Bästa Skotorkarna För Blöta Dagar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken skotork som är bäst i test enligt vår testpanel!

En skotork är ett måste för alla som vill slippa att gå runt i blöta skor och stövlar. Oavsett om du gett dig ut i naturen, hämtat blöta barn från förskolan eller råkat trampa i en pöl på väg från bussen, så är en skotork räddningen. För finns det något värre än att traska iväg till jobbet eller skolan i blöta skor? Denna artikel hjälper dig därmed att hitta den bästa skotorken för dig och dina behov.

Det finns många sätt att få skor torra, men oavsett hur du gör är det svårt att få dom torra snabbt. Med en skotork kan du få skorna torra på bara någon timme och vara redo att ge dig iväg igen snabbare. En skotork kan inte bara användas för alla slags skor och stövlar men är även perfekt för pjäxor eller snowboardboots under vintern. Under sommaren blir det räddningen när det svenska sommarvädret sviker dig och regnet öser ner.

Marknadens fem bästa skotorkar för dig som är ute när det är blött

Vi har jämfört de fem bästa skotorkarna så att du ska ha de bästa förutsättningarna för torra fötter.

1. Vinnare och bäst i test blev Adax ST12T Basic Skotork

Fördelar

 • Torkar två par skor samtidigt
 • Skonsam mot skorna

Nackdelar

 • Tar upp plats på väggen
 • Inte bästa kvalitén

Specifikationer

Mer om Adax ST12T Basic Skotork

Adax ST12T Basic Skotork har en effekt på 290 watt och en lufttemperatur på 42-45°. Den passar alla slags skor och stövlar och har dessutom en timer, så att du inte behöver komma ihåg att stänga av den. Den torkar även dina vantar eller strumpor enkelt och snabbt. Skotorken monteras på väggen och kan torka 2 par skor samtidigt.

Adax ST12T Basic Skotork är mångsidig och effektiv. Timern gör att skotorken är lätt att använda och överhettningsskyddet är betryggande för dig som använder den. Med hjälp av monteringsmallen är den enkel att montera och börja använda. Denna skotork är perfekt för barnfamiljen då den kan torka två par skor på samma gång och snabbt torkar både stövlar, overaller och vantar.

2. Tvåa blev Kjell & Company Rubicson Skotork

Fördelar

 • Lätt att ta med
 • Skonsam torkning

Nackdelar

 • Torkar långsamt

Specifikationer

Mer om Kjell & Company Rubicson Skotork

Rubicson Skotork är en smidig skotork som är skonsam och torkar dina skor på ca 2 timmar. Skotorken har ett inbyggt överhettningsskydd och en temperatur på ca 55 grader. Med denna skotork håller du dålig lukt borta från dina skor och dom blir samtidigt torra och sköna. Sätt bara i kontakten och placera i skorna så gör den jobbet.

Med Rubicson Skotork får du en smidig skotork till ett bra pris. Den känns trygg och säker att använda på grund av det inbyggda överhettningsskyddet. En stor fördel är att den är enkel och smidig att ta med på resan och kan kopplas in vart du än behöver den. Några kunder har dock påpekat att torkningen är något långsam.

3. Therm-Ic Refresher V2 hamnade på en tredjeplats

Fördelar

 • Motverkar bakterier och dålig lukt
 • Kompakt och smidig

Nackdelar

 • USB krävs för laddning

Specifikationer

Mer om Therm-Ic Refresher V2

Therm-Ic Refresher V2 är ännu en produkt från märket Therm-Ic som även den är kompakt och smidig. Den är tystgående och torkar skor och pjäxor på några timmar. Skotorken motverkar även bakterier och dålig lukt med hjälp av UV-ljus och laddas med USB. Man kan även justera längden på torken efter skorna och den passar på så sätt alla typer av skor.

Den kompakta designen gör att denna skotork är lätt att ta med och kan kopplas in där du behöver den. Timern för 1, 3 eller 6 timmars torktid gör den enkel att använda. Självklart funkar även denna tork till att torka blöta handskar, vilket är ett plus. Även UV-funktionen som motverkar bakterier och lukt är en uppskattad detalj.

4. ALPENHEAT Dry4 skotork

Fördelar

 • Med eller utan värme
 • Torkar fyra skor samtidigt

Nackdelar

 • Högre pris

Specifikationer

Mer om ALPENHEAT Dry4 skotork

ALPENHEAT Dry4 skotork har fyra munstycken som torkar upp till fyra skor eller handskar samtidigt. Torktiden är ca en timme och du kan välja om du vill torka med eller utan värme. Det är en snabb och kraftfull skotork som är skonsam mot dina skor. Med denna tork kan du torka allt från skor och handskar till skidhjälmar eller träningskläder.

Denna skotork är en kvalitetstork som är perfekt för hemmet och familjen. Den är rymlig och har plats för två par skor samtidigt. Den behöver inte monteras utan kan stå direkt på golvet och du kan lätt flytta runt den. Det faktum att du kan välja att torka med eller utan värme gör att du kan torka även mer känsliga skor som läderskor.

Vad du bör tänka på när du köper skotork

Utgå från dina behov när du ska välja en skotork. Vill du ha en lite större som får plats med fler skor eller en portabel som är lätt att ta med? Du behöver även tänka på hur snabbt du vill att dina skor ska torka, samt vilken prisklass du är ute efter.

Bäst i test skotorkar hos Testjakt.se!
Bäst i test skotorkar hos Testjakt.se!

Den ska vara lätt att ta med

Om du reser mycket och vill kunna ta med din skotork är det bra att välja en kompakt och lätt modell. På så sätt kan du enkelt packa ner den i väskan utan att den tar alltför mycket plats.

Den ska passa barnfamiljen

Behöver du en skotork som passar att ha hemma för att torka familjens alla skor så är det bra att välja en lite större modell. En större skotork kan torka flera skor samtidigt och är på så sätt mer effektiv.

Den ska passa din budget

När du väljer en skotork behöver du även titta på vad den kostar. Beroende på skotorkens pris så får du olika funktioner. Väg samman dina olika behov och välj en skotork som passar din budget och dina behov bäst.

Sammanfattningsvis finns det flera olika modeller av skotork på marknaden.

Många modeller är kompakta och smidiga att flytta runt. Dessa är bra om du vill använda din skotork när du är på resande fot. Sedan finns det större modeller som rymmer flera par skor samtidigt och som är lite kraftfullare.

Oavsett vilka behov du har så finns det en skotork för dig. Förhoppningsvis har denna artikel hjälpt dig och att du nu vet vilka sorters skotork som finns på marknaden. Om du har några frågor om de olika produkterna eller har något annat du vill tillägga, kommentera gärna nedan.

Vanliga frågor om skotorkar

Vad kostar en skotork?

En skotork kostar mellan 700 kr och 2 500 kr.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 21/08/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test