan i sex olika storlekar, small till xxxl. Det gör att den kan användas av barn från noll månader upp till tre år.

Badblöjan från Close Parent är en badblöja som har ett miljövänligt material som är gjort av återvunnen polyester och polyuretanlaminat. Dessutom skyddar blöjan mot UV-strålar och har en solskyddsfaktor på 50+. Du behöver alltså inte oroa dig för att ditt barn ska bränna sig i den här blöja.

Badblöjan är tillverkad av varumärket Close Parent som grundades år 2004 av två mammor. Företaget fokuserar på att skapa produkter till både barn och föräldrar av hög kvalitet. Det här kan vi absolut se i vår testvinnare nämligen deras modell Close badblöja.

2. Tvåa blev Swimpy badblöja Bamse som bästa budgetvalet

Fördelar

 • Oeko-tex-godkänd
 • Bekväm
 • Finns bara i ett mönste

Nackdelar

Specifikationer

Mer om Swimpy badblöja Bamse

Modellen Bamse från Swimpy har blivit utsedd till bästa badblöja i budgetklassen. När du köper den här blöjan ger du ditt barn en skön och välgjord blöja som går att bada i hela dagen utan något som skaver eller känns obehagligt mot huden.

Företaget Swimpy är känd för att tillverka UV-kläder till barn men de tillverkar flertalet andra produkter som är relaterade till bad och lek i solen. De har lång erfarenhet i branschen och vi ser ofta deras produkter högt upp på olika test listor. I dag är det deras modell på badblöjan Bamse som hamnade i topp på vårt badblöja test.

Badblöjans yttertyg är tillverkad av 85 % polyester och 15 % elastan medan innertyget är tillverkat av 100 % nylon mesh. Allt tyg är oeko-tex-godkänt vilket innebär att det inte innehåller några hälsofarliga ämnen som skulle kunna skada ditt barn.

Den här badblöjan har en bra passform vilket gör att ditt barn kan bada obehindrat under långa perioder. Dessutom har blöjan både resor och elastiska knytband vid låren och midjan för att kunna hålla tätt på ett bra sätt. Det finns även ett extra insytt skydd i blöjan.

3. På en tredjeplats kommer badblöjan från Petite Chérie

Fördelar

 • Går att spänna in i midjan och vid låren
 • Bra rörelsefrihet
 • Fina färger och vackra mönster

Nackdelar

 • Få färger

Specifikationer

Mer om Petite Chérie badblöjda

Badblöjan från Petite Chérie är en snygg badblöja som du kan ta med på semester eller till ett äventyr på stranden. Den är skön och håller tätt bra vilket gör att ditt barn kan leka en hel dag i blöjan utan att känna obehag eller vara med om en olycka där de läcker.

Det är varumärket Petite Chérie som tillverkat den här badblöjan. Just Petite Chérie är kända för sina otroligt fina mönster, färger och detaljer som volanger.

Badblöjan är tillverkad av 82 % polyamid, 18 % elastan vilket gör att den får en bra passform samtidigt som den är både snabbtorkande och lätt. Den har dessutom en solskyddsfaktor på 50+ och den är tvättbar i 40 grader.

För att du som förälder ska kunna se till så att blöjan sitter på plats under hela dagen finns det elastiska snören i midjan som går att spänna åt. Det går som sagt bra att tvätta badblöjan i tvättmaskinen på 40°C om olyckan skulle vara framme men undvik att torka den i torktumlaren.

4. Lindberg badblöja

Fördelar

 • Mjuk resår i midjan
 • Mellanlager för ytterligare säkerhet
 • Otroligt många fina färger och mönster att välja mellan

Nackdelar

 • Finns mestadels i storlek 3-6 kg

Specifikationer

Mer om Lindberg badblöja

Badblöjan från Lindberg är en skön blöja som håller tätt hela dagen även om olyckan är framme. Den fungerar lika bra på stranden i solen som den gör inne i poolen på badhuset. I den här blöjan kommer ditt barn känna sig bekväm hela dagen.

Lindberg är ett varumärke som tillverkar barnkläder i återvunnet material utan några skadliga ämnen. De är kända för att göra kläder för barn i en snygg design med lång hållbarhet. Med det i åtanke är det inte förvånande att vi har med deras badblöja på vår lista.

Det här är en badblöja med en snygg design. Den finns i flera olika färger och mönster vilket gör att alla kan hitta något som passar deras smak och stil. Tyget har även en solskyddsfaktor på 50+ vilket hjälper till att skydda barnet från farliga UV-strålar.

För att blöjan ska sitta bekväm på barnets kropp har den en mjuk resår i midjan. Det här hjälper även blöjan att hålla tätt på ett bra sätt under dagen. Utöver det här så har den även ett mellanlager som hjälper till att förhindra läckage.

Köpguide för hur du hittar den bästa badblöjan

Valmöjligheterna när det kommer till badblöjor kan till en början kännas oändliga. Det här kan göra att det känns svårt att veta vilken som kommer passa just ditt barn.

Vi har satt ihop en köpguide för att underlätta för dig. Har här vi tagit upp våra bästa tips på vad du bör tänka på innan du köper en badblöja.

UV-skydd

Små barn har känslig hud som behöver skyddas från den starka solen på ett bra sätt så de kan njuta av de varma sommardagarna precis som resten av familjen.

UV-badblöjor är tillverkade i samma material som vanliga badblöjor vilket vanligtvis är elastan och lycra. Men här är fibrerna mycket tätare vilket gör det svårt för solens strålar att ta sig förbi tyget.

Därför är det viktigt att se till så att badblöjan har UV-skydd om ni planerar att besöka en strand eller bada i en utomhus pool.

Hitta de bästa badblöjorna hos oss på Testjakt.se!
Hitta de bästa badblöjorna hos oss på Testjakt.se!

Skötselråd för badblöjan

Efter en lång dag antingen på stranden eller vid poolen kommer självklart badblöjan vara smutsig och behöva tvättas.

Det finns både badblöjor som kan tvättas i maskin i 40 grader och de som behöver handtvättas.

Du bör med fördel se till att badblöjan du köper kan tvättas i maskin. Som småbarnsförälder är tid dyrbart och handtvättning är inte alltid en prioritet i vardagen.

Smidighet och rörelsefrihet i badblöjan

En badblöja behöver sitta lite hårdare runt låren på ditt barn än vad en vanlig blöja gör. Det här är självklart för att den ska kunna hålla tätt på ett bra sätt.

Det här gör att det kan ta en stund för barnet att vänja sig vid blöjan och hur den sitter på.

Du bör också se till så att badblöjan är smidig för dig som förälder att ta av och på. Knappar, knytband eller liknande så blir det mycket enklare att få av den blöta badblöjan.

När ska barnet använda sin badblöja?

Innan du köper en badblöja till ditt barn bör du fundera på om den främst kommer användas under sommarmånaderna ute i solen eller i en pool på badhuset under vintern.

Om barnet kommer spendera mycket tid ute i sin badblöja under sommaren bör ni prioritera att ha ett bra UV-skydd på blöjan. Och självklart solskyddsfaktor och en bra UV-mössa.

Ska barnet däremot inte vara ute i solen utan bada i en pool på badhuset behöver inte just UV-skydd vara en stor prioritet utan då kanske ni ska lägga större fokus på en badblöja med stor rörelsefrihet.

Vanliga frågor om badblöjor

Varför bör föräldrar använda en badblöja på sina barn?

Badblöjan ska användas istället för den vanliga blöjan när barnet ska bada. Badhus och andra miljöer med pool har ofta krav på att en badblöja måste användas.

Vem behöver egentligen köpa en badblöja till sitt barn?

En badblöja är något alla föräldrar borde ha hemma. Med den får barnet möjlighet att följa med sina eventuella äldre syskon till badhuset eller spendera tid i poolen med sina föräldrar.

Vad händer om badblöjan jag köper inte är i rätt storlek?

Skulle du råka köpa en för stor badblöja finns risken att den läcker vilket inte är trevligt för någon. Den kan också ramla av i vattnet så det gäller att vara noggrann när det gäller storleken.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 30/04/2024 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test